Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τελειώνω την σχολή μου και είμαι σε δείλειμμα για το τι να κάνω. Μεταπτυχιακό αμέσως μολις τελειώσω ή να πάω στρατό και μετά μεταπτυχιακό. Να πω οτι σε καποια μεταπτυχιακα εχουν αρχισει ηδη αιτησεις οποτε μεχρι Μαιο πρεπει να εχω αποφασισει 100% τι θα κανω. Τι λετε ως καλυτερο? θεωρειται οτι ο στρατος θα κουρασει οπως λενε καποιοι και μετα δεν θα εχω ορεξη για μεταπτυχιακο? ή δεν εχει σημασια... γενικα δεν ξερω τι να κανω...και θα ηθελα να ακουσω διαφορες αποψεις - επιχειρήματα και απο ατομα που εχουν κανει μεταπτυχιακο είτε πριν το στρατο ειτε μετα.... ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Mεταπτυχιακό αμέσως ακούγεται λογικό. Μετα φύγε στο εξωτερικό και παίρνε αναβολές. Ξέρω καποιους που λόγο ορίου ηλικίας και διαμονής στο εξωτερικό τελικά εξαγοράσαν την θητεία για ένα μικρό τετραψήφιο ποσό.

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν σκοπευω να παω εξωτερικο...αρα οι επιλογες ειναι δυο: 1) μεταπτυχιακο πρωτα (στην Ελλαδα) και μετα στρατο.
2) στρατο πρωτα και μετα μεταπτυχιακο.

αρα ?

Δημοσ.

Αυτό έλειπε να αφήναμε τα σημαντικά πράγματα για μαλακίες 

Πρώτα το μεταπτυχιακό σου.

Και όσο για το εξωτερικό κανείς δεν σκόπευε να φύγει  

Άλλα όταν θα έχεις μεταπτυχιακό και θα κυνηγάς δουλειές με 700€ θα τα ξαναπούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά δεν σκοπευω να παω εξωτερικο...αρα οι επιλογες ειναι δυο: 1) μεταπτυχιακο πρωτα (στην Ελλαδα) και μετα στρατο.

αρα ?

Στρατό. Θα χάσεις λιγο την επαφή σου με το αντικείμενο αλλά στη διαρκεια του μεταπτυχιακού θα έχεις χρονο να ψαχνεις για δουλεια και θα αποφασίσεις με τι θα ασχοληθείς στο μέλλον και στην πτυχιακή σου. Το αντιθετο θα σε βοηθησει να τελειωσεις κάποιος πιο ευκολα το μεταπτυχιακό αλλά μετά μεχρι να μπεις στρατο και να τελειώσεις θα σε αποκοψει αρκετά απο τις γνωσεις που θα εχεις αποκτησει και μετά παλι θα ψιλοχνανεσαι οποτε θα χασεις περισσότερο χρόνο κάνοντας το 2ο. 

• Like 4
Δημοσ.

άρα 2. Για να ψάχνεις για δουλειά μαζι με το μεταπτυχιακό.

το ειχα σκεφτει και αυτο...ομως δουλεια μαζι με ενα full time μεταπτυχιακο δεν πανε μαζι. δεν προλαβαινεις.

Στρατό. Θα χάσεις λιγο την επαφή σου με το αντικείμενο αλλά στη διαρκεια του μεταπτυχιακού θα έχεις χρονο να ψαχνεις για δουλεια και θα αποφασίσεις με τι θα ασχοληθείς στο μέλλον και στην πτυχιακή σου. Το αντιθετο θα σε βοηθησει να τελειωσεις κάποιος πιο ευκολα το μεταπτυχιακό αλλά μετά μεχρι να μπεις στρατο και να τελειώσεις θα σε αποκοψει αρκετά απο τις γνωσεις που θα εχεις αποκτησει και μετά παλι θα ψιλοχνανεσαι οποτε θα χασεις περισσότερο χρόνο κάνοντας το 2ο. 

απο τη μια το σκεφτομουν ετσι οπως το λες και ελεγα πρωτα στρατο καλυτερα. απο την αλλη ακουω ατομα που μου λενε αν μπεις στρατο και διακοψεις τα διαβασματα και τα λοιπα, μετα δεν ξερουμε κατα ποσο θα μπορεις να ξαναστρωθεις σε κατι μαλιστα που ειναι και ακομα πιο δυσκολο απο το προπτυχιακο.... αυτο ειναι ο κυριοτερος φοβος μου δηλαδη....οτι ναι πες οτι παω πρωτα στρατο ξεμπερδευω κλπ. μετα αν μια στο εκατομμυριο με επηρρεασει αυτο τοτε παει την βαψαμε.αυτο με φοβιζει....

Δημοσ.

Δεν θα εχεις θεμα, εγω εκανα μετά απο 4 χρονια αφου τελειωσα τις σπουδες και ειχα καποιους μεσα που ειχαν παραπανω χρονια μακριά απο τα θρανία.. 

Δημοσ.

στρατο φιλε ευκολα. ημουν στο ιδιο διλημμα και πρωτα πηγα στρατο... αρχικα το βλεπεις σαν break απο σπουδες κλπ και 2ον οσο πιο μικρος τοσο πιο καλα... ακομα και στα 22 που πηγα μου την εσπαγαν και δεν ανεχομουν πολλα πολλα...ποσο μαλλον να πηγαινα 24-5 με μεταπτυχιακο στην πλατη μου και να μου λεγανε μαλακιες οι αγραμματοι....ασε που μετα σε καμια δουλεια ζητανε να εχεις τελειωσει τον στρατο ...

Δημοσ.

Πρέπει να λάβεις υπόψη σου δύο πράγματα:

α. Όσο μεγαλύτερος κάνεις τη στρατιωτική σου θητεία, τόσο καλύτερα περνάς, αφού έχεις διαφορετική αντιμετώπιση από τους αξιωματικούς και εσύ ο ίδιος έχεις τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις καταστάσεις.

β. Εάν ήδη ξεκινήσεις το μεταπτυχιακό και μετά μπεις στον στρατό, τότε έχεις έξτρα φοιτητική άδεια (νομίζω ότι και οι περισσότεροι αυτό κάνουν).

• Like 3
Δημοσ.

Καλύτερα χάσε τώρα κάποιους μήνες από τη ζωή σου με το στρατό μπορεί να το δεις και σαν εμπειρία ή σαν παράταση χρόνου στο να πάρεις μελλοντικές αποφάσεις. Μόλις απολυθείς ξεκινάς με όρεξη την υπόλοιποη ζωή σου (με το μεταπτυχιακό).

Δημοσ.

αρα ?

2

Το ιδανικό (υπό συνθήκες) είναι στρατός κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών.

Το καλύτερο που έχω δει είναι συμφοιτητής (πριν πολλά χρόνια) έκανε 1 εξάμηνο, πήγε στρατό στο ενδιάμεσο, έδινε τα αρχικά μαθήματα με άδειες χαλαρά, μάζεψε και μερικά σε σεπτέμβρη, γύρισε προς το 3ο έτος, καθάρισε ότι του έμεινε σε εξεταστικές πριν ξακινήσει τα δύσκολα ... και στην ουσία "έχωσε" τον στρατό μέσα στις σπουδές του.

Αυτό όταν η θητεία ήταν 18 μήνες ... τώρα δε το συζητώ καν.

• Like 1
Δημοσ.

β. Εάν ήδη ξεκινήσεις το μεταπτυχιακό και μετά μπεις στον στρατό, τότε έχεις έξτρα φοιτητική άδεια (νομίζω ότι και οι περισσότεροι αυτό κάνουν).

Αδεια θα παρεις ΜΟΝΟ αν το θελει ο δκτης και που να χτυπιεσαι. Στο στρατο δεν υπαρχει η λεξη "το δικαιουσαι" επειδη τον τελευταιο λογο τον εχει ο αστερατος τυπος διπλα απο το πρωτο γραφειο ο οποιος ανα πασα ωρα και στιγμη θα κρινει οτι το στρατοπευο κινδυνευει (λεμε τωρα) με ελλιπη επανδρωση οποτε την αδεια σου θα την παρεις, ΑΝ την παρεις, αργοτερα.

Αυτο πρακτικα σημαινει οτι θα παρεις την αδεια σου αν σε συμπαθει ο λοχαγος/δκτης σου που ακομα και να γινει αυτο στο τελος θα παρεις μικροτερη αδεια απολυσης ωστε να εισαι πανω κατω τα ιδια με τους υπολοιπους συναδελφους σου, οποτε δε θα δεις και μεγαλη διαφορα.

2

Το ιδανικό (υπό συνθήκες) είναι στρατός κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών.

Το καλύτερο που έχω δει είναι συμφοιτητής (πριν πολλά χρόνια) έκανε 1 εξάμηνο, πήγε στρατό στο ενδιάμεσο, έδινε τα αρχικά μαθήματα με άδειες χαλαρά, μάζεψε και μερικά σε σεπτέμβρη, γύρισε προς το 3ο έτος, καθάρισε ότι του έμεινε σε εξεταστικές πριν ξακινήσει τα δύσκολα ... και στην ουσία "έχωσε" τον στρατό μέσα στις σπουδές του.

Αυτό όταν η θητεία ήταν 18 μήνες ... τώρα δε το συζητώ καν.

Ναι ρε φιλε, αυτο!

Το καλυτερο που πηγε να μου τυχει ηταν οταν στο α' εξαμηνο για καποιο λογο η αναβολη μου χαθηκε (..) και μου ζηταγανε να παρουσιαστω στο ΚΕΝ την ωρα που παρεγγελνα αραχτος το φρεντο μου εξω απο τη σχολη.

Περιττο να πω οτι ακομα το μετανοιωνω που πεταχτηκα ορθιος και μεσα σε 2 μερες το ειχα λυσει το θεμα. Αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω θα εκανα αυτο που ειπες.

Θες και αλλο παραδειγμα? Κυπριοι φοιτητες.

Χαλαροι, ετοιμοι για δουλεια, χωρις υποχρεωσεις...

Δημοσ.

γενικα οι αποψεις ειναι 50-50... εχω και γω φιλο που πηγε στο ενδιαμεσω του προπτυχιακου του και μετα ολα κομπλε. εχω ομως και φιλο που πηγε οταν τελειωσε το προπτυχιακο του και μετα δεν ειχε ορεξη ουτε για μεταπτυχιακο ουτε για τιποτα...και επιασε δουλεια. και δεν ξερω αν θα εχει και ποτε ορεξη για μεταπτυχιακο....εξαρταται δηλαδη αυτο. απο κει και περα απο τη μια λεω θα χαλαρωσω 9 ή 12 μηνες αναλογα τι θα μπω στο στρατο. απο την αλλη λεω δεν ξερω ποσο θα με επηρρεασει κατι τετοιο γιατι θελω να κανω και μεταπτυχιακο...και ισως παιζει να κανω και 2 μεταπτυχιακα. οποτε σκεφτομαι να κανω τωρα το σεπτεμβρη το 1ο, μετα να μπω στρατο και μετα βλεπουμε για δευτερο ή για δουλεια... επισης αυτο που λενε καποιοι μετα το μεταπτυχιακο εχει ευκαιριες για δουλειες και αν εχεις μπροστα τον στρατο θα ειναι εμποδιο, δεν το καταλαβαινω. δηλαδη αν δεν κυνηγησω κατι εγω οσο κανω μεταπτυχιακο και απλα κανω τις σπουδες μου, θα ερθει καποιος και θα με παρακαλαει για δουλεια? χλωμο...εχω καιρο ακομα για να το σκεφτω και να ακουσω και αλλες αποψεις...απλα μεχρι Μαιο, γιατι μετα πρεπει να κανω αιτησεις αν ειναι για μεταπτυχιακο τελικα.

Δημοσ.

Στράτος να τελειώνεις και μετά δουλειά και μεταπτυχιακό

Δε χάνεις την επαφή για ένα χρόνο και δε μπορείς να πας σοβαρά σε δουλειά όσο εκκρεμεί ο στρατός

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...