Depietaz Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα guys! Προ λίγου μπήκα στον Outlook λογαριασμό μου (έχω το κύριο email μου εκεί -Hotmail το οποίο και έχω χρόνια-) και πρόσεξα ότι μου ήρθε μήνυμα για ασυνήθιστη δραστηριότητα εισόδου. Και μάλιστα μπαίνοντας στην τελευταία δραστηριότητα λογαριασμού μου έδειξε ότι στις 05/04 και ώρα 5μ.μ κάποιος μπήκε στο email μου από την Μπανγκόκ από συσκευή Linux. Άλλαξα τον κωδικό μου αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Σκέφτομαι να διαγράψω το email και να κάνω καινούργιο γιατί φοβάμαι. Το συγκεκριμένο email έχει τα πάντα μέσα. Από προσωπικά αρχεία αποθηκευμένα στο Onedrive, από λογαριασμό σε paysafe με το ίδιο email, μέχρι και τα office μου είναι συνδεδεμένα με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Τι να κάνω;Πέρα από αυτό έχω μια απορία. Πως γίνεται να βρήκαν το email μου; Είμαι προσεκτική και το έχω πάντα κρυμμένο. Πως γίνεται να το βρήκαν; Και ο κωδικός που είχα ήταν αρκετά ισχυρός. Ξέρω βέβαια ότι είναι αρκετά εύκολο να σπάσει κάνεις κωδικούς χρησιμοποιώντας Linux..Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας. Ποιο είναι πιο safe; Gmail ή Outlook; Επεξ/σία 6 Απριλίου 2017 από Depietaz
dexterios Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Βάλε two step verification ώστε να χρειάζεται και δεύτερος κώδικός από το κινητό σου για μπείς στον λογαριασμό σου https://support.microsoft.com/en-us/help/12408/microsoft-account-about-two-step-verification Αφού βάλεις το two factor ακολουθείς και τις οδηγίες εδώ στο i ve lost access to one of my trusted devices ώστε να διαγράψεις (εάν υπάρχουν) τους υπολογιστές που είχαν σεταριστεί να μπαίνουν στον λογαριασμό σου και δεν γνωρίζεις https://support.microsoft.com/en-us/help/12369 Κάνε την διαδικασία αλλαγή password και two step verification και για το backup mail που έχεις συνδέσει σε αυτόν τον λογαριασμό 3
Avatar_GR Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μήπως μπήκες εσύ από android(linux δηλαδή στην ουσία) με κάνενα Browser που έχει VPN (όπως ο opera για παράδειγμα). Μην τον κλείσεις τον λογαριασμό, αν αλλάξεις κωδικό θα είσαι ΟΚ. Κάνε και το 2step verification που είπε ο από πάνω. Σκάναρε τον υπολογιστή σου μήπως έχεις κανέναν ΙΟ. Μήπως μπήκες από κανένα ιντερνετ καφε στο email σου η από μη ασφαλή σύνδεση ίντερνετ (π.χ ανοιχτό wifi)
isay Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 @ts Αυτό με το Linux και κωδικους δεν ισχύει στην περιπτωση σου. Αν δεν ειναι false alarm (όπως π.χ. opera vpn ή κάποια ip που ακομα δεν εχει γυρίσει Ελλάδα - αλλάζουν και αυτα) τότε διαρροή ξεκινησε απο εσενα. Αν εισαι σίγουρη οτι τη μερα/ώρα εκείνη δεν μπήκε στο mail σου, τοτε κοιταξε τον υπολογιστή και το κινητό σου για ιους. Εχω δει πολλές φορές κόσμο να εγκαθιστά παράξενα ή μολυσμενα προγράμματα/cracks και μετα να ψάχνουν τους κωδικους τους. Λύση ειναι η αλλαγη κωδικου και το 2step verifications και επισης αλλαξε κωδικους και στα αλλα σου logins (πχ facebook, κλπ). Αν τωρα χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό για όλα, σταμάτα να το κάνεις. Μπορει να διευρευσε ο ένας και με ψάξιμο κάποιος να βρήκε και τα αλλα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Εγώ θα σου έλεγα να την κανεις σιγά σιγά απο το hotmail
Depietaz Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Thank you guys για την ενημέρωση. Η αλήθεια είναι ότι κατέβασα κάτι τραγούδια από το Pirate bay προχθές. Και το θέμα είναι ότι μου έληξε το antivirus. Πως μπορεί όμως να μπήκε στο email μου; Θα ακουστεί κάπως χαζό αλλά βλέπει τι γράφω;Επίσης για να απαντήσω στα ερωτήματα σας όχι δεν μπήκα από Opera (γενικός δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτόν τον browser δεν τον έχω καν εγκατεστημένο). Από net Cafe όχι δεν μπήκα, ούτε από το κινητό μου επίσης. Το Hotmail το τσεκάρω μόνο από το λάπτοπ μου..Αν κατεβάσω τώρα new antivirus θα φτιαχτεί η ζημιά ή θα χρειαστεί να κάνω κανένα φορμάτ καλού κακού;Και ποιο antivirus προτείνετε να κατεβάσω στην προκειμένη περίπτωση; Επεξ/σία 6 Απριλίου 2017 από Depietaz 1
stelios18120 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Φτιάξε λίγο τον τίτλο σου να είναι πιο περιγραφικός στο πρόβλημα που αντιμετώπισες...
Depietaz Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ορίστε και η recent activity του λογαριασμού μου: @stelios18120: Έχεις δίκιο.. Βιαζόμουν εχθές και έβαλα έναν πρόχειρο τίτλο. Fixed Επεξ/σία 6 Απριλίου 2017 από Depietaz 1
Depietaz Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Thank you guys για την ενημέρωση. Η αλήθεια είναι ότι κατέβασα κάτι τραγούδια από το Pirate bay προχθές. Και το θέμα είναι ότι μου έληξε το antivirus. Πως μπορεί όμως να μπήκε στο email μου; Θα ακουστεί κάπως χαζό αλλά βλέπει τι γράφω; Επίσης για να απαντήσω στα ερωτήματα σας όχι δεν μπήκα από Opera (γενικός δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτόν τον browser δεν τον έχω καν εγκατεστημένο). Από net Cafe όχι δεν μπήκα, ούτε από το κινητό μου επίσης. Το Hotmail το τσεκάρω μόνο από το λάπτοπ μου.. Αν κατεβάσω τώρα new antivirus θα φτιαχτεί η ζημιά ή θα χρειαστεί να κάνω κανένα φορμάτ καλού κακού; Και ποιο antivirus προτείνετε να κατεβάσω στην προκειμένη περίπτωση;
isay Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Καταρχήν έπρεπε ήδη να εχεις σταματήσει να χρηισμοποιείς το laptop μεχρι να εισαι σίγουρη οτι ειναι καθαρό. Αν υπάρχει κάποιο σκουλικι που μαζευει κωδικους τοτε και ο νεςο σου κωδικός εχει πάει σε εξωτικά μερη. Απο εκεί και πέρα, κατεβασε ένα av rescue cd, κάψε το σε δισκάκι, βαλε καλώδιο στον υπολογιστή (αν ειναι με wifi) κανε boot απο το δισκάκι που εκαψες και ξεκίνα ελέγχους. Διαφορα av rescue disks https://www.itechtics.com/rescue-disc-virus-scan/
Depietaz Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Καταρχήν έπρεπε ήδη να εχεις σταματήσει να χρηισμοποιείς το laptop μεχρι να εισαι σίγουρη οτι ειναι καθαρό. Αν υπάρχει κάποιο σκουλικι που μαζευει κωδικους τοτε και ο νεςο σου κωδικός εχει πάει σε εξωτικά μερη. Απο εκεί και πέρα, κατεβασε ένα av rescue cd, κάψε το σε δισκάκι, βαλε καλώδιο στον υπολογιστή (αν ειναι με wifi) κανε boot απο το δισκάκι που εκαψες και ξεκίνα ελέγχους. Διαφορα av rescue disks https://www.itechtics.com/rescue-disc-virus-scan/ Είμαι άσχετη απο αυτά. Οπότε να το παω για format;
isay Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Ειπα εγω για format; Δηλαδή οποτε εχεις το παραμικρό πρόβλημα, κάνεις format; Εντάξει, οκ ο,τι βολευει τον κάθε ενα
Depietaz Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ειπα εγω για format; Δηλαδή οποτε εχεις το παραμικρό πρόβλημα, κάνεις format; Εντάξει, οκ ο,τι βολευει τον κάθε ενα Όχι αλλά όπως ανέφερα και πιο πάνω είμαι άσχετη απο αυτά. Δεν γνωρίζω πως να κάνω αυτό που μου είπες. EDIT: Κατέβασα το Avast έκανα advanced και γρήγορο scan και δεν μου βρήκε κάτι. Πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν έχω ιό και δεν βλέπουν τους κωδικούς μου κτλ; Το φορματ δεν χρειάζεται στο λάπτοπ μου γιατί είναι σχετικά καινούργιο και δεν μου έχει βγάλει προβλήματα αλλά τι κάνω στην προκειμένη περίπτωση; Επεξ/σία 7 Απριλίου 2017 από Depietaz
Depietaz Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Και άλλη ασυνήθιστη δραστηριότητα: Αλλά αυτή την φορά incorrect password entered απο άλλο location, άλλη συσκευή και διαφορετική IP. Τι γίνεται;;;;;;;;;;;;;;;;;;
dexterios Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Και άλλη ασυνήθιστη δραστηριότητα: Αλλά αυτή την φορά incorrect password entered απο άλλο location, άλλη συσκευή και διαφορετική IP. Τι γίνεται;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τίποτα ανησυχητικό ,αφού είναι incorrectΛογικά προσπάθησε να κάνει την διαδικασία forgot password αλλά απέτυχε (όπως είπαμε άλλαξες κωδικούς και έβαλες 2 step verification και στο backup email έτσι; ). Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, οποιοσδήποτε μπορεί να προσπαθήσει να μαντέψει τον κωδικό σου. Αν έχεις βάλεις 2 step verification ακόμη και άν τον βρεί δεν θα μπορεί να μπεί, θα πρέπει να έχει και πρόσβαση στο κινητό σου. Αν σε έχει πιάσει πανικός και πλησιάζεις paranoid καταστάσεις πάρε email από εδώ https://protonmail.com Τα email εκεί κρατούνται κρυπτογραφημένα και έχεις δύο κωδικούς, έναν για να μπεις στον λογαριασμό και ένα για να αποκρυπτογραφήσεις το mailbox 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα