Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατί να αναφέρεται, ήταν υποχρεωτική η τοποθέτησή του;

Δεν ήταν υποχρεωτικός ο ΔΔΕ το 90; Ο άλλος αναφέρει οτι ήταν σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Δημοσ.

ΔΔΕ πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε!

Τώρα για το θέμα της ασφάλειας που πέφτει: αν βλέπω καλά έχεις ασφάλειες τύπου B, αυτές δεν αντέχουν μεγάλο ρεύμα εκκίνησης (όπως μεγάλα ή πολλά τροφοδοτικά υπολογιστή ή ακόμη και άλλων συσκευών) πιστεύω ότι αν πάρεις τύπου C στα ίδια αμπερ θα σταματήσει το πρόβλημα.

Το λέω αυτό γιατί από την περιγραφή κατάλαβα ότι πέφτει μόνο αυτή που έχεις φορτία από τροφοδοτικά. Για κάνε μια δοκιμή.

Σε κάθε περίπτωση να φέρεις επαγγελματία ηλεκτρολόγο να βάλεις ΔΔΕ και να σου μετρήσει την γείωση. Είναι σημαντικό για την ασφαλειά ΣΟΥ.

Τώρα που διάβασα και την περιγραφή του ποια ασφάλεια έπεσε είσαι σε 10αρα. Αυτή κάνει για φωτιστικά, όχι για ρευματοδότη. Μάλλον παίρνει από κάποια γραμμή φωτισμού αυτή η πρίζα. Άντε να το βρεις τώρα αυτό...

Κάνε αρχικά την αλλαγή που σου είπα ή δώσε από ακόμη μια πρίζα τις μισές συσκευές που έχεις στο πολύπριζο.

• Like 1
Δημοσ.

Το ΔΔΕ (Διακόπτης Διαροής Έντασης) πρέπει να είναι η επίσημη ονομασία του ρελέ διαφυγής/αντιηλεκτροπληξιακύ ρελέ, αν δεν κάνω λάθος...

Απαράδεκτο να μην υπάρχει σε πίνακα από το 1990 και μετά...

Πάντα είχα την εντύπωση πως σημαίνει Διαφορικός Διακόπτης Έντασης.

• Super Moderators
Δημοσ.

(που έτσι κι ελλιώς θα πρέπει να γίνει από ηλεκτρολόγο).

Δεν νομίζω ότι πρότεινε κάποιος να την κάνει μόνος του... :P

Δημοσ.

Σας ευχαριστω όλους σας για τις απόψεις και την βοήθεια σας..

Τελικά ειναι ή δεν ειναι υποχρεωτικός ο ΔΔΕ ? Πως μπορω να το μάθω αυτο?

Απ όσο καταλαβαίνω τελικά η ασφάλεια αν αλλαχθεί το θέμα θα φτιάξει αλλά ο ΔΔΕ προέχει για την ασφάλεια μου οποτε και πρέπει να μπει..

Υπάρχει περίπτωση να ειναι κάπου άλλου εκτός απο τον πίνακα μου ή αυτο πάει σε κάθε πίνακα μεμονωμένα ? Εννοω μήπως εχει το κτήριο γενικά ..

Μήπως σε κάποιο άλλο σημείο στο διαμέρισμα ? Εχω όροφο πάνω και κάτω απο μενα..

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να ειναι κάπου άλλου εκτός απο τον πίνακα μου Εννοω μήπως εχει το κτήριο γενικά ..

Μήπως σε κάποιο άλλο σημείο στο διαμέρισμα ? Εχω όροφο πάνω και κάτω απο μενα..

οχι, σε νορμαλ συνθηκες. 

Δημοσ.

Αν πεφτει η ασφαλεια του πινακα πιθανον να υπαρχει καποια διαρροη. Επειδη με το ηλεκτρικο ρευμα δεν παιζουμε και ουτε βασιζομαστε στις πιθανοτητες καλουμε διπλωματουχο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ να κανει ελεγχο οχι κανενα παπατζη που το παιζει ηλεκτρολογος ή καποιον γνωστο μας που λεει οτι ξερει απο ηλεκτρολογικα. Επισης δεν ψαχνουμε την βλαβη μεσα απο τα φορουμ οπου δεν ξερουμε τι ξερει και τι δεν ξερει καποιος που θα απαντησει οπου ακομη και να ειναι του επαγγελματος και να δωσει σωστες πληροφοριες και οδηγιες για καποιον ασχετο με το αντικειμενο δεν θα ειναι δυνατον ενεργήσει σωστα και με ασφαλεια.!!!!

Θα με εμπιστευοσουν για ιατρικη διαγνωνση και ακομη περισσοτερο για καμμια ψιλοεπεμβασουλα και πανω απο τα ρουχα??

https://www.youtube.com/watch?v=N9TWT85QDek

Δημοσ.

Τελικά ειναι ή δεν ειναι υποχρεωτικός ο ΔΔΕ ? Πως μπορω να το μάθω αυτο?

τώρα είναι υποχρεωτικός (αλλά όχι λόγω κανονισμού ΕΗΕ) άρα πρέπει να μπει, όταν έγινε η εγκατάσταση δεν ήταν οπότε και δεν ήταν παράνομη η μη ύπαρξη του

Δημοσ.

Ίδιο με αυτό δεν είναι? https://www.skroutz.gr/c/1195/asfaleies.html?keyphrase=hager+30ma

Πολλά δεν είναι τα σχεδόν 47.5 euro? :P

Τεχνοματ Σίνδου. Αυτό τα εξηγεί όλα.

Ελπίζω βέβαια, ο ΟP να μη βρεί ότι ο πίνακάς του έχει κοινόχρηστο ρολόι κ με άλλα διαμερίσματα...

Δημοσ.

Αν πεφτει η ασφαλεια του πινακα πιθανον να υπαρχει καποια διαρροη.

Επισης δεν ψαχνουμε την βλαβη μεσα απο τα φορουμ οπου δεν ξερουμε τι ξερει και τι δεν ξερει καποιος που θα απαντησει οπου ακομη και να ειναι του επαγγελματος και να δωσει σωστες πληροφοριες και οδηγιες για καποιον ασχετο με το αντικειμενο δεν θα ειναι δυνατον ενεργήσει σωστα και με ασφαλεια.!!!!

ακριβως ναι 

Δημοσ.

Λοιπόν ο ΔΔΕ δεν ήτανε το 90 υποχρεωτικός δεν έχει πάρα πολλά χρόνια που είναι υποχρεωτικός οπότε ό ο κάθε Ηλεκτρολόγος ρώταγε τον ιδιοκτήτη αν τον πληρώνει.

Οι ασφάλειες που αντέχουν παραπάνω ρεύμα στην εκκίνηση είναι η Κ. Δεν νομίζω να θες Κ για ένα υπολογιστή....

Η ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι μικρότερα A από από τον ΔΔΕ πάντα όμως.

Δεν βάζουμε πότε μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτήν που πρέπει με βάση την διατομή των καλωδίων Γιατί θα καουνε κάνουμε τα καλώδια.

Τέλος όλα αυτά ενημερωτικά Γιατί για να πειράξεις τον πίνακα καλό είναι να φωνάξεις ειδικό.

Υ.γ. αν στο έκανε μια φορά δεν νομίζω να έχεις θέμα. Υπάρχει και μια περίπτωση αν έχεις στα όρια την ασφάλεια να έχει πάρει λίγο μέντα Αλλά θα στο έκανε συχνά

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας κ την βοήθειας σας παιδιά..

Περιμένω ηλεκτρολόγο να δω τι θα μου πει και να κινηθώ αναλόγως.

Και παλι ευχαριστω για ολα

Δημοσ.

Αφού δε στο κάνει συνέχεια Αλλά σπάνια Γιατί δεν το αφήνεις ετσι; και ο ηλεκτρολόγος Ίσως να μη μπορεί να το βρει αν δεν πέφτει συνέχεια

Δημοσ.

Γιατι φοβάμαι μην κάψω καμία συσκευη πχ τον υπολογιστή και φρικάρει ρε φιλε :/

Δλδ για μια ασφάλεια κρίμα ειναι να πάθω καμία ζημιά ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...