Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Απο τον Ιουλιο του 2016 μεχρι και σημερα δουλευω σε μια επιχειρηση!!

Προσφατα ανοιξα δικο μου βιβλιαριο υγειας και πηγαινοντας για θεωρηση του με ενημερωσαν απο το ΙΚΑ οτι για το ετος 2016 δεν εχω κανενα ενσημο.

Πηγα επιασα τον εργοδοτη και του ειπα το θεμα μου και μου ειπε οτι ειχε κανει μ...κια ο λογιστης και οτι δεν με ειχε δηλωσει.

Τον ρωτησα αν γινεται να μου κολλησει τωρα ενσημα και η απαντηση του ηταν αρνητικη οτι δεν γινεται και οτι μολις το εμαθε,τον Γεναρη του 2017 με ασφαλισε αμεσως γιατι αν τον επιαναν θα ειχε και αυτος προβλημα και οτι δεν εγινε σκοπιμα.

Ουσιαστικα απο τον Ιουλιο του 2016 μεχρι Γεναρη του 2017 δουλευα ανασφαλιστος στην επιχειρηση.

Μπορω να κανω κατι για να παρω τα ενσημα μου ή ισχυει το οτι δεν μπορει να γινει κατι?Επισεις αφου δουλευα ανασφαλιστως η επιχειρηση μου χρωσταει καποια λεφτα που λογικα δεν θα τα παρω ποτε στα χερια μου!!

Παρακαλω τις συμβουλες σας,δεν ειμαι καινουργιος στην επιχειρηση!Δουλευα 2 χρονια πριν σταματησω για να μπω στρατο και απολυθηκα τον Ιουλιο του 2016 απο το στρατο και ξανα πηγα στην δουλεια

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Προσφατα ανοιξα δικο μου βιβλιαριο υγειας και πηγαινοντας για θεωρηση του με ενημερωσαν απο το ΙΚΑ οτι για το ετος 2016 δεν εχω κανενα ενσημο.

Πηγα επιασα τον εργοδοτη και του ειπα το θεμα μου και μου ειπε οτι ειχε κανει μ...κια ο λογιστης και οτι δεν με ειχε δηλωσει.

Τον ρωτησα αν γινεται να μου κολλησει τωρα ενσημα και η απαντηση του ηταν αρνητικη οτι δεν γινεται και οτι μολις το εμαθε,τον Γεναρη του 2017 με ασφαλισε αμεσως γιατι αν τον επιαναν θα ειχε και αυτος προβλημα και οτι δεν εγινε σκοπιμα.

Ουσιαστικα απο τον Ιουλιο του 2016 μεχρι Γεναρη του 2017 δουλευα ανασφαλιστος στην επιχειρηση.

Μπορω να κανω κατι για να παρω τα ενσημα μου ή ισχυει το οτι δεν μπορει να γινει κατι?Επισεις αφου δουλευα ανασφαλιστως η επιχειρηση μου χρωσταει καποια λεφτα που λογικα δεν θα τα παρω ποτε στα χερια μου!!

Παρακαλω τις συμβουλες σας,δεν ειμαι καινουργιος στην επιχειρηση!Δουλευα 2 χρονια πριν σταματησω για να μπω στρατο και απολυθηκα τον Ιουλιο του 2016 απο το στρατο και ξανα πηγα στην δουλεια

μαγος εισαι??

παντως τυπε μου φαινεται λιγο φιδι οτι μονο ο λογιστης φταιει, πιθανοτατα το ηξερε και ο εργοδοτης για εμενα...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν τρια σενάρια

Ερχεσαι σε ρήξη με τον εργοδότη σου, παίρνεις τα ένσημα σου και οτι δικαιούσαι μετα απο καταγγελία στην επιθεώρηση εργασιας, αλλα το πιθανότερο ειναι να χασεις την δουλειά σου

Το δεύτερο ειναι να κανεις την παπια (που λένε) και να συνεχίσεις χάνοντας αυτα τα ένσημα

Το τρίτο, του συμβιβασμού, το εχεις ηδη κανει και πηρες αρνητικη απάντηση

Μπρος γκρεμός και πισω ρεμα  :fear: 

Δημοσ.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθείς αν πας στην επιθεώρηση εργασίας. Πρέπει να αποδείξεις το αυτονόητο και σε πληροφορώ δεν είναι και τόσο εύκολο.  Έχουμε τόσα δικαιώματα όσα μπορούμε να αποδείξουμε. Και στο εξής να έχεις πάντα στο νου σου  τα παρακάτω αν θες να πας μπροστά!....   

Αρθρον 1. Το αφεντικό έχει δίκιο.
Αρθρον 2. Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο.
Αρθρον 3. Στην απίθανη υπόθεση που κάποιος υπάλληλος έχει δίκιο θα ισχύουν τα άρθρα 1 και 2.
Αρθρον 4. Το αφεντικό δεν κοιμάται: αναπαύεται.
Αρθρον 5. Το αφεντικό δεν τρώει: συντηρείται.
Αρθρον 6. Το αφεντικό δεν πίνει: δοκιμάζει.
Αρθρον 7. Το αφεντικό δε φθάνει ποτέ καθυστερημένος: Τον καθυστέρησαν.
Αρθρον 8. Το αφεντικό δεν απουσιάζει ποτέ απ' τη δουλειά: Είναι αναγκαία η παρουσία του αλλού.
Αρθρον 9. Το αφεντικό δε διαβάζει ποτέ εφημερίδα στο γραφείο: Μελετά και πληροφορείται.
Αρθρον 10. Το αφεντικό δε φλυαρεί ποτέ στο γραφείο του: Έχει σύσκεψη.
Αρθρον 11. Το αφεντικό δε δείχνει οικειότητα στη γραμματέα του: Απλά την εκπαιδεύει.
Αρθρον 12. Όποιος μπει στο γραφείο του αφεντικoύ με προσωπική γνώμη, πρέπει να βγεί έχοντας τη γνώμη του αφεντικού του.
Αρθρον 13. (Το φαρμακερό) Όσο περισσότερο σχολιάζεις το αφεντικό, τόσο λιγότερο κάνεις καριέρα...

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Ίσως κάποια χρηματική ανταμοιβή για τα ένσημα που "έχασες" ...

Δημοσ.

Εμαθε απο τον λογιστη(αν λεει αληθεια)τον Γεναρη οτι ησουν ανασφαλιστος και στο ειπε τωρα που ειδες τα ενσημα?

Δημοσ.

Δεν ξερω αν τα λεω σωστα αλλα ο εργοδοτης δεν πληρωνει τις εισφορες του εργαζομενου; Πως γινεται να μην το γνωριζε, τα λεφτα που πηγαν;

Δημοσ.

Δεν ξερω αν τα λεω σωστα αλλα ο εργοδοτης δεν πληρωνει τις εισφορες του εργαζομενου; Πως γινεται να μην το γνωριζε, τα λεφτα που πηγαν;

Ναι τις πληρωνει ολες μαζι με το ποσο που αντιστοιχει στον εργαζομενο που αφαιρουνται απο τον μισθο του,γυρω στα 90 τον μηνα ειναι οι εισφορες του βασικου αν θυμαμαι καλα.Αν ηταν ελαχιστα "σωστος¨ τουλαχιστον αυτα επρεπε να στα εδινε στο χερι...για να μη μιλησω για ταμειο ανεργιας που σου δημιουργει προβλημα κτλπ

Δημοσ.

Από έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχεις προσληφθεί κλπ υποθέτω πως είμαστε εντάξει; Γιατί αν δεν είμαστε εντάξει εκεί έχεις άλλο πρόβλημα.

Αν πάλι είμαστε εντάξει και "έκανε ο λογιστής μαλακία", η μόνη σωστή αντιμετώπιση είναι η εξής: δεν είναι δικός μου ο λογιστής, άρα δεν είναι δικό μου και το πρόβλημα.

Ειδικά αυτή η στάση από τον κατ' εξοχή αρμόδιο, που μαζί του υπέγραψες και όχι με το λογιστή, "αχχχ άλλος έκανε μαλακία" είναι για μπάτσες. Δε με νοιάζει ποιός έκανε τη μαλακία, την ευθύνη μια φορά απέναντί σου να καλύψει τη σύμβαση που έκανες την έχει ο εργοδότης, όχι ο λογιστής.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι αναδρομικά στην περίπτωσή σου -- υποθέτω πως μπορεί εαν όλα τα άλλα έχουν γίνει νόμιμα -- αλλά όπως και να χει στη θέση σου θα απαιτούσα αυτά που μου αναλογούν με οποιοδήποτε τρόπο είναι πρακτικά εφαρμόσιμος. Γιατί δε ρωτάς στο ΙΚΑ καλύτερα, ή/και κάποιο φοροτεχνικό;

• Like 3
Δημοσ.

Πόσους υπαλλήλους έχει αυτή η επιχείρηση; Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να το ξέχασαν όπως λένε, αλλά από την άλλη όντως θα είχαν πρόβλημα σε πιθανό έλεγχο.

Δημοσ.

Τα περι "βλακείας του λογιστή" είναι παπάτζες του αφεντικού για να μην πληρώνει ένσημα, μια χαρά τα ήξερε όλα και στοιχημάτισε οτι μάλλον εσύ σαν νέος είσαι άσχετος με το θέμα αφού λες οτι δεν είχες ούτε καν βιβλιάριο ΙΚΑ. Τώρα τα ενδεχόμενα στα ανέλυσαν οι προηγούμενοι, απλά έπεσες θύμα άλλου ένα ελληνάρα εργοδότη.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθείς αν πας στην επιθεώρηση εργασίας. Πρέπει να αποδείξεις το αυτονόητο και σε πληροφορώ δεν είναι και τόσο εύκολο. Έχουμε τόσα δικαιώματα όσα μπορούμε να αποδείξουμε. Και στο εξής να έχεις πάντα στο νου σου τα παρακάτω αν θες να πας μπροστά!....

Αρθρον 1. Το αφεντικό έχει δίκιο.

Αρθρον 2. Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο.

Αρθρον 3. Στην απίθανη υπόθεση που κάποιος υπάλληλος έχει δίκιο θα ισχύουν τα άρθρα 1 και 2.

Αρθρον 4. Το αφεντικό δεν κοιμάται: αναπαύεται.

Αρθρον 5. Το αφεντικό δεν τρώει: συντηρείται.

Αρθρον 6. Το αφεντικό δεν πίνει: δοκιμάζει.

Αρθρον 7. Το αφεντικό δε φθάνει ποτέ καθυστερημένος: Τον καθυστέρησαν.

Αρθρον 8. Το αφεντικό δεν απουσιάζει ποτέ απ' τη δουλειά: Είναι αναγκαία η παρουσία του αλλού.

Αρθρον 9. Το αφεντικό δε διαβάζει ποτέ εφημερίδα στο γραφείο: Μελετά και πληροφορείται.

Αρθρον 10. Το αφεντικό δε φλυαρεί ποτέ στο γραφείο του: Έχει σύσκεψη.

Αρθρον 11. Το αφεντικό δε δείχνει οικειότητα στη γραμματέα του: Απλά την εκπαιδεύει.

Αρθρον 12. Όποιος μπει στο γραφείο του αφεντικoύ με προσωπική γνώμη, πρέπει να βγεί έχοντας τη γνώμη του αφεντικού του.

Αρθρον 13. (Το φαρμακερό) Όσο περισσότερο σχολιάζεις το αφεντικό, τόσο λιγότερο κάνεις καριέρα...

γίνε αφεντικό,να δεις να την γλυκα

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!

Δεν εχω υπογραψει καποια συμβαση και ολα δουλευουν μεσω λογιστη!

Τον ειχαν ξανα γραψει προσφατα οταν στην ατυχια του ειχε ερθει ενα καινουργιο παιδι στην δουλεια και ενω ειχε πει στον λογιστη

να τον ασφαλισει παλι το ειχε ξεχασει και εφαγε προστιμο σοβαρο!( Ο Θεος να τον κανει λογιστη αυτον τον ανθρωπο)

Στο ΙΚΑ που ειχα παει μου ειχαν πει να του κανω καταγγελια αλλα το θεμα ειναι λιγο περιπλοκο στην προκειμενη περιπτωση!!

Αν του κανω τωρα καταγγελια το μονο σιγουρο ειναι οτι θα χασω την δουλεια που αυτο δεν με πειραζει ιδιαιτερα αλλα δεν θα εχω και τα 

αναλογα ενσυμα ωστε να ασφαλιστω ο ανθρωπος.Ειδε οτι δεν ημουν ασφαλισμενος τον Γεναρη του 2017 οταν ο λογιστης του εφερε κατι καταστασεις για το μαγαζι και ειδε οτι ελειπε το ονομα μου!!Δηλαδη τον εγραψαν για το αλλο το παιδι και ηταν τυχερος που δεν βρισκομουν και εγω εκει να δουλευω και την ετρωγε και για εμενα!Για τα λεφτα που θεωρητικα ηταν "ενσημα" δεν εχει ριξει κουβεντα γιατι λογικα τον συμφερε και μαλλον θα νομιζει οτι ειμαι τουβλο.Για να λεμε και του στραβου το δικιο τα χριστουγεννα μου ειχε δωσει εξτρα 150ευρο μιας και θεωρητικα δεν τα δικαιωμουν μιας και ημουν μολις 5 μηνες αφοτου επεστρεψα..

Μη εχοντας υπογραψει καποια συμβαση και σε περιπτωση που κανω καταγγελια μπορω να βρω αποδειξεις οτι δουλευα τους συγκεκριμενους μηνες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...