Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Εχω μια απορία, εχω μια PCB ενος κινητου και θελω να βρω καποια Test points (τα εχω βρει και τα ξερω και απο πριν), ολα καλα εκτος απο την γειωση. Πως σκατα μπορω να βρω οτι το συγκεκριμενο test point (καφε) ειναι η γειωση? Ξερω πχ οτι τα σημεια που ειναι για τις βιδες ειναι γειωμενα αλλα αναφερομαι συγκεκριμενα για Pins σαν αυτο στην φωτογραφια.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Εχω μια απορία, εχω μια PCB ενος κινητου και θελω να βρω καποια Test points (τα εχω βρει και τα ξερω και απο πριν), ολα καλα εκτος απο την γειωση. Πως σκατα μπορω να βρω οτι το συγκεκριμενο test point (καφε) ειναι η γειωση? Ξερω πχ οτι τα σημεια που ειναι για τις βιδες ειναι γειωμενα αλλα αναφερομαι συγκεκριμενα για Pins σαν αυτο στην φωτογραφια. Συνδέεις τη μπαταρία ή τροφοδοσία με κάποιον τρόπο στο κινητό,ανοίγεις το πολύμετρο στην κλίμακα των 20v. Συνδέεις το μαύρο στον αρνητικό πόλο της ήδη συνδεμένης μπαταρίας (στον σύνδεσμό της με το pcb) και ακουμπάς το άλλο στο GND. Αν το πολύμετρο αλλάξει λίγο και σταθεροποιηθεί στο μηδέν έχεις την "γείωση". Άλλος τρόπος λιγότερο αξιόπιστος είναι να ρυθμίσεις το πολύμετρο στον "Ελεγχο συνέχειας κυκλώματος" (έχει για σημάδι μια δίοδο -<|-- ) και να συνδέσεις τα probes στα ίδια σημεία με πριν , ΧΩΡΙΣ την μπαταρία. Αν ηχήσει το Buzzer και η οθόνη δείξει μηδεν είσαι Ο.Κ. Πάντα να τεστάρεις τα probe ενώνοντάς τα μεταξύ τους πριν πάρεις μετρήσεις.
andreapaog328 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 αν ξέρεις test point με Vcc όσο περιμένεις θεωρητικά να είναι, και μετρήσεις ανάμεσα σαυτό και το gnd δε θα το βρείς? αλλιως οπως λεει ο αποπανω το - της μπαταρίας με το gnd υποτίθεται πρεπει ναναι βραχυκυκλωμα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Συνδέεις τη μπαταρία ή τροφοδοσία με κάποιον τρόπο στο κινητό,ανοίγεις το πολύμετρο στην κλίμακα των 20v. Συνδέεις το μαύρο στον αρνητικό πόλο της ήδη συνδεμένης μπαταρίας (στον σύνδεσμό της με το pcb) και ακουμπάς το άλλο στο GND. Αν το πολύμετρο αλλάξει λίγο και σταθεροποιηθεί στο μηδέν έχεις την "γείωση". Άλλος τρόπος λιγότερο αξιόπιστος είναι να ρυθμίσεις το πολύμετρο στον "Ελεγχο συνέχειας κυκλώματος" (έχει για σημάδι μια δίοδο -<|-- ) και να συνδέσεις τα probes στα ίδια σημεία με πριν , ΧΩΡΙΣ την μπαταρία. Αν ηχήσει το Buzzer και η οθόνη δείξει μηδεν είσαι Ο.Κ. Πάντα να τεστάρεις τα probe ενώνοντάς τα μεταξύ τους πριν πάρεις μετρήσεις. Thank you, και λογικα σε οποιδοηποτε αλλο test point που δεν ειναι γείωση θα παρω κανονικα την τιμη που περναει. Για το δευτερο εννοεις το Continuity σωστα? αν ξέρεις test point με Vcc όσο περιμένεις θεωρητικά να είναι, και μετρήσεις ανάμεσα σαυτό και το gnd δε θα το βρείς? καπου σε εχασα Οι Qualcomm based συσκευες δεν "χρησιμοποιουν" Vcc, για την δουλεια που το θελω γινεται μεσω USB οποτε δεν βολευει
andreapaog328 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 καπου σε εχασα Οι Qualcomm based συσκευες δεν "χρησιμοποιουν" Vcc, για την δουλεια που το θελω γινεται μεσω USB οποτε δεν βολευει power rail τελος παντως πεστο οπως θες
De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Thank you, και λογικα σε οποιδοηποτε αλλο test point που δεν ειναι γείωση θα παρω κανονικα την τιμη που περναει. Για το δευτερο εννοεις το Continuity σωστα? Ναι Continuity check με τη δίοδο, αν θυμάμαι καλά γίνεται και στο 1Κ στην κλίμακα Ω.
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ναι Continuity check με τη δίοδο, αν θυμάμαι καλά γίνεται και στο 1Κ στην κλίμακα Ω. Αυτο σκεφτηκα αρχικα και εγω και τωρα εκανα ενα καρο σκεψεις που τοτε δεν μου ερχοταν στο μυαλο. Θεωρητικα για να το κανω αυτο πρεπει να συνδεσω το ενα probe στο θετικο τερμιναλ και με το αλλο να δοκιμαζω διαφορα test points σωστα!? Αυτο ομως δεν νομιζω να δειξει οτι το 2ο σημειο ειναι γειωση αλλα οτι συνδεοονται μεταξυ τους. ΥΓ: εγω το εκανα αυτο συνδεεοντας το probe στο αρνητικο τερμιναλ και το αλλο σε διαφορα test points
De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Αυτο σκεφτηκα αρχικα και εγω και τωρα εκανα ενα καρο σκεψεις που τοτε δεν μου ερχοταν στο μυαλο. Θεωρητικα για να το κανω αυτο πρεπει να συνδεσω το ενα probe στο θετικο τερμιναλ και με το αλλο να δοκιμαζω διαφορα test points σωστα!? Αυτο ομως δεν νομιζω να δειξει οτι το 2ο σημειο ειναι γειωση αλλα οτι συνδεοονται μεταξυ τους. ΥΓ: εγω το εκανα αυτο συνδεεοντας το probe στο αρνητικο τερμιναλ και το αλλο σε διαφορα test points Σωστά. Γι αυτό επειδή ψάχνεις τη "γείωση" το βάζεις στο αρνητικό terminal. H γείωση είναι κοινή στα περισσότερα κυκλώματα, εκτός κι αν μιλάμε για isolated καταστάσεις σε παλμογράφους, πεδιόμετρα και άλλες σπάνιες περιπτώσεις.
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Σημερα καταφερα να δοκιμασω αυτα που ηθελα, Με τον πρωτο τροπο σε καποια επαιρνα τιμη 1.8V ενω σε καποια αλλα 0.01mV Οποτε σε αυτα με το 0.01 θεωρω οτι ειναι ηγειωση. Δοκιμασα επισης ξανα με continuity και ειδα οτι μονο απο το αρνητικο τερμιναλ ακουω τον ηχο οποτε επιβεβαίωση οτι ειναι γειωση! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα