Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια....

Σας ομιλεί ζωντανος νεκρός! Ανθρωπος που έχει να κουνηθει αιωνες λόγω καθιστικής δουλειάς και τεμπελιάς. Σπιτι - μηχανη - δουλεια - αυτοκινητο - καναπές.

Οι μυς έχουν πέσει σε ληθαργο αν και στα κιλά μου ειμαι κανονικότατος. Βαρέθηκα ομως αυτη την κατάσταση και είπα να κάνω την προσπάθεια μου.

Οχι δεν θελω να παω γυμναστήρια ουτε να γίνω φέτες, απλα να περπαταω ανετα οσο χρειαστεί, να δενω κορδονια χωρις να τραβανε οι μυς και να ανεβαινω μια σκαλα σαν κυριος.

Βρηκα προγραμματα που λενε "from couch to 5K" αλλα ειναι καθαρα για περπατημα και τρεξιμο.

Πως να ξεσκουριασω εχετε κανενα προγραμματακι με βημα βημα καθε βδομαδα. Δεν θελω να πιαστω με την μια και να ειμαι σαν συγκαμενος

Ευχαριστω πολυ

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και αναρωτιόμουν το ίδιο όρο καιρού, ξεκίνησα κολυμβητήριο. Νομίζω είναι αρκετά καλύτερα από το γυμναστήριο που προσωπικά δεν μ αρέσει

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία εύκολη εναλλακτική εκτός απο την προπόνηση με βάρη και ας πιαστείς, δεν γίνεται αλλιώς, αν δεν καεί να ξαναχτιστεί ο μυς πως θα δυναμώσει; Όλα τα άλλα ψευδουποσχόμενα είναι σαν τα ταχύρυθμα Αγγλικών σε 7 μέρες ή το χάσε Χ κιλά σε Χ μέρες = απάτη.

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και αναρωτιόμουν το ίδιο όρο καιρού, ξεκίνησα κολυμβητήριο. Νομίζω είναι αρκετά καλύτερα από το γυμναστήριο που προσωπικά δεν μ αρέσει

Κάνει δουλειά; είδες διαφορά;

Δημοσ.

Αν έχεις χρόνο, βάλε τα αθλητικά σου και ξεκινα τρεξιματακι. Σε χαλαρό ρυθμό για αρχή. Έχει και ωραίο καιρό πλέον...

• Like 1
Δημοσ.

παιδια δεν λεω οτι αποφευγω τρεξιμο και γυμναστηριο επειδη τεμπελιαζω....

απλα δεν θελω να παθω και τιποτα

ουτε να μεινω απο καρδια ουτε να παθουν κατι οι μυς και να τρεχω

αν ξυπνησει το σωμα θα παω και γυμναστηριο (λεμε τωρα αμα γινει το θαυμα)

Δημοσ.

Δεν είναι νοοτροπία αυτή, οι μύες δεν παθαίνουν τίποτα, απλώς για 1-2 εβδομάδες θα μπείς σε κυκλικό πρόγραμμα με λίγα βάρη για να μην καείς. Και μετά σιγά-σιγά ανεβαίνεις. Το σώμα δεν πρόκειται να ξυπνήσει ούτε μια στο δισεκατομμύριο αν δεν κάνεις προπόνηση.

Το τρέξιμο είναι κυρίως αερόβια άσκηση και φτιάχνει αντοχή, δεν θα δείς διαφορά μυικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι ακριβος στην ιδια θεση. Εγω ειμαι και χοντρος βεβαια. Επειδη το χω περασει χρονια πριν και εκανα σωμα θα σου πω να ξεκινησεις να κανεις κατι το ελαχιστο στην αρχη για να χτισεις confidence. Δηλαδη περπατα 20 λεπτα τη μερα και κανε βαρακια πχ, η ντοπαμινη απο τα βαρακια και το οτι περπατησες θα σε κανουν να θες να κανεις κ αλλο. Η γυμναστικη ειναι εθιστικη οπως το τσιγαρο, κανε τη πρωτη τζουρα με αλλα λογια. Και γυμναστηριο πηγαινε, εγω οταν παω κανω γυμναστικη και περναει και η ωρα ενο μονος βαριεμε. Λεγε στον εαυτο σου θα παω γυμναστηριο τις χ μερες και αμα δω και βαριεμε θα φυγω, 9ο% θα κανεις μιας και εισαι εκει και η ατμοσφαιρα βοηθαει. Καθε αρχη και δυσκολη με ολη τη σημασια της λεξης στη προκειμενη περιπτωση

Οταν αρχησεις να κανεις κατι το ελαχιστο μη σταματησεις ομως. Πολλες φορες εχω αρχησει γυμναστηριο και πηγαινω για κανα μηνα μερα παραμερα και μετα λεω ας μη παω μια μερα μετα αλλη μια και τωρα εχω να παω 3 μηνες..

Δημοσ.

Τώρα που βοηθάει ο καιρός μπορείς να πλύνεις: χαλιά, αυτοκίνητο, πατζούρια, μπαλκόνια, τέντες, αυλή, κάγκελα. Μπορείς επίσης να κάνεις γενική στο σπίτι, να καθαρίσεις ντουλάπια και πολλά άλλα.

Εγώ έχω αλλεργία στη  γυμναστική και τρώω ο,τι βρω αλλά με τα παραπάνω ακόμα χωράω από την πόρτα.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια δεν λεω οτι αποφευγω τρεξιμο και γυμναστηριο επειδη τεμπελιαζω....

απλα δεν θελω να παθω και τιποτα

ουτε να μεινω απο καρδια ουτε να παθουν κατι οι μυς και να τρεχω

αν ξυπνησει το σωμα θα παω και γυμναστηριο (λεμε τωρα αμα γινει το θαυμα)

Θα ξεκινησεις με πολυ λιγα βαρη.Mε αστεια βαρη αν χρειαστει και θα ανεβαινεις σιγα σιγα.Θα σου φτιαξουν αυτοι προγραμμα , επισης θα αναφερεις τυχον ιατρικα προβληματα.Αν συντρεχουν οικονομικοι λογοι παιρνουν και μερικα βαρακια-μπαρα -οργανο για κοιλιακους σπιτι και ξεκινας χαλαρα μεχρι να μπεις στο γυμναστηριο πιο δυνατα.

Tα αλλα ειναι για αντοχη,απλα να ιδρωσεις , να κουραστεις και να (ξε)πιαστεις (τις πρωτες μερες λιγο).Μην περιμενεις να ερθεις σε μια αλφα φυσικη κατασταση με λιγο τρεξιμο, με λιγο κολυμβητηριο, με λιγο mini soccer και τα σχετικα , για να πας μετα.

Δημοσ.

Δεν είναι νοοτροπία αυτή, οι μύες δεν παθαίνουν τίποτα, απλώς για 1-2 εβδομάδες θα μπείς σε κυκλικό πρόγραμμα με λίγα βάρη για να μην καείς. Και μετά σιγά-σιγά ανεβαίνεις. Το σώμα δεν πρόκειται να ξυπνήσει ούτε μια στο δισεκατομμύριο αν δεν κάνεις προπόνηση.

Το τρέξιμο είναι κυρίως αερόβια άσκηση και φτιάχνει αντοχή, δεν θα δείς διαφορά μυικά.

Το τρεξιμο και το περπάτημα γυμνάζουν τον πιο σημαντικο μυ στο σωμα, την καρδιά. Μερικοι ραχιαιοι, κοιλιακοι και καμψεις αποτελουν πληρη γυμναστικη για το μεσο ανθρωπο που ενδιαφερεται για την υγεια του.

Οποτε προφανως απο εκει πρεπει να ξεκινήσει. Δεν ειναι ο στόχος ολων μας να φτιάξουμε κορμι για παραλία (οχι οτι προσφερει και κατι απο θεμα υγειας).

Δημοσ.

Ίσως η καλύτερη μορφή άσκησης -στο μυαλό μου - θα ηταν αυτή που μπορεί να συνεχιστεί εύκολα. Χωρις ιδιαιτερες προϋποθέσεις. Πχ να μπορεις να την κανεις σε διακοπες, να μην εχει πολυπλοκο εξοπλισμο ή ακριβες συνδρομές, να ειναι ευελικτη σε ωράριο, αν μετακομισεις, αν ...

Με αυτη την έννοια προσπαθω να κανω 30-45 λεπτα περπάτημα 5-6 φορες τη βδομαδα. Γρηγορο ακομα καλύτερα.

Δε λεω οτι γυμνάζομαι, αλλα απο το τίποτα κατι είναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...