Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα χρυσα τα κινεζικα(ειδικα τα moto) αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα,οχι και καλυτερα απο razer cm corsair logi.το δεν εχω δει κανενα κινεζικο να εχει 1ms responsive time ουτε εχω δει πολλα με macros κτλπ.το ξερω οτι πολλοι(μπορει και ολοι) δεν θα δειτε διαφορα του 1ms απο τα 3ms αλλα ειναι καλυτερα.επειδη καποιοι δεν το χρειαζονται ή δεν καταλαβαινουν τις διαφορες δεν μπορουν να απαξιωνουν ετσι καποια πληκτρολογια ή εταιρειες.και η intel εχει βγαλει i7 που κανει 3000,το οτι μας ειναι αχρηστος δεν σημαινει οτι δεν αξιζει τα λεφτα του.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλα χρυσα τα κινεζικα(ειδικα τα moto) αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα,οχι και καλυτερα απο razer cm corsair logi.το δεν εχω δει κανενα κινεζικο να εχει 1ms responsive time ουτε εχω δει πολλα με macros κτλπ.το ξερω οτι πολλοι(μπορει και ολοι) δεν θα δειτε διαφορα του 1ms απο τα 3ms αλλα ειναι καλυτερα.επειδη καποιοι δεν το χρειαζονται ή δεν καταλαβαινουν τις διαφορες δεν μπορουν να απαξιωνουν ετσι καποια πληκτρολογια ή εταιρειες.και η intel εχει βγαλει i7 που κανει 3000,το οτι μας ειναι αχρηστος δεν σημαινει οτι δεν αξιζει τα λεφτα του.

2. Full 104-key keyboard, conflict-free (some anti-ghosting support), with quick response (1ms)

https://archive.org/stream/MOTOSPEED_K84_Community_Manuals/User%20Manual%20-%20English%20Manual%20Revised_djvu.txt

Τα Razer χωρίς Cherry Mx γιατί είναι καλύτερα; Γενικότερα γνωστές μάρκες χωρίς Cherry MX γιατί είναι καλύτερες από τα Motorspeed;

καλά και η razer κινεζιές χρησιμοποιεί και χρεώνει και στο θεό

δε θα έβαζα στην ίδια πρόταση τη razer με τη corsair ή τη logitech

Και εγώ με την Razer τα έχω βάλει, όχι τόσο με τις άλλες εταιρίες ακριβώς για τον λόγο που περιγράφεις.

Τα Razer Krakern Pro ακουστικά το Eshop τα αγοράζει 22€ να ξέρετε.

Δημοσ.

εντάξει η corsair είναι ακριβή αλλά τουλάχιστον σου βάζει και ακριβούς διακόπτες, η logitech κάνει ώρες ώρες παραξενιές (omron με παράξενα σε σχήμα πλήκτρα.. παράξενος σχεδιασμός), αλλά τουλάχιστον είναι ποιοτική εταιρεία

η razer μόλις ανακάλυψε ότι μπορεί να πουλάει με το όνομά της παράτησε τους cherry και χρέωσε ακόμα πιο ακριβά!!!

καλά κάνει βέβαια αφού βρίσκει  πελάτες που της τα σκάνε, αλλά είπαμε.. 

• Like 1
Δημοσ.

εντάξει η corsair είναι ακριβή αλλά τουλάχιστον σου βάζει και ακριβούς διακόπτες, η logitech κάνει ώρες ώρες παραξενιές (omron με παράξενα σε σχήμα πλήκτρα.. παράξενος σχεδιασμός), αλλά τουλάχιστον είναι ποιοτική εταιρεία

η razer μόλις ανακάλυψε ότι μπορεί να πουλάει με το όνομά της παράτησε τους cherry και χρέωσε ακόμα πιο ακριβά!!!

καλά κάνει βέβαια αφού βρίσκει  πελάτες που της τα σκάνε, αλλά είπαμε.. 

Ακριβους διακοπτες? Εχεις υποψιν σου ποσο μικρη ειναι η διαφορα αναμεσα στο κοστος 87 διακοπτων cherry και 87 διακοπτων outemu? απο αυτα που λες και το μαργαριταρι για το 1ms response time που το καταλαβαινεις απο τα 3 αμφιβαλλω οτι αν σου εβαζα μπροστα σου ενα διακοπτη outemu και εναν cherry θα καταλαβαινες διαφορα, γιατι πολυ απλα θα κοιτουσες λαθος πραγματα. Φιλικα

Σορρυ αλλος το ειπε το μαργαριταρι απλα κανεις σας δεν ειχε αβαταρ!

• Like 1
Δημοσ.

εγώ δε μίλησα για ms (1-3 δε θα με  απασχολούσε καν μια τέτοια διαφορά )

τώρα για το κόστος δε γνωρίζω βέβαια ακριβώς ποιο είναι αλλά είναι κάποιο και η μόνη λογική εξήγηση για αυτή την επιλογή είναι το κόστος όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε.. έστω και αν είναι μικρό ανά κομμάτι είναι πολλά λεφτά σε χιλιάδες κομμάτια, για τέτοιες τσιπιές πεθαίνει κόσμος σε πιο σοβαρά ζητήματα (οχήματα για παράδειγμα)

όσο για το αν θα καταλάβαινα τη διαφορά μεταξύ ενός φθηνότερου και ακριβότερου μηχανικού διακόπτη η αλήθεια είναι ότι θα καταλάβαινα τη διαφορά αν μου έδινες κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω χρησιμοποιήσει καθημερινά επί χρόνια (καφέ, μαύρους στη περίπτωσή μου) 

τους "αντίστοιχους" θα τους καταλάβαινα ότι είναι διαφορετικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τους θεωρούσα κακούς, δε μπαίνω καν στη διαδικασία να μιλήσω για καλύτερους/χειρότερους απλά διαφορετικούς θα πω

το motospeed με "μπλε"  για παράδειγμα που το έχω δοκιμάσει λίγο μια χαρά μου φαίνεται και ας είναι διαφορετικό από cherry. αλλά για να καταλήξω με ακρίβεια κάπου πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι αρκετούς μήνες.

μπορώ για παράδειγμα να πω με σιγουριά ότι προτιμώ καφέ από μαύρους, αλλά άλλες συγκρίσεις δε μπορώ να κάνω με τόση ευκολία ούτε πρόκειται να διαθέσω άλλα λεφτά για πειράματα, παίρνω κάτι για να το κρατήσω πολλά χρόνια και όσο με βολεύει δεν ασχολούμαι άλλο (οι μαύροι πχ δε με βόλεψαν οι καφέ μου πάνε γάντι, μπορεί κάτι άλλο να με βολεύει ακόμα περισσότερο, δε ξέρω.. αλλά όσο είμαι 90+% ικανοποιημένος με k70 με καφέ δεν παίζει να το αλλάξω εκτός αν χαλάσει) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ δε μίλησα για ms (1-3 δε θα με απασχολούσε καν μια τέτοια διαφορά )

τώρα για το κόστος δε γνωρίζω βέβαια ακριβώς ποιο είναι αλλά είναι κάποιο και η μόνη λογική εξήγηση για αυτή την επιλογή είναι το κόστος όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε.. έστω και αν είναι μικρό ανά κομμάτι είναι πολλά λεφτά σε χιλιάδες κομμάτια, για τέτοιες τσιπιές πεθαίνει κόσμος σε πιο σοβαρά ζητήματα (οχήματα για παράδειγμα)

όσο για το αν θα καταλάβαινα τη διαφορά μεταξύ ενός φθηνότερου και ακριβότερου μηχανικού διακόπτη η αλήθεια είναι ότι θα καταλάβαινα τη διαφορά αν μου έδινες κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω χρησιμοποιήσει καθημερινά επί χρόνια (καφέ, μαύρους στη περίπτωσή μου)

τους "αντίστοιχους" θα τους καταλάβαινα ότι είναι διαφορετικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τους θεωρούσα κακούς, δε μπαίνω καν στη διαδικασία να μιλήσω για καλύτερους/χειρότερους απλά διαφορετικούς θα πω

το motospeed με "μπλε" για παράδειγμα που το έχω δοκιμάσει λίγο μια χαρά μου φαίνεται και ας είναι διαφορετικό από cherry. αλλά για να καταλήξω με ακρίβεια κάπου πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι αρκετούς μήνες.

μπορώ για παράδειγμα να πω με σιγουριά ότι προτιμώ καφέ από μαύρους, αλλά άλλες συγκρίσεις δε μπορώ να κάνω με τόση ευκολία ούτε πρόκειται να διαθέσω άλλα λεφτά για πειράματα, παίρνω κάτι για να το κρατήσω πολλά χρόνια και όσο με βολεύει δεν ασχολούμαι άλλο

Ναι το διορθωσα για την αποκριση. Για την τιμη αυτο που θα επρεπε να σε απασχολει ειναι το κερδος που φτανει σε σενα ως καταναλωτη ομως. Εννοω οτι η corsair μπορει να βαζει cherry αλλα αυτο το χρεωνει +50 πχ. ευρω ενω η χρηματικη διαφορα για εσενα στο πληκτρολογιο σου ειναι 10 ευρω.

Και εδω ερχονται και κολλανε τα modular keyboard. Keyboard με gateron ας πουμε δεν βρισκεις ευκολα, αλλα αμα σου αρεσουν οι μπλε διακοπτες οι gateron(για εμενα ) ειναι καλυτεροι και απο cherry και απο outemu.

Πες οτι εχεις καταληξει οτι σου αρεσουν οι brown ας πουμε. Παιρνεις ενα kyboard με brown και σε 6 μηνες βγαινει ενας τρελος που κανει απευθειας συμβαση με το εργοστασιο της gateron και κυκλοφορει τους δικους του εν ειδη brown διακοπτες, πιο ομαλους, προλιπασμενους κλπ. (true story, βλεπε zealios). 'Η αναπτυσσεται η τεχνολογια και κυκλοφορουν ακομα καλυτεροι διακοπτες για gaming με μικροτερο travel και πιο μαλακοι (επισης true story βλεπε cherry mx speed και καινουργιους kaihl) που τους εχει μονο η ναυαρχιδα της corsair πχ και δεν μπορεις να τους βρεις σε αλλο πληκτρολογιο.

Αν εχεις modular μπορεις απλα να αγορασεις σκετους διακοπτες και σε ενα απογευμα να τους περασεις.

Επεξ/σία από Ablaoublas_542
Δημοσ.

Το έγραψα κιόλας ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά αλλά μαργαριτάρι γτ,δεν υπάρχει διαφορά?και επίσης μην ξεχνάμε και το support από αυτές τις εταιρείες.τωρα για ρειζερ οκ θα συμφωνήσω

Δημοσ.

αλλά όσο είμαι 90+% ικανοποιημένος με k70 με καφέ δεν παίζει να το αλλάξω εκτός αν χαλάσει) 

Για να χαλάσει το Κ70 πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σαν ρόπαλο εναντίον των ΜΑΤ σε πορεία στο πολυτεχνείο και πάλι δεν είναι σίγουρο :P  Παίζει να έχω το παγκόσμιο ρεκόρ καταστροφής πληκτρολογίων (μεταξύ των οποίων και το υπερτιμημένο Razer Blackwidow - μακριά) γιατί είμαι γομάρι και έχω κάπως βαρύ χέρι (πορώνομαι και στα games) αλλά το Κ70 έχει βγεί παληκάρι. 2 χρόνια κοπάνημα και ακόμα είναι σαν βγήκε μολις από το κουτί 

• Like 1
Δημοσ.

Για να χαλάσει το Κ70 πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σαν ρόπαλο εναντίον των ΜΑΤ σε πορεία στο πολυτεχνείο και πάλι δεν είναι σίγουρο :P  Παίζει να έχω το παγκόσμιο ρεκόρ καταστροφής πληκτρολογίων (μεταξύ των οποίων και το υπερτιμημένο Razer Blackwidow - μακριά) γιατί είμαι γομάρι και έχω κάπως βαρύ χέρι (πορώνομαι και στα games) αλλά το Κ70 έχει βγεί παληκάρι. 2 χρόνια κοπάνημα και ακόμα είναι σαν βγήκε μολις από το κουτί 

ναι είναι πολύ γερό, μόνη ένσταση (μπορεί να έχει να κάνει με το ph των χεριών μου γιατί το παθαίνω σε διάφορα πράγματα που πιάνω και τελικά διαλύονται με το καιρό) είναι ότι φθείρω τα πλήκτρα από τη χρήση, το space δηλαδή έχει ήδη αρχίζει να κάνει "γυαλάδα"

κατά τα άλλα είναι άριστο 

Δημοσ.

σαν τα Motospeed ουτεμου.

Εδώ βλέπω Kailh. Έχει αλλάξει κάτι;

post-115429-0-26806300-1493464760_thumb.jpg

https://www.sharkoon.com/product/1199/Skiller%20MECH%20SGK1#gallery

Δεν αμφιβάλω ότι θα είναι τίμιο το πληκτρολόγιο, αλλά γιατί να μην πάρει κάποιος το Motorspeed με Full RGB φωτισμό και προγραμματισμό σε αυτόν και με Outemu διακόπτες οι οποίοι είναι αυτοί που είναι;

Δημοσ.

Εδώ βλέπω Kailh. Έχει αλλάξει κάτι;

attachicon.gifSharkoon.JPG

https://www.sharkoon.com/product/1199/Skiller%20MECH%20SGK1#gallery

Δεν αμφιβάλω ότι θα είναι τίμιο το πληκτρολόγιο, αλλά γιατί να μην πάρει κάποιος το Motorspeed με Full RGB φωτισμό και προγραμματισμό σε αυτόν και με Outemu διακόπτες οι οποίοι είναι αυτοί που είναι;

αν δεν το μπερδευω με αλλο, καπου το ειχα διαβασει αλλα δεν βρισκω τη σελιδα.

Δημοσ.

To SKILLER έχει σίγουρα kailh. Γενικά πιστεύω το motospeed αξίζει, απλά πχ εγώ που χρειαζόμουν το wristrest, δεν υπήρχε επιλογή, και το ck108 βγαίνει πολύ πιο πάνω. Και το ck104 έχει και αυτό με τα f keys

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...