Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.

Για δημιουργια Σελιδας ΑΜΕΑ συμβατης με WCAG 2 για επιδοτηση εσπα,

γνωριζει κανεις ακριβως τι ειδους ελεγχοι γινονται;

πρεπει απλα να περασει απο την σελιδα

https://achecker.ca/checker/index.php

και να βγαλει πρασινο; Επισης, υπαρχουν συμβατα θεματα με την σελιδα αυτη gia to wordpress? Θεωρειτε οτι ειναι εφικτο να γινει eshop σε wp + να ειναι valid wcag 2 για εσπα;

Η λεω ανεφικτα πραγματα;

Επισης, ο ελεγχος που κανει το ΕΣΠΑ για να δει αν η σελιδα σου ειναι σωστη, γινεται μια φορα μονο κ τελος η γινεται προγραμματισμενα καθε Χ μηνες για παντα;

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από scrooge
Δημοσ.

Οκ, θα κρυφτω πισω απο το δαχτυλο μου την επομενη φορα.

Επισης ρωτησα και κατι αλλο μη εξαπατιστικου περιεχομενου πιο πανω, δεν σε ειδα να σχολιαζεις η να απαντας επανω σε αυτο ομως.

Αν η διαχειριση κρινει οτι εξαπατω το δημοσιο, θα κανω edit το "επιμαχο" σημειο και θα αφησω μονο το μη επιμαχο.

Δημοσ.

Ο ελεγχος γινεται μια φορα στην αρχη απ' οσο γνωριζω. Δεν υπαρχουν σχετικες οδηγιες για το αν ξαναγινει ελεγχος αργοτερα. Κυριως θα εχεις προβλημα αν μπει ατομο ΑμΕΑ στην ιστοσελιδα και ενω αναγραφεις οτι ειναι συμβατη για ΑμΕΑ, να μην πληρει τις σχετικες προυποθεσεις και κανει καποιου ειδους καταγγελια.

Εγω προσωπικα οτι σελιδα κανα για ΑμΕΑ προσπαθησα να φτιαξω ολα τα Errors και οχι τα Warnings τα οποια δεν ειναι υποχρεωτικα. Περασα τον ελεγχο και η σελιδα δεν ηταν καθολου σκουπιδι/σαπια κλπ. Υποτιθεται πως ετσι "πρεπει" να ειναι. Και γω πολλες φορες θυσιαζω performance/accessibility για το design αλλα τουλαχιστον να ειναι και σωστο το αποτελεσμα.

Θελεις με λιγα λογια να παραδωσεις ιστοσελιδα που δεν θα ειναι ΑμΕΑ ready, και να βαλεις τα icons πως εχει περασει τους ελεγχους; Αυτο δειχνει οτι δεν σεβεσαι α) εσενα σαν προγραμματιστη β) τον πελατη σου γ) και κυριως τους ιδιους τους ΑμΕΑ.

Δημοσ.

Η σελιδα πρεπει να ειναι eshop και οχι about-ιέρα. ΑΝ υπαρχει πιθανοτητα συμβατοτητας me woocommerce + template + wcag 2 δεν εχω κανενα προβλημα να παραμεινει ετσι.

Και οχι δεν υπαρχει γνωση για να γινει σε αλλη πλατφορμα, ουτε χρονος/χρημα για να γινει custom . Το wp ειναι η μονη λυση προς το παρον.

Δημοσ.

Τι εννοεις συμβατοτητα με WC / template ? Οι περισσοτερες αλλαγες που θα χρειαστει να κανεις ειναι css. 

Αν καταλαβα καλα, δεν εδωσες ιδιαιτερη βαση στο τι αναγκες εχει ενα ΑμΕΑ site και ποσες εξτρα εργατοωρες θα χρειαστουνε, με αποτελεσμα τωρα που το αντιληφθηκες να "ξενερωσες" και να θελεις να το αποφυγεις.

Την αρχικη σελιδα κανε μονο ΑμΕΑ οχι ολες..

Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες τα πραγματα. Για αλλους λογους εχω προβλημα, απλα δεν ειναι εφικο να παρουμε οσα χρηματα συμφωνηθηκανε, οπως σου ειπα για παραπλευρους λογους.

Ξερω τι αναγκες εχει ενα αμεα σαιτ, εχω δει τι θελει να εχει επανω. Υπαρχουν και αντιστοιχα plugin για Wordpress, που δουλευουν σωστα αλλα αυτο δεν εγγυαται οτι περνανε το τεστ της παραπανω σελιδας. Αυτο που δεν γνωριζα ειναι οτι υπαρχει αυτη η σελιδα σαν auto-tester και

δε παει να ειναι τελεια η σελιδα αν δεν περναει απο εκει κοβεσαι. Και ειναι μπλέξιμο αν ειναι να καω στον κωδικα του wp. Σιγουρα ειναι μονο css οι αλλαγες που χρειαζονται; Ξερω οτι πρεπει να αλλαζουν contrast τα χρωματα, το font size και να υπαρχει διαγραμμιση-υπογραμμιση-φωτισμος

οταν πατας tab στα λινκς.

Δηλ αν η αρχικη μονο ειναι αμεα ειναι οκ; ουτε αυτο το ειχα ξανακουσει, αλλα για να το γραφεις σε italics κατι θα ξερεις.

*εννοω οτι -μου ειπαν- οτι πρεπει να βρω θεμα που να ειναι συμβατο πληρως με wcag + την παραπανω σελιδα και οτι δεν αρκουν μονο τα plugins. Απλα σκεφτομαι οτι αν ειναι δυσκολο να γινει κατι τετοιο σε μια απλη σελιδα about θα ειναι 30 φορες πιο δυσκολο να βρεθει θεμα που να κανει για

eshop-woocommerce.

Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες τα πραγματα. Για αλλους λογους εχω προβλημα, απλα δεν ειναι εφικο να παρουμε οσα χρηματα συμφωνηθηκανε, οπως σου ειπα για παραπλευρους λογους.

Αυτο εννοουσα εξ' αρχης. Το θεμα ειναι πως δεν περιμενες να χρειαστουνε εξτρα εργατοωρες (ή τουλαχιστον οχι τοσες παραπανω) με αποτελεσμα να "μπεις μεσα" με τις εξτρα ωρες εργασιας πανω στο προτζεκτ.

Σιγουρα ειναι μονο css οι αλλαγες που χρειαζονται; Ξερω οτι πρεπει να αλλαζουν contrast τα χρωματα, το font size και να υπαρχει διαγραμμιση-υπογραμμιση-φωτισμος οταν πατας tab στα λινκς.

Ολα τα παραπανω που ανεφερες αλλαζουν με CSS.

Δηλ αν η αρχικη μονο ειναι αμεα ειναι οκ;

Οι σελιδες που εκανα ειχανε μονο την αρχικη Αμεα ready αλλα υπηρχανε παντου τα κουμπακια αλλαγης μεγεθους γραμματων (το οποιο ειναι plugin). Βεβαια οι οδηγιες που περασα στην αρχικη για να γινει αμεα λειτουργουσανε σε ολη την ιστοσελιδα. Αρα η αρχικη ηταν 100% και οι υπολοιπες 90%. Γενικα κοιταξα να παρω την εγκριση, αλλα και απτην αλλη οπου μπορω στις "μεσα" σελιδες να τις κανω και αυτες αμεα οσο μπορω.

Περα απο το Achecker θα πρεπει να περναει και απο αυτο: https://validator.w3.org/nu/

Οι ελεγκτες θα το ελεγξουν ειτε με το ενα ειτε με το αλλο, οποτε θα πρεπει να παρεις το οκ και απο τα δυο.

Δημοσ.

ΟΚ.

Κατι ακομα, το φωνητικο plugin ειναι απαραιτητο η προαιρετικο; Αποσο εχω καταλαβει ειναι προαιρετικο και πανω κατω κυμαινονται οι αλλαγες σε αυτα που ειπα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις

Δημοσ.

Προαιρετικο ειναι. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι αλλαγη μεγεθους κειμενου και αλλαγη χρωματων. Στην αρχικη επισης απεφυγε τις φορμες, θελουνε δουλεια να τις στρωσεις. 

Δημοσ.

OK. Εφοσον οι αλλαγες ειναι css θα βγει ακρη, τζαμπα με τρομοκρατησανε λεγοντας μου οτι δε γινεται μονο με css, δεν αρκουν τα plugin, θελει ειδικα template κλπ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ασχολήθηκα πρόσφατα για μια ιστοσελίδα, την Έκανα compliant για τα errors μονο και χρειάστηκαν αλλαγές τόσο σε CSS , εισαγωγή plugins αλλά και template overrides διότι κάποια elements όπως τα A href onclick τα θέλει και με onfocus κτλπ...

Γνωρίζετε το επίπεδο που ζηταει το ΕΣΠΑ μήπως; Είναι Α νομίζω και όχι ΑΑ ή ΑΑΑ τα όποια ειναι και πολυ ποιο απαιτητικά.

More info: PM me :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://userway.org/ (free) και W3/NU validators μόνο για τα Errors.

easy peezy lemon squeezy

Περνάει από τους ελεγκτές χωρίς υποδείξεις, έχουν παραδοθεί αρκετά έργα στα οποία τελικά δε χρειάστηκε να θυσίασουμε πολύ από το UX μπορώντας να διατηρήσουμε υψηλό το conversion rate.

Επεξ/σία από The King
  • Members
Δημοσ.

Από όσο ξέρω ο έλεγχος γίνεται συνήθως από το achecker και καμιά φορά από το http://wave.webaim.org/ (αν και το βασικό είναι το achecker)

Τα έτοιμα themes σπάνια έρχονται χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά τα προβλήματα που έχουν συνήθως δεν είναι τραγικά πολλά, μιας και το επίπεδο που πρέπει να περνάει είναι το ΑΑ και όχι το πιο αυστηρό ΑΑΑ, και μπορούν να διορθωθούν σχετικά εύκολα κάνοντας override κάποια αρχεία στο child theme. Π.χ. από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχω δει είναι ότι χρησιμοποιούν font-awesome το οποίο καλεί τα εικονίδιά του με το <i> αντί για <span>, πεδία σε φόρμες που δεν έχουν σωστή αντιστοίχιση με τα labels, ενώ κάποια προβλήματα έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο και όχι με τον κώδικα αυτό καθαυτό (π.χ. εικόνες που καταχωρήθηκαν χωρίς alt text). Βέβαια αν το theme δεν είναι καλογραμμένο τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν. Από την άλλη, σε custom themes όπου έχεις τον έλεγχο της HTML, είναι αρκετά εύκολο να περάσεις τους ελέγχους χωρίς να χάσεις σε λειτουργικότητα.

Τα διάφορα plugins που κυκλοφορούν στο WordPress.org δε νομίζω πως λύνουν το πρόβλημα του ελέγχου, αφού αν υπάρχουν προβλήματα μάλλον θα πρέπει να μπει χέρι στον κώδικα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...