panos2171 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Την Τετάρτη (προχτές) παρέλαβα ένα Leeco le max 2 απο Banggood και δεν πέρασε τελωνείο (μάλιστα η αποστολή έγινε 30/03 και σε 2 βδομάδες το είχα). Επίσης την προηγούμενη μέρα την Τρίτη παρέλαβα ένα πακέτο με motospeed ck104, ένα mi band 2 και κάτι άλλα μικροπράγματα όλα μαζί σε ένα δέμα το οποίο ούτε αυτό πέρασε τελωνείο απο Gearbest. Μην είμαστε υπερβολικοί. Όσες φορές εστάλη δέμα απο Κίνα με απλό και συγκεκριμένα NLpost ουδέποτε είχα θέμα με τελωνείο. Μέχρι τώρα το 90% των προϊόντων δεν περνούσαν τελωνείο, τώρα γίνεται το ακριβώς ανάποδο, μόνο το 10% ΔΕΝ περνάει. Κι εγώ μετά από δεκάδες δέματα τελευταία πλήρωσα 3€ επειδή πέρασε, ευτυχώς ήταν αξίας κάτω από 10€. Πλέον το ρίσκο τελωνείου έχει πολλαπλασιαστεί, έχει βουίξει ο τόπος. 1
manwlis77 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Ότι κάτσει είναι Αλλά αν κάτσει θες 15 μέρες εκεί μέσα και κάποια ευρώ ακόμα
Dantε Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μέχρι τώρα το 90% των προϊόντων δεν περνούσαν τελωνείο, τώρα γίνεται το ακριβώς ανάποδο, μόνο το 10% ΔΕΝ περνάει. Κι εγώ μετά από δεκάδες δέματα τελευταία πλήρωσα 3€ επειδή πέρασε, ευτυχώς ήταν αξίας κάτω από 10€. Πλέον το ρίσκο τελωνείου έχει πολλαπλασιαστεί, έχει βουίξει ο τόπος. Καλα δεν ειναι ετσι. Οποιος περασει τελωνειο καθεται και το γραφει για αυτο φαινεται οτι κοιτανε πολυ. Ναι μπορει να κοιτανε παραπανω απο παλια(κυριως λογω μπαταριων αλλα και θεματων ασφαλειας)αλλα ειναι αδυνατον απο αποψη και προσωπικου να περνανε το 90%. Εμενα παντως 3-4 δεματα καποιας αξιας,που μου ηρθαν το τελευταιο μηνα,τιποτα δε περασε. 1
bastergr Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Πρώτη φορά πέρασε τελωνείο δέμα μου τώρα, μετά από 10δες πακέτα. Ευτυχώς, ήταν ένα ρολόι 5€ και μου έβαλαν δασμούς 3€ Τα τρία ευρώ που χρεώθηκες δεν είναι δασμοί είναι νταβατζιλίκι των ΕΛΤΑ επειδή πέρασε από το τελωνείο. Δες εδώ http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf 3
panos2171 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Καλα δεν ειναι ετσι. Οποιος περασει τελωνειο καθεται και το γραφει για αυτο φαινεται οτι κοιτανε πολυ. Ναι μπορει να κοιτανε παραπανω απο παλια(κυριως λογω μπαταριων αλλα και θεματων ασφαλειας)αλλα ειναι αδυνατον απο αποψη και προσωπικου να περνανε το 90%. Εμενα παντως 3-4 δεματα καποιας αξιας,που μου ηρθαν το τελευταιο μηνα,τιποτα δε περασε. Τι να σου πω, κι εδώ μέσα το διάβασα αλλά και στο ταχυδρομείο μου είπαν ότι τελευταία γίνεται χαμός.
papafigos84 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Εχω με NL post περασα τελωνειο. Κ μαλιστα πανω απο 1 μηνα κολλημενο. Συνολο 2 μηνες αναμονη και 60 ευρω.
uesugi1989 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Εγώ πάντως που παρήγγειλα το redmi pro 4, το είχα στα χέρια μου μετά από δυο μήνες και ένα καπέλο 36 ευρώ! Κυριολεκτικά έκατσε στο τελωνείο δύο μήνες. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλω το οτιδήποτε ξανά από Κινέζικα site, δεν αξίζει για μένα. Πρόσφατα ωστόσο πήρα κάτι άλλο, μία εξωτερική κάρτα ήχου από amazon γερμανίας η οποία ωστόσο στάλθηκε από Κίνα, και αυτή δεν πέρασε τελωνείο, αν και ήταν εμφανές ότι το δέμα είχε ανοιχτεί όταν έφτασε στα χέρια μου. Δεν ξέρω, ίσως οι υπάλληλοι να μην ξέρανε τι είναι και δεν το θεώρησαν προϊόν αξίας Μακριά, τουλάχιστον για κινητά, κάμερες κ.τ.λ. έχει πέσει σύρμα 1
tehyoda Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Παίδες να ρωτήσω και εγώ κάτι http://www.insomnia.gr/topic/640239-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-gearbest-009-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-max-per-order-1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83/page-3 παρέλαβε κανείς αυτό μιας και το θέμα είναι κλειστό και δεν μπορώ να ρωτήσω εκεί. Transit Center,left hand navigation--26-Mar-2017 11:51 PMGREECE, Arrived --07-Apr-2017 11:51 PMGREECE, the transfer of customs-- 08-Apr-2017 03:31 AMΑυτό λέει στο τρακινγκ του κινέζου αλλά δεν έχει έρθει κάτι ακόμα...
turbat0s Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Εγώ πάντως που παρήγγειλα το redmi pro 4, το είχα στα χέρια μου μετά από δυο μήνες και ένα καπέλο 36 ευρώ! Κυριολεκτικά έκατσε στο τελωνείο δύο μήνες. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλω το οτιδήποτε ξανά από Κινέζικα site, δεν αξίζει για μένα. Πρόσφατα ωστόσο πήρα κάτι άλλο, μία εξωτερική κάρτα ήχου από amazon γερμανίας η οποία ωστόσο στάλθηκε από Κίνα, και αυτή δεν πέρασε τελωνείο, αν και ήταν εμφανές ότι το δέμα είχε ανοιχτεί όταν έφτασε στα χέρια μου. Δεν ξέρω, ίσως οι υπάλληλοι να μην ξέρανε τι είναι και δεν το θεώρησαν προϊόν αξίας Μακριά, τουλάχιστον για κινητά, κάμερες κ.τ.λ. έχει πέσει σύρμα Τα σοβαρά καταστήματα προσφέρουν πλέον, με ελάχιστη χρέωση, τριγωνική αποστολή μέσω ΕΕ οπότε δεν υφίσταται θέμα τελωνείου. (π.χ το vickmall με +3€). Λογικά είδαν ότι μειώθηκαν οι παραγγελίες, οπότε έπρεπε να βρουν λύση! Φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. 2
Σαϊνόμπι Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Τα σοβαρά καταστήματα προσφέρουν πλέον, με ελάχιστη χρέωση, τριγωνική αποστολή μέσω ΕΕ οπότε δεν υφίσταται θέμα τελωνείου. (π.χ το vickmall με +3€). Λογικά είδαν ότι μειώθηκαν οι παραγγελίες, οπότε έπρεπε να βρουν λύση! Φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Ο,τι πιο ευχάριστο άκουσα εδώ και αρκετές μέρες. Thanks for the info!
turbat0s Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Ο,τι πιο ευχάριστο άκουσα εδώ και αρκετές μέρες. Thanks for the info! Καλά ψώνια!
ziaba Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Εχω με NL post περασα τελωνειο. Κ μαλιστα πανω απο 1 μηνα κολλημενο. Συνολο 2 μηνες αναμονη και 60 ευρω. βαλέ ότι σ αυτούς τους 2 μήνες έπεσε και η τιμη της συσκευής 1
panos2171 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Τα σοβαρά καταστήματα προσφέρουν πλέον, με ελάχιστη χρέωση, τριγωνική αποστολή μέσω ΕΕ οπότε δεν υφίσταται θέμα τελωνείου. (π.χ το vickmall με +3€). Λογικά είδαν ότι μειώθηκαν οι παραγγελίες, οπότε έπρεπε να βρουν λύση! Φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Aυτό έχει κάποια σχέση με τα EU Warehouses? Γιατί αυτό ανέκαθεν υπήρχε απλά ήταν κάπως ακριβότερα αντί της απευθείας αγοράς από Κίνα, όχι 3€ βέβαια αλλά πολύ παραπάνω.
Tzimmys Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Τα τρία ευρώ που χρεώθηκες δεν είναι δασμοί είναι νταβατζιλίκι των ΕΛΤΑ επειδή πέρασε από το τελωνείο. Δες εδώ http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf Συγνώμη για το off topic, αλλά πώς μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ρε παιδιά? Δεν βρίσκω καμία απολύτως λογική, στο να ελέγξουν ένα δέμα και να με χρεώσουν 3 ευρώ. Εγώ, στο 40-50 % των προιόντων που ψωνίζω, είναι της τάξης του 1 ευρώ....
iakoboss7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 καταγγελια σε γενικη γραμματεια καταναλωτη, στον συνηγορο καταναλωτη και στην ΕΕΤΤ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα