Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.

εχω ενα πισι με τα εξης  χαρακτηριστικα

CPU:AMD FX 6300
CPU Cooler: Cooler Master Hyper 412Sα RR-H412
RAM: 2 X Kingston hyperXFury Red 4GB HX318C10FR (= 8GB)
Hard Disk: Sandisk SSD 128GB
PSU: Corsair VS450
MotherBoard: Gigabyte GA-970a DS3p
Case: CoolerMaster Silencio Black
VGA: MSI R7770 1GB (AMD 7770)
Sound Card: asus xonar ds

ξαφνικα, το πισι αρχησε στα καλα καθουμενα να κανει ρισταρτ. σε ασχετες φασεις.

με τη μια σκεφτηκα τροφοδοτικο. το παω στο καταστημα που το πηρα. εκει περα, επιτοπου του συνδεσαν 2 καλωδιακια, και σε ενα λεπτο μου ειπαν, μεγαλε δεν ειναι τροφοδοτικο. οι τασεις ειναι μια χαρα. δεν του εβαλαν ομως Load. να το ζορισουν. τεσπα εφυγα απο εκει και το ψαχνω. δυστυχως εχω ενα δευτερο τροφοδοτικο σπιτι που δεν εχει καλωδιο pci-e για να κουμπωσω την καρτα γραφικων. και ενα διπλο μολεξ που πηρα, σε pci, ποτε δε δουλεψε. ολοι οι φιλοι μου εχουν μουφα τροφοδοτικα χωρις pci-e καλωδιο. (ψαχνω να βρω εναν χριστιανο να βαλω την καρτα γραφικων να δω αν φταιει αυτη.

εχω κανει μεμ τεστ. το περασε

εχω κανει cpu stress test . ουτε εναν ερορ. μιση ωρα το αφησα, με πυρηνες να τρεχουν στο 100%.

ομως τα gpu stress test ειτε αποτυγχανουν με τη μια, ειτε μετα απο 1-2 λεπτα. νομιζω ομως δεν ειναι θεμα καρτας. πιστευω οτι ειναι θεμα πως τραβαει παραπανω ρευμα η καρτα και τα παιζει το τροφοδοτικο. το λεω αυτο γιατι μπηκα σε λινουξ (με τη βοηθεια ενος φιλου, ετρεξε ενα στρες τεστ για την καρτα γαφικων, αλλα σε μικρη αναλυση, και εβλεπα σταθερα 60fps. με το που βαλαμε ενα αλλο τεστ σε ολοκληρη την οθονη, εκει τα παιξε.

περα απο το Gpu στρες τεστ που ο υπολογιστης κανει ρισταρτ, κανει και σε ασχετες φασεις. τον αφηνω ανοιχτο, παω να κανω κατι και μπορει να τον πιασει και να κανει ρισταρτ. θερμοκρασιες δεν ανεβαινουν. βλεπω και σε πυρηνες και σε καρτα γραφικων. 35-40 βαθμους σε ολα.

το πισι κανει ρισταρτ μονο. και δε βγαζει μπλε οθονες.

η ερωτηση μου ειναι η εξης. εχω δικιο να πιστευω πως ο υπαλληλος βαριοταν, και οντως παιζει να εχει θεμα το τροφοδοτικο? ή δεν υπαρχει τετοια περιπτωση, και αμα ειχε θεμα θα το εδειχνε και χωρις πολυ Load? δεν ειναι θεμα ντραιβερς ή λειτουργικου. τα ρισταρτ γιναν και σε λινουξ και σε σειφ μοντ....

εχω λιγο πελαγωσει. ευχαριστω

Δημοσ.

Ειχα ακριβως οτ ιδιο προβλημα εκανε ασχετα reset συνηθως ομως οχι σε load. Κυριως σε idle κατασταση. Βεβαια εγω ειχα κανει harcore OC. Γυρισα στις αρχικες συχνοτητες μεχρι να παρω αλλο τροφοδοτικο. Αν τραβαει περισοτερο ρευμα απο οτι μπορει να δωσει εκει οφειλεται το restart. Γενικοτερα να ξερεις το efficinecy δεν ειναι αυτο που γραφει η μαμα εταιρια και αμα το εχεις 3-4 χρονιακια θα πεφτει κιαλλο.Προσωπικα ψηφιζω τροφοδοτικο. Δεν εχει  θεμα με τασεις αυτος που το κοιταξε δεν ειχε ιδεα. Κοιταξε το TDP ολου του συτηματος? Κοιταξε το efficiency  και τι  Watt μπορει να δωσει το τροφοδοτικο σου?

ΥΓ: H corsair λεει για efficiency 90% δηδλαδη 90% τησ ονομαστικς τιμης του Προσωπικα πιστευω οτι ειναι max 80%.

YΓ2:Αν πας για κινουργιο τροφοδοτικο κοιταξε το section εδω http://www.insomnia.gr/topic/487346-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-desktop%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82/ αν και προσωπικα παω σε XFX με κλειστα ματια.

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ ρε φιλε. γιατι με εκανε και ενιωθα ασχετος που μου ειπε με περισσιο στομφο πως δεν ειναι τροφοδοτικο, σε μισο λεπτο. ειμαι σχεδον σιγουρος πως ειναι αυτο. δεν του ειχα παει ολο το συστημα. το πισι αγοραστηκε κομματια απο το συγκεκριμενο καταστημα με εξαιρεση τους σκληρους και την καρτα γραφικων. ολα τα αλλα ειναι απο εκει. το στησιμο δεν εγινε απο αυτους. 2μιση χρονων πισι ειναι(ουτε δυομιση), και μαδερμπορντ τροφοδοτικο ειναι εντος εγγυησης (3 χρονια). θα τσεκαρω δευτερα τριτη την καρτα να ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναιαυτη (ψαχνω τροφοδοτικο με pci-e βυσμα  για να κουμπωσω πανω την καρτα, και δε βρισκω ελεος), και μετα θα τους παω ειτε το πισι ειτε παλι μονο το τροφοδοτικο. και θα πεσει τσαμπουκας που με την ηλιθιοτητα τους με ταλαιπωρουν. γενικα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα γιαυτο το καταστημα....

υγ, ναι το τροφοδοτικο ειναι αρκετο για το συστημα μου, το εχει μετρησει με τα psu calculators

Ειχα ακριβως οτ ιδιο προβλημα εκανε ασχετα reset συνηθως ομως οχι σε load. Κυριως σε idle κατασταση. Βεβαια εγω ειχα κανει harcore OC. Γυρισα στις αρχικες συχνοτητες μεχρι να παρω αλλο τροφοδοτικο. Αν τραβαει περισοτερο ρευμα απο οτι μπορει να δωσει εκει οφειλεται το restart. Γενικοτερα να ξερεις το efficinecy δεν ειναι αυτο που γραφει η μαμα εταιρια και αμα το εχεις 3-4 χρονιακια θα πεφτει κιαλλο.Προσωπικα ψηφιζω τροφοδοτικο. Δεν εχει  θεμα με τασεις αυτος που το κοιταξε δεν ειχε ιδεα. Κοιταξε το TDP ολου του συτηματος? Κοιταξε το efficiency  και τι  Watt μπορει να δωσει το τροφοδοτικο σου?

ΥΓ: H corsair λεει για efficiency 90% δηδλαδη 90% τησ ονομαστικς τιμης του Προσωπικα πιστευω οτι ειναι max 80%.

YΓ2:Αν πας για κινουργιο τροφοδοτικο κοιταξε το section εδω http://www.insomnia.gr/topic/487346-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-desktop%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82/ αν και προσωπικα παω σε XFX με κλειστα ματια.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ ρε φιλε. γιατι με εκανε και ενιωθα ασχετος που μου ειπε με περισσιο στομφο πως δεν ειναι τροφοδοτικο, σε μισο λεπτο. ειμαι σχεδον σιγουρος πως ειναι αυτο. δεν του ειχα παει ολο το συστημα. το πισι αγοραστηκε κομματια απο το συγκεκριμενο καταστημα με εξαιρεση τους σκληρους και την καρτα γραφικων. ολα τα αλλα ειναι απο εκει. το στησιμο δεν εγινε απο αυτους. 2μιση χρονων πισι ειναι(ουτε δυομιση), και μαδερμπορντ τροφοδοτικο ειναι εντος εγγυησης (3 χρονια). θα τσεκαρω δευτερα τριτη την καρτα να ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναιαυτη (ψαχνω τροφοδοτικο με pci-e βυσμα  για να κουμπωσω πανω την καρτα, και δε βρισκω ελεος), και μετα θα τους παω ειτε το πισι ειτε παλι μονο το τροφοδοτικο. και θα πεσει τσαμπουκας που με την ηλιθιοτητα τους με ταλαιπωρουν. γενικα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα γιαυτο το καταστημα....

υγ, ναι το τροφοδοτικο ειναι αρκετο για το συστημα μου, το εχει μετρησει με τα psu calculators

aν θες γ μενα καλο τροφοδοτικο με κλειστα ματια παρε το thermaltake smart se 530 φοβερό τροφοδοτικό και ποιοτικό 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το τροφοδοτικό που έχεις έχει βγάλει πολλά προβλήματα ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι. Όταν θα πας στο κατάστημα πες του να κάνου στρες τεστ την gpu με άλλο τροφοδοτικό που να είναι και της προκοπής.

Δημοσ.

Αυτό το τροφοδοτικό που έχεις έχει βγάλει πολλά προβλήματα ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι. Όταν θα πας στο κατάστημα πες του να κάνου στρες τεστ την gpu με άλλο τροφοδοτικό που να είναι και της προκοπής.

το προβλημα ειναι φιλε πως η καρτα γραφικων δεν εχει αγοραστει απο αυτο το καταστημα. βασικα ολο το πισι εκτος καρτας γραφικων και σκληρων ειναι αγορασμενο απο εκει. αλλα δεν το ειχαν συναρμολογησει αυτοι...δε ξερω λοιπον αν θα καναν κατι τετοιο...

Δημοσ.

για ενα πισι που σχεδον ολα τα εξαρτηματα ειναι στην εγγυηση και αγορασμενα απο αυτους (εκτος της καρτας ειπαμε), δεν εχω καμια ορεξη να πληρωσω. ετσι και σιγουρεψω πως δεν ειναι καρτα (που ειπαμε, 99% δεν ειναι), θα παω και θα απαιτησω σοβαρη τεχνικη υποστηριξη. και οχι τις τριχες που εκαναν. ευχαρισατω πολυ για την επιβεβαιωση περι τροφοδοτικου. και εμενα μου εκανε εντυπωση που σε μισο λεπτο ο αλλος καταλαβε πως το τροφοδοτικο δουλευει...

Δημοσ.

Έχουν υποχρέωση να ελέγξουν το τροφοδοτικό ή και τα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που αγόρασες από εκεί αν είναι προβληματικά χωρίς φυσικά να πληρώσεις. Έλεγχος είναι και να δοκιμάσουν ένα άλλο καλό τροφοδοτικό. Ααν και τότε προκύψει ότι τελικά έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό τότε φυσικά και δεν θα χρεωθείς. Αν όμως τελικά είναι προβληματική η κάρτα τότε θα χρεωθείς. 

Δημοσ.

Έχουν υποχρέωση να ελέγξουν το τροφοδοτικό ή και τα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που αγόρασες από εκεί αν είναι προβληματικά χωρίς φυσικά να πληρώσεις. Έλεγχος είναι και να δοκιμάσουν ένα άλλο καλό τροφοδοτικό. Ααν και τότε προκύψει ότι τελικά έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό τότε φυσικά και δεν θα χρεωθείς. Αν όμως τελικά είναι προβληματική η κάρτα τότε θα χρεωθείς. 

φιλε αν ισχυει αυτο που λες, τοτε τριτη πρωι το παω εκει ολο το ταουερ. δεν το ηξερα. αν το ηξερα θα ειχα αποφυγει ολη την ταλαιπωρια. στο τηλεφωνο που ειχα μαζι τους, με ειχαν ρωτησει.

"το πισι στο στησαμε?". τους ειπα οχι. οποτε μου λενε"φερε το τροφοδοτικο"...

σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Με απλά λόγια αν αποδειχθεί ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό ότι δηλ. εσύ έχεις δίκιο δεν θα χρεωθείς. Δεν θα πρέπει να χρεωθείς. Αυτό να τους το ξεκαθαρίσεις. Να τους πεις να βάλουν ένα δικό τους τροφοδοτικό στο pc σου και να δουν τι συμπεριφορά έχει. Ν κάνουν στρες τεστ για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών. Αυτή είναι η σωστή δουλειά ενός τεχνικού. Το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες εσύ από κάποιον γνωστό ένα καλό τροφοδοτικό αλλά έγραψες ότι δεν έχεις.

Γράψε και σε ποια περιοχή είσαι μήπως κάποιος φίλος από εδώ μπορέσει να σε εξηπηρετήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Με απλά λόγια αν αποδειχθεί ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό ότι δηλ. εσύ έχεις δίκιο δεν θα χρεωθείς. Δεν θα πρέπει να χρεωθείς. Αυτό να τους το ξεκαθαρίσεις. Να τους πεις να βάλουν ένα δικό τους τροφοδοτικό στο pc σου και να δουν τι συμπεριφορά έχει. Ν κάνουν στρες τεστ για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών. Αυτή είναι η σωστή δουλειά ενός τεχνικού. Το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες εσύ από κάποιον γνωστό ένα καλό τροφοδοτικό αλλά έγραψες ότι δεν έχεις.

Γράψε και σε ποια περιοχή είσαι μήπως κάποιος φίλος από εδώ μπορέσει να σε εξηπηρετήσει.

φιλε σε ευχαριστω για ολα.

οσον αφορα την περιοχη, παπαγου μενω. (μετρο εθνικη αμυνα). καλα αν μπορει καποιος φιλος να βοηθησει, παω και στην περιοχη του, δεν ειναι θεμα αυτο. το θεμα ειναι να βρω τροφοδοτικο με pci-e καλωδιο. σας ευχαριστω και παλι ολους

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια και παλι. θελω τη βοηθεια σας γιατι θα τρελαθω. λοιπον εκανα εναν αιωνα να βρω τροφοδοτικο. πηρε την καρτα γραφικων ενας φιλος. την τεσταρε με το furmark. του επαιξε κανα μισαωρο και μετα εκανε ενα ρισταρτ. τελοσπαντων, το furmark ειναι ζορικο προγραμμα. δεν εχει κατι η καρτα λοιπον. εμενα ο υπολογιστης εμεινε κλειστος για καμια βδομαδα. σημερα πηρα την καρτα. την κουμπωσα πανω. τρεχω το furmark, απλα για να επιβεβαιωθω πως θα κανει ρισταρτ ο υπολογιστης με τη μια.

και τι παρατηρω. περναει το τστ ανετα. ανετοτατα. δεν κλεινει. το τρεχω, το ξανατρεχω, τα ιδια. κανω cpu στρες τεστ, το περναει. τρεχω αλλο προγραμμα gpu test (το heaven benchmark) αλλα εκει κανει ρισταρτ. μπορει ομως και να φταιει το προγραμμα λεω. τρεχω παλι το furmark, το αφηνω πολλη ωρα, το περναει.

το περιεργο ειναι πως τοσο καιρο που εκανε προβλημα ο υπολογιστης, οταν ξεκιναγε ακουγα εναν ρελε επιπλεον απο οσους ακουγα παλια. ενα παραπανισιο κλικ. με το που ανοιξε σημερα ο υπολογιστης, και οσες φορες εκανε ρισταρτ, δεν το ακουσα αυτο το παραπανισιο κλικ. τον ρελε αυτον. τον ακουγα ενα τσικ πριν μπει στα γουιντοουζ.

ο υπολογιστης φαινεται να δουλευει πλεον....βεβαια θα τον αφησω μια 2 μερες ανοιχτο, να δω τι γινεται.

τι πιστευετε μπορει να ηταν? παιζει να χει η μαδερμπορντ καμια κρυσταλοδιοδο που να ειχε λιωσει και να θελε μερες ο υπολογιστης να μεινει κλειστος ετσι ωστε να επανελθει? (το σκεφτηκα μολις αυτο, γιατι κατι τετοιο ειχε το ρασμπερι. ειχε μια διοδο που ελιωνε και ηθελε 2 μερες να συνελθει και να ξαναεπανελθει).

παει το μυαλο σας καπου? παω να τρελαθω....

δε μου εμπνεει εμπιστοσυνη ακομα το πισι αλλα....

περιεργα πραγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...