Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αγοράκι 4.5 ετών, 1.15 ύψος 22κιλα.

Λέω να τον πάω σε κάποια πολεμική σχολή είναι πολύ δυνατός και του αρέσει να μαλώνει γενικά.

Για πείτε; δεν έχω ιδέα από αυτά οπότε ας μιλήσουν οι έμπειροι.

Πιστεύω ότι σε ένα μαχητικό άθλημα θα μάθει να διοχετεύει την επιθετικότητα του και επίσης πιθανότατα θα του φύγει η μαγκιά γιατί θα έχει να κάνει με παιδιά που δεν θα μπορεί να τα κουμαντάρει. Ίσως το BJJ να του κάνει καλό, γιατί δεν θα μπορεί να βασιστεί στη δύναμη του τόσο για να επιβληθεί όταν προπονείται με τους συμμαθητές του. 

• Like 1
  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεύω ότι σε ένα μαχητικό άθλημα θα μάθει να διοχετεύει την επιθετικότητα του και επίσης πιθανότατα θα του φύγει η μαγκιά γιατί θα έχει να κάνει με παιδιά που δεν θα μπορεί να τα κουμαντάρει. Ίσως το BJJ να του κάνει καλό, γιατί δεν θα μπορεί να βασιστεί στη δύναμη του τόσο για να επιβληθεί όταν προπονείται με τους συμμαθητές του. 

what is bjj ;;

Δημοσ.

Brazilian Jiu Jitsu

που να το βρω ρε συ αυτο ; Ειδικα θεσσαλονικη...χωριουδακι ειμαστε εδω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

που να το βρω ρε συ αυτο ; Ειδικα θεσσαλονικη...χωριουδακι ειμαστε εδω.

Δεν το έχω ψάξει για Θεσσαλονική συγκεκριμένα. Κάνε μία έρευνα online και μπορεί να βρεις κάτι.

Γενικά θα πρότεινα πάντως να κοιτάξεις τα μαχητικά αθλήματα και όχι τις "πολεμικές τέχνες".

Επεξ/σία από SlickNick
Δημοσ.

Δεν το έχω ψάξει για Θεσσαλονική συγκεκριμένα. Κάνε μία έρευνα online και μπορεί να βρεις κάτι.

Γενικά θα πρότεινα πάντως να κοιτάξεις τα μαχητικά αθλήματα και όχι τις "πολεμικές τέχνες".

καταλαβα ...οκ θα το ψαξω , να δουμε αν εχει καποιος τμηματα με νηπια.

Δημοσ.

Συνυπογράφω πως οι πολεμικές τέχνες καλλιεργούν και την αυτοσυγκράτηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί σοβαρά, ενώ μπορούν να σαπίσουν στο ξύλο αρκετά εύκολα κάποιον, είναι ακριβώς αυτοί που θα αποφύγουν τον καβγά για όσο περισσότερο γίνεται. Ποτέ δε θα βρεις κάποιον με μαύρη ζώνη (1ο dan) να δέρνει.

Προτείνω tae-kwon-do. Αρκετά τεχνικό και ήπιο ώστε να μην φοβάσαι μην πλακώνει κόσμο μέχρι να "πήξει" στο μυαλό του, πράγμα το οποίο θα γίνει λίγο πιο μετά, σε αντίθεση π.χ. με kick-box στο οποίο θα μάθει να προκαλεί διάσειση στη 2η μέρα.

• Like 2
Δημοσ.

Συνυπογράφω πως οι πολεμικές τέχνες καλλιεργούν και την αυτοσυγκράτηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί σοβαρά, ενώ μπορούν να σαπίσουν στο ξύλο αρκετά εύκολα κάποιον, είναι ακριβώς αυτοί που θα αποφύγουν τον καβγά για όσο περισσότερο γίνεται. Ποτέ δε θα βρεις κάποιον με μαύρη ζώνη (1ο dan) να δέρνει.

Προτείνω tae-kwon-do. Αρκετά τεχνικό και ήπιο ώστε να μην φοβάσαι μην πλακώνει κόσμο μέχρι να "πήξει" στο μυαλό του, πράγμα το οποίο θα γίνει λίγο πιο μετά, σε αντίθεση π.χ. με kick-box στο οποίο θα μάθει να προκαλεί διάσειση στη 2η μέρα.

Είμαι ανάμεσα σε Judo και tae-kwon-do..

Δεν ξέρω τις διαφορές οπότε δεν μπορώ να αποφασίσω.

Δημοσ.

Judo ξεκάθαρα. Είναι μαχητικό άθλημα με επαφή και αντιστεκόμενους αντιπάλους.  

Το Tae Kwon Do, ανάλογα με τη σχολή μπορεί να μην έχει και καθόλου επαφή και, όπως πολλές "πολεμικές τέχνες", τείνει να δημιουργεί άτομα με ψεύτικη αυτοπεποίθηση και λανθασμένη εντύπωση ως προς τις ικανότητες τους. 

• Like 2
Δημοσ.

Judo ξεκάθαρα. Είναι μαχητικό άθλημα με επαφή και αντιστεκόμενους αντιπάλους.

Το Tae Kwon Do, ανάλογα με τη σχολή μπορεί να μην έχει και καθόλου επαφή και, όπως πολλές "πολεμικές τέχνες", τείνει να δημιουργεί άτομα με ψεύτικη αυτοπεποίθηση και λανθασμένη εντύπωση ως προς τις ικανότητες τους.

Μαχητικό οκ... Μήπως μπορεί να γίνει επικίνδυνο; Να σπάει κάνα πόδι κλπ πάνω στην άγνοια του ; για ξεκίνημα με ενδιαφέρει τι είναι καλύτερο και ασφαλές, αυτός δεν έχει ιδέα.

Σημερα είδε γάντια του μποξ και τα ήθελε.

Δημοσ.

Μαχητικό οκ... Μήπως μπορεί να γίνει επικίνδυνο; Να σπάει κάνα πόδι κλπ πάνω στην άγνοια του ; για ξεκίνημα με ενδιαφέρει τι είναι καλύτερο.

Δε νομίζω ότι σε τόσο μικρό παιδάκι θα ξεκινήσουν με κανονική εκπαίδευση. Θα πρέπει να μιλήσεις στους δασκάλους να δεις τι θα σου πούνε για το πως εκπαιδεύουν παιδάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι σε τόσο μικρό παιδάκι θα ξεκινήσουν με κανονική εκπαίδευση. Θα πρέπει να μιλήσεις στους δασκάλους να δεις τι θα σου πούνε για το πως εκπαιδεύουν παιδάκια.

Ούτε εγώ το νομίζω αλλά ποτέ Δεν ξέρεις τι γίνεται...

Δημοσ.

Δεν προκειτε ξεκινησει κανονικα..Κολοτουμπες θα μαθει να κανει για αρχη και να μαθει πως να πεφτει που ειναι και το πιο βασικο. Βασικα ειναι το πρωτο πραγμα που θα του μαθουν.

• Like 1
Δημοσ.

Και τα δύο είναι εξαιρετικές επιλογές. Όπως ήδη ειπώθηκε, το judo είναι περισσότερο "πρακτικό" (αυτό που λέμε 'πιάνεσαι στα χέρια') ενώ στο tae-kwon-do, ιδιαίτερα αν κάνεις πούμσε, μπορεί να μην ακουμπήσεις καν αντίπαλο.

Εάν προτιμάς κάτι πιο χρήσιμο και σε μία δύσκολη κατάσταση στην καθημερινότητα, ξεκάθαρα judo. Όχι ότι μία κλωτσιά από κάποιον που κάνει tkd είναι το πιο ευχάριστο που μπορεί να σου συμβεί, ή ότι δε μπορεί να αμυνθεί καλύτερα από τον average Joe, αλλά το judo βρίσκει πολύ περισσότερες εφαρμογές "εκεί έξω".

Εάν θέλεις κάτι για να απασχοληθεί το παιδί χωρίς κίνδυνο, αλλά και να "ξεδώσει," (δηλαδή να διοχετεύσει κάπου την ενέργειά του) καλύτερα tae-kwon-do. Το judo είναι πιο βαρετό στο θέμα αυτό, διότι δεν βασίζεται στα κλωτσομπουνίδια, αλλά σε λαβές.

:P

Τον πρώτο καιρό στο judo κάνεις μόνο πτώσεις. Πως να πέφτεις στο έδαφος χωρίς να σκοτωθείς δηλαδή. Όλα είναι επικίνδυνα εάν δε ξέρεις να κουμπαντάρεις το σώμα ή/και τη δύναμή σου, και φυσικά και οι ίδιες οι πολεμικές τέχνες (όπως και οποιοδήποτε άθλημα) έχουν ένα μικρό ρίσκο τραυματισμού.

Αλλά εάν φοβάσαι κάτι τέτοιο, πρακτικά δε πρέπει να σηκωθείς απ'τον καναπέ ποτέ σου.

• Like 2
Δημοσ.

Και τα δύο είναι εξαιρετικές επιλογές. Όπως ήδη ειπώθηκε, το judo είναι περισσότερο "πρακτικό" (αυτό που λέμε 'πιάνεσαι στα χέρια') ενώ στο tae-kwon-do, ιδιαίτερα αν κάνεις πούμσε, μπορεί να μην ακουμπήσεις καν αντίπαλο.

Εάν προτιμάς κάτι πιο χρήσιμο και σε μία δύσκολη κατάσταση στην καθημερινότητα, ξεκάθαρα judo. Όχι ότι μία κλωτσιά από κάποιον που κάνει tkd είναι το πιο ευχάριστο που μπορεί να σου συμβεί, ή ότι δε μπορεί να αμυνθεί καλύτερα από τον average Joe, αλλά το judo βρίσκει πολύ περισσότερες εφαρμογές "εκεί έξω".

Εάν θέλεις κάτι για να απασχοληθεί το παιδί χωρίς κίνδυνο, αλλά και να "ξεδώσει," (δηλαδή να διοχετεύσει κάπου την ενέργειά του) καλύτερα tae-kwon-do. Το judo είναι πιο βαρετό στο θέμα αυτό, διότι δεν βασίζεται στα κλωτσομπουνίδια, αλλά σε λαβές.

:P

Τον πρώτο καιρό στο judo κάνεις μόνο πτώσεις. Πως να πέφτεις στο έδαφος χωρίς να σκοτωθείς δηλαδή. Όλα είναι επικίνδυνα εάν δε ξέρεις να κουμπαντάρεις το σώμα ή/και τη δύναμή σου, και φυσικά και οι ίδιες οι πολεμικές τέχνες (όπως και οποιοδήποτε άθλημα) έχουν ένα μικρό ρίσκο τραυματισμού.

Αλλά εάν φοβάσαι κάτι τέτοιο, πρακτικά δε πρέπει να σηκωθείς απ'τον καναπέ ποτέ σου.

Οκ.. Μην παρεξηγήσεις απλά εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά οπότε κάνω ερωτήσεις για να ξέρω τι μπορεί να βρω.

Οπότε tae-kwo-do βλέπω στον ορίζοντα.

Έχει μια σχολή κοντά Κανάρη με παπαφη νομίζω θα κάνω μια ερώτηση την Δευτέρα.

Υπόψιν εγώ ήθελα MMA ( ΑΝ το γράφω κιόλας σωστά) γιατί μου είπαν για μια σχολή ultra fighters στην Μαρτίου με Κρήτης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...