Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο προερχομαστε απο Χομο-Σαπιενς παντα θα υπαρχει βυσμα σε αυτο τον πλανητη.

Μαυροι, ασπροι, κιτρινοι ολοι. Αλλοι σε μικροτερες θεσεις και αλλοι σε μεγαλυτερες.\

Δεν ειναι ελληνικο το θεμα ειναι παγκοσμοιο.

Παιζουν παντα η οικογενεια,οι προσωπικες συμπαθιες, οι φιλοι, το συμφερον και αλλα πολλα ωστε να βυσματωσεις ή να σε βυσματωσουν.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πλάκα-πλάκα με όσα διαβάζω, έχω αρχίσει να "χωνεύω" το 4ο αλλά και όσα ακόμα έρθουν, στο μέλλον, μνημόνια.

Αφού το 2017, ψάχνουμε "βύσμα" να μας τοποθετήσει στο Δημόσιο για να "καθόμαστε και να μας πληρώνει το Κράτος", Σωτηρία δεν βλέπω.

Οποιος επίσης θεωρεί ότι το Δημόσιο θα μείνει εσαεί στο απυρόβλητο, πλανάται οικτρά. Ο Ιδιωτικός τομέας "ρήμαξε" and guess who's next .....................

Οταν επίσης διαπιστώνω ότι, μάλλον, ιδιαίτερα νεαρά σε ηλικία παιδιά αναζητούν το "βόλεμα", απελπίζομαι.

Κατά τα λοιπά μας χάλασε πολύ το "η δουλειά, είναι χολέρα" του Εθνικού σερβιτόρου Καρανίκα και το σχολιάζουμε ακόμα και σήμερα, δυσμενώς..

Αν η μία επιλογή είναι το γλύψιμο και η άλλη η μετανάστευση, είναι προφανές ποιό θα προτιμηθεί.

Θεωρώ ότι υπάρχει για κάποιες θέσεις, το βύσμα. Πάντα υπάρχουν θέσεις για ημετέρους.

Η μοριοδότηση του ΑΣΕΠ είναι πέρα για πέρα λάθος όμως, κατ' εμέ.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως το ΑΣΕΠ ΔΕΝ κάνει διαγωνισμούς από το 2011 (αν θυμάμαι καλά) δεν μιλάω βέβαια για συμβασιούχους κλπ αλλά για μόνιμους.

Αν παρόλα αυτά πιστεύετε στην ποιότητα των προσλήψεων του ΑΣΕΠ θα πρέπει να ανατρέξετε στη συνέντευξη του πρώην προέδρου του το 2012.

Εκεί εξηγούνται πως ΔΕΝ γίνονται προκηρύξεις αλλά μεγαλώνει το δημόσιο + τα προσόντα των επιτυχόντων +τα διπλώματα-πτυχία κτλ

Τα πράγματα είναι απλά αλλά θέλει @@ να τα κάνεις.

1. Καθάρισμα του Δημόσιου τομέα. που σχεδόν οι μισοί δεν χρειάζονται.
  2. Το δημόσιο να μην αποτελείται από 100% μόνιμο προσωπικό. Θα πρέπει το 80% να είναι μόνιμοι και ένα 20% να ανανεώνεται ανά εξάμηνο ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς να δουλέψουν. Με περιορισμό ότι δεν μπορείς να μπεις σε κάποια άλλη προκήρυξη του δημοσίου αν δεν περάσει ένα εξάμηνο-penalty. (έτσι αντιμετωπίζεις τα βύσματα. Αν δεις ότι διαλέγουν τον άλλον συνέχεια θα είναι σκάνδαλο...)

Άντε γιατί μερικοί το έχουν παρακάνει. Μπαίνουν σε προκηρύξεις που είναι για 1-2 χρόνια, έχουν ανανεώσει 1-2 φορές (άρα είναι καμιά 5 χρόνια στο δημόσιο) και μετά βγαίνουν στο σύνταγμα με πανό για να νομιμοποιηθούν... τι εξυπνάδα είναι αυτή ρε μη τα πάρω...

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ο νέος τρόπος να πιάνουν δουλειά τα βιζματα είναι οι ιδιωτικές εταιρίες Γιατί όλοι λένε σιγά δεν τον πληρώνω εγώ οπότε να πουληθούν όλα Γιατί μετά τον πληρώνει η εταιρία και όχι εγώ κλπ κλπ Αλλά πάλι εμείς τον πληρώνουμε λίγο ότι αυτές οι εταιρίες βολεύονται πράσινους κόκκινους και μπλε έχουν φόρο απαλλαγές επιδοτήσεις κλπ όπως είπε και κάποιος ποιο πίσω.

Δεν ξέρω για όλες τις θέσεις που βγαίνουν Αλλά μέσω ΑΣΕΠ μια φορά που έκανα ένσταση σε 8 μηνο σε Δήμο δικαιοθηκα και πήρα εγώ τη θέση (ο Δήμος δεν μου είχε μετρήσει το πτυχίο για να μην έχω τα προσοντα) , στη επειχηρηση νερού με πήραν με 8 μηνο που παλιά δεν υπήρχε περίπτωση. Και τέλος που ούτε εγώ δεν το περίμενα μπήκα σε μόνιμη θέση στη ΔΕΔΔΗΕ που περίμενα ότι θα κοβομουνα για κάποιο λόγο.

Οπότε πιστεύω δουλεύει το ΑΣΕΠ. Και ο νέος τρόπος να έχουν δουλειά τα βιζματα είναι σε ιδιωτικές εταιρείες και οι εταιρίες κερδίζουν από φόρους κλπ. Και εκεί υπάρχουνε άτομα που δεν παράγουν και δεν απολύονται

Δημοσ.

στο λινκ τις απογραφής τα νούμερα ειναι άλλα παντως. Τον Οκτώβριο του 2015 το τακτικο προσωπικο είναι στους 567Κ κ ενα χρονο μετα ειναι 565

Συμπεριλαμβανονται οι ένστολοι?

Οι εταιριες που είναι μετοχος το κρατος?

Δημοσ.

Πολλοι μπερδευετε την εννοια του βυσματος. Η λεξη αυτη χρησιμοποιειται για το δημοσιο και μονο και σημαινει την μη αξιοκρατικη καταληψη της θεσης. Στον ιδιωτικο τομεα δεν υπαρχει αυτη η εννοια. Το να μπεις σε μια εταιρεια επειδη εχεις καποιον γνωστο ειναι παρα πολυ συχνο φαινομενο και απολυτα δικαιολογημενο. Σε ολον τον πλανητη συμβαινει. Σαν αφεντικο προτιμας καποιον σχετικα γνωστο παρα καθε καρυδιας καρυδι που και τα προσοντα να εχει δεν ξερεις τι τρελα κουβαλαει

Μη αξιοκρατικό είναι και στις δύο περιπτώσεις, μην τα μπερδεύεις.

Απλά στην πρώτη περίπτωση το βύσμα το πληρώνω εγώ, εσύ και ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος. 

Στη δεύτερη το πληρώνει ο επιχειρηματίας....

Δημοσ.

ή εσύ και ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος όταν βαρέσει κανόνι από τη κακοδιαχείριση και αφήσει δημόσιο, τράπεζες και προμηθευτές απλήρωτους 

Δημοσ.

Μη αξιοκρατικό είναι και στις δύο περιπτώσεις, μην τα μπερδεύεις.

Απλά στην πρώτη περίπτωση το βύσμα το πληρώνω εγώ, εσύ και ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος. 

Δεν νομιζω. Τι θα πει αξιοκρατικο στην περιπτωση του ιδιωτικου τομεα? Ο επιχειρηματιας μπορει να δινει πολυ μεγαλυτερη σημασια στην προσωπικη γνωριμια και εμπιστοσυνη παρα στα "τυπικα" προσοντα.

Οποτε στο δικο του ranking ενας γνωστος με λιγοτερες γνωσεις ειναι πανω απο εναν αγνωστο με περισσοτερες. Δεν υπαρχει η εννοια αξιοκρατικος σε μια επιχειρηση

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομιζω. Τι θα πει αξιοκρατικο στην περιπτωση του ιδιωτικου τομεα? Ο επιχειρηματιας μπορει να δινει πολυ μεγαλυτερη σημασια στην προσωπικη γνωριμια και εμπιστοσυνη παρα στα "τυπικα" προσοντα.

Οποτε στο δικο του ranking ενας γνωστος με λιγοτερες γνωσεις ειναι πανω απο εναν αγνωστο με περισσοτερες. Δεν υπαρχει η εννοια αξιοκρατικος σε μια επιχειρηση

O επιχειρηματίας δε θα έχει κανένα ενδοιασμό να σουτάρει ένα τεμπέλη ή μη ικανό εργαζόμενο (ή θα τον πληρώνει από την τσέπη του χωρίς να του δώσει κρίσιμη θέση). Αυτή είναι η διαφορά από το δημόσιο.

Επίσης οι επιχειρηματίες, έχουν εκατοντάδες γνωστούς που σημαίνει κάποιες χιλιάδες υποψήφιοι για πρόσληψη.

Δημοσ.

Ο επιχειρηματιας μπορει να δινει πολυ μεγαλυτερη σημασια στην προσωπικη γνωριμια και εμπιστοσυνη παρα στα "τυπικα" προσοντα.

Κανείς εργοδότης δεν θα πάρει σε καίρια θέση κάποιον που δεν έχει τουλάχιστον τα απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της. 

Στο δημόσιο αντιθέτως  ισχύει αυτό που γράφεις με τον  κάθε ανειδίκευτο/άχρηστο κηφήνα.

Δημοσ.

Παιδιά ο Σόιμπλε είπε ότι το 2018 βγαίνουμε στις αγορές.

Οπότε προβλέπω για κάθε έναν δημόσιο που παίρνει σύνταξη να προσλαμβανουμε 10.

Τελικά είχε δίκιο το 99% του Ελληνικού λαού.

Υπάρχουν λεφτοδενδρα.

Είναι σοφός τελικά ο λαός.

Δημοσ.

Mε τι επιτοικια όμως? ασυμφορα προφανως. Τωρα με το μνημονιο την εχουμε καλα με το 2%...

Δημοσ.

Κανείς εργοδότης δεν θα πάρει σε καίρια θέση κάποιον που δεν έχει τουλάχιστον τα απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της.

Στο δημόσιο αντιθέτως ισχύει αυτό που γράφεις με τον κάθε ανειδίκευτο/άχρηστο κηφήνα.

Μην παίρνεις ορκοοοο...

Το ζω και το βλεπω καθημερινα... Και οχι σε ψιλικατζίδικο... Αλλα σε κολοσσο... Ο θεος να τον κανει με αυτα που γίνονται εκει μεσα...

Δημοσ.

Οπότε προβλέπω για κάθε έναν δημόσιο που παίρνει σύνταξη να προσλαμβανουμε 10.

Τελικά είχε δίκιο το 99% του Ελληνικού λαού.

Υπάρχουν λεφτοδενδρα.

Είναι σοφός τελικά ο λαός.

έχει μια βαρύτητα... αν το λέγανε οι δικοί μας ούτε καν.

-ομως- τι θα κερδίσουμε; @ τπτ. άντε από 7% να πέσουν σε 4-5% τα επιτόκια. κάλο μεν αλλά δεν υπάρχει φανερή/ουσιαστική αλλαγή.

Δημοσ.

έχει μια βαρύτητα... αν το λέγανε οι δικοί μας ούτε καν.

-ομως- τι θα κερδίσουμε; @ τπτ. άντε από 7% να πέσουν σε 4-5% τα επιτόκια. κάλο μεν αλλά δεν υπάρχει φανερή/ουσιαστική αλλαγή.

Σοβαρά μιλώντας τώρα είναι εντυπωσιακό πως είναι δυνατόν οι αγορές να τροφοδοτούν ένα loop που δεν παράγει τίποτα και ενώ υπάρχει και ιστορικό άσχημο προηγούμενο και ούτε μισή μεταρρύθμιση για έξοδο από το ντροπιαστικό για την ιστορία ενός λαού loop.

Μέχρι και κούρεμα έχουν φάει αλλά και μη πληρωμή δόσης.

Θέτω το ερώτημα δηλαδή του γιατί να θέλει κάποιος να μας δανείσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...