Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Γνωριζει καποιος τις διαφορες στις μπαταριες ΑΑ και ΑΑΑ? Εχουν ιδια ταση εξοδου αλλα αλλο μεγεθος. Υποθετω οτι αυτο εχει να κανει με τη διαφορα χωρητικοτητας της ενεργειας που αποθηκευουν αλλα αν καποιος γνωριζει καλυτερα ή εχει καποιες τιμες μετρησεων ας μας πει... :-)

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλησπερα!

Γνωριζει καποιος τις διαφορες στις μπαταριες ΑΑ και ΑΑΑ? Εχουν ιδια ταση εξοδου αλλα αλλο μεγεθος. Υποθετω οτι αυτο εχει να κανει με τη διαφορα χωρητικοτητας της ενεργειας που αποθηκευουν αλλα αν καποιος γνωριζει καλυτερα ή εχει καποιες τιμες μετρησεων ας μας πει... :-)

Ευχαριστω!

γενικά ναι έχουνε μικρότερη χωρητικότητα. αλλά εξαρτάται και απο τα υλικά που ειναι φτιαγμενες.

Δημοσ.

Εχουν ιδια ταση εξοδου αλλα αλλο μεγεθος.

τα ΑΑ και ΑΑΑ αφορούν μόνο το μέγεθος, η τάση έχει σχέση μόνο με την χημεία του στοιχείου

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι μια συσκευή που θέλει ΑΑ αν με κάποιο τρόπο καλύψεις το κενό έτσι που να κάνει επαφή θα δουλέψει και με ΑΑΑ, οπότε μάλλον ίδιες είναι εκτός από το μέγεθος.

• Like 2
Δημοσ.

Oι ΑΑΑ έχουν πάντα μικρότερη χωρητικότητα σε σχέση με τις αντίστοιχες ΑΑ, χρησιμοποιούνται κυρίως σε χαμηλής κατανάλωσης συσκευές κ για μικρότερο βάρος.

Δημοσ.

Κι εγω ετσι πιστευω οτι αν βαλουμε ΑΑΑ μπαταριες σε μετατροπεα ΑΑ θα εξαντληθουν πιο γρηγορα. Το ιδιο θα ισχυει και για τις C και D.

Δημοσ.

Καλησπερα!

Ευχαριστω!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_battery_sizes

και περιγράφει τις μπαταρίες που θες όσον αφορά διαστάσεις, τύπου χημικου στοιχείου, τάση και ενδεικτική χωρητικότητα ενέργειας. 

topic closed

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι μια συσκευή που θέλει ΑΑ αν με κάποιο τρόπο καλύψεις το κενό έτσι που να κάνει επαφή θα δουλέψει και με ΑΑΑ, οπότε μάλλον ίδιες είναι εκτός από το μέγεθος.

Επιβεβαιωνω γιατι το εχω κανει πραξη απειρες φορες μικρος σε Game Boy Color οταν ελιωνα με ποκεμον, τελειωναν οι ΑΑ εβρισκα ΑΑΑ και γεμιζα το κενο με μια βιδα για να κανει επαφη :P 

Τελειωναν οντως πιο γρηγορα  :-)

• Like 1
Δημοσ.

για άλλη χρήση μάστορα!

οι συνήθεις ΑΑ, ΑΑΑ ειναι 1.5V. Αυτή που ανέφερες είναι "εξιδεικευμένη" ας πούμε.

Πχ σε φακους με ισχυρά led και πάει λέγοντας. Δε μπορεις να βάλεις πχ 2 τέτοιες σε τηλεκοντρολ, γιατι προφανώς ειναι σχεδιασμένα για διαφορετική τάση.

Υ.Γ. εγκυκλοπαιδικά, 2800 (ή 2600) mAh , 1.5V, ειναι οι ΑΑ του φλας μου. Αντέχουν!

Δημοσ.

Ε τώρα αν δε πουλήσουμε μούρη όσοι ασχολούμαστε με ηλεκτρονικά για την πιο σπάνια μορφή μπαταρίας που παίζει που ούτε ο κατασκευαστής της να μη τη θυμάται δε λέει... Μια βόλτα από το hlektronika.gr θα σας πείσει. Ακόμη θυμάμαι ένα νήμα που ο TS ζητούσε μια ασφάλεια για πολύμετρο και οι τύποι έκαναν αναφορές για διαστημικές ασφάλειες. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...