Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι αρχίζει και κινείται σε ότι αφορά τη λύση του προβλήματος των ψευδών ειδήσεων, και έτσι μετά το Facebook, και η Google που είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τη διάδοση μιας είδησης, παίρνει μέτρα για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

 

Με χιλιάδες άρθρα να δημοσιεύονται κάθε λεπτό στο Internet, το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια της Google είναι πολύ δύσκολη, κάτι που θέλει να αντιμετωπίσει με την υπηρεσία εξακρίβωσης πληροφοριών (Fact Check) που είναι διαθέσιμη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google αλλά και στην ενότητα των Google News. Πλέον μετά από μία αναζήτηση που θα πραγματοποιήσει ο χρήστης, στα αποτελέσματα θα εμφανίζονται διακριτικά και στην κορυφή οι σύνδεσμοι που έχουν ελεγχθεί από κάποιο συνεργάτη της Google, κάτι που θα φανερώνει και την αξιοπιστία της. Επιπλέον ο χρήστης θα ενημερώνεται για το ποιος έχει δημιουργήσει την είδηση καθώς και αν κάποια έγκυρη πηγή έχει επιβεβαιώσει τη γνησιότητά της.

 

Στην ανακοίνωσή της η Google ξεκαθαρίζει ότι η πληροφορία αυτή δε θα είναι διαθέσιμη σε κάθε καταχώρηση, με το πιθανό ενδεχόμενο διαφορετικοί εκδότες να έλεγξαν την ίδια ιστοσελίδα αλλά να κατέληξαν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Όπως αναφέρει η Google «Δεν είναι σίγουρο ότι θα συμφωνούμε πάντα μαζί τους, όμως πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο για τους χρήστες να καταλαβαίνουν τον βαθμό συναίνεσης ή διαφωνίας για έναν ισχυρισμό και να λαμβάνουν σαφείς πληροφορίες για το ποιες πηγές συμφωνούν μεταξύ τους. Κάνοντας τις εξακριβώσεις πληροφοριών πιο εμφανείς στα αποτελέσματα αναζητήσεων, πιστεύουμε ότι οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερη ευκολία στο να ελέγχουν και να τις αξιολογούν, σχηματίζοντας τις δικές τους εμπεριστατωμένες απόψεις.»

 

Όσοι εκδότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υπηρεσία Fact Check, θα πρέπει να υιοθετήσουν τη σήμανση Schema.org ClaimReview , την οποία και θα χρησιμοποιούν στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες που καταγράφονται και εξακριβώθηκαν δημόσιες τοποθετήσεις ή να χρησιμοποιούν το εργαλείο διασταύρωσης πληροφοριών που έχει δημιουργηθεί από το Εργαστήριο Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Duke και από την Jigsaw. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, με μια επίσκεψη στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναμενόμενο. Με το που εξελέγη ο Τραμπ έγινε εξτρατeία από τα mainstream media προκειμένου να μας πείσουν οτι ευθύνονται οι τεχνιλογικοί γίγαντες που ένας απλός άνθρωπος δε μπορεί να ξεχωρίσει το clickbait από την είδηση. 

 

Και τώρα οι εταιρίες χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα σπεύδουν

να "μαζέψουν τα σπασμένα" και να επανακτήσουν τη δήθεν χαμένη αξιοπιστία τους.

 

Δεν χρειάζεται κανείς τρίτος να σκέφτεται για μας.

Παιδεία χρειάζεται και κριτική σκέψη.

Επεξ/σία από boubounash
  • Like 3
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς έλειπε! Μια επιτροπή να σου λέει τι να πιστεύεις. :D

 

Να ενσωματωθεί και στο android, ώστε μετά να βγει και το αντίστοιχο από την apple (είναι διαθέσιμο το iStokos άραγε; )

  • Like 1
Δημοσ.

Διάβασα Fart Check, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι και πολύ λάθος όνομα.

Δημοσ.

θα πιστοποιει την εγκυροτητα μιας ειδησης η google που ειχε εξαφανισει τις λαμογιες της χιλαρι κ ολοκληρα κρατη απο τον χαρτη?

 

δωσε matrix πονο ρε google

Δημοσ.

Όπου "πρόβλημα" εννοούμε το γεγονός ότι η ελευθερία του λόγου βοήθησε κάποιους να πάνε κόντρα στο κατεστημένο, και τώρα η "λύση" είναι να ξεκινήσει λογοκρισία από το νο 1 συνήθη ύποπτο για διαφθορά, το αγαπημένο σε όλους κράτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...