Alithinos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα, γεννήθηκα το 1987 και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα μοτίβο που διέκρινα, το οποίο μου προξενεί μεγάλη εντύπωση. Όταν ήμουν 20 ετών και έψαχνα εργασία στη γνωστή εφημερίδα, μου είχε κάνει εντύπωση που οι περισσότερες αγγελίες ζητούσαν άτομα από 21 ετών και άνω, με κάποιες λίγες να ζητούν και άτομα από 23 ετών και άνω. Αναρωτήθηκα τότε τι το ιδιαίτερο θα είχαν όσοι γεννήθηκαν 1 χρόνο πριν από εμένα, και αποδέχθηκα ότι θα πρέπει να περιμένω να περάσει ένας χρόνος για να βρω δουλειά. Του χρόνου όταν πήγα 21 ετών, όλες οι αγγελίες ζητούσαν άτομα 23 ετών και άνω. Μου φάνηκε αδικία τότε αυτό και μου έκανε τεράστια εντύπωση το πως άλλαξαν τη προϋπόθεση ηλικίας στα άτομα που ζητούσαν. Όταν πήγα 23, άρχισαν να ζητάν άτομα 25 ετών και άνω. Στα 25 μου έβρισκα σε αγγελίες να ζητάν άτομα 28 ετών και άνω. Τώρα στα 30 μου, ρίχνοντας μια ματιά στις αγγελίες, βλέπω να ζητάν άτομα 28 ετών και ΚΑΤΩ. Εδώ και 10 χρόνια οι προϋποθέσεις ηλικίας αλλάζουν συνέχεια, και πάντα αφήνουν όσους γεννήθηκαν το 1987 από έξω. Κοιτάζοντας τους συνομήλικούς μου, όσοι εργάζονται είτε εργάζονται σε μαγαζιά των γονιών τους, ή τους άνοιξαν οι γονείς τους δικά τους μαγαζιά, ή μπήκαν στο δημόσιο έχοντας ως βύσμα τους γονείς τους, ή βρήκαν εργασία στο εξωτερικό... Δε ξέρω έστω 1 συνομήλικο μου που να εργάζεται στην Ελλάδα και να τον προσέλεβαν "κανονικά". Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Ούτε σενάριο ταινίας να ήταν. WTF? 1
sargio01 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Προσωπικά δεν το 'χω συναντήσει ποτέ αυτό που περιγράφεις, μόνο περιορισμό που πετύχαινα πιτσιρικάς ήταν οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις(που στην ουσία σήμαινε "20 και άνω")... Εν το μεταξύ, σε κυνηγάει για να μην βρίσκεις δουλειά ενώ θέλεις; Υ.Γ. ...και αναρωτιέμαι τι κλάδο ψάχνεις και συναντάς αυτούς τους περιορισμούς μ' αυτήν την αλληλουχία...
vairass Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα, γεννήθηκα το 1987 και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα μοτίβο που διέκρινα, το οποίο μου προξενεί μεγάλη εντύπωση. Όταν ήμουν 20 ετών και έψαχνα εργασία στη γνωστή εφημερίδα, μου είχε κάνει εντύπωση που οι περισσότερες αγγελίες ζητούσαν άτομα από 21 ετών και άνω, με κάποιες λίγες να ζητούν και άτομα από 23 ετών και άνω. Αναρωτήθηκα τότε τι το ιδιαίτερο θα είχαν όσοι γεννήθηκαν 1 χρόνο πριν από εμένα, και αποδέχθηκα ότι θα πρέπει να περιμένω να περάσει ένας χρόνος για να βρω δουλειά. Του χρόνου όταν πήγα 21 ετών, όλες οι αγγελίες ζητούσαν άτομα 23 ετών και άνω. Μου φάνηκε αδικία τότε αυτό και μου έκανε τεράστια εντύπωση το πως άλλαξαν τη προϋπόθεση ηλικίας στα άτομα που ζητούσαν. Όταν πήγα 23, άρχισαν να ζητάν άτομα 25 ετών και άνω. Στα 25 μου έβρισκα σε αγγελίες να ζητάν άτομα 28 ετών και άνω. Τώρα στα 30 μου, ρίχνοντας μια ματιά στις αγγελίες, βλέπω να ζητάν άτομα 28 ετών και ΚΑΤΩ. Εδώ και 10 χρόνια οι προϋποθέσεις ηλικίας αλλάζουν συνέχεια, και πάντα αφήνουν όσους γεννήθηκαν το 1987 από έξω. Κοιτάζοντας τους συνομήλικούς μου, όσοι εργάζονται είτε εργάζονται σε μαγαζιά των γονιών τους, ή τους άνοιξαν οι γονείς τους δικά τους μαγαζιά, ή μπήκαν στο δημόσιο έχοντας ως βύσμα τους γονείς τους, ή βρήκαν εργασία στο εξωτερικό... Δε ξέρω έστω 1 συνομήλικο μου που να εργάζεται στην Ελλάδα και να τον προσέλεβαν "κανονικά". Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Ούτε σενάριο ταινίας να ήταν. WTF? Χωρίς πλάκα παίξε κάνα Τζόκερ.. Είσαι αρχιγκαντεμης, μαύρη γάτα;
YourTrueLegend Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Σοβαρα τωρα, ψαχνεις δουλεια εδω και 10 χρονια και θεωρεις πως η αιτια που δεν βρισκεις ειναι η συνομωσια των αφεντικων κατα της γεννιας του 1987; Σε καθε περιπτωση, ειναι παραπανω απο προφανες οτι αυτο ειναι ιδεα σου. Ειτε επειδη με το περασμα του χρονου κοιταζες αλλες θεσεις (αρα και αλλες ηλικιες), ειτε επειδη παντα υπηρχαν αγγελιες που φιλτραραν βαση ηλικιων τους υποψηφιους, αλλα εσυ προσεχες μονο αυτες που σε απεκλειαν, με αποτελεσμα να σου δημιουργειται η αβασιμη εντυπωση που εχεις. 11
McNerd Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Η γενιά indigo 1983 εργάζεται ή και αυτοί στην απέξω; 2
Zein Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Κανονικα ειναι καρα-παρανομο και ρατιστικο να ζηταει ο εργοδοτης σου ηλικια. Το "ζητειται νεος ανω των 23" ειναι το ιδιο με το "ζητειται λευκος χριστιανος ορθοδοξος" ή ακομα και με το θρυλικο "ζητειται γραφιστρια" το οποιο ειχε γινει διασημο πριν λιγα χρονια. 1
McNerd Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 το θρυλικο "ζητειται γραφιστρια" το οποιο ειχε γινει διασημο πριν λιγα χρονια. τι έπαιζε με τη γραφίστρια; τη βάζανε να κάνει κονσομασιόν;
sargio01 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Κανονικα ειναι καρα-παρανομο και ρατιστικο να ζηταει ο εργοδοτης σου ηλικια. Το "ζητειται νεος ανω των 23" ειναι το ιδιο με το "ζητειται λευκος χριστιανος ορθοδοξος" ή ακομα και με το θρυλικο "ζητειται γραφιστρια" το οποιο ειχε γινει διασημο πριν λιγα χρονια. Για τα αγόρια έχει μια λογική είναι η αλήθεια επειδή όταν εκκρεμεί η θητεία ξέρεις οτι θα τον έχεις με ημερομηνία λήξεως και πάνω που θα του 'χεις μάθει κάποια πράγματα και θα 'χει πάρει το "κολλάει", θα πρέπει να φύγει και εσύ φτού κι απ' την αρχή. (ως ελαιοχρωματιστής μιλάω, τεχνική δουλειά δηλαδή...) 1
Miracle Worker Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εγω σπανια θυμαμαι να εχω πετυχει "και ανω". Σε καθε περιπτωση και να μην το γραφουν η ηλικια παιζει σημαντικο ρολο για entry level jobs.
txcellas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Γι αυτό δουλεύω κανονικά εδώ κ 6-7 χρόνια εγώ ενώ ειμαι 28ρης!! Λύθηκε η απορία μου!
Anorymous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Η γενιά indigo 1983 εργάζεται ή και αυτοί στην απέξω; Μπα και αυτή στον οαεδ την βγάζει Εγώ αυτό που βλέπω σε όσα interviews πάω παίρνουν άτομα κάτω από 25 γιατί πληρώνουν λιγότερα. 1
Miracle Worker Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μπα και αυτή στον οαεδ την βγάζει Εγώ αυτό που βλέπω σε όσα interviews πάω παίρνουν άτομα κάτω από 25 γιατί πληρώνουν λιγότερα. Εμενα μου το ειχαν πει στην ψυχρα μια φορα, οτι θελουν οπωσδηποτε ατομα κατω των 25 για το μισθολογικο.
Anorymous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εμενα μου το ειχαν πει στην ψυχρα μια φορα, οτι θελουν οπωσδηποτε ατομα κατω των 25 για το μισθολογικο. Εγώ το κατάλαβα πέρσι όταν γνωστός μου άσχετος τον πήραν στην βονταφον (23) στο χαλαρό και εγώ που πήγα σε δύο interviews και άκουσα διθυράμβους από τον manager περιμένω ακόμα τηλέφωνο....
Peleus17 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Γι αυτό δουλεύω κανονικά εδώ κ 6-7 χρόνια εγώ ενώ ειμαι 28ρης!! Λύθηκε η απορία μου!Κούνα αυτάκια τώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα