Papatroof Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Λοιπόν σκέφτομαι να αρχίσω ένα κολλέγιο -νοσηλευτική σκέφτομαι- και θα ήθελα να μάθω μερικές πληροφορίες. Καταρχάς έχω ακούσει ότι τώρα πρόσφατα τα κολλέγια έγιναν ίσα -στα χαρτιά τουλάχιστον- με τα ΑΕΙ άρα μπορώ να πάρω κανονικά μέρος σε ΑΣΕΠ διαγωνισμούς κτλ. ισχύει; (ουσιαστικά να δουλέψω σε δημοσιο νοσοκομειο) Επίσης θα υπάρξει πρόβλημα με το επερχόμενο Brexit;
Papatroof Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Σε κολλέγιο εδώ το οποίο συνεργάζεται με Βρετανικό πανεπιστήμιο άρα και το πτυχίο που θα πάρω θα είναι από εκει
bilya Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Λοιπόν σκέφτομαι να αρχίσω ένα κολλέγιο -νοσηλευτική σκέφτομαι- και θα ήθελα να μάθω μερικές πληροφορίες. Καταρχάς έχω ακούσει ότι τώρα πρόσφατα τα κολλέγια έγιναν ίσα -στα χαρτιά τουλάχιστον- με τα ΑΕΙ άρα μπορώ να πάρω κανονικά μέρος σε ΑΣΕΠ διαγωνισμούς κτλ. ισχύει; (ουσιαστικά να δουλέψω σε δημοσιο νοσοκομειο) Επίσης θα υπάρξει πρόβλημα με το επερχόμενο Brexit; ακουσες. Χωρις φεκ δεν γίνεται τπτ. Καταρχην γιατί δεν περνας σε τει νοσηλευτικής κ θες κολλέγιο. Το μπρεξιτ θα ργησε μεχρι να ρθει αυτη η ωρα θα μαθευτεί κ τι θα ισχύει.
Papatroof Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 ΦΕΚ δεν ξέρω αλλά ξέρω τους νόμους. Αν ήξερα και ΦΕΚ δεν θα άνοιγα θέμα Μόνο αυτό έχω διαβάσει http://www.protothema.gr/afieromata/oi-prooptikes-kai-oi-dunatotites-spoudon-sta-kollegia/arthro/548312/-ti-ishuei-gia-tin-anagnorisi-ton-ptuhion-ton-apofoiton-europaikon-kolegion/ Όσο για τις πανελλήνιες δεν έχω την βάση για να περάσω σε Νοσηλευτική.
Typhoon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Εγώ από ότι καταλαβαίνω τα πράγματα είναι σαφή σε αυτό το σκέλος, δλδ αν δεν υπάρξει ειδική μνεία σε αυτό στην όποια συμφωνία Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου, τότε τα πτυχία που θα ληφθούν μετά την έξοδο του Η.Β. δεν θα αναγνωρίζονται πια ως ισότιμα. Αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία επ'αυτού, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς σε αυτή τη φάση.
Papatroof Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Απλά περιμένουμε λοιπόν. Από την άλλη ακόμα και αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία λογικά θα σταματήσει η αναγνώριση για πτυχία που άρχισαν αφού ολοκληρώθηκε το Brexit σωστά; Αυτό φαίνεται το λογικό - δικαιο, θα ήταν χαζό να μην αναγνωριζότανε το πτυχίο ενός σπουδαστή επειδή αποφοίτησε 1 μήνα μετά το Brexit ας πουμε
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Εγώ από ότι καταλαβαίνω τα πράγματα είναι σαφή σε αυτό το σκέλος, δλδ αν δεν υπάρξει ειδική μνεία σε αυτό στην όποια συμφωνία Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου, τότε τα πτυχία που θα ληφθούν μετά την έξοδο του Η.Β. δεν θα αναγνωρίζονται πια ως ισότιμα. Αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία επ'αυτού, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς σε αυτή τη φάση. Ισότιμα αναγνωρίζονται όλα τα πτυχία από όλα τα επίσημα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με ΔΟΑΤΑΠ.Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι κ γίνεται σχεδόν άμεσα μετά από αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου. Το μανίκι είναι η αντιστοιχία η οποία κ δίνει ακαδημαικά κ εργασιακά δικαιώματα στον ενδιαφερόμενο.Εκει συνήθως απαιτείται εξέταση σε επιπλέον μαθήματα που χρεώνει ο ΔΟΑΤΑΠ ειδικά για Πανεπιστήμια εκτός ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνο για την επαγγελματική ισοδυναμία κολλεγίων στην Ελλάδα είναι το ΣΑΕΠ το οποίο πλέον νομίζω άρχισε πρόσφατα να εξετάζει μετά από χρόνια αιτήσεις. 1
Typhoon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ισότιμα αναγνωρίζονται όλα τα πτυχία από όλα τα επίσημα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με ΔΟΑΤΑΠ.Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι κ γίνεται σχεδόν άμεσα μετά από αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου. Το μανίκι είναι η αντιστοιχία η οποία κ δίνει ακαδημαικά κ εργασιακά δικαιώματα στον ενδιαφερόμενο.Εκει συνήθως απαιτείται εξέταση σε επιπλέον μαθήματα που χρεώνει ο ΔΟΑΤΑΠ ειδικά για Πανεπιστήμια εκτός ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνο για την επαγγελματική ισοδυναμία κολλεγίων στην Ελλάδα είναι το ΣΑΕΠ το οποίο πλέον νομίζω άρχισε πρόσφατα να εξετάζει μετά από χρόνια αιτήσεις. Ναι, έχει δίκιο ο Τοξοβόλος. Το πτυχίο από ίδρυμα εντός ΕΕ σου δίνει το πλεονέκτημα της σχετικά αυτόματης αναγνώρισης. Προφανώς και εκτός ΕΕ μπορείς να το αναγνωρίσεις αλλά μπορεί να μπλέξεις με μαθήματα, κλπ, κλπ. Ειδικά στα πιο κλειστά επαγγέλματα.
zianna Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 ΦΕΚ δεν ξέρω αλλά ξέρω τους νόμους. Αν ήξερα και ΦΕΚ δεν θα άνοιγα θέμα Μόνο αυτό έχω διαβάσει http://www.protothema.gr/afieromata/oi-prooptikes-kai-oi-dunatotites-spoudon-sta-kollegia/arthro/548312/-ti-ishuei-gia-tin-anagnorisi-ton-ptuhion-ton-apofoiton-europaikon-kolegion/ Όσο για τις πανελλήνιες δεν έχω την βάση για να περάσω σε Νοσηλευτική. ΦΕΚ σημαίνει Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο δημοσιεύονται οι ΝΟΜΟΙ που ψηφίζονται.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ναι, έχει δίκιο ο Τοξοβόλος. Το πτυχίο από ίδρυμα εντός ΕΕ σου δίνει το πλεονέκτημα της σχετικά αυτόματης αναγνώρισης. Προφανώς και εκτός ΕΕ μπορείς να το αναγνωρίσεις αλλά μπορεί να μπλέξεις με μαθήματα, κλπ, κλπ. Ειδικά στα πιο κλειστά επαγγέλματα. Ως προς την ισοτιμία η διαδικασία είναι ευκολότερη για σχολή από Ε.Ε ως προς την αντιστοιχία όμως ακόμα και σχολές από Ε.Ε έχουν χρέωση μαθημάτων απλά ίσως είναι λιγότερα σε σχέση με τα μαθήματα που ενδεχομένως να χρεώνονται σχολές εκτός Ε.Ε. Για να δώσω ένα παράδειγμα αναφορικά με τις σπουδές ψυχολογίας.Ο μέσος απόφοιτος ψυχολογίας με σπουδές εξ ολοκλήρου στο UK χρεώνεται από τον ΔΟΑΤΑΠ από 3 εως 6 μαθήματα κατα μέσο όρο ακόμα και σήμερα και ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που έχει ακολουθήσει.Εξαιρέσεις μάλλον υπάρχουν για top tier unies αν κρίνω από το γεγονός οτι εγώ δεν είχα χρεωθεί κάποιο μάθημα για την διαδικασία αντιστοιχίας.
epp Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ως προς την ισοτιμία η διαδικασία είναι ευκολότερη για σχολή από Ε.Ε ως προς την αντιστοιχία όμως ακόμα και σχολές από Ε.Ε έχουν χρέωση μαθημάτων απλά ίσως είναι λιγότερα σε σχέση με τα μαθήματα που ενδεχομένως να χρεώνονται σχολές εκτός Ε.Ε. Για να δώσω ένα παράδειγμα αναφορικά με τις σπουδές ψυχολογίας.Ο μέσος απόφοιτος ψυχολογίας με σπουδές εξ ολοκλήρου στο UK χρεώνεται από τον ΔΟΑΤΑΠ από 3 εως 6 μαθήματα κατα μέσο όρο ακόμα και σήμερα και ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που έχει ακολουθήσει.Εξαιρέσεις μάλλον υπάρχουν για top tier unies αν κρίνω από το γεγονός οτι εγώ δεν είχα χρεωθεί κάποιο μάθημα για την διαδικασία αντιστοιχίας. επι ΔΟΑΤΑΠ ή ΔΙΚΑΤΣΑ εκανες? γιατι ξερω πολλες περιπτωσεις που για την ιδια σχολη το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν χρεωσε μαθηματα αλλα το ΔΟΑΤΑΠ χρεωσε 4-5 μαθηματα δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει η φημη οτι μετα το μπρεξιτ δεν θα αναγνωριζονται τα πτυχια απο UK. Και η Ελβετια δεν ειναι ΕΕ , και οι ΗΠΑ δεν ειναι ΕΕ και ο καναδας δεν ειναι ΕΕ κιομως μια χαρα αναγνωριζονται τα πτυχια απο εκει
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Στο ΔΟΑΤΑΠ έκανα τη διαδικασία αναγνώρισης.Είχα ανοίξει κ θέμα πριν από χρόνια εδώ όταν εξελισσόταν το σπάσιμο νεύρων που μου έκαναν. Το ερώτημα που θέτει ο ts είναι εαν τα πτυχία κολλεγίου που έχουν συνεργασία με ιδρύματα της Βρετανίας θα αναγνωρίζονται μετά το Brexit.Η άποψη μου είναι πως όχι καθώς το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα καλύπτει μόνο κολλέγια με συνεργασία από ιδρύματα ΕΕ μέσω της διαδικασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας του ΣΑΕΠ.Ολα τα άλλα κολλέγια που συνεργάζονται με ιδρύματα εκτός ΕΕ (πχ ΗΠΑ) δεν αναγνωρίζονται μέσω της διαδικασίας του ΣΑΕΠ σήμερα.Η λογική λοιπόν λέει πως σε τέτοιο καθεστώς θα βρεθούν κ τα κολλέγια που συνεργάζονται με Βρετανικά ιδρύματα μετά το Brexit. Αυτά όμως είναι διαφορετικά από όσα είπα στο πιο πάνω ποστ.Προφανώς κ αναγνωρίζονται (ισοτιμία δλδ) χωρίς περιορισμό όλα τα νόμιμα ιδρύματα εντός κ εκτός ΕΕ εφόσον οι σπουδές του ενδιαφερόμενου έχουν γίνει εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό.Το μανίκι είναι πάντα η αντιστοιχία κ ο φορέας αναγνώρισης σε αυτή την περίπτωση είναι ο ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος κ κατα περίπτωση χρεώνει μαθήματα ανεξάρτητα εαν το ίδρυμα είναι από ΕΕ ή όχι.
darkdemon Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δεν πιστευω να εχεις καποιο θεμα διοτι λογω και της συνεργασιας στην τελικη θα δωθει πτυχιο ΚΑΙ απο τον ελληνικο τμημα του κολλεγιου. Παρολαυτα πιστευω οτι θα υπαρξει καποια συζητηση για το ζητημα. Στην τελικη και συ μωρε σιγα για το δημοσιο , το ποιο πιθανο να κατυαληξεις σε ιδιωτικη κλινικη που οσο ναναι ειναι καπως πιο σοβαροι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα