Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Στο γραφείο του ξαδέρφου μου χρησιμοποιούν 2 υπολογιστές όπου συνδέονται σ έναν σέρβερ όπου τον έχουν για χρήση κοινών αρχείων.

Το pc του ξαδέρφου μου είναι ο admin (απ ο,τι μου λέει-ξέρει) Και χρειάζεται λογικά ένα φορματ, καθώς κολλάνε υπερβολικά τα πάντα (κάτι που τσέκαρα με Teamviewer).

Θα βρεθώ στο γραφείο του εντός της εβδομάδας, δεν έχω δει κάτι από κοντά, δε γνωρίζω κάτι παραπάνω. Μόνο ότι έχει έναν σέρβερ, χωρίς οθόνη σ ένα σημείο και δε ξέρει κανένα κλειδί-κωδικό για τίποτα απ όλα αυτά καθώς τα έχει συνδεθεί όλα ένας κάπου κάποτε.

Ρωτάω τώρα εγώ, εάν δε το γλυτώσω το φορματ, πως μπορώ να βρω κωδικούς και λοιπά ώστε να τον ξαναβάλω στον σέρβερ;;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας

Δημοσ.

Δεν νομίζω να χρειάζονται κωδικοί, αν κάνουν χρήση μόνο κοινων αρχείων, απλά θα πρέπει να "φτιάξεις" πάλι το δίκτυο (υπάρχουν παρα πολλοί οδηγοί στο ιντερνετ για κοινόχρηστους φακέλους). Πιο δυσκολο θα είναι να δεις αν τα κοινόχρηστα αρχεία ειναι συγκεκριμένοι φακέλοι ή ολόκληρος δίσκος, τι ακριβως κάνουν...

Δημοσ.

Το πρώτο που θα κάνεις όταν βρεθείς στον χώρο είναι να συνδέσεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο στον "σέρβερ"!

Δες τι δείχνει η οθόνη και πόσταρε κάποια foto αν δε βγάζεις άκρη. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι κάποιο nas λειτουργικό π.χ. freenas, nas4free, openmediavault κτλ. Δε νομίζω να το έκανε σε windows.

Προσπάθησε από το admin (να τον πούμε έτσι) pc να δεις αν έχεις πρόσβαση στο web interface του σέρβερ, πιθανόν με κάποια ip που μάλλον θα την αναφέρει στην οθόνη που θα κουμπώσεις στον σέρβερ. Αν δεις ότι πάει να ανοίξει και ζητήσει κωδικούς που δεν είναι αποθηκευμένοι στο admin pc τότε μπορείς να μηδενίσεις τον κωδικό από τον σέρβερ, μάλλον θα έχει κάποια επιλογή στην οθόνη του σέρβερ (αν είναι κάποι nas).

Επίσης, πριν κάνεις φορμάτ σιγουρέψου ότι πήρες backup από τον admin, ιδίως αν έχει outlook στημένο και ρυθμισμένο, για να μη ψάχνεις μετά για κωδικούς και ρυθμίσεις. Έλεγξε και τον προεπιλεγμένο browser μήπως έχει αποθηκευμένους κωδικούς και αγαπημένα και αν έχει πάρτα κι αυτά (π.χ. για τον firefox υπάρχει το mozbackup).

Μη ξεχάσεις να ελέγξεις την έκδοση των windows και να τραβήξεις το κλειδί ενεργοποίησης με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. το belarc advisor σου τραβάει πολλές πληροφορίες και κλειδιά από τα εγκατεστημένα προγράμματα όπως win, office, asobe κτλ). Κι αυτό γιατί σε εταιρείες δε συμφέρει να βάζεις σπασμένα λειτουργικά και προγράμματα όπως το office.

• Like 1
Δημοσ.

χμμμ.. Εύκολο ακούγεται, ελπίζω να 'ναι κι όλας. 

Για τη πρώτη παράγραφο αγχώνομαι φυσικά περισσότερο. Έχεις δίκιο, πρέπει να συνδέσω πρώτα οθόνη στο "σκέτο κουτί" όπως μου τον ανέφεραν .. 

Και λογικά θα βρω εύκολα οδηγίες στο διαδίκτυο, σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...