Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς καμία μέτρηση δεν μπορεί να είναι άμεση. Αλλά δε νομίζω ότι αυτό σου έλυσε το πρόβλημα.

Ουτε και νομίζω ότι μπορείς να τσουλήσεις ένα νόμισμα - ακόμα και σε χαρτοπετσέτα - χωρίς να σου γλιστρήσει έστω και ελάχιστο. Και αν ακόμα το έκανες έτσι, είχες 2 σημάδια στη χαρτοπετσέτα και το έκανες σε απόλυτα ευθεία γραμμή;

Τείνεις να τα απλουστεύσεις - επικίνδυνα - όλα.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να το πετύχεις αυτό με την χαρτοπετσέτα αρκεί να μην βάζεις πολύ δύναμη και να μην τρέμουν τα χέρια σου εγώ με την τρίτη προσπάθεια και έπειτα είχα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα

η χαρτοπετσέτα εκτός ότι εύκολα παίρνει το σχήμα επειδή ακριβώς ειναι μαλακία αλλά έχει και σχέδια μειώνει τον κίνδυνο να γλιστρήσει το νόμισα.

Ο τρόπος που το πέτυχα εγώ ήταν ο εξής: παίρνω έναν αρκετά λεπτό μαρκαδόρο και σημαδεύω την άκρη/περίγραμμα τραβώντας μια μικρή λεπτή γραμμή με το μάτι κάθετη ως προς την νοητή εφαπτομένη* ξεκινώ απο ένα χαρακτηριστικό σημείο της πετσέτας (αυτή που χρησιμοποίησα εγώ είχε ανάγλυφους ρόμβους οπότε ξεκίνησα απο την κορυφή ενός τέτοιου)  με το σημάδι να ειναι πάνω στο σημείο

με τον αντίχειρα και τον δείκτη του αριστερού χεριού κρατάω πολύ ελαφρά τις όψεις του κέρματος** και με τον δείκτη του δεξιού δίνω λίγο δύναμη στο να περιστραφεί μπροστά (σέρνοντας την πάνω πλευρά προς τα μπροστά) αρκετά σιγά χωρίς βιασύνες  ενώ παράλληλα κοιτάω σε γωνία τέτοια ώστε να βλέπω και το σημάδι (αν περιστρέφεται αν όχι σημαίνει γλίστρησε ή κάτι τέτοιο οπότε πάμε απο την αρχή )

Μετρώντας τα ίχνη όλα καταλήγουν στα 6 εκατοστά και ανάμεσα στην γραμμή του 6ου και 7ού χιλιοστού και πράγματι απο τον τύπο δεδομένου ότι η διάμετρος ειναι 2.125 εκατοστά η περίμετρος πρέπει να είναι 6,67 εκατοστά

* δεν παίζει ρόλο αν ειναι κάθετη η γραμμή απλά το έγραψα έτσι για να καταλάβετε που "κοιτάει"

** τόσο ελαφρά για να μην πιέζονται τα δάχτυλα μου και να τρίβω το νόμισμα αισθητά αλλά αρκετα σφιχτά για να μην γέρνει δεξια αριστερά να μην έχει τζόγο δηλαδή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...