Elmago1925 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Συμφορουμίτες μου έχει προκύψει ένα θεματάκι και ο πωλητής δεν έχει ξηγηθεί καλά μέχρι τώρα.Μπαίνω σε λεπτομέρειες.Πριν κανά δίμηνο αγόρασα απο το ebay 2 ζευγάρια γυαλιά 3D για την τηλεόραση μου.Τα παρέλαβα πριν κανά μήνα περίπου και δεν συνδεόντουσαν με τίποτα με την τηλεόραση.Επικοινώνησα με τον πωλητή για να του εξηγήσω το πρόβλημα.Μου απάντησε μέσα στην ίδια μέρα και μου πρότεινε μια σειρά απο ενέργειες ώστε να συνδεθούν τα γυαλιά με την τηλεόραση.Τα έκανα όλα και πάλι τίποτα.Ξαναεπικοινωνώ μαζί του και αυτή τη φορά απάντησε μετά από 3 μέρες και μου πρότεινε αντικατάσταση.Συμφώνησα και μετά απο 3 μέρες μου έστειλε καινούριο mail το οποίο και σας παραθέτω. We just got the result from manufacture. Because different region used different 3d glasses, that is why our glasses is not compatible. To get the correct one, it is more expensive. Can we do full refund to you without returning? Thank you. .Το συγκεκριμένο mail το έστειλε 1/4.Απάντησα την ίδια μέρα λέγοντας ότι δέχομαι το refund.Μετά τίποτα ώσπου 5 του μήνα του ξαναέστειλα και μου ειπε οτι θα ξανακάνει request στo paypal και ότι συνήθως παίρνει 24-72 ώρες να απαντήσει.Σε 2ο mail μετά απο λίγο μου ζήτησε να ανοίξω Returning case απο το ebay ώστε να επιταχυνθεί η διεργασία.Το έκανα τον ενημέρωσα και πάλι άφαντος.Και ρωτάω.Εγώ τι κάνω τώρα; Έχουμε φάει πόσες μέρες και τα λεφτά ακόμα πουθενά.Και ότι θέμα είχα μέχρι τωρα με refund επέστρεφαν αμέσως στο pp,σε αυτον τώρα συγκεκριμένα τι άλλαξε δηλαδη;
NikosKallithea Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 "τι άλλαξε δηλαδη;" αυτο που άλλαξε ειναι οτι εχεις παραλάβει, το ππ και το εβαυ δεν επιστρέφουν χρήματα αν εχει προηγηθεί παραλαβή πρεπει να μιλήσουν με τον πωλητή κλπ
Elmago1925 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Σε ολες τις περιπτωσεις που μου εχει γινει refund μεχρι τωρα παντα εχω παραλαβει και η διαδικασια με το pp αμεσα γινοταν φιλε μου..Μου λεγε ο πωλητης σου κανω refund και μεσα σε 24 ωρες ειχα ειδοποιηση απο το pp.Δεν ειναι ξεκαθαρο το τι συμβαινει; Ολοκληρο κατεβατο εγραψα για να μην υπαρχουν αποριες.Εσυ ισως το βλεπεις νορμαλ εγω βλεπω επι ενα 10ημερο καμια εξελιξη και σχεδον μηδενικη ανταποκριση απο τον πωλητη απο τι στιγμη που προτεινε refund "τι άλλαξε δηλαδη;" αυτο που άλλαξε ειναι οτι εχεις παραλάβει, το ππ και το εβαυ δεν επιστρέφουν χρήματα αν εχει προηγηθεί παραλαβή πρεπει να μιλήσουν με τον πωλητή κλπ
gbouros Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Περίεργη κατάσταση. Εφόσον άνοιξες return case (ποια αιτιολογία έβαλες; ) ο πωλητής (αν θέλει να το τραβήξει) μπορεί να απαιτήσει την επιστροφή του προϊόντος πριν σου κάνει refund. Σε κάθε περίπτωση έχει 10 μέρες να δεχτεί την επιστροφή. Αν δεν το κάνει στο 10ημερο μπορείς να ζητήσεις από το ebay να μεσολαβήσει.
Elmago1925 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Καλημερα.Εβαλα σαν δικαιολογια το "Doesn't fit" και με σχολιο απο κατω το εξηγησα ακριβως.Σε καθε περιπτωση τα mail που εχουμε ανταλλαξει εμενα δεν καλυπτουν;Το λεω αυτο για να καταλαβω για να μη μπλεξω με επιστροφες εφοσον στο mail ο ιδιος μου ειπε θα μου κανει refund χωρις αντικατασταση Περίεργη κατάσταση. Εφόσον άνοιξες return case (ποια αιτιολογία έβαλες; ) ο πωλητής (αν θέλει να το τραβήξει) μπορεί να απαιτήσει την επιστροφή του προϊόντος πριν σου κάνει refund. Σε κάθε περίπτωση έχει 10 μέρες να δεχτεί την επιστροφή. Αν δεν το κάνει στο 10ημερο μπορείς να ζητήσεις από το ebay να μεσολαβήσει.
web_assasin Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δεν ειναι μπλεξιμο η επιστροφη,μην αγχωνεσαι. Παρ ολα αυτα,αν δεν απαντησει,ενημερωνεις το ebay και θα σε ενημερωσουν μολις εχουν νεοτερα. μην αγχωνεσαι παντωςεγω στις τελευταιες 2 φορες που ανοιξα case για να κανω επιστροφη και να εχω το refund ,περασαν οι μερες, ο πωλητης δεν απαντησε και τελικα το ebay μου επεστρεψε τα λεφτα και μου εμεινε και το αντικειμενο. παραπερα δε με ενοχλησε κανεις,ουτε με ζητησε κανεις καμια καθυστερημενη επιστροφη.
Elmago1925 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Ευχαριστω για την απαντηση φιλε! Θα ενημερωσω οποτε εχω εξελιξεις Δεν ειναι μπλεξιμο η επιστροφη,μην αγχωνεσαι. Παρ ολα αυτα,αν δεν απαντησει,ενημερωνεις το ebay και θα σε ενημερωσουν μολις εχουν νεοτερα. μην αγχωνεσαι παντωςεγω στις τελευταιες 2 φορες που ανοιξα case για να κανω επιστροφη και να εχω το refund ,περασαν οι μερες, ο πωλητης δεν απαντησε και τελικα το ebay μου επεστρεψε τα λεφτα και μου εμεινε και το αντικειμενο. παραπερα δε με ενοχλησε κανεις,ουτε με ζητησε κανεις καμια καθυστερημενη επιστροφη.
Elmago1925 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Καλημερα.Με τσιγκλησε αρκετα ο πωλητης,επαιξε με την υπομονη μου,αλλα τουλαχιστον τελευταια μερα πριν κλεισει το case το εκανε το refund.Τελος καλο ολα καλα
web_assasin Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 δυστυχως υπαρχουν και πωλητες με πολλες πωλησεις και αξιολογησεις που ομως ειναι καραγκιοζηδες και φερονται οπως να'ναι,στην παρουσα ο τυπος με νοοτροπια ελληνα που σε αποζημιωσε την τελευταια στιγμη. γενικοτερα ομως εκει μεσα μονο π**α δε σου παιρνουν για να γλυτωσουν cases και κακες αξιολογησεις.
Elmago1925 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Ακριβως ετσι.Και ο συγκεκριμενος μια τετοια περιπτωση ηταν με πολλες πωλησεις και πολυ καλο ποσοστο αξιολογησεων.Και περιμενα πως και πως να ληξει η διορια να τον γλεντησω τον μπαγασα δυστυχως υπαρχουν και πωλητες με πολλες πωλησεις και αξιολογησεις που ομως ειναι καραγκιοζηδες και φερονται οπως να'ναι,στην παρουσα ο τυπος με νοοτροπια ελληνα που σε αποζημιωσε την τελευταια στιγμη. γενικοτερα ομως εκει μεσα μονο π**α δε σου παιρνουν για να γλυτωσουν cases και κακες αξιολογησεις.
gbouros Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Ίσως δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζουμε καραγκιόζη έναν πωλητή που έκανε refund σε ένα case που θα μπορούσε να το τραβήξει και μάλιστα με κάποιες μικρές πιθανότητες να το κερδίσει. Διευκρινίζω: Εφόσον ανοίχτηκε return case με δικαιολογια το "Doesn't fit" ο πωλητής θα μπορούσε: - Να αποδεχτεί το return βάζοντας μια διευθυνση επιστροφής. - Για να πάρει τα λεφτά του ο αγοραστής θα έπρεπε να το στείλει πίσω με δικά του έξοδα. Το "Doesn't fit" δεν υποχρεώνει το πωλητή να σου πληρώσει τα ταχυδρομικά. - Όταν το έπερνε πίσω ο πωλητής θα έπρεπε να σου κάνει refund. Εδώ όμως μπαίνει και μια άλλη παράμετρος. Μέχρι να το παραλάβει ο πωλητής θα είχε περάσει σίγουρα μήνας από το άνοιγμα του case οπότε έχει δικαίωμα να ζητήσει από το ebay να το κλείσει. Το τι θα κάνει το ebay εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο αν υπάρχει tracking number αλλά κανείς δεν διασφαλίζει 100% τον αγοραστή. - Σε περίπτωση που κλείσει το case, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να κάνει dispute στο paypal. Με δεδομένο όμως το ιστορικό με το ebay και πάλι δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα δικαιωθεί από το paypal. Η λογική λέει ότι εφόσον το έστειλε πίσω με tracking number δεν πρόκειτε να χάσει χρήματα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σημείωση Νο1: Η αρνητική δεν είναι φόβητρο καθώς έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από την αγορά. Σημείωση Νο2: Ότι έκανε ο πωλητής δεν το έκανε για την θετική αφού και πάλι έχουν περάσει οι 2 μήνες από την αγορά. Αν λοιπόν είχες ένα καραγκιόζη πωλητή, θα το τραβούσε στα άκρα αφού το χειρότερο σενάριο γιαυτόν θα ήταν να σου κάνει refund αλλά μετά από πολύ καιρό. 2
Elmago1925 Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2017 Νομιζω οτι το μειλ του στο οποιο ο ιδιος μου ειχε πει οτι θα σου κανω refund χωρις να το επιστρεψεις και απλα ανοιξε return case για να επιταχυνθει η διαδικασια ακυρωνει αυτο που λες.Εννοω οτι δεν θα μπορουσα εγω να το χρησιμοποιησω ως πειστηριο; Ενημερωτικα ρωταω γιατι δεν εχω φτασει ποτε σε τετοιο σημειο και δεν το γνωριζω Ίσως δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζουμε καραγκιόζη έναν πωλητή που έκανε refund σε ένα case που θα μπορούσε να το τραβήξει και μάλιστα με κάποιες μικρές πιθανότητες να το κερδίσει. Διευκρινίζω: Εφόσον ανοίχτηκε return case με δικαιολογια το "Doesn't fit" ο πωλητής θα μπορούσε: - Να αποδεχτεί το return βάζοντας μια διευθυνση επιστροφής. - Για να πάρει τα λεφτά του ο αγοραστής θα έπρεπε να το στείλει πίσω με δικά του έξοδα. Το "Doesn't fit" δεν υποχρεώνει το πωλητή να σου πληρώσει τα ταχυδρομικά. - Όταν το έπερνε πίσω ο πωλητής θα έπρεπε να σου κάνει refund. Εδώ όμως μπαίνει και μια άλλη παράμετρος. Μέχρι να το παραλάβει ο πωλητής θα είχε περάσει σίγουρα μήνας από το άνοιγμα του case οπότε έχει δικαίωμα να ζητήσει από το ebay να το κλείσει. Το τι θα κάνει το ebay εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο αν υπάρχει tracking number αλλά κανείς δεν διασφαλίζει 100% τον αγοραστή. - Σε περίπτωση που κλείσει το case, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να κάνει dispute στο paypal. Με δεδομένο όμως το ιστορικό με το ebay και πάλι δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα δικαιωθεί από το paypal. Η λογική λέει ότι εφόσον το έστειλε πίσω με tracking number δεν πρόκειτε να χάσει χρήματα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σημείωση Νο1: Η αρνητική δεν είναι φόβητρο καθώς έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από την αγορά. Σημείωση Νο2: Ότι έκανε ο πωλητής δεν το έκανε για την θετική αφού και πάλι έχουν περάσει οι 2 μήνες από την αγορά. Αν λοιπόν είχες ένα καραγκιόζη πωλητή, θα το τραβούσε στα άκρα αφού το χειρότερο σενάριο γιαυτόν θα ήταν να σου κάνει refund αλλά μετά από πολύ καιρό.
gbouros Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Όχι. Άνετα μπορεί να πει στο ebay ότι το μετάνιωσε και θέλει το αντικείμενο πίσω πριν κάνει refund. Είναι δικαίωμα του και περιλαμβάνεται στην πολιτική του ebay. "Ο πωλητής κάνει refund αφού πρώτα παραλάβει το αντικείμενο." Υποθέτω ότι το return case δεν στο είπε για να επιταχύνει τις διαδικασίες αλλά για να πάρει τα fees πίσω. Για να του επιστρέψει το ebay την προμήθεια που κράτησε για αυτή την πώληση (κάπου στο 10%) έπρεπε να κάνει cancel order που δεν μπορούσε λόγω το διμήνου. Οπότε είχε 2 επιλογές: - Να κάνει refund μέσω του paypal. Σε αυτή την περίπτωση το ebay δεν επιστρέφει την προμήθεια που κράτησε από την πώληση. - Να ανοίξεις return case και μέσα από εκεί να σου δώσει τα λεφτά πίσω. Σε αυτή την περίπτωση το ebay επιστρέφει την προμήθεια που κράτησε.
Elmago1925 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Καταλαβα.Ευχαριστω για την αναλυτικη επεξηγηση Όχι. Άνετα μπορεί να πει στο ebay ότι το μετάνιωσε και θέλει το αντικείμενο πίσω πριν κάνει refund. Είναι δικαίωμα του και περιλαμβάνεται στην πολιτική του ebay. "Ο πωλητής κάνει refund αφού πρώτα παραλάβει το αντικείμενο." Υποθέτω ότι το return case δεν στο είπε για να επιταχύνει τις διαδικασίες αλλά για να πάρει τα fees πίσω. Για να του επιστρέψει το ebay την προμήθεια που κράτησε για αυτή την πώληση (κάπου στο 10%) έπρεπε να κάνει cancel order που δεν μπορούσε λόγω το διμήνου. Οπότε είχε 2 επιλογές: - Να κάνει refund μέσω του paypal. Σε αυτή την περίπτωση το ebay δεν επιστρέφει την προμήθεια που κράτησε από την πώληση. - Να ανοίξεις return case και μέσα από εκεί να σου δώσει τα λεφτά πίσω. Σε αυτή την περίπτωση το ebay επιστρέφει την προμήθεια που κράτησε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα