defacer Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι καθώς ψάχνω ερωτήσεις για να απαντήσω, βρίσκω τον εαυτό μου κάτω από το μεγαλύτερο ποσοστό ερωτήσεων, τόσο σε γνώσεις όσο και σε ποιότητα. Αυτό νομίζω γίνεται επειδή ενώ ξέρω γλώσσες σε καλό επίπεδο, αλλά μόνο αυτές, δεν ξέρω τη x μέθοδο της stl για παράδειγμα στη c++. Θα έπρεπε να ανησυχείς αν δεν το έβρισκες αυτό μπροστά σου, γιατί θα σήμαινε πως δε νιώθεις αρκετά για να καταλάβεις τις ελλείψεις σου. Ειλικρινά don't sweat it, αυτό που λες ισχύει για όλους εκτός κι αν είσαι μέλος της c++ standards committee ή κάτι. Είμαι σίγουρος ότι κάπου υπάρχει κάποιος που διαβάζει δική μου απάντηση c++ και μην έχοντας να συγκρίνει με κάτι καλύτερο σκέφτεται πόσα ξέρει ο κερατάς. Και την ίδια απάντηση το πόσο άσχετος και just barely faking it ένιωθα όταν την έγραφα μόνο εγώ το ξέρω. Θα σε συμβούλευα να αφήσεις στην άκρη το "ξέρω τη γλώσσα, δεν ξέρω standard library" γιατί σ' αυτή την περίπτωση πρακτικά δεν ξέρεις τη γλώσσα, με την έννοια πως ένα σε απλά λογικό βαθμό λειτουργικό πρόγραμμα θα σε στείλει αδιάβαστο. Έχουμε εδώ στο φόρουμ άπειρα παραδείγματα που δίνουν κώδικα c++ με malloc και scanf, τα ξέρεις. Αυτό δεν είναι c++, και όσοι το γράφουν δεν ξέρουν c++ άσχετα που το πρόγραμμά τους περνάει από τον compiler χωρίς σφάλματα. Απλά αν σ' ενδιαφέρει η όποια γλώσσα, ξεκίνα να μαθαίνεις σιγά σιγά και τα βασικά libraries με το ρυθμό που σε βολεύει. Βέβαια, ισχύει και αυτό που λες, ότι αν θες όντως να βοηθήσεις, θα ρίξεις και το ψάξιμο σου, με αποτέλεσμα να έχεις ένα όφελος μόνο και μόνο από αυτό. Πρέπει να εστιάσω κάπου, όμως ακόμα μέσα στη σχολή έχω άπειρα ερεθίσματα, που δεν με αφήνουν να το κάνω. Για παράδειγμα, μου αρέσει το Android, αλλά όταν έχω 4 project στη σχολή, το καθένα και κάτι άλλο, δεν μπορώ να δώσω το χρόνο που θέλω. Αυτό το πρόβλημα το έχουμε όλοι, δε μπορώ δυστυχώς να σου προτείνω κάποια λύση. Πάντως από τη στιγμή που θεωρείς (και συμφωνώ) ότι έχεις ώφελος ακόμα κι όταν ψειρίζεις προβλήματα που δε συνάντησες ποτέ ο ίδιος είσαι στο σωστό δρόμο. 3
elefas Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Συγγνώμη OP, αλλά επειδή αυτός που σου απάντησε σωστά την ερώτηση σου, σου ζήτησε το αυτονόητο, εσύ το παρεξήγησες; Εγώ προσωπικά όταν ψάχνω κάτι στο SO το μάτι μου σκανάρει αυτομάτως ποια απάντηση έχει το πράσινο τσεκ. Μετά αφού φιλτράρω την απάντηση αυτή και εφόσον δεν με ικανοποιεί κοιτάζω τις υπόλοιπες με προτεραιότητα σε αυτές που έχουν τις περισσότερες ψήφους. Το χειρότερο είναι να βρίσκεις μια ερώτηση με 10 απαντήσεις με votes που όμως καμία δεν είναι τσεκαρισμένη και κάπου στα σχόλια των απαντήσεων που μπορεί να είναι δεκάδες, να γράφει ο OP: it works ή solved κτλ. Έτσι λειτουργεί το SΟ με votes και approves, όποιος δεν γνωρίζει πως το χρησιμοποιούν τουλάχιστον να δέχεται τα σχόλια άλλων χωρίς παρεξηγήσεις ώστε όλα μαζί, ερώτηση και απαντήσεις να αποτελούν μια όσο γινεται πιο ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πιθανώς να το έχουν και να το ψάχνουν και πολλοι άλλοι. Υ.Γ. έχω ζητήσει και εγώ σε δικές μου απαντήσεις να τις κάνουν accept εφόσον έχουν σχολιάσει ότι είναι σωστές και δίνουν λύση στο πρόβλημα, περισσότερο για την αρτιότητα της ερωτοαπάντησης και λιγότερο για το reputation. 2
Tsalikis177 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 οχι γιατι αναγνωριζω την βοηθεια που προσφερει το ΣΟ. αν συνεβαινε αυτο σε αλλο community ή δεν θα ασχολιομουν ή θα τον τρολλαρα.
najinblue3 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Nop, δε νομιζω, ασχολουμαι καθημερινα με το computer science stack, που οι περισσοτεροι ειναι καπως , ποτε δεν μου ετυχε παρομοιο θεμα. Αλλα απο τη στιγμη που απανταει και σε καλυπτει, δεν ειναι κακο να τον κανεις approve
Predatorkill Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δειτε εδω σημερα το πρωι τι ζορια τραβαει ο τυπος... Δε λεω οτι δε φταιω, αλλα μπηκε με σκοπο να κραξει και οχι να βοηθησει σε μια ερωτηση ξεφτιλα, ενω παραλληλα εκανε edit την ερωτηση μετα απο μενα... http://stackoverflow.com/q/43555913/2195000
defacer Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Εντάξει ο τύπος το παράκανε, είναι χαζό να μαλώνεις για τέτοια. Πάντως η ερώτηση δεν προδιαθέτει πολύ καλά, εγώ μπορεί να έριχνα downvote.
Predatorkill Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Η ερωτηση ειναι ξεφτιλα, και εγω θα εριχνα downvote αλλα εχω καψει εγκεφαλο ολη νυχτα...
Dinos_12345 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Ρούφηξα και εγώ το question ban μου. Ζωάρα. Άντε τώρα να φύγει, πόσο rep πρέπει να πάρω. Το θέμα είναι πως είναι αυτόματο, και στο δίνουν ακόμα και αν έχεις αρκετές ερωτήσεις με 0 ψήφους. fml
Ablaoublas_542 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Ρούφηξα και εγώ το question ban μου. Ζωάρα. Άντε τώρα να φύγει, πόσο rep πρέπει να πάρω. Το θέμα είναι πως είναι αυτόματο, και στο δίνουν ακόμα και αν έχεις αρκετές ερωτήσεις με 0 ψήφους. fml Ποσο ειδικα και ποσα θεματα ειναι αυτα στα οποια εχεις απορια και δεν υπαρχει ηδη ιδια η παρομοια ερωτηση στο SO?
Dinos_12345 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ποσο ειδικα και ποσα θεματα ειναι αυτα στα οποια εχεις απορια και δεν υπαρχει ηδη ιδια η παρομοια ερωτηση στο SO? See for yourself Τελικά το πήρα πίσω σήμερα, Πήρα και 200 rep σε μία μέρα, μπορεί για αυτό Επεξ/σία 23 Απριλίου 2017 από Dinos_12345
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα