Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετώ την παρέα.

χρωστάω (όπως αρκετοί) ένα μεγαλούτσικο ποσό στο δημόσιο.

το καλό είναι ότι πριν τα CC έβγαλα όλα μου τα χρήματα στο εξωτερικό. σε τράπεζα χώρας ΕΕ.

υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά στραβή και να μου κατασχέσει το ελληνικό δημόσιο χρήματα από ξένη τράπεζα;

αυτό που με ανησυχεί είναι που λένε ότι θα προχωρήσει η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο.

να σημειώσω πως στην τράπεζα του εξωτερικού δε γνωρίζουν το ΑΦΜ μου.

το αναφέρω αυτό διότι κάποια περίοδο είχα ακούσει (δε ξέρω αν ισχύει) ότι ζητούσαν ΑΦΜ πελατών τους

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δύσκολο αλλά όχι απίθανο.

Εξαρτάται σε ποιά χώρα τα έστειλες, πόσο είναι το υπόλοιπο σου και πόση η οφειλή στο Δημόσιο.

Σημαντικό επίσης είναι αν είσαι "μόνος" στο λογαριασμό.

Χάθηκε ο κόσμος να "στήσεις"¨μια εταιρεία και να τα βάλεις στο λογαριασμό της? Πάλι δικά σου θα ήταν και δεν θα τα άγγιζε κανείς.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει συμφωνία να ζητούν οι τράπεζες της ΕΕ αφμ από έλληνες καταθετες.

Επειδή όμως είναι μεγάλη γραφειοκρατια δεν το εφαρμόζουν σε παλιούς πελάτες, αλλά σε νέους, όποιος ανοίξει τώρα λογαριασμό υπάρχει καλή πιθανότητα να του ζητήσουν αφμ αλλά δεν είναι σίγουρο.

Αν χρωστάς πολλά και θέλουν να σε βρουν, θα το κάνουν, δεν θα σε σώσει το αφμ ;)

Δημοσ.

Ο φιλος εκανε λογαριασμο πριν μιση ωρα και θα εξαφανισει μετα τον λογαριασμο, με οτι πληροφοριες παρει. Και γω στην θεση του το ιδιο θα εκανα.

Λοιπον αγαπητε, απ οτι καταλαβα, δεν δηλωσες τα χρηματα σου, τα μαυρισες με 2 λογια. Αυτο ταυτοχρονα σημαινει οτι δεν μπορεις ευκολα και να τα φερεις κ πισω, κ να αγορασεις κατι.

Αν ανταλαξουν πληροφοριες, δεν σε νοιαζει πλεον. Η φαση σου, ειναι μονοδρομος. Ψαξε, και πες μας πως νομιζεις οτι μπορεις να ξοδεψεις τα χρηματα σου, με την κινηση που εκανες. Αυτο πρεπει να σε νοιαζει.

• Like 2
Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά στραβή και να μου κατασχέσει το ελληνικό δημόσιο χρήματα από ξένη τράπεζα;

Είναι εξαιρετικά απίθανο. Και με τα δεδομένα που ισχύουν στην ελλάδα...

> να σημειώσω πως στην τράπεζα του εξωτερικού δε γνωρίζουν το ΑΦΜ μου.

> το αναφέρω αυτό διότι κάποια περίοδο είχα ακούσει (δε ξέρω αν ισχύει) ότι ζητούσαν ΑΦΜ πελατών τους

Με αυτά που λες και αυτό είναι απίθανο. Δεν μπορεί μια τράπεζα της ΕΕ να μην ζητά στοιχεία του καταθέτη, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία γι' αυτό. Υπάρχον εξαιρέσεις νομίζω, αλλά δεν είναι τράπεζες. Σε ποιά χώρα έχεις το λογαριασμό?

Δημοσ.

Συντομα θα υπαρξει κυνηγι πολυ συγκεκριμενων προφιλ οπως αυτο που μας περιεγραψες. Για να σου δωσω παραδειγμα πραγματικο . Καποιος χρωσταει εφορια 138.000 . Στο νεο συστημα φαινονται οτι την 4 ετια που δεν υπεβαλε καν φορολογικες δηλωσεις εκανε καταθεσεις ο ιδιος ποσα συνολου 288.000 ... Και αγορα ακριβου σπορ καρ ... πλεον δεν εχει τιποτα εδω ... ολα εξω . Θα υπαρξει συνεργασια και λογω ΕΕ θα μπορουν να γινουν υπο ορους κατασχεσεις απο iban εξωτερικου . Ισα ισα οι θεσμοι το θελουν αυτο . Το νεο συστημα εχει προσβαση σε καταθεσεις απο το 2005 , βγαζει γραφηματα πλουτισμου και σχεση αυτου με τα δηλωθεντα ποσα στην εφορια ... δικαιοτατο το βρισκω .

• Like 1
Δημοσ.

χαιρετώ την παρέα.

χρωστάω (όπως αρκετοί) ένα μεγαλούτσικο ποσό στο δημόσιο.

Οχι δεν έχουν δικαιοδοσία στο εξωτερικό. Για να φτάσουν σε σημείο να σε ψάξουν αναλυτικότερα θα πρεπει να χρωστάς πολυ σοβαρά ποσα. Σε καθε περιπτωση αν τα λεφτά τα έστειλες διατραπεζικα, γνώμη μου ειναι εκει εξω που βρίσκονται να τα κανεις γκιέλα σε μια ακόμα τράπεζα. Να μην ειναι ευκολα ανιχνεύσιμα.

Εγώ πάντως μαζί σου. Αν μπορούσα και γώ θα τους αφηνα το "χρεος μου" να το χαίρονται.... Για την ώρα απλά φροντιζω οπως μπορώ να τους κάνω ζημιά και γω.

Δημοσ.

απαντώ σε όλους χωρίς παράθεση. κάτι γίνεται και δε μου το βγάζει.

η οφειλή όπως είπα είναι μεγαλούτσικη.

δεν είπα ότι δε μπορεί να με βρει η τράπεζα. σαφώς και μπορεί. έχει όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο (και το ελληνικό νούμερο) και ταυτότητα, ΄'οχι διαβατήριο.

δε κρύβομαι από την τράπεζα.

ανέφερα το ΑΦΜ διότι απ ότι κατάλαβα διασταυρώσεις γίνοντια με βάση αυτό.

για να λέμε την αλήθεια το θεωρώ δύσκολο να κινδυνεύω διότι αν γίνει κάτι τέτοιο ανοίγουν οι ασκοί του αιόλου για τις τράπεζες.

αλλά με τα τρωκτικά που μπλέξαμε δε ξέρεις.

δε με ενδιαφέρει να φέρω τα λεφτά πίσω για να κάνω αγορές (μεγάλες). δεν είμαι τόσο χαζός.

ότι ψιλοαγορές θέλω να κάνω τις κάνω κανονικά με χρήση χρεωστικής.

δε ξέρω για τον ανώνυμο λογαριασμό που λες στην ελβετία. αν έχεις πληροφορίες μπορείς να τις γράψεις.

για λογαριασμό κανονικό που έχω ψάξει μπορείς να ανοίξεις (Online) απλά έχουνε αυξημένο management fee που πάει αναλογικά με τις καταθέσεις. δε συμφέρει και τόσο. αλλά εξάλλου δε ζήτησα ανώνυμο λογαριασμό.

τα λεφτά δε πήγαν όλα διατραπεζικά. υπήρχαν όμως σε ελληνική τράπεζα

όσο για τους γραφικούς της παρέας που εύχονται μνημόνια.. θα πρέπει να σκεφτούν ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι οι πρώτοι που θα την πληρώσουν. εγώ αν δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα κουνάω μαντήλι, αυτοί;

• Like 1
Δημοσ.

Θα υπαρξει συνεργασια και λογω ΕΕ θα μπορουν να γινουν υπο ορους κατασχεσεις απο iban εξωτερικου . Ισα ισα οι θεσμοι το θελουν αυτο .

Έχεις πηγές για αυτό;

Δημοσ.

Σε αρκετα θεματα υπαρχουν συμβουλες για οχι παντα 100% νομιμα θεματα. Για το ποιος καποιος θα κανει την δουλεια του περα απο τους νομους. Πχ μου κοψαν το ρευμα τι κανω δεν εχω μια...κτλ

Εμενα παντως θα με ενδιεφερε η ερωτηση που εκανα μια σελιδα πισω στον φιλο απο περιεργεια.

Κινδυνεύεις απο κατάσχεση αλλων περιουσιακών στοιχείων εδω στην Ελλαδα, τα χρήματα εξω ειναι ασφαλή

Λογικα δεν εχει τιποτα στα χερια του στην Ελλαδα. Βλακας λες να ειναι;

Βασικα το μονο που δεν καταλαβαινω ειναι πως δεν φοβαται μην παει φυλακη λογο χρεους

Δημοσ.

απαντώ σε όλους χωρίς παράθεση. κάτι γίνεται και δε μου το βγάζει.

Δεν απάντησες στο σημαντικότερο, γιατί νομίζω ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Σε ποιά χώρα είναι ο λογαριασμός? Ακόμα και τράπεζα να πεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...