Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς δουλέψει σε σουβλατζίδικο να μας δώσει τα φώτα του για την παραγωγή γύρου; Από που προμηθεύονται τα σουβλατζίδικα τον κατεψυγμένο γύρο και πως τον ψήνουμε ιδανικά; Κάποιος μου είχε πει ότι τον βάζει κατεψυγμένο να γυρνάει σε χαμηλή φωτιά, άλλος μου είπε ότι τον βγάζει αποβραδίς να καταψυχθεί και τον βάζει σε φουλ θερμοκρασία.

 

Είχαμε μια κουβέντα με κάτι φίλους και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του. Ότι όλα βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο, ότι άλλα μπαχαρικά θέλει ο Αθηναίος, άλλα ο Κρητικός και άλλα ο Σαλονικιός στο γύρο του και τέτοια. Τελικά υπάρχουν διαφορές;

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες παραγωγής "γύρων". Με διαφορετικές ποιότητες και πολλές φορές αυτές κατά παραγγελία του πελάτη (τι κομμάτια κρέατος θα χρησιμοποιηθεί και η ποικιλία των μπαχαρκών). Λίγα μαγαζιά φτιάχνουν μόνοι τους γύρο. Επίσης οι γύροι διανέμονται επί το πλείστον στην συντήρηση αλλά υπάρχουν και κατεψυγμένοι. Τα κιλά τους ποικίλουν ανάλογα με τον πελάτη. υπάρχουν από 15-20kg έως 100-120kg. Η διατήρηση αυτών εμπίπτει στους καταστηματάρχες (το τι θα γίνει αυτό που θα μείνει το βράδυ ας πούμε). Αυτά μέσες άκρες

  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες παραγωγής "γύρων". Με διαφορετικές ποιότητες και πολλές φορές αυτές κατά παραγγελία του πελάτη (τι κομμάτια κρέατος θα χρησιμοποιηθεί και η ποικιλία των μπαχαρκών). Λίγα μαγαζιά φτιάχνουν μόνοι τους γύρο. Επίσης οι γύροι διανέμονται επί το πλείστον στην συντήρηση αλλά υπάρχουν και κατεψυγμένοι. Τα κιλά τους ποικίλουν ανάλογα με τον πελάτη. υπάρχουν από 15-20kg έως 100-120kg. Η διατήρηση αυτών εμπίπτει στους καταστηματάρχες (το τι θα γίνει αυτό που θα μείνει το βράδυ ας πούμε). Αυτά μέσες άκρες

 

Ευχαριστώ, μέσα στο σαββατοκύριακο βρήκα όντως δυο-τρεις εταιρείες (δυο Αττική, μία Μακεδονία) που μάλλον κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεδομένης της διείσδυσης του γύρου στην νοοτροπία μας, του αριθμού των σουβλατζίδικων και όλων των διαφορετικών γεύσεων φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον τομέας.

Δημοσ.

Έχει κανείς δουλέψει σε σουβλατζίδικο να μας δώσει τα φώτα του για την παραγωγή γύρου; Από που προμηθεύονται τα σουβλατζίδικα τον κατεψυγμένο γύρο και πως τον ψήνουμε ιδανικά; Κάποιος μου είχε πει ότι τον βάζει κατεψυγμένο να γυρνάει σε χαμηλή φωτιά, άλλος μου είπε ότι τον βγάζει αποβραδίς να καταψυχθεί και τον βάζει σε φουλ θερμοκρασία.

 

Είχαμε μια κουβέντα με κάτι φίλους και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του. Ότι όλα βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο, ότι άλλα μπαχαρικά θέλει ο Αθηναίος, άλλα ο Κρητικός και άλλα ο Σαλονικιός στο γύρο του και τέτοια. Τελικά υπάρχουν διαφορές;

Εχω γνωστο κρεοπωλη που προμηθευει σουβλατζη που "φτιαχνει" μονος του το γυρο. Τι του εχει ζητησει ο σουβλατζης να του κραταει; Οτι κομματι απομενει. Και δεν εννοω οτι μενει απουλητο. Εννοω τα απομειναρια απο τα κομματια που πουληθηκαν. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες για το τι περιλαμβανουν αυτα, ειναι και ωρα που τρωει ο κοσμος, αλλα σε γενικες γραμμες απο τοτε που ειδα με τα ματια μου τι του "κραταει" για να του το δωσει, εκοψα και το γυρο και αρκουμαι στα σουβλακια .
Δημοσ.

Μόνο σουβλατζήδες μπορούν να σε συμβουλεύσουν (αν ψάχνεις για επένδυση χρημάτων). Και αν ήμουν, σιγά μην  το έκανα...

Δημοσ.

Εχω γνωστο κρεοπωλη που προμηθευει σουβλατζη που "φτιαχνει" μονος του το γυρο. Τι του εχει ζητησει ο σουβλατζης να του κραταει; Οτι κομματι απομενει. Και δεν εννοω οτι μενει απουλητο. Εννοω τα απομειναρια απο τα κομματια που πουληθηκαν. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες για το τι περιλαμβανουν αυτα, ειναι και ωρα που τρωει ο κοσμος, αλλα σε γενικες γραμμες απο τοτε που ειδα με τα ματια μου τι του "κραταει" για να του το δωσει, εκοψα και το γυρο και αρκουμαι στα σουβλακια .

Ειδες αλλα δεν λες για τρωνε καποιοι με ανοιχτο το insomnia :) ε και ποιος ο λογος να ποσταρεις αφου δεν θες να πεις

  • Like 1
Δημοσ.

Ειδες αλλα δεν λες για τρωνε καποιοι με ανοιχτο το insomnia :) ε και ποιος ο λογος να ποσταρεις αφου δεν θες να πεις

Και μονο οτι αυτο που εγραψα ειναι πολυ πιο ουσιωδες και ontopic απο τη δικη σου συνεισφορα στο τοπικ οσον αφορα την απορια του ts, αρκει για να σου επιστραφουν "οι παρατηρησεις" οσο και η απορια που εκφραζεις :)
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...