Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέρεις...

αυτό με τα πτυχία είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Ειδικά αν μιλάμε για μεγάλους ανθρώπους. που ξέρουμε ότι παλιά ήταν δύσκολο να σπουδάσεις και αρκετός κόσμος παράταγε το σχολείο για να βρει μια δουλειά να ζήσει.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η θεία σου, και η κάθε θεία, σήμερα είναι "αγράμματη". Γιατί όσοι τελειώνουν λύκειο με 11-12 ξέρουν περισσότερα γράμματα?

Μην κολλάμε και τόσο στα χαρτιά. Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους του 70-80.

Ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην Μάθηση. Μπορεί ο καθένας εύκολα να μάθει γράμματα. Σίγουρα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος και θα παιδευτεί αλλά θα μάθει!

Για να μην φλυαρώ... αν κάποιος έχει τα προσόντα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Να παράγει έργο όμως!

Άλλο να πάει για καθαρίστρια και άλλο για γραμματέας με απολυτήριο δημοτικού.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλλο να πάει για καθαρίστρια και άλλο για γραμματέας με απολυτήριο δημοτικού.

Όταν πρόκειται για μετακλητό υπάλληλο τότε τον επιλέγει ο ενδιαφερόμενος και εκεί παίζει περισσότερο η γνωριμία παρά τα προσόντα.

Οι περισσότερες θέσεις που αφορούν γραμματειακή υποστήριξη θέσεων ευθύνης (κυρίως εκλεγμένων προσώπων) είναι μετακλητές και ο εκλεγμένος είναι αυτός που επιλέγει ένα άτομο της εμπιστοσύνης του (ανεξαρτήτως προσόντων) που θα την καταλάβει. Βεβαίως όταν λήξει η θητεία του εκλεγμένου μαζί του παίρνει το πτηνό και ο μετακλητός.

Δημοσ.

ναι μια χαρά υπάρχουν βύσματα ακόμα στο δημόσιο, όπως υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα, όπως και για δουλειές στο εξωτερικό ακόμα 

Ακριβώς αυτό, που δεν υπάρχει βύσμα;

Δημοσ.

Στο ευρύτερο δημόσιο τομέα σίγουρα υπάρχει ξέρω δύο περιπτώσεις βύσματος ο ένας μπήκε στην ΔΕΗ και ο άλλος στα ΕΛΠΕ.

Δημοσ.

καλά σίγουρα υπάρχουν αξιοκρατικά περιβάλλοντα, ακόμα και αν τα βύσματα έχουν παρεισφρήσει και εκεί και συνυπάρχουν μαζί με τους πιο άξιους

αλλά λίγο πολύ παντού υπάρχουν  

Δημοσ.

Ρε παίδες, όταν παίζει βύσμα μέχρι και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, σε επίπεδα πιο μεγάλα από του στρατού, περιμένετε να μην έχει στο δημόσιο; Βάζει ο άλλος βίσμα για να τον πάρουν 4ωρο στον Γαλαξία και να παίρνει 200 ευρώ... Με τα ίδια μου τα μάτια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παίδες, όταν παίζει βύσμα μέχρι και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, σε επίπεδα πιο μεγάλα από του στρατού, περιμένετε να μην έχει στο δημόσιο; Βάζει ο άλλος βίσμα για να τον πάρουν 4ωρο στον Γαλαξία και να παίρνει 200 ευρώ... Με τα ίδια μου τα μάτια...

Είχα ρωτήσει μια γνωστή μου για να μπω στο σκλαβενιτη που δουλεύε και μου είπε θέλει πολιτικό μέσο

Επεξ/σία από Anorymous
Δημοσ.

Νομίζω ότι ο όρος βύσμα σε αυτό το θέμα χρησιμοποιείται αδιάκριτα για ανθρώπους που βρήκαν δουλειά χαριστικά αλλά και για ανθρώπους που βρήκαν δουλειά/ προάχθηκαν χρησιμοποιώντας και τις γνωριμίες τους.

Για εμένα το δεύτερο, ειναι άκρως αποδεχτό (έστω κι αν δεν είμαι αυτός που επωφελείται πάντα) και ειναι ταυτόσημο με τις συστάσεις. Για παράδειγμα, ανοίγουμε θέση, πριν πάει στον έξω κόσμο, έχουμε μιλήσει με 4-5 ανθρώπους που εμπιστευόμαστε για να δούμε αν έχουν κάποιον να προτείνουν ή ακόμα βολιδοσκοπούμε και τα ίδια τα άτομα που πιστεύουμε πως κάνουν για τη θέση.

Σε κάποιες χώρες, αυτό ονομάζεται πρόσληψη με βύσμα και σε κάποιες άλλες, πρόσληψη μέσω του επαγγελματικού σου δικτύου.

Γενικά, κάθε φορά που δεν παίρνουμε μια δουλειά, είναι χρήσιμο να (αυτό-) αναλύουμε και τους λόγους και πως μπορούμε να βελτιωθούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Σε κατασκευαστικο γράφει που πήγα μέσω οαεδ, ο ιδιοκτήτης ήταν κολλητός με ιδιοκτήτη γνωστού σ/μ. Δεν θέλετε να ξέρετε πόσους γνωστούς έστελνε μιλημενους να δουλέψουν σαν ταμειες, μεταφορείς κλπ στο σ/μ. Και όχι μόνο Θεσσαλονίκη, αλλά και όπου άνοιγε νέο κατάστημα.

Δημοσ.

παιδιά αυτό που λέει ο ψιτ.

να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

άλλο είμαι άχρηστος και με βάζουν χαριστικά σε μια θέση (βυσματίας του κερατά) και άλλο πήρα μια θέση όπου είχα τα προσόντα αλλά με σύστησε κάποιος.

και εμένα γνωστός με έχει προτείνει σε φίλο του για να του κάνω μια δουλειά. δεν είναι βύσμα αυτό.

κι ο καθένας μας πολλές φορές όταν είναι ικανοποιημένος απο κάποιο πχ κατάστημα, προτείνει αυτό το κατάστημα σε άλλους. ούτε αυτό είναι βύσμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...