OnomoEdw Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Γεια σας παιδιά, Σε δύο-τρεις μήνες θα πάω να κάνω την θητεία μου και ήθελα να ρωτήσω : 1) Μπορώ να πάρω λάπτοπ στον στρατό; 13" και η κάμερα είναι μανίσια βγαλμένη. 2) Από "ελεύθερο χρόνο" τι λέει; Θα έχω καμιά ωρίτσα την εβδομάδα για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Όπως καταλάβατε δεν έχω ιδέα από στρατό και έτσι όπως το βλέπω θα κάνω πολλές ερωτήσεις ακόμα :| ΥΓ Το λάπτοπ το θέλω για να δουλεύω (μέσω ίντερνετ) για να έχω κάνα φράγκο όταν απολυθώ ... δεν με ενδιαφέρουν παιχνίδια κλπ Το λέω αυτό γιατί είδα στο google έναν που ρωτούσε για να πάρει το playstation του μαζί
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Να σε αφήσουν δεν παίζει. Μόνο να το πάρεις κρυφά μπορείς το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο γιατί γίνεται έλεγχος όταν παρουσιάζεσαι και το λαπτοπ δεν ειναι κινητό να το κρύψεις πάνω σου. Και τέλος αν φέρεις λάπτοπ στον στρατό κατά 80% θα το κλαις. Γενικά είναι μια πολύ κακή ιδέα και δεν θα στο πρότεινα. 3
ravend Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ακυρο νεος. Στο κεντρο δεν πιστευω οτι το περνας αλλα και να το περασεις δεν θα εχεις χρονο να ασχοληθεις. Βαζεις στο κεφαλι σου αγχος για κλοπη καταστροφη κτλ που παιζουν καργα. Σε καμια μοναδα/φυλακιο πολυ αργοτερα εαν και εφοσον σε παιρνει. Ελευθερο χρονο θα εχεις και θα προτιμησεις να ριξεις καναν υπνο. Ολα αυτα στην πολυ απιθανη περιπτωση να το περασεις απο κεντρο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Θα ακουσεις πολλα σχετικα με το θεμα. Συμβουλη μην το παρεις στο κεντρο, πηγαινε στη μοναδα, δες πως εχει η κατασταση και μετα αποφασιζεις αν θα το παρεις η οχι. Στην μοναδα που ημουν εγω ειχα ταμπλετ και dslr σε καποια φαση ενω ενα αλλο παιδι ειχε ταμπλετ και λαπτοπ. 5
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 lol, με μια ωριτσα την βδομάδα θα βγάλεις χρήματα; ο λύκος της wall street εισαι; 8
azuli Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 σιγα ρε παιδια που θα χει μια ωρα την εβδομαδα free..δεν θα παει στη βορεια κορεα! Επισης ολα αυτα που λετε ειναι εντελως σχετικα γιατι δεν ξερουμε που θα παει μετα το κεντρο.Αν εχει κανα βισμα μπορει να εχει και 24 ωρες τη μερα free,αν οχι και πετυχει καμια μοναδα με λιγο κοσμο θα ναι πιο ''απασχολημενος'' αλλα και παλι,μια ωρα την ημερα free γιατι να μην εχει? Εσεις οταν πηγατε στρατο ξυπνουσατε και μεχρι να κοιμηθειτε το βραδυ τρεχατε?Ουτε σε πολεμο. Αλλα γενικα για το αν θα το παρεις μαζι οτι ειπαν και οι αλλοι,στην αρχη οχι,πας εκει και βλεπεις. Αλλα να θυμασαι οτι παιζουν και εκει ''καλα παιδια'',οπως και εξω,πανε και αυτα στρατο και συνηθως εχουν πιο πολυ ελευθερο χρονο απο σενα,οποτε προσοχη μην το ψαχνεις κανα απογευμα
OnomoEdw Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Σας ευχαριστώ παιδιά. Δεν το παίρνω, όχι γιατί ανησυχώ μην μου το κλέψουν(μια παλιατζούρα είναι) αλλά για όλους τους άλλους λόγους lol, με μια ωριτσα την βδομάδα θα βγάλεις χρήματα; ο λύκος της wall street εισαι; Χεχε κάτι παρόμοιο ... πέρα από την πλάκα όμως : διαχειρίζομαι κάτι ιστοσελίδες και πρέπει να ελέγχω κάποια πράγματα που και που για να υπάρχει μαξιμουμ κέρδος
ravend Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Κανα νετ καφε-αν υπαρχουν πια-στην εξοδο σου,για τον πρωτο μηνα αναθεσε το καλυτερα σε καποιον αλλο γιατι δυσκολο να βγεις πανω απο 2 φορες. Αργοτερα βλεπεις και κανεις.
OnomoEdw Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Κανα νετ καφε-αν υπαρχουν πια-στην εξοδο σου,για τον πρωτο μηνα αναθεσε το καλυτερα σε καποιον αλλο γιατι δυσκολο να βγεις πανω απο 2 φορες. Αργοτερα βλεπεις και κανεις. Εεε στην έξοδο δεν θα τον τρώω έτσι τον χρόνο μου ΣΥΝ ότι δεν υπάρχουν και τα απαραίτητα προγράμματα/εργαλεία στο νετ καφέ. Παρεμπιπτόντως, από που είσαι ρε αδερφέ; Εγώ είμαι από Heidenheim και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να βρω κάποιον από Γερμανία και ειδικά από εδώ γύρω. Κανα νετ καφε-αν υπαρχουν πια-στην εξοδο σου,για τον πρωτο μηνα αναθεσε το καλυτερα σε καποιον αλλο γιατι δυσκολο να βγεις πανω απο 2 φορες. Αργοτερα βλεπεις και κανεις. Ώπα σόρρυ .... τώρα μπήκα στο προφίλ σου και είδα ότι είσαι Αθήνα
lary7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Εεε στην έξοδο δεν θα τον τρώω έτσι τον χρόνο μου ΣΥΝ ότι δεν υπάρχουν και τα απαραίτητα προγράμματα/εργαλεία στο νετ καφέ. Παρεμπιπτόντως, από που είσαι ρε αδερφέ; Εγώ είμαι από Heidenheim και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να βρω κάποιον από Γερμανία και ειδικά από εδώ γύρω. Ώπα σόρρυ .... τώρα μπήκα στο προφίλ σου και είδα ότι είσαι Αθήνα Αν θες να βγαλεις κανενα φραγκο στο στρατο πανε δοκιμος, θα φας ενα καβλι τους πρωτους 2-3 μηνες αλλα μετα θα εισαι σαν Δ.Υ, καθε μερα εξω σε δικο σου σπιτι+μισθο. Απλα θα κανεις +5 μηνες παραπανω, αλλα αμα μπορεις να δουλευεις παραλληλα δεν θα ειναι χασιμο χρονου. PS: Heidenheim μενεις? Εμεινα εκει πέρυσι 2 μερες σε ενα κωλο-gast, δεν την παλεύαμε και μετακομίσαμε στο Offingen. Δουλεύαμε 1.5 μηνες στο Giengen, στη B/S/H.
defacer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Λοιπόν, εγώ είχα laptop σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας και δεν έκλαψαν μανούλες, αλλά υπήρχαν οι κατάλληλες (και δυσεύρετες) προϋποθέσεις. Γενικά μιλώντας δε σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο. Στο κέντρο εννοείται χωρίς laptop στην αρχή. Μετά την ορκομωσία έχοντας κάνει τα κονέ με το διοικητή έφερα laptop και το χρησιμοποιούσα (no internet εννοείται) κυρίως για να ασχολούμαι με κάτι πιο ενδιαφέρον από το πώς βαδίζουμε σωστά, αυτοματοποιώντας κάποια πράγματα του λόχου. Πρώτη μετάθεση ήμουν στην ευχάριστη θέση να είμαι "ο μόνος" στο στρατόπεδο με κλειδιά από το γραφείο, εκτός από τον παλιό και παλιομαλάκα συφάνταρο που δουλεύαμε "μαζί" (δηλαδή εγώ και για τους δύο) και το προσωπικό που έφευγε μεσημέρι. Οπότε απόγευμα αν δεν έμπαινε κάτι άλλο στη μέση μπορούσα να κλειδωθώ μέσα στην καβάτζα μου -- τρελλό επίπεδο χλιδής. Εκεί έβγαλα και πραγματική δουλειά. Κάποιες ελάχιστες φορές λόγω ιδιαίτερων συνθηκών χυμείας το κατέβασα και στο θάλαμο (εννοείται δεν το είχα εκεί μόνιμα). Δεύτερη μετάθεση ξεχνάμε τις χλιδές με τα κλειδιά οπότε laptop μόνο στο θάλαμο. Το είχα μαζί μου όταν πήγα, μετά από μερικές μέρες που επιβεβαίωσα ότι με έπαιρνε το έβγαλα και στη φόρα. Αυτή τη φορά όμως η έλλειψη καβάτζας σήμαινε ότι το laptop ερχόταν με άλλους σημαντικούς περιορισμούς και οι χρήσεις του ήταν: "σινεμά" ενίοτε το βράδυ στο θάλαμο μερικές φορές παίξαμε hotseat 1v1 Warcraft 3 με το laptop του λοχία, 5-6 άτομα να τριγύρω και 2 παίζουν πολύ πολύ σπάνια δούλευα το βράδυ όταν είχα θαλαμοφύλακας, μιά φορά έγινε ιστορία στην έφοδο κι έφαγα καμπάνα Εφόσον το μόνο μέρος που μπορούσες να κάτσεις με το laptop ήταν το γραφείο του θαλαμοφύλακα, είχα κάνει μια πατέντα καβατζώνοντας ένα πεταμένο πτυσσόμενο τραπεζάκι από μια μπουρδελαποθήκη: έπαιρνα το τραπέζι, ένα σεντόνι να ρίξω από πάνω (μπίχλα!) και μια καρέκλα, πήγαινα στα ντους που είχε χώρο και απογευματινές ώρες λίγη κίνηση και έστηνα τσαντήρι εκεί. Μπορούσα να κάτσω, δεν είχα κάποιον από πάνω μου, και δε φαινόμουν από την είσοδο του θαλάμου. Από την άλλη ήμουν ένας τύπος καθισμένος μέσα στα ντους μπροστά στο laptop του σ' ένα άθλιο τραπέζι με σεντόνι για τραπεζομάντηλο. Δεν είμαι σίγουρος αν συνολικά ήταν θετικό ή αρνητικό. Εννοείται πως στη δεύτερη μετάθεση laptops βγήκαν στη φόρα μόνο αφότου διαπιστώθηκε πειραματικά ότι δεν έχουμε κλεφτρόνια εκεί γύρω. TL;DR γίνεται αλλά πρέπει να είσαι και τυχερός και αποφασισμένος, don't count on it. 1
ny_ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Η απάντηση θεωρητικά είναι όχι... Ιδίως στο κεν που θα ενταχθείς αρχικά γιατί γίνεται έλεγχος αυστηρά. Στην μονάδα που θα ενταχθείς στην συνέχεια ίσως να μπορέσεις να το βαλεις μέσα αλλα υπόψιν αν σε πιάσει στέλεχος τρως καμπάνα στην καλύτερη. Κάνουν που κάνουν τα στραβά μάτια για τα κιν με κάμερες, το να βάλεις λαπτοπ είναι λίγο... υπερβολή. Ήμουν δόκιμος το 2009, και είχα μοιράσει καμπάνες και έβγαζα στις αναφορές φαντάρους γιατι τα κιν που είχαν ηταν με κάμερες, φαντάσου να επιανα κανέναν με λαπτοπ, δεν θα έπαιρνε το χαρτί ποτέ. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει μέχρι τώρα αλλά κάποια πράγματα είναι σταθερές αξίες. Ολα με μέτρο και σύνεση λοιπον. Στο κεν δεν θα σου μένει ελεύθερος χρόνος ούτε για μπάνιο στην αρχη, προς το τέλος θα είσαι καπως καλύτερα, στην μοναδα θα ειναι πολύ καλύτερα (ανάλογα και τον αριθμο των στρατεύσιμων την δεδομένη στιγμή βέβαια) Καλή θητεία! 1
OnomoEdw Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Αν θες να βγαλεις κανενα φραγκο στο στρατο πανε δοκιμος, θα φας ενα καβλι τους πρωτους 2-3 μηνες αλλα μετα θα εισαι σαν Δ.Υ, καθε μερα εξω σε δικο σου σπιτι+μισθο. Απλα θα κανεις +5 μηνες παραπανω, αλλα αμα μπορεις να δουλευεις παραλληλα δεν θα ειναι χασιμο χρονου. PS: Heidenheim μενεις? Εμεινα εκει πέρυσι 2 μερες σε ενα κωλο-gast, δεν την παλεύαμε και μετακομίσαμε στο Offingen. Δουλεύαμε 1.5 μηνες στο Giengen, στη B/S/H. Έλα ρε σοβαρά; Giengen μένω από τότε που γεννήθηκα (Γυμνάσιο/Λύκειο πήγα σε χωριό της Δράμας και μετά ξαναγύρισα εδώ). Τα Gästehäuse του Heidenheim είναι όντως για τα **** (γενικά το Heidenheim είναι ****) αλλά στο Giengen είχε/έχει καλά δωμάτια. Έχω φίλο που ήρθε πρόσφατα που δουλεύει Gundelfingen και μένει σε ένα δωμάτιο εδώ επειδή είναι πολύ καλύτερα. Έκανα σχεδόν 8 μήνες στην B/S/H πέρυσι και γνωρίζω τους πιο πολλούς από εκεί, θα έχει φάση να σε ξέρω κιόλας . Αποθήκες(κάτω) ή παραγωγή(πάνω) ήσουν; και αν επιτρέπεται : το επίθετο ή όνομα σου;
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Επισης μην ξεχναμε και το "Ρε φιλε εχω θαλαμοφυλικι σημερα, μου το δανειζεις μια για να...." Και γινεσαι είτε αντιπαθης είτε μετα απο λιγο γινεται το λαπτοπ σου κοινοχρηστο. Παντως στο κεντρο δε θα το επαιρνα για κανεναν λογο, μετα στη μοναδα βλεπεις και πραττεις αναλογα. Απλως θεωρω πως ειναι ενα ακομα αγχος, τυπου μην χαθει, μην το βουτηξει κανενας μακρυχερης, μην καμπανιαστεις σε καμια εφοδο κλπ.
lary7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Έλα ρε σοβαρά; Giengen μένω από τότε που γεννήθηκα (Γυμνάσιο/Λύκειο πήγα σε χωριό της Δράμας και μετά ξαναγύρισα εδώ). Τα Gästehäuse του Heidenheim είναι όντως για τα **** (γενικά το Heidenheim είναι ****) αλλά στο Giengen είχε/έχει καλά δωμάτια. Έχω φίλο που ήρθε πρόσφατα που δουλεύει Gundelfingen και μένει σε ένα δωμάτιο εδώ επειδή είναι πολύ καλύτερα. Έκανα σχεδόν 8 μήνες στην B/S/H πέρυσι και γνωρίζω τους πιο πολλούς από εκεί, θα έχει φάση να σε ξέρω κιόλας . Αποθήκες(κάτω) ή παραγωγή(πάνω) ήσουν; και αν επιτρέπεται : το επίθετο ή όνομα σου; Βλεπεις, χωριο η Γερμανια. Δεν παιζει να με ξερεις, ημουν επιβλεπων μηχανικος στο συνεργειο που βαλαμε το fassaden στο νεο κτήριο ερευνας, λιγο πιο κατω απο την καντινα, Μαιο-Ιουνιο δουλευαμε, μπαινοβγαίναμε με ενα μαυρο μερσεντικο, στην πυλη σιγουρα θα μας θυμουνται αφου ημασταν οι μονοι που δουλευαμε και Σαββατο. Γνώρισα κατι γερμανους και τουρκους αλλα κανενα Τοτε δεν εβρισκα πουθενα σπιτι, αναγκαστικα πηγαμε στο Offingen γιατι ημασταν και 5-6 ατομα. Ομορφη πολη το Giengen, βγηκα λιγο και κεντρο, σε ενα μαγαζι που εμοιαζε με κινεζικο αλλα το ειχαν ελληνες (ειδη σπιτιου), αλλα κινουμουν κυρίως BSH-Obi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα