Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Θα ηθελα τα φωτα σας. Ειναι η 1η φορα που παω να κανω μια αγορα απο amazon.co.uk,απο ebay.co.uk εχω αγορασει πολλες φορες, και ειδικα πραγματα για υπολογιστη. Το ερωτημα μου ειναι τι εγγυηση εχω αγοραζοντας hardware πραγματα για υπολογιστη απο το καταστημα της Amazon οχι απο καποιο αλλο καταστημα μεσα στην amazon?
Δεν γραφει στο καθε κομματι για εγγυηση κ αναρωτιεμαι τι παιζει γιατι ειναι αρκετα τα λεφτα που θα δωσω.

Ελπιζω να το εγραψα στο σωστο thread.

Ευχαριστω πολυ εκ τον προτερων.

Δημοσ.

Την ίδια ακριβώς εγγύηση που έχεις και όταν αγοράσεις από οπουδήποτε αλλού: του κατασκευαστή ή/και αυτή που επιβάλλεται δια νόμου, ο,τι από τα δύο είναι καλύτερο.

Δημοσ.

και εγω που θα ξερω τι εγγυηση εχει το καθε κομματι? αφου δν το γραφει ουτε στο site της εταιριας για το συγκεκριμενο μοντελο ουτε στο αμαζον

Δημοσ.

Για λάπτοπ που κοίταγα πρόσφατα, τις περισσότερες φορές διευκρινίζουν αν παρέχουν του κατασκευαστή ή δική τους. Συνήθως απ'ότι διαπίστωσα δίνουν δική τους. Βέβαια είναι σημαντικότερο να κοιτάξεις ποιες είναι οι απαιτήσεις του κατασκευαστή για να σε καλύψει με εγγύηση. Για λάπτοπ dell για παράδειγμα πρέπει η συσκευή να μεταφερθεί από τον προμηθευτή του άμαζον στο όνομα μου. Και όταν το ρώτησα αυτό στο amazon.co.uk μου είπαν πως δίνουν δικιά τους εγγύηση 2 χρόνων, αποφεύγοντας έμμεσα να κάνουν αυτήν μεταφορά. Είναι κατά περίπτωση δηλαδή, καλύτερα να τους ρωτήσεις πριν αγοράσεις.

@speculoos αρκετές φορές ο προμηθευτής εισάγει το προιόν από την αμερική και αν πέσεις στην περίπτωση η ευρωπαική αντιπροσωπία σου πουλάει τρέλα και δεν το αναλλαμβάνει.

Δημοσ.

εστειλα κ ενα email για να δω τι θα μου πουν. ειχες mech35 καποιο προβλημα με την αγορα απο το αμαζον.co.uk? ρωταω γιατι εγω δν μπορω να αγορασω. μου ακυρωνει την αγορα γιατι λεει οτι δν μπορει να χρεωσει την καρτα. Σε επικοινωνια με την τραπεζα (Αλφα) δεν βρηκαν προβλημα παραμονο μηπως υπερβαινω το ημερησιο οριο...Ακομα κ οταν εριξα τα πραγματα κατω απο το οριο παλι τα ιδια. Μηπως εχει θεμα το amazon με την alpha bank-visa της?

Δημοσ.

Εξαρτάται τι αγοράζεις και αν αγοράζεις από δευτερεύοντα καταστήματα που πουλάνε μέσω του Amazon. Και εγώ έχω κάρτα visa της άλφα και αγοράζω κανονικά. Δεν μπορείς φυσικά να αγοράσεις βαριά ή πολύ ακριβά προϊόντα. Από άποψη κάλυψης πάντως δεν θα έχεις θέμα. Αν συμβεί το οτιδήποτε είναι εγγύηση το amazon. 

Δημοσ.

Εξαρτάται τι αγοράζεις και αν αγοράζεις από δευτερεύοντα καταστήματα που πουλάνε μέσω του Amazon. Και εγώ έχω κάρτα visa της άλφα και αγοράζω κανονικά. Δεν μπορείς φυσικά να αγοράσεις βαριά ή πολύ ακριβά προϊόντα. Από άποψη κάλυψης πάντως δεν θα έχεις θέμα. Αν συμβεί το οτιδήποτε είναι εγγύηση το amazon. 

αυτα που ηθελα να αγορασω ηταν καθαρα απο το καταστημα της αμαζον, η ιδια δλδ τα εδινε οχι καποιο καταστημα. Σαν ποσο στο τελος βγηκε μεγαλο δλδ πανω απο 900 ευρω. Μετα απο πολλες επικοινωνιες με την τραπεζα ακρη δν εβγαλα. Το μονο που πιστευω οτι εχει γινει οτι με χρεωσε 1λιρα την παρασκευη κ συμφωνα με την τραπεζα εχει παρει την εγκριση αλλα μεχρι εκει,ισως πρωτα θελουν να σιγουρεψουν την καρτα μου κ μετα να με αφησουν να αγορασω. Το λεω αυτο γιατι η τραπεζα περα απο αυτην την χρεωση της 1 λιρας δν ειδε καποια αλλη χρεωση Η προσπαθεια χρεωσης...

Τελικα ομως δεν θα προχωρησω σε αγορα απο εκει γιατι σε 2η επικοινωνια με την αμαζον μου ειπαν οτι για τα προϊοντα που θελω Moby+gpu μου δινουν ΜΟΝΟ 1 χρονο εκεινη σαν αμαζον κ απο εκει κ περα θα πρεπει να μιλησω με την εκαστοτε εταιρια για να δω εαν υπαρχει απο εκεινους καποια εγγυηση περα του χρονου που μου δινει η αμαζον. Οποτε τα 50 ευρω που γλυτωνω ανα προϊον ισως στην πορεια το πληρωσω διαφορετικα γιατι απο ελλαδα εχω 3 χρονια εγγυηση.

Δημοσ.

αυτα που ηθελα να αγορασω ηταν καθαρα απο το καταστημα της αμαζον, η ιδια δλδ τα εδινε οχι καποιο καταστημα. Σαν ποσο στο τελος βγηκε μεγαλο δλδ πανω απο 900 ευρω. Μετα απο πολλες επικοινωνιες με την τραπεζα ακρη δν εβγαλα. Το μονο που πιστευω οτι εχει γινει οτι με χρεωσε 1λιρα την παρασκευη κ συμφωνα με την τραπεζα εχει παρει την εγκριση αλλα μεχρι εκει,ισως πρωτα θελουν να σιγουρεψουν την καρτα μου κ μετα να με αφησουν να αγορασω. Το λεω αυτο γιατι η τραπεζα περα απο αυτην την χρεωση της 1 λιρας δν ειδε καποια αλλη χρεωση Η προσπαθεια χρεωσης...

Τελικα ομως δεν θα προχωρησω σε αγορα απο εκει γιατι σε 2η επικοινωνια με την αμαζον μου ειπαν οτι για τα προϊοντα που θελω Moby+gpu μου δινουν ΜΟΝΟ 1 χρονο εκεινη σαν αμαζον κ απο εκει κ περα θα πρεπει να μιλησω με την εκαστοτε εταιρια για να δω εαν υπαρχει απο εκεινους καποια εγγυηση περα του χρονου που μου δινει η αμαζον. Οποτε τα 50 ευρω που γλυτωνω ανα προϊον ισως στην πορεια το πληρωσω διαφορετικα γιατι απο ελλαδα εχω 3 χρονια εγγυηση.

λοιπον εγγυηση τριετης εχεις απο τον κατασκευαστη και στην ελλαδα και απο αμαζον ,αναλογικα ομως το αμαζον εχει ανωτερη εγγυηση απο ενα ελληνικο καταστημα το οποιο ενδεχομενος να σε ταλαιπωρησει πριν το στειλει για εγγυηση το προιον ,να αναφερω ενδεικτικα οτι σε θεμα με μητρικη msi μου εκαναν αμεση πιστωση το ποσο που την αγορασα και μου πληρωσαν και τα εξοδα αποστολης για να παει εκει. ενω η εδω αντιπροσωπεια ηθελε ελεγχο και εξεταση και θα μου την επισκευαζαν ,οποτε αντιλαμβανεσε οτι το σκεπτικο σου ειναι καπως λαθος...

Δημοσ.

λοιπον εγγυηση τριετης εχεις απο τον κατασκευαστη και στην ελλαδα και απο αμαζον ,αναλογικα ομως το αμαζον εχει ανωτερη εγγυηση απο ενα ελληνικο καταστημα το οποιο ενδεχομενος να σε ταλαιπωρησει πριν το στειλει για εγγυηση το προιον ,να αναφερω ενδεικτικα οτι σε θεμα με μητρικη msi μου εκαναν αμεση πιστωση το ποσο που την αγορασα και μου πληρωσαν και τα εξοδα αποστολης για να παει εκει. ενω η εδω αντιπροσωπεια ηθελε ελεγχο και εξεταση και θα μου την επισκευαζαν ,οποτε αντιλαμβανεσε οτι το σκεπτικο σου ειναι καπως λαθος...

αφου το ιδιο το αμαζον μου ειπε οτι δινει μονο 1 χρονο τι ειναι αυτα τα 3 χρονια που λες?εγω δν αντιλεγω οτι ειναι ανωτερη η εξυπηρετηση του απο καποιο καταστημα στην ελλαδα αλλα δν μπορουσε να μου πει σιγουρα τι γινεται περα απο τον 1 χρονο με τον κατασκευαστη οποτε γιατι να διακιδυνευσω κατι τετοιο? 

και γιατι ειναι λαθος το σκεπτικο μου οταν μετα τον 1ο χρονο θα πρεπει να μιλησω με τον κατασκευαστη ετσι κ αλλιως και ΕΑΝ υπαρχει εγγυηση απο αυτον να δουμε τι θα γινει?

Δημοσ.

αφου το ιδιο το αμαζον μου ειπε οτι δινει μονο 1 χρονο τι ειναι αυτα τα 3 χρονια που λες?εγω δν αντιλεγω οτι ειναι ανωτερη η εξυπηρετηση του απο καποιο καταστημα στην ελλαδα αλλα δν μπορουσε να μου πει σιγουρα τι γινεται περα απο τον 1 χρονο με τον κατασκευαστη οποτε γιατι να διακιδυνευσω κατι τετοιο? 

και γιατι ειναι λαθος το σκεπτικο μου οταν μετα τον 1ο χρονο θα πρεπει να μιλησω με τον κατασκευαστη ετσι κ αλλιως και ΕΑΝ υπαρχει εγγυηση απο αυτον να δουμε τι θα γινει?

ενα δινει το αμαζον ως αμαζον μετα απευθυνεσαι εσυ στην επισημη αντιπροσωπεια της εταιριας μετα το ενα ετος με την αποδειξη του αμαζον. στο οτι θεωρω καλυτερη επιλογη το αμαζον ειναι οτι στο ενα ετος δεν σου διορθωνει το hardware αλλα σου δινει καινουργιο ή τα λεφτα σου

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα. Τελικά για αγορά από Amazon (λαπτοπ) προσφέρεται 1 χρόνο εγγυηση από το Amazon και τον 2ρο χρόνο από την εταιρία (πχ Asus)?

Στην εγγυηση αποστέλλονται στην Amazon η υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος Ελλάδα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...