Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γίνε αφεντικό,να δεις να την γλυκα

Άλλο ένα άχρηστο post. Ναι να γίνει αφεντικό να παρανομεί και να κάνει παρατυπίες για να δει την γλύκα κατά τα λεγόμενα κάποιου. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλλο ένα άχρηστο post. Ναι να γίνει αφεντικό να παρανομεί και να κάνει παρατυπίες για να δει την γλύκα κατά τα λεγόμενα κάποιου. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

γιατί;την γλύκα θα την δει μόνο αν παρανομει; και αφού,δεν θα πάρεις,ακα δεν ξέρεις τι εστί αφεντικό,τι σχολιάζεις;
Δημοσ.

Δεν εχω υπογραψει καποια συμβαση και ολα δουλευουν μεσω λογιστη!

Τον ειχαν ξανα γραψει προσφατα οταν στην ατυχια του ειχε ερθει ενα καινουργιο παιδι στην δουλεια και ενω ειχε πει στον λογιστη να τον ασφαλισει παλι το ειχε ξεχασει και εφαγε προστιμο σοβαροι 

τα χριστουγεννα μου ειχε δωσει εξτρα 150ευρο μιας και θεωρητικα δεν τα δικαιωμουν μιας και ημουν μολις 5 μηνες αφοτου επεστρεψα..

Πως στο καλο σου κολλαει ενσημα από την στιγμη που δεν εχεις υπογραψει καποια συμβαση ?

Ατυχια και για το καινουργιο παιδι ? λολ ο τυπος αποδειξε ότι είναι λαμογιο και τα ριχνει και καλα στον λογιστη του.

Αφου ειχες δουλεψει 5 μηνες επρεπε να παρεις τα 150 ευρω σαν δωρο χριστουγεννων οποτε μην θεωρεις ότι σου τα εδωσε από την καλη του την καρδια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω υπογραψει καποια συμβαση και ολα δουλευουν μεσω λογιστη!

Μη εχοντας υπογραψει καποια συμβαση και σε περιπτωση που κανω καταγγελια μπορω να βρω αποδειξεις οτι δουλευα τους συγκεκριμενους μηνες?

Δεν σχολιάζω καν. Είσαι χαμένη υπόθεση φίλε μου όπως και όλοι οι άλλοι κολίγοι που δεν υπογράφετε συμβόλαια που εργάζεστε.

• Like 1
Δημοσ.

Σε δουλεύει κανονικότατα.Και πάω στοίχημα οτι ούτε τώρα σε έχει δηλώσει. Για να είναι επίσημη η πρόσληψη πρέπει να έχει υπογραφεί χαρτί. 

Στοιχιματίζω πάλι ότι δεν ξέρεις πόσο είναι ο μισθός σου μικτός και πόσο καθαρός. Γιατί σίγουρα το Χ ποσό που έχετε συμφωνήσει και παίρνεις είναι μαυρα.

Ακόμα κι αν ξέχασε (ταχα μου) να σε δηλώσει, τότε τι μισθό σου δίνει; Τον καθαρό μετά τις κρατήσεις; Και οι κρατήσεις που πήγαν, στην τσέπη του;

Δημοσ.

Σε δουλεύει κανονικότατα.Και πάω στοίχημα οτι ούτε τώρα σε έχει δηλώσει. Για να είναι επίσημη η πρόσληψη πρέπει να έχει υπογραφεί χαρτί. 

ναι καλό θα ήταν να υπάρχει και η σύμβαση, αλλά για να είναι επίσημη η πρόσληψη πρέπει να έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά

αυτό είναι και το μόνο που χρειάζεται να ζητήσει από τον εργοδότη του, αντίγραφο της ηλεκτρονικά υποβεβλημένης πρόσληψης στο yeka (με αριθμό πρωτοκόλλου επάνω κτλ..)  

επίσης θα πρέπει να υπάρχει σε κάποιο πίνακα προσωπικού σε εμφανές σημείο (αυτό που άλλωστε ζητάει και ο έλεγχος όταν μπαίνει μέσα και γράφει.. ) 

κατά τα άλλα ναι οι λογιστές φταίνε..  τα καθάρματα :lol:

επίσης μιας και λέγαμε για τα ένσημα κάποια στιγμή, παίζει ρόλο και αν θα τα πληρώνει όχι μόνο να τα στέλνει..

ναι μεν αν απλά τα στέλνει θα μπορεί να σφραγίσει βιβλιάριο (αν και πλέον όλοι δικαιούνται βιβλιάριο και χωρίς ένσημα, πχ οι άνεργοι που βγάζουν με βεβαίωση οαεδ) , αλλά αν ποτέ πάει να βγει σύνταξη θα βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης αφού δε θα αναγνωρίζονται 

για σύνταξη αν είναι απλήρωτα δε μετράνε 

όσο για τα προηγούμενά σου ένσημα είναι πολύ ακριβή υπόθεση να στα βάλει τώρα δε νομίζω ότι θα το κάνει με δική του θέληση, οπότε όπως ειπώθηκε μόνο αν έρθεις σε ρήξη μαζί του, τον τρέξεις και αν φυσικά είσαι σε θέση να το αποδείξεις.. 

το καλύτερο που μπορείς να ελπίζεις αν δε θες να χάσεις τη δουλειά σου είναι να δεις από δω και πέρα τι γίνεται και δυστυχώς δεν φαίνονται ακόμα τα ένσημα του γενάρη για να διαπιστώσεις μόνος σου αν όντως σε έχει ασφαλίσει από τότε.. 

αν και θα φανούν σύντομα, φτιάξε ένα λογαριασμό στο ικα.. 

Δημοσ.

Πως στο καλο σου κολλαει ενσημα από την στιγμη που δεν εχεις υπογραψει καποια συμβαση ?

Ατυχια και για το καινουργιο παιδι ? λολ ο τυπος αποδειξε ότι είναι λαμογιο και τα ριχνει και καλα στον λογιστη του.

Αφου ειχες δουλεψει 5 μηνες επρεπε να παρεις τα 150 ευρω σαν δωρο χριστουγεννων οποτε μην θεωρεις ότι σου τα εδωσε από την καλη του την καρδια.

και δεν δικαιούταν μόνο δώρο χριστουγέννων

δικαιούταν επίσης επίδομα άδειας και σε περίπτωση που δεν είχε πάρει τη προβλεπόμενη άδεια και αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας  

τα ποσά βέβαια δε μπορούμε να τα ξέρουμε αφού δε ξέρουμε τη σύμβασή του ή έστω τον πεσυμφωνημένο μισθό/ημερομίσθιο 

αν έχεις έστω μια πρόσληψη στα χέρια σου μπορείς να βγάλεις άκρη τι δικαιούσαι και τι όχι, διαφορετικά τρέχα γύρευε 

το δώρο χριστουγέννων 150 ευρώ πάντως για αυτό το διάστημα υπονοεί κάνα μισθό 200κατι.. για μισθό 4ωρου στη καλύτερη τον κόβω ή μπορεί απλά να έπαιξε το "ο,τι έχετε ευχαρίστηση" 

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

1) Έχεις δώσει ποτέ τα στοιχεία σου στο αφεντικό ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη; (ΑΦΜ.ΑΜΚΑ.ΑΜ ΙΚΑ, Α.Τ.)

- Αν όχι τότε πως περιμένεις να σε έχει ασφαλίσει ή να το έχει ξεχάσει ο λογιστής; Κοινώς σου πουλάει τρέλα το αφεντικό

- Αν ναι πας στο 2

2) Υπάρχει πίνακας προσωπικού μετά τον Ιανουάριο που να έχει το όνομα σου;

- Αν υπάρχει πίνακας προσωπικού χωρίς το όνομα σου υπάρχουν δύο τινά. Πρώτον να μην σου έχει κάνει πρόσληψη και δεύτερον να σου έκανε πρόσληψη αλλά να έχει ξεχάσει ο λογιστής να εκτυπώσει τον συμπληρωματικό πίνακα πρόσληψης. Φυσικά επικρατέστερο είναι το πρώτο πόσο μάλλον όταν έχει γίνει (αν έχει γίνει όντως) ήδη μια βλακεία από τον λογιστή και δεν παίζει να κάνει δεύτερη. Το πιθανότερο θα ήταν μετά την πρώτη του βλακεία να πήγαινε ο ίδιος να τον τοιχοκολλήσει. 

- Αν υπάρχει πίνακας προσωπικού με το όνομα σου σημαίνει πως έχει γίνει η πρόσληψη αλλά δεν έχεις πάρει αντίγραφό αυτής και εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζεις τα βασικά μισθολογικά στοιχεία.

3) Τι είδους δουλειά κάνεις και πόσες ώρες εργάζεσαι;

4) Έχεις κάποια αποδεικτικά έγγραφα για την εργασία σου από τον Ιούλιο ή ανθρώπους (εντός της επιχείρησης) που είναι διατεθειμένοι να δηλώσουν εγγράφως και επισήμως πως εργαζόσουν από τότε;

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τον ενδιαφερον σας!

Πολλες οι ερωτησεις σας και θα προσπαθησω να τις απαντησω οσο μπορω!

Λοιπον με επιασε εχθες το εργοδοτης και μου ειπε οτι η ασφαλιση μου εγινε αρχες Φλεβαρη.

Μου ειπε οτι αν δημιουργηθει καποιο προβλημα υγειας ή κατι αλλο χτυπα ξυλο και χρειαστω κατι θα με βοηθησει.

Παμε παρακατω...

Λοιπον εχουν δωθει στον εργοδοτη ΑΦΜ.ΑΜΚΑ.ΑΜ ΙΚΑ, Α.Τ. αλλα δεν εχω υπογραψει καποια συμβαση.

Εχω παλιοτερα ενσυμα απο αυτον..

Δουλευω απο 7 το απογευμα μεχρι 12 το βραδυ και στα χερια μου περνω 400ευρο.

Εχω στα χερια μου αποδειξη πληρωμης του μηνα Φλεβαρη αν θελετε κατι να σας το γραψω.

Υπαρχει πινακας προσωπικου τον οποιο και θα τσεκαρω σημερα να δω αν υπαρχει το ονομα μου!Παιδια υπαρχουν στην δουλεια που μπορουν να δηλωσουν οτι δουλευα στην επιχειρηση τους συγκεκριμενους μηνες αλλα δεν θα ηθελα να τους ανακατεψω.

Οτιδηποτε αλλο στην διαθεση σας

Επισεις λιγο που ειχα ψαξει ειχα δει οτι πρεπει να δουλευεις τουλαχιστον 1 χρονο στην επιχειρηση συνεχομενα για να δικαιουσε καποιο δωρο χριστουγεννων κτλ,προφανως ειχα καταλαβει λαθος και ευχαριστω που μου το ειπατε.

Δημοσ.

δικαιούσαι αναλογίες δώρων/επιδοματων για το διάστημα που δούλεψες, το χρόνος σε νοιάζει μόνο αν είναι να αποζημιωθείς σε απόλυση και ο ένας γεμάτος χρόνος (01/01-31/12) σε νοιάζει αν πρόκειται να δικαιούσαι το επίδομά σου ολόκληρο από την αρχή του επόμενου χρόνου 

τεσπά στα βγάζει λίγα λίγα αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσει να σε ασφαλίζει, τα ένσημά σου θα μπορείς να τα δεις ο ίδιος στο ικα μετά από μήνες (τώρα σκέψου φαίνονται μέχρι δεκέμβρη στο σύστημα)

οπότε με την ανάλογη καθυστέρηση μόλις έχεις τα 50 θα μπορείς να έχεις βιβλιάριο 

Δημοσ.

Λογικα τον Ιουνιο θα μπορω να θεωρησω το βιβλιαριο μου ετσι οπως πανε τα πραγματα!

ευχαριστω για τις διευκρινισεις σου στο θεμα δωρων-επιδοματων

Δημοσ.

Επομένως τα επόμενα βήματα σου είναι:

1) Να ζητήσεις αντίγραφο της πρόσληψης και της σύμβασης. Από τη στιγμή που δεν είσαι πλήρους απασχόλησης πρέπει να υπάρχει και σύμβαση μερικής απασχόλησης η οποία πρέπει να "ανέβει" στο σύστημα των προσλήψεων σκαναρισμένη με την υπογραφή σου. Αυτό σημαίνει πως "ανέβηκε" σύμβαση με μούφα υπογραφή. Τσέκαρε τα αυτά.

2) Αν θέλεις να δώσεις συνέχεια στο θέμα να ξεκαθαρίσεις τι θα γίνει με τα ένσημα που σου οφείλει. Να στα κολλήσει τώρα δεν παίζει γιατί από αυτά που λες ή ο τύπος είναι μεγάλο λαμόγιο ή όντως παίζει να έχει τον χειρότερο λογιστή που έχει βγάλει η χώρα. Όποιο και από τα δύο να ισχύει το κόστος να στα κολλήσει τώρα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Ψάχνεις λοιπόν μια συμβιβαστική λύση ώστε να λήξει η υπόθεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...