Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ και συγκεκριμένα στο thread του Μπλα Μπλα :)

Ο λόγος του θέματος όπως αναφέρω και στον τίτλο ειναι ότι αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα στο σπιτι με κάποια ασφάλεια προφανώς.

Έκανα ένα search στο google αλλά όπως ξέρετε , καλο το google αλλά και υγειής να είσαι θα σε βγάλει άρρωστο και με τρία πόδια οποτε ειπα να συμβουλευτω εσάς κ όποιον εχει γνώσεις ή παρόμοιο πρόβλημα.

Διάβασα και παλιά θέματα που είχαν ανοίξει καποια μέλη εδώ αλλά θα ήθελα κάτι ποιο πρόσφατο σε απόψεις.

Το πρόβλημα εχει ως εξής:

Εχω τον υπολογιστή της υπογραφής και σε ένα απλό πολύμπριζο εκτός αυτού κ την οθόνη καθώς και ένα σύστημα με ηχεία 2.1

Σήμερα λόγο βροχής στην περιοχή μου με κεραυνούς κτλ αφου τον έκλεισα κανονικά έκλεισα και τον διακόπτη on-off απο το πολύμπριζο

Όταν μετα απο ώρες προσπάθησα να τον ανοίξω με το που πάτησα το κουμπί απο το πολύμπριζο έπεσε ΜΙΑ ασφάλεια μέσα στο σπιτι.

ΟΧΙ ο γενικός , το μισό σπιτι είχε φως κανονικά κ το μισό όχι μαζί με τον υπολογιστή

Έπειτα πήγα , σήκωσα την ασφάλεια πάτησα να ανοίξει κ ολα καλά.

Στο παρελθόν είχε συμβεί ξανα αλλά το θεώρησα τυχαίο συμβάν , πλέον όμως φοβήθηκα κ ειπα να ρωτήσω και να πράξω αναλόγως.

Μην κάψω κανέναν υπολογιστή κ τρέχω.

Any idea κάνεις για το τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστω εκ των προτέρων

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου βλέπω πως ειναι μπολικα Βαττ. Κλείνοντας το από τον διακόπτη ξεφόρτισαν (και λογικό βέβαια) οι δυο μεγάλοι πυκνωτές που έχει στην είσοδο της τάσης με αποτέλεσμα στιγμιαία να θέλουν πολύ ρεύμα για να φορτισουν.Προφανώς αυτό το ρεύμα ηταν μεγαλύτερο από την ασφάλεια και γιαυτό έπεσε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Δημοσ.

για να ριχνει ασφαλεια παει να πει οτι καπου εχεις διαρροη και γινεται βραχυκυκλωμα. μπορει να ειναι οπουδηποτε στην συγκεκριμενη γραμμη. απο ενα απλο ντουι μιας λαμπας ή απο καποια μπριζα ή ακομη και απο τον υπολογιστη σου. πρεπει να τα ελεγξεις ενα -ενα. καλυτερα ηλεκτρολογος.

για να σου ριχνει διακοπτη να φανταστω οτι δεν εχεις αντιηλεκτροπληξιακο στον πινακα;

Δημοσ.

πιθανο ειναι αν γινεται οταν κλεινεις το πολυμπριζο να αποφορτίζονται οι πυκνωτες του τροφοδοτικου μετα απο πολυ ωρα, οποτε οταν ξανανοιξεις τραβαει ενα spike ρευματος και ριχνει την ασφαλεια. 

ειναι αλλες συσκευες πανω σε εκεινη την ασφαλεια? ποσα αμπερ είναι?

• Like 3
Δημοσ.

για να ριχνει ασφαλεια παει να πει οτι καπου εχεις διαρροη και γινεται βραχυκυκλωμα. μπορει να ειναι οπουδηποτε στην συγκεκριμενη γραμμη. απο ενα απλο ντουι μιας λαμπας ή απο καποια μπριζα ή ακομη και απο τον υπολογιστη σου. πρεπει να τα ελεγξεις ενα -ενα. καλυτερα ηλεκτρολογος.

για να σου ριχνει διακοπτη να φανταστω οτι δεν εχεις αντιηλεκτροπληξιακο στον πινακα;

Η ασφάλεια της γραμμής δεν πέφτει σε περίπτωση διαρροής αλλά υπερέντασης. Εγώ πιστεύω πως είναι spike ρευματπςμαπο τους πυκνωτές
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου βλέπω πως ειναι μπολικα Βαττ. Κλείνοντας το από τον διακόπτη ξεφόρτισαν (και λογικό βέβαια) οι δυο μεγάλοι πυκνωτές που έχει στην είσοδο της τάσης με αποτέλεσμα στιγμιαία να θέλουν πολύ ρεύμα για να φορτισουν.Προφανώς αυτό το ρεύμα ηταν μεγαλύτερο από την ασφάλεια και γιαυτό έπεσε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Μάλιστα , ευχαριστω για την απάντηση.. για να μην συμβαίνει αυτο τι πρέπει να κάνω αν ξέρεις ?

Ευχαριστω για την απάντηση , δεν εχω ιδέα τι πίνακα εχω φιλε. Είμαι λίγο άσχετος με αυτά κ στο σπιτι εχω μετακομίσει κοντα 1 χρόνο..

Λες για βραχυκύκλωμα εσυ δλδ , μάλιστα.. το βραχυκύκλωμα θα το βρει γρήγορα ο ηλεκτρολόγος ? Αν εχει κάτι ο υπολογιστής , εννοω κάποια διαρροή μπορεί να το βρει ο ηλεκτρολόγος ή πρέπει να πάω σε τεχνικό υπολογιστών ?

πιθανο ειναι αν γινεται οταν κλεινεις το πολυμπριζο να αποφορτίζονται οι πυκνωτες του τροφοδοτικου μετα απο πολυ ωρα, οποτε οταν ξανανοιξεις τραβαει ενα spike ρευματος και ριχνει την ασφαλεια.

Καλησπέρα κ ευχαριστω για την απάντηση .. εννοείς αν ειναι κι αλλά πράγματα πάνω στο πολύμπριζο ή γενικά στην γραμμή ? Επειδή όπως ειπα το μισό σπιτι έμεινε με ρεύμα κ το μισό δεν είχε δεν γνωρίζω ποια πράγματα ειναι σε ποια γραμμή..δεν εχω δοκιμάσει εννοω , ωστόσο εκείνη την στιγμή κάτι με μεγάλο φορτίο ( κουζίνα , πλυντήριο κτλ ) δεν ήταν αναμμένο.

Μόνο τα φώτα κ φόρτιζε ένα κινητό ..

Ο πίνακας μου ειναι εΤσι..

Σύμφωνα με την κοπέλα μου η ασφάλεια που έπεσε ήταν όπως βλέπετε την φωτογραφία στη πάνω σειρά ( όχι εκει που γράφει κουζίνα κτλ ) ή η δεύτερη ή τρίτη κατα σειρά αν παίζει κάποιο ρόλο και σας βοηθάει κάπως...

post-331027-0-19681800-1491254996_thumb.jpg

Δημοσ.

Λεπτομερέστατη η περιγραφή της κάθε ασφάλειας. Ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης σκοτώνει τον ανταγωνισμό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λεπτομερέστατη η περιγραφή της κάθε ασφάλειας. Ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης σκοτώνει τον ανταγωνισμό.

Ισχύει φιλαράκι , πραγματικός μάστορας ο άνθρωπος ...

Και το σπιτι να φανταστείς ότι ειναι 10ετιας 15ετιας !

Off topic αλλά μεχρι κ αφυγραντηρα πήρα φέτος , τον πρώτο χειμώνα , στο σπιτι..η εξήγηση τότε ήταν ότι ναι μεν εχει καλη μόνωση αφου απο θερμοκρασίες ήταν καλά αλλά οι κολόνες δεν εχουν οποτε κατέβασαν υγρασία -.-

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ.

Θα ήταν τσιγκούνης ο ιδιοκτήτης ή ο ηλεκτρολόγος, πάλι καλά που έπεσε η ασφάλεια να λέει. Πιάσε τον ιδιοκτήτη και πες του να βάλει έναν ΔΔΕ διακόπτη.

Δημοσ.

Κλασικη περιπτωση. Υπαρχουν κατι ασφαλειεςπου δεν αφηνουν το ρευμα να περασει αποτομα. Δεν θυμαμαι πως λεγονται ομως

Δημοσ.

Καλημέρα , το πρόβλημα όπως είπανε και παραπάνω είναι η στιγμιαία υπερένταση που βλέπει η ασφάλεια λόγω των πυκνωτών του τροφοδοτικού. Οι ασφάλειες που έχεις , καμπύλης Β , είναι για φωτισμό. Αν το πρόβλημα σε ενοχλεί ιδιαίτερα μπορείς να φέρεις ηλεκτρολόγο να σου την αλλάξει με μία καμπύλης C ή K (βραδείας απόκρισης , για κινητήρες) στα ίδια αμπέρ πάντα.

Επίσης αν μπεις στη διαδικασία να φέρεις ηλεκτρολόγο βάλε και ΔΔΕ αλλά έχε κατά νου ότι αν υπάρχουν προβλήματα με την γείωση στην εγκατάσταση ή σε συσκευές σου ενδέχεται να έχεις θέματα με τον αντιηλεκτροπληξιακό.

• Like 1
Δημοσ.

Σπίτι 10ετίας και δέν έχει ΔΔΕ στον πίνακα?

Μιλησα με τον ιδιοκτητη μολισ πριν απο λιγο , ειναι κατασκευης του 2002 οποτε 15 ετων , δικο μου λαθος.

Αυτο το ΔΔΕ τι ακριβως ειναι και τι ακριβως κανει?

Καλημέρα , το πρόβλημα όπως είπανε και παραπάνω είναι η στιγμιαία υπερένταση που βλέπει η ασφάλεια λόγω των πυκνωτών του τροφοδοτικού. Οι ασφάλειες που έχεις , καμπύλης Β , είναι για φωτισμό. Αν το πρόβλημα σε ενοχλεί ιδιαίτερα μπορείς να φέρεις ηλεκτρολόγο να σου την αλλάξει με μία καμπύλης C ή K (βραδείας απόκρισης , για κινητήρες) στα ίδια αμπέρ πάντα.

Επίσης αν μπεις στη διαδικασία να φέρεις ηλεκτρολόγο βάλε και ΔΔΕ αλλά έχε κατά νου ότι αν υπάρχουν προβλήματα με την γείωση στην εγκατάσταση ή σε συσκευές σου ενδέχεται να έχεις θέματα με τον αντιηλεκτροπληξιακό.

καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση..

ολο αυτο πανω κατω ποσο κοστιζει αν ξερεις γιατι βλεπψ οτι εχεις γνωσεις...!!?

Εννοω να αλλαξω την ασφαλεια και να βαλω αυτο το ΔΔΕ που λετε ολοι..

Εχω εναν γνωστο ηλεκτρολογο οποτε μαλλον μονο τα υλικα θα μπυ παρει και οτι του δωσω..

Τελος αυτο που αναφερεις με τον αντιηλεκτροπληξιακο αν μπορεις ανελυσε το μου λιγο να καταλαβω τι εννοεις και τι προβληματα μπορει να εχω...

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ΔΔΕ (Διακόπτης Διαροής Έντασης) πρέπει να είναι η επίσημη ονομασία του ρελέ διαφυγής/αντιηλεκτροπληξιακύ ρελέ, αν δεν κάνω λάθος...

Απαράδεκτο να μην υπάρχει σε πίνακα από το 1990 και μετά...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...