Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να μαθω ενα μουσικο οργανο. Θα θελα πιανο αλλα λεφτα για τοσο ακριβο οργανο δεν παιζουν. Καμια κιθαρα ελεγα που εχουμε κιολας στο σπιτι, φοβαμαι βεβαια οτι θα μου σκληρυνει πολυ τα δαχτυλα. Εχετε να προτεινετε κατι; Για να μαθει καποιος να παιζει μερικα κομματια συμπαθητικα ποσο καιρο θελει; 

Δημοσ.

Τις χορδές τις έφτιαξες? Να την κουρδίσεις ξέρεις?

Για να μάθεις να παίζεις εύκολα πράγματα και μια μέρα φτάνει. Πχ smoke on the water εισαγωγή σε μερικά λεπτά βγαίνει. Με εύκολα ξεκίνα μην απογοητευτείς.

Δημοσ.

Προτείνω ανεπιφύλακτα το Φλάουτο. Ειδικά αν είσαι γιατρός. Δοκιμασμένος συνδυασμός στο φόρουμ μας.

Δημοσ.

Τις χορδές τις έφτιαξες? Να την κουρδίσεις ξέρεις?

Για να μάθεις να παίζεις εύκολα πράγματα και μια μέρα φτάνει. Πχ smoke on the water εισαγωγή σε μερικά λεπτά βγαίνει. Με εύκολα ξεκίνα μην απογοητευτείς.

Θα κατεβασω εφαρμογη στο κινητο μου και θα την κουρδισω.. θα αγορασω και μια χορδη γιατι εχει σπασει..  μαζι με το κλειδι βασικα γιατι λειπει και ενα κλειδι..  καπως θα ισορροπησει το πραγμα.

Δημοσ.

Η κιθάρα στο σπίτι κάποιος ξέρει να σου πει?Πως βρέθηκε εκεί?Αλήθεια σκληραίνει τα δάχτυλα δεν το ήξερα.

Δημοσ.

Ναι, τα ακροδάχτυλα του χεριού που παίζει στο μπράτσο της κιθάρας. Μάλιστα, αυτό είναι και επιθυμητό, καθώς είναι απαραίτητο για να μην πονάς, να μην σκίζονται τα δάχτυλα, κτλ. 

Δημοσ.

χορδες θα σε συμβουλευα να αλλαξεις γενικα. οχι τη μια μονο π εσπασε. αν εχουν αρκετο καιρο να αλλαχτουν σιγουρα θα ναι χαλια. υλικο υπαρχει παρα πολυ στο yt. Ξεκινα με ασκησουλες απλες χρωματικες για να συνηθισουν τα δαχτυλα κ αρχισε σιγα σιγα να μαθαινεις open chords

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια χαρά είναι η συγκεκριμένη για τα λεφτά της..

Απλά να μην πάρεις κιθάρα απο ίντερνετ. Κάνε μια βόλτα σε κιθαρομάγαζα και ζήτα να δοκιμάσεις το όργανο πριν το πάρεις για να δεις πως σου κάθεται στο χέρι, τι ήχο βγάζει κτλ.

Δεν έχει σημασία αν είσαι αρχάριος ή οχι, το όργανο πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάζεις πριν το πάρεις. 

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η συγκεκριμένη για τα λεφτά της..

Απλά να μην πάρεις κιθάρα απο ίντερνετ. Κάνε μια βόλτα σε κιθαρομάγαζα και ζήτα να δοκιμάσεις το όργανο πριν το πάρεις για να δεις πως σου κάθεται στο χέρι, τι ήχο βγάζει κτλ.

Δεν έχει σημασία αν είσαι αρχάριος ή οχι, το όργανο πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάζεις πριν το πάρεις. 

Θα παω αυριο στον νακα να την παρω. Θα παρω και μια θηκη και βλεπουμε πως παει.. βεβαια για ωδειο ειναι λιγο αργα τετοια εποχη, απο σεπτεμβρη μαλλον οποτε θα τη γραντζουνισω λιγο μονος μου μεχρι τη νεα σχολικη χρονια. Με αγχωνει λιγο αυτο με τα δαχτυλα φοβαμαι πως θα γινουν απ τις χορδες. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα, εαν είσαι Αθήνα, να κάνεις πρώτα μια βόλτα και απο άλλα μαγαζιά (μιας και όλα βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο), και να μη πας καρφωτά στο Νακα. Πηγαινε να δεις και να ακούσεις 5-6 διαφορετικά όργανα και να μη πάρεις κατευθείαν κάτι που είδες στο ίντερνετ. 

Τα δάχτυλά σου δεν θα πάθουν τίποτα το φοβερο! Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Τον πρώτο καιρό απλά θα "σκληρύνουν" λίγο τα ακροδάχτυλα, αλλά αφού συνηθίσουν δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα, εαν είσαι Αθήνα, να κάνεις πρώτα μια βόλτα και απο άλλα μαγαζιά (μιας και όλα βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο), και να μη πας καρφωτά στο Νακα. Πηγαινε να δεις και να ακούσεις 5-6 διαφορετικά όργανα και να μη πάρεις κατευθείαν κάτι που είδες στο ίντερνετ. 

Τα δάχτυλά σου δεν θα πάθουν τίποτα το φοβερο! Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Τον πρώτο καιρό απλά θα "σκληρύνουν" λίγο τα ακροδάχτυλα, αλλά αφού συνηθίσουν δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αν σκληρυνουν τα δαχτυλα μου και σταματησω να παιζω θα επανελθουν παλι; με αγχωνει λιγο αυτο.

Δημοσ.

Θελω να μαθω ενα μουσικο οργανο. Θα θελα πιανο αλλα λεφτα για τοσο ακριβο οργανο δεν παιζουν. Καμια κιθαρα ελεγα που εχουμε κιολας στο σπιτι, φοβαμαι βεβαια οτι θα μου σκληρυνει πολυ τα δαχτυλα. Εχετε να προτεινετε κατι; Για να μαθει καποιος να παιζει μερικα κομματια συμπαθητικα ποσο καιρο θελει; 

Artesia pa88w στα 250 ευρώ με ημιβαρυκεντρισμένα πλήκτρα (ελαφρύτερα αλλά κοντά σε πιάνο)

Artesia pa88h στα 370 με βαρυκεντρισμένα πλήκτρα (ακριβώς σαν πιάνου)

Stand 30 ευρώ . 

Έγινες. Το πρώτο το πήρα στη γυναίκα μου , βάζει τα ακουστικά της και παίζει και κάνει την εξάσκησή της και εγώ βλέπω τηλεόραση.

Πάρε και αν το βαρεθείς δώστο στα μεταχειρισμένα. Για πρακτική σπίτι και να το κουβαλάς σε εξοχικά, είναι τέλειο. 

Δημοσ.

Μας ρωτάς να προτείνουμε τι μουσικό όργανο σου αρέσει, επίσης καθορίζεις την επιλογή του τι σου αρέσει με βάση το κόστος απόκτησης. Που ναι το κόστος απόκτησης οργάνου είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά καλύτερα να μην μάθεις τίποτα μέχρι να είσαι σε θέση να αγοράσεις το όργανο που σου αρέσει και θες ν' ασχοληθείς παρά να διαφοροποιήσεις τις επιλογές σου με βάση το κόστος αγοράς.

Το σοβαρότερο πρόβλημα στο πιάνο είναι και ο χώρος αλλά και το βάρος του, σε περίπτωση μετακόμισης αν το θέλεις στο σπίτι σου θα είναι μόνιμος μπελάς. Τώρα στο θέμα κόστους, ψάχνεις και βρίσκεις μεταχειρισμένο, αν και πέρασαν οι εποχές που όλες οι νοικοκυρές είχαν και από ένα πιάνο στο σπίτι όπως σχεδόν όλοι οι συγγενείς μου, κάπου θα καταφέρεις να βρεις ένα μεταχειρισμένο παλιό πιάνο σε φθηνή τιμή.

Για την κιθάρα, ωραίος ο ήχος της και ειδικά της ηλεκτρικής που είναι το αγαπημένο μου όργανο μαζί με σαξόφονο, αλλά να ασχοληθείς εφόσον σου αρέσει και οχι επειδή τώρα είναι της μόδας οι κιθάρες ή έχει χαμηλότερο κόστος αγοράς σε σχέση με κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...