Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα επιπλέον tip που λειτουργεί για πολλά παιχνίδια (όχι όλα προφανώς) που έχουν προβληματική υποστήριξη σε ultrawide είναι το εξής μέσω ενός hex editor:

• Divide 2560/1080 = 2.37037037037 or 3440/1440 = 2.38888888889

• Convert it to hex value here - http://babbage.cs.qc.cuny.edu/IEEE-754/

• You get - 40 17 B4 26 for 2560x1080 or 40 18 E3 8E for 3440x1440 (Binary32 section)

• Now write bytes from right to left, so it will be 26 B4 17 40 for 2560x1080 or 8E E3 18 40 for 3440x1440

• Open [iNSERT GAME HERE.exe] in a HEX-editor (I use HxD, hit Ctrl + F, change the "Datatype" to Hex-values)

• Find value 39 8E E3 3F and change it to 26 B4 17 40 for 2560x1080 or 8E E3 18 40 for 3440x1440.

• Save file

• Play

Edit: I basically have a notepad that reads FIND: 39 8E E3 3F, REPLACE: 26 B4 17 40 since I use 2560x1080.

Εννοείται παίρνουμε backup το exe πρώτα για παν ενδεχόμενο.

Και μια και αναφέρθηκε το witcher3 ιδού ένα screenshot που δείχνει ότι το hud του είναι εντάξει. Δεν θυμάμαι αν έκανα το άνω κόλπο με το hex editor ή αν φτιάχτηκε μόνο του με κάποιο από τα patch.post-60587-0-53819800-1492008146_thumb.png

Ωραίος. Προσωπικά προτιμώ όπως είπα πιο πάνω να απενεργοποιώ v-sync και να ενεργοποιώ κόφτη.

• Like 1
  • Απαντ. 390
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε backup ρε συ. Δεν είναι τίποτα. Αν θες στείλε μου το exe να στο φτιάξω εγώ. Τώρα που το θυμήθηκα το συγκεκριμένο θα σου φτιάξει και τα cutscenes που τώρα πρέπει να τα βλέπεις με μαύρες μπάρες.

Edit: Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος αν σε ενδιαφέρει για το hud μόνο: http://www.wsgf.org/forums/viewtopic.php?f=92&t=29011

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 2
Δημοσ.

Αγορασα την παραπανω οθονη στα γρηγορα σχετικα χωρις ιδιαιτερη ερευνα,εξαιρετικη για την τιμη της θα ελεγα,εγινα φαν των ultrawide αν και τις πρωτες μερες μου φαινονταν τελειως αλλοκοτη,με χαλασε και μενα η απατη με τα bezel,πλεον οπως αναφερθηκε το 16:9 μοιαζει "παλιο" και πολυ "τετραγωνο",αναμενω να γινει το 4κ λιγο πιο mainstream και να παιζει ανετα σε μια καρτα επιπεδου και τιμης 1070 για να μεταβω σε ενα ισως καλυτερο 4κ monitor και παλι ultrawide.

Δημοσ.

Αγορασα την παραπανω οθονη στα γρηγορα σχετικα χωρις ιδιαιτερη ερευνα,εξαιρετικη για την τιμη της θα ελεγα,εγινα φαν των ultrawide αν και τις πρωτες μερες μου φαινονταν τελειως αλλοκοτη,με χαλασε και μενα η απατη με τα bezel,πλεον οπως αναφερθηκε το 16:9 μοιαζει "παλιο" και πολυ "τετραγωνο",αναμενω να γινει το 4κ λιγο πιο mainstream και να παιζει ανετα σε μια καρτα επιπεδου και τιμης 1070 για να μεταβω σε ενα ισως καλυτερο 4κ monitor και παλι ultrawide.

Δεν υπαρχει 4κ ultrawide monitor.

• Like 1
Δημοσ.

Για την ωρα,μιλησα αλλωστε για το μελλον καθοτι δεν υπαρχει καρτα στο ευρος τιμης της 1070 που να παιζει 4κ ευκολα,υπαρχει ομως το 3440*1440 σε ultrawide για καποιον που τωρα διαθετει περισσοτερη ιπποδυναμη.

Δημοσ.

δεν υπαρχει καρτα στο ευρος τιμης της 1070 που να παιζει 4κ ευκολα

Τι εννοεις με το παραπανω δεν καταλαβα. Το 4κ ειναι αναλυση για λιγους και γενικα δεν απευθυνεται σε πολλους αλλα λιγους ακριβως γιατι κοστιζει πολυ και το hardware που την υποστηριζει πληρως αλλα και η ιδια η οθονη.Θα αργησουν πολλα χρονια για να γινει mainstrea το 4κ  gaming στο pc.

Οι δε καλες gaming ultrawide της asus,acer κλπ κοστιζουν κοντα 900+ευρω.Οποιος λοιπον δωσει 900+ευρω για οθονη αντι για 650 που ξεκινανε οι 1440p ultrawide,θα μπορει να αγορασει και την 1080ti αντι της 1070.

Γιατι μην ξεχναμε οτι οι ακριβες ultrawide 1440p οθονες ερχονται και με μπλικα hz.

Δημοσ.

Τι εννοείς;

http://www.digitaltrends.com/computing/best-ultra-wide-monitors/

Εκτός αν δεν θεωρείς 4k το 3440... ok...

Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι η απόλυτη εμπειρία κατά τη γνώμη μου. 

Δες τι γίνεται αν το monitor είναι μεγάλο και όχι Ultrawide. Κοιτάς πάνω κάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=uQ0JBKTAU78&t=325s

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς;

http://www.digitaltrends.com/computing/best-ultra-wide-monitors/

Εκτός αν δεν θεωρείς 4k το 3440... ok...

Τα μεγαλυτερα monitor ειναι αναλυσης 3440χ1440,κοινως 1440p ultrawide.

Αρα για να μιλαμε για 4κ ultrawide πρεπει να ειναι 4---χ2160 αναλυση,δηλαδη 2160p ultrawide(οπου 2160p ειναι το 4κ).

Οσο για το παραπανω και παλι στα λογια μου ερχεται απο το 6ο λεπτο και μετα(το εχω δει)που προφανως και για παιχνιδια(που αναφερθηκαμε πιο πισω)ειναι πολυ καλυτερο που σου δινει την δυνατοτητα να διαλεξεις μεταξυ 16:9 και 21:9 αναλογα του παιχνιδιου. Αυτο βασικα ειναι για μενα το πραγματικο μελλον αν δεν θελουν να υποστηριξουν ολοι το ultrawide.

Δυνατοτητα εναλλαγης αναλογα το περιεχομενο και ολοι ειναι χαρουμενοι,ικανοποιημενοι.

Και το ειχα ξαναπει και πιο παλια,δεν ειμαι κατα των ultrawide οθονων. Ειμαι κατα του να μην υποστηριζονται απο τους παντες εν ετη 2017 και να μας κοροιδευουν στα μουτρα.

Δημοσ.

Τα μεγαλυτερα monitor ειναι αναλυσης 3440χ1440,κοινως 1440p ultrawide.

Αρα για να μιλαμε για 4κ ultrawide πρεπει να ειναι 4---χ2160 αναλυση,δηλαδη 2160p ultrawide(οπου 2160p ειναι το 4κ).

Δεν μπορώ να πω πως καταλαβαίνω ακριβώς τη σκέψη σου.

4K βασικά δεν είναι ούτε τα 2160p. 3K είναι μιας και η ανάλυση είναι, 3,840 x 2,160.

Οσο για το παραπανω και παλι στα λογια μου ερχεται απο το 6ο λεπτο και μετα(το εχω δει)που προφανως και για παιχνιδια(που αναφερθηκαμε πιο πισω)ειναι πολυ καλυτερο που σου δινει την δυνατοτητα να διαλεξεις μεταξυ 16:9 και 21:9 αναλογα του παιχνιδιου. Αυτο βασικα ειναι για μενα το πραγματικο μελλον αν δεν θελουν να υποστηριξουν ολοι το ultrawide.

Δυνατοτητα εναλλαγης αναλογα το περιεχομενο και ολοι ειναι χαρουμενοι,ικανοποιημενοι.

Και το ειχα ξαναπει και πιο παλια,δεν ειμαι κατα των ultrawide οθονων. Ειμαι κατα του να μην υποστηριζονται απο τους παντες εν ετη 2017 και να μας κοροιδευουν στα μουτρα.

Δεν είναι κακό να είσαι κατά. Αν τα περισσότερα και καλύτερα παιχνίδια δεν υποστηρίζονται, είναι λογικό να μην τις προτιμήσει κάποιος.

Κοροϊδία υπάρχει σχεδόν παντού. Από το υποτιθέμενο 4K μέχρι στο ότι σου λένε 4K σε μία επιφάνεια με διαγώνιο 27" και κάποιος χαίρεται. Ποιος ο λόγος να ζορίσω το Hardware μου ή να χρειαστώ δυνατότερο για να βλέπω σε μια τόσο μικρή επιφάνεια; Σε 2D με τα προγράμματα που κάνουν Scaling, πράγματι θα είναι όμορφο. Στα παιχνίδια όμως γιατί; Τι κερδίζεις; Μια 46"+++ TV 4K, ναι το καταλαβαίνω και θα ήθελα πολύ.

Όπως το βλέπει βέβαια ο καθένας.

Δημοσ.

4K βασικά δεν είναι ούτε τα 2160p. 3K είναι μιας και η ανάλυση είναι, 3,840 x 2,160.

4k=3840x2160= 4 φορες το full hd

Προσωπικα εμεινα ικανοποιημενος απο το ultrawide εστω και αν καποια πραγματα με ξενερωσαν(πιο πολυ λογω monitor παρα ultrawide).Βεβαια μιας και επαιξα και λιγοτερο ΑΑΑ παιχνιδια(απο πλευρας budget εννοω),δυστηχως δεν ηταν λιγες οι φορες που πιο πολυ κατεληγα να παιξω σαν 23ρι monitor(με τις μαυρες μπαρες)παρα να απολαυσω το ultrawide.

Σε Wow,gears of war 4,witcher 3,heroes of the storm,starcraft 2 που επαιξα βεβαια ηταν απολαυση.

Δημοσ.

4k=3840x2160= 4 φορες το full hd

Ναι όπως το πάρει κανείς. Κάποιος άλλος όπως εγώ μπορεί να πει τις Ultrawide 4Κ λόγω της οριζόντιας ανάλυσης. Θα ήταν νομίζω πιο ορθό να μιλάμε για πυκνότητα Pixels και μέγεθος επιφάνειας.

4K δεν είναι ούτε οι 3840 × 2160. Οι κατασκευαστές το βάφτισαν έτσι και ήρθε για να μείνει...

post-115429-0-34250100-1492158943_thumb.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution

Προσωπικα εμεινα ικανοποιημενος απο το ultrawide εστω και αν καποια πραγματα με ξενερωσαν(πιο πολυ λογω monitor παρα ultrawide).Βεβαια μιας και επαιξα και λιγοτερο ΑΑΑ παιχνιδια(απο πλευρας budget εννοω),δυστηχως δεν ηταν λιγες οι φορες που πιο πολυ κατεληγα να παιξω σαν 23ρι monitor(με τις μαυρες μπαρες)παρα να απολαυσω το ultrawide.

Σε Wow,gears of war 4,witcher 3,heroes of the storm,starcraft 2 που επαιξα βεβαια ηταν απολαυση.

Για να πω την αλήθεια σπάνια θα δω ταινία στην οθόνη του υπολογιστή όποια και να είναι αυτή. Θα δω αραχτός στην τηλεόραση την οποία την έχω να ακουμπάει σχεδόν στα πόδια μου στο κρεβάτι.

Παιχνίδια τα οποία είναι με Gamepad όπως το Witcher και το Tomb Raider ή παιχνίδια που παίζουμε με φίλους, επίσης στην τηλεόραση. League of Legends στην οθόνη, λογικό. Τώρα που την έχω καινούρια και θέλω να την χαρώ, το Witcher θα το συνεχίσω στην οθόνη. Και πριν βέβαια, μία στην οθόνη, μία στην TV έπαιζα. Η αλήθεια είναι πως με μαύρες μπάρες δεν το παλεύω να παίξω φαντάζομαι.

Τι σε χάλασε ως οθόνη;

Έχουμε πει ότι πρόκειται για ίδιες οθόνες σωστά;

• Moderators
Δημοσ.

Ναι ίδιο πάνελ είναι, οι διάφορες είναι σε εισόδους (hdmi, display port κτλ) βάση, και υποστήριξη freesync

Επειδή δούλεψα και 32ιντσες 4k monitor παρόλο που έχει καλύτερη ευκρίνεια (όπου υπάρχει υλικό), η uw 3440*1440 είναι πολύ πιο ξεκούραστη στη καθημερινή χρήση

Το όλο θέμα είναι προσωπικά γούστα καθώς και τι χρήση κάνει ο καθένας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...