VirtualTj Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Ειμαι 18 ετων,φετος δινω πανελληνιες και κατα τον Σεπτεμρη-Οκτωμβρη φευγω για Αμερικη μονιμα και θα παρω την υπηκοοτητα απο την μητερα μου,μιας και η καταγωγη της ειναι απο εκει.Το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι το εξης:Αν στη χειροτερη των περιπτωσεων δεν περασω σε καμια σχολη μεσω των πανελληνιων,και με καλεσουν στο στρατο μετα πως θα καταφερω να φυγω για εξωτερικο ; Υπαρχει καποιος αλλος τροπος εκτος απο το τρελοχαρτο για να παρω αναβολη ; (η χαμηλοτερη σχολη με τα μαθηματα που δινω ειναι γυρω στα 9000 μορια) Τα δημοσια ΙΕΚ σου δινουν αναβολη ;
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Και για πανελλήνιες μπορείς να πάρεις αναβολή μέχρι τα 21. ΥΓ. Υπάρχει ήδη θέμα με απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα.
VirtualTj Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Και για πανελλήνιες μπορείς να πάρεις αναβολή μέχρι τα 21. ΥΓ. Υπάρχει ήδη θέμα με απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα. Ειναι σιγουρο αυτο ; δηλαδη δηλωνεις οτι θα ξαναδωσεις πανελληνιες και σου δινουν περιθωριο οσο χρειαστεις ; Βρηκα αλλο ενα θεμα παρομοιο,εχεις δικιο ομως ειναι του 2008 και ανοιξα καινουριο γιατι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα απο τοτε και θα ηθελα διευκρινισμενες απαντησεις.
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Βασικά δεν χρειάζεσαι καν λόγο όσο είσαι μικρός. Ένας φίλος του είχε έρθει το χαρτί στα 19 πήγε στην στρατολογία τους είπε ότι δεν είναι έτοιμος και του έδωσαν 1.5 χρόνο αναβολή xD Πάντως τζάμπα αγχώνεσαι δεν υπάρχει περίπτωση να σου έρθει τόσο γρήγορα τα χαρτί αφού είσαι 18. Κάνει πολλούς μήνες αφού τελειώσεις με το σχολείο για να σου έρθει
VirtualTj Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Βασικά δεν χρειάζεσαι καν λόγο όσο είσαι μικρός. Ένας φίλος του είχε έρθει το χαρτί στα 19 πήγε στην στρατολογία τους είπε ότι δεν είναι έτοιμος και του έδωσαν 1.5 χρόνο αναβολή xD Πάντως τζάμπα αγχώνεσαι δεν υπάρχει περίπτωση να σου έρθει τόσο γρήγορα τα χαρτί αφού είσαι 18. Κάνει πολλούς μήνες αφού τελειώσεις με το σχολείο για να σου έρθει Οντως ; Δεν το ηξερα αυτο,νομιζα οτι το χαρτι θα μου ερθει κατευθειαν τον Σεπτεμβρη η τον Οκτωμβρη.Μακαρι να ειναι ετσι,θα ρωτησω και στο Ρουφ αυριο για σιγουρια,σε ευχαριστω,ηρεμισα τωρα
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Τόσο γρήγορα δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση και δεν ξέρω κανέναν (αν υπάρχει) που να του ήρθε τόσο νωρίς το χαρτί. Αλλά όπως και να έχει ηρέμησε γιατί και έτσι να είναι αναβολή παίρνεις πραγματικά για πλάκα.
Speculoos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 H αγωνία που πρέπει να χεις δεν είναι αν θα σε καλέσει ο στρατός προτού φύγεις αλλά προτού αποδείξεις ότι έχεις διπλή υπηκοότητα και μένεις μόνιμα (και βιοποριστικά) στο κράτος της δεύτερης υπηκοότητάς σου.
kr0m Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Οντως ; Δεν το ηξερα αυτο,νομιζα οτι το χαρτι θα μου ερθει κατευθειαν τον Σεπτεμβρη η τον Οκτωμβρη.Μακαρι να ειναι ετσι,θα ρωτησω και στο Ρουφ αυριο για σιγουρια,σε ευχαριστω,ηρεμισα τωρα Και'γω 18 είμαι και δίνω. Την Παρασκευή έκανα την δήλωση απογραφής για τον στρατό. Να σε ενημερώσω πως οι γεννηθέντες το 1999, είναι της κλάσεως του 2020, οπότε δεν νομίζω να μας καλέσουν πριν απο τότε. Επίσης δε χρειάζεται να τρέχεις στο Ρουφ, απλά πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε ΚΕΠ.
VirtualTj Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Και'γω 18 είμαι και δίνω. Την Παρασκευή έκανα την δήλωση απογραφής για τον στρατό. Να σε ενημερώσω πως οι γεννηθέντες το 1999, είναι της κλάσεως του 2020, οπότε δεν νομίζω να μας καλέσουν πριν απο τότε. Επίσης δε χρειάζεται να τρέχεις στο Ρουφ, απλά πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε ΚΕΠ. Την απογραφη την εχω κανει καιρο τωρα,απλα θελω να παω να ρωτησω ποτε θα με καλεσουν και γενικα κατι αλλα πραγματα για το αν θα εχω προβλημα αν φυγω για εξωτερικο.Τι εννοεις οτι δεν θα μας καλεσουν πριν το 2020 ?H αγωνία που πρέπει να χεις δεν είναι αν θα σε καλέσει ο στρατός προτού φύγεις αλλά προτού αποδείξεις ότι έχεις διπλή υπηκοότητα και μένεις μόνιμα (και βιοποριστικά) στο κράτος της δεύτερης υπηκοότητάς σου.Τι εννοεις με αυτο,μιλας για το θεμα φυλακισης/προστιμο ; Προσωπικα σκοπευω στο μελλον ειτε να εξαγορασω την θητεια μου ειτε να γυρισω,να την κανω και μετα να ξανα φυγω.Μονο και μονο για να μπορω να ερχομαι για διακοπες στην Ελλαδιτσα μας δηλαδη οχι τιποτα αλλο.
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Και'γω 18 είμαι και δίνω. Την Παρασκευή έκανα την δήλωση απογραφής για τον στρατό. Να σε ενημερώσω πως οι γεννηθέντες το 1999, είναι της κλάσεως του 2020, οπότε δεν νομίζω να μας καλέσουν πριν απο τότε. Επίσης δε χρειάζεται να τρέχεις στο Ρουφ, απλά πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε ΚΕΠ. Δεν έχει σχέση η κλάση φίλε. Είναι απλά ένας αριθμός (η ημερ. γεννήσεως +21). Αν τελειώσεις με το σχολείο και δεν κάνεις τίποτα να περιμένεις περίπου σε 1 χρόνο να σου έχει έρθει το χαρτί. ι εννοεις με αυτο,μιλας για το θεμα φυλακισης/προστιμο ; Προσωπικα σκοπευω στο μελλον ειτε να εξαγορασω την θητεια μου ειτε να γυρισω,να την κανω και μετα να ξανα φυγω.Μονο και μονο για να μπορω να ερχομαι για διακοπες στην Ελλαδιτσα μας δηλαδη οχι τιποτα αλλο. Ούτε εγώ κατάλαβα σε τι αναφέρεται να σου πω την αλήθεια. Αλλά Dude, έχεις Αμερικάνικη υπηκοότητα. Πολύ απλά εγκατέλειψε την Ελληνική Ιθαγένεια και μείνε μόνο με την Αμερικάνικη. Όσο για διακοπές στην Ελλάδα θα έρθεις; Ολόκληρο Άγιο Δομίνικο έχεις στα πόδια σου δεν βλέπεις τι γίνεται στο Survivor
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Άμα έχεις αμερικάνικη υπηκοότητα, ξεχνάς οτιδήποτε περί στρατού και φεύγεις για Αμερική μετά.
VirtualTj Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Άμα έχεις αμερικάνικη υπηκοότητα, ξεχνάς οτιδήποτε περί στρατού και φεύγεις για Αμερική μετά. Ειναι περιπλοκη η κατασταση με την Αμερικη και τις υπηκοοτητες,ουσιαστικα επειδη ειναι γεννημενος Ελλαδα την αμερικανικη υπηκοοτητα θα την παρω αμεσως μολις παω Αμερικη. Δεν έχει σχέση η κλάση φίλε. Είναι απλά ένας αριθμός (η ημερ. γεννήσεως +21). Αν τελειώσεις με το σχολείο και δεν κάνεις τίποτα να περιμένεις περίπου σε 1 χρόνο να σου έχει έρθει το χαρτί. Ούτε εγώ κατάλαβα σε τι αναφέρεται να σου πω την αλήθεια. Αλλά Dude, έχεις Αμερικάνικη υπηκοότητα. Πολύ απλά εγκατέλειψε την Ελληνική Ιθαγένεια και μείνε μόνο με την Αμερικάνικη. Όσο για διακοπές στην Ελλάδα θα έρθεις; Ολόκληρο Άγιο Δομίνικο έχεις στα πόδια σου δεν βλέπεις τι γίνεται στο Survivor Ωραιος ο Αγιος Δομινικος ομως καλοκαιρι χωρις μπανιο,σουβλακια και φραπε δεν παιζει.Εδω περα οι ξενοι ουτε fredo espresso-cappuccino δεν ξερουν να φτιαχνουν.Εχετε δοκιμασει κρυο καφε στο εξωτερικο να δειτε ποσο χαλια ειναι ;
Speculoos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Το να έχεις διπλή υπηκοότητα δε σημαίνει ότι μπορείς να αποφύγεις τις στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Τυπικά μπορείς να πάρεις αναβολή επ'αόριστο εφόσον αποδείξεις ότι μένεις και εργάζεσαι μόνιμα στη χώρα της δεύτερης υπηκοότητάς σου, στην περίπτωση σου στις ΗΠΑ. Ως τότε θα λογίζεσαι ως ανυπότακτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα, πρόστιμο, κτλ).
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Το να έχεις διπλή υπηκοότητα δε σημαίνει ότι μπορείς να αποφύγεις τις στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Τυπικά μπορείς να πάρεις αναβολή επ'αόριστο εφόσον αποδείξεις ότι μένεις και εργάζεσαι μόνιμα στη χώρα της δεύτερης υπηκοότητάς σου, στην περίπτωση σου στις ΗΠΑ. Ως τότε θα λογίζεσαι ως ανυπότακτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα, πρόστιμο, κτλ). Θα είναι στην άλλη άκρη του κόσμου και θα έχει δικαίωμα παραμονής στην χώρα 30 μέρες... Υπερ αρκετές
Speculoos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ε ναι ουσιαστικά δε θα έχει θέμα, τυπικό είναι. Βέβαια αν θελήσει να έχει παρε δώσε με το ελληνικό κράτος θα πρέπει να διευθετήσει το θέμα του στρατού (να πάρει μόνιμη αναβολή λόγω διπλής υπηκοότητας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα