SOADNICK Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ελληνικα κρεατα καλα υπαρχουν, αρκει να ξερεις που να τα αγορασεις. Στη Πατρα υπαρχει κρεοπωλειο που φερνει και ντοπια και εισαγωγης, α ποιοτητας και τα δυο και δεν εχουν καμμια σχεση με αυτα των σουπερ μαρκετ. Ριξε ενα ΠΜ αν θες
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ετσι..Υποτιθεται !!! Επισης εισαγεται το ζωο ζωντανο και σφζεται εδω και ετσι ειναι ...Ελληνικο . Το Πασαχ ειδικα με τα αμνοεριφια ειναι κανονας . Α καλά, τρώνε ντόπιο κατσικάκι βουλγαρίας με το τσουβάλι...
margaritagr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Καλο θα ηταν να μην είμαστε απόλυτοι και να μη τσουβαλιάζουμε καταστάσεις. Σαφώς και υπάρχουν ελληνικά κρέατα, σαφώς και η επιπλέον κατάψυξη παίζει ρόλο στο τι θα αγοράσει ο καταναλωτής, και βέβαια το ζώο δεν ειναι ελληνικό όταν εισάγεται. Τωρα το οτι κάποιοι κουτοπόνηροι κάνουν τα δικά τους , και δεν ειναι δυνατόν ολα να ελεγχθούν, ναι δε διαφωνώ. Αλλα αυτο μέχρι το να πουμε "δε τρώμε ελληνικό κρέας" απέχει παρασάγγας. 3
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Καλο θα ηταν να μην είμαστε απόλυτοι και να μη τσουβαλιάζουμε καταστάσεις. Σαφώς και υπάρχουν ελληνικά κρέατα, σαφώς και η επιπλέον κατάψυξη παίζει ρόλο στο τι θα αγοράσει ο καταναλωτής, και βέβαια το ζώο δεν ειναι ελληνικό όταν εισάγεται. Τωρα το οτι κάποιοι κουτοπόνηροι κάνουν τα δικά τους , και δεν ειναι δυνατόν ολα να ελεγχθούν, ναι δε διαφωνώ. Αλλα αυτο μέχρι το να πουμε "δε τρώμε ελληνικό κρέας" απέχει παρασάγγας. Με 17.5% αυτάρκεια σε μοσχαρίσιο κρέας και 27% σε χοιρινό σημαίνει ότι πάνω κάτω 4 στις 5 φορές τρως εισαγόμενο μοσχάρι και 3 στις 4 εισαγόμενο χοιρινό, το γνωρίζεις ή όχι. http://www.e-ea.gr/2016/10/%CE%97-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1/ 2
idomeneas7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Επίσης το εισαγώμενο ακόμη και πρόσφατα σφαγμένο να είναι, μία κατάψυξη παραπάνω την τρώει για την μεταφορά του. Το ελληνικό "υποτίθεται" ότι από την σφαγή πάει σε λίγες ώρες στο ψυγείο του χασάπικου. Δεν πρέπει να κάτσει πρώτα μερικές μέρες? 'Οχι σίτεμα κανονικό αλλά πρέπει να μείνει λίγο νομίζω.
opera Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Στα χοιρινά δεν υπάρχει διαφορά στη γεύση,στο μοσχάρι τα εισαγόμενα είναι άνοστα. Έζησα 7 χρόνια στην Αθήνα και νόστιμο μοσχαρίσιο δεν έφαγα. Στην επαρχία εκτός από τις κτηνοτροφικές μονάδες υπάρχουν και ζώα ελευθέρας βοσκής. Αλλά και αυτά από τις μονάδες μερικοί κτηνοτρόφοι το καλοκαίρι τα βγάζουν έξω για βοσκή(τσάμπα τροφή). Μια φορά που κατεβαίναμε από το βουνό συναντήσαμε ένα κοπάδι αγελάδες και βόδια που ανέβαιναν το μονοπάτι. Αν πετύχεις τέτοιο σε κρεοπωλείο παθαίνεις ζημιά.
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δεν πρέπει να κάτσει πρώτα μερικές μέρες? 'Οχι σίτεμα κανονικό αλλά πρέπει να μείνει λίγο νομίζω. Ιδέα δεν έχω αν "πρέπει". Ο χασάπης στο χωριό θυμάμαι που είχε και ζώα έλεγε "χθες το έσφαξα, προχθές κτλ" γενικά έλεγε την μέρα όταν είχε κρέας από δικό του ζώο. Αλλά και να "πρέπει", δεν νομίζω να το καταψύχουν, απλά ψυγείο, αλλά αφού δεν ξέρω στα σίγουρα, απέχω. Ναι κι εγω τι διαφορετικο ειπα; Δεν είπες κάτι το διαφορετικό. Απλά επισημαίνω, τουλάχιστον σε άμεσους καταναλωτές δηλαδή τους άμεσους αγοραστές, να "μετρήσουν" τα ντόπια ζώα που αγοράζουν. Αν 8 στις 10 αγοράζεις ντόπιο κρέας πχ, είτε πολύ κωλόφαρδος είσαι, είτε κάτι δεν πάει καλά στις αγορές σου. Γενικά μιλώ.
agamoi-thytai Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Α καλά, τρώνε ντόπιο κατσικάκι βουλγαρίας με το τσουβάλι... http://www.kathimerini.gr/882055/article/epikairothta/ellada/ereyna-se-ergostasio-gia-mazikes-ellhnopoihseis-kreatwnhttp://www.dimokratianews.gr/content/68651/ekviazan-epiheirimatia-kreaton-me-vinteo-apati Περασε στο ντούκου, αν και όσοι ασχολούνται με την αγορά κρέατος (κρεοπωλεια) δεν τους κάνε εντύπωση τίποτα. Χρόνια γίνεται αυτό , αλλα όταν είσαι συγγενής υπουργού, δεν σε αγγίζει τίποτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Με 17.5% αυτάρκεια σε μοσχαρίσιο κρέας και 27% σε χοιρινό σημαίνει ότι πάνω κάτω 4 στις 5 φορές τρως εισαγόμενο μοσχάρι και 3 στις 4 εισαγόμενο χοιρινό, το γνωρίζεις ή όχι. http://www.e-ea.gr/2016/10/%CE%97-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1/ Για αυτο λοιπον ο Ρουβας εγινε ...κτηνοτροφος !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα