nikoskon Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Καλησπέρα παίδες!Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τα Cherry MX Brown switches του πληκτρολογίου σε Cherry MX Red. Το έχει επιχειρήσει κανείς αυτό; Που μπορώ να βρώ να αγοράζω σκέτα τα switches;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 για switches πρωτη φορα τ ακουω η αληθεια ειναι...λιγο που εψαξα δεν βρηκα κατι...εισαι σιγουρος οτι γινεται?
nikoskon Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 για switches πρωτη φορα τ ακουω η αληθεια ειναι...λιγο που εψαξα δεν βρηκα κατι...εισαι σιγουρος οτι γινεται? Γίνεται με ή χωρίς soldering. Απλά θα ήθελα την γνώμη και κάποιου που το έχει επιχειρήσει.
Ablaoublas_542 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Μονο με soldering εχω δουλεψει. Θα σου βγει η πιστη και θα γλιτωσεις Χ λεφτα που δεν ξερω αν αξιζουν τις εργατοωρες, χωρια που μπορει να καψεις την ηλεκτρικη συνδεση(να σηκωθει το pad του pcb απο την ζεστη, ειτε στην μερια που δουλευεις ειτε ακομα χειροτερα απο την πισω μερια γιατι ειναι double sided pcb ) που δεν φτιαχνεται. Του δινω ακυρο απο δω ως απεναντι. Χωρις soldering μεσα, φανταζομαι εννοεις το να αλλαξεις τα ελατηρια και τα stems ανοιγοντας τους διακοπτες απο πανω. Υπολογισε ομως κανα 3ωρακι δουλειας. Για μαγαζι εδω: http://stores.ebay.com/Doyu-Studio αναγνωρισμενος παγκοσμιως, θεσσαλονικη ερχονται τα πραγματα σε ~2 βδομαδες. Θα σου προτεινα gateron παντως, οι cherry red και με o-ring ακομα μου φαινεται προσωπικα οτι ειναι λιγακι 'γρατζουνιστοι' edit: Παρε και ενα keycap puller/ switch puller απο ebay, δεν βρισκω τωρα καποιο λινκ για να ανοιξεις τους διακοπτες ευκολα Site: τετοιο Και οσα ειπα ισχυουν για pcb mounted 2
nikoskon Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Μονο με soldering εχω δουλεψει. Θα σου βγει η πιστη και θα γλιτωσεις Χ λεφτα που δεν ξερω αν αξιζουν τις εργατοωρες, χωρια που μπορει να καψεις την ηλεκτρικη συνδεση(να σηκωθει το pad του pcb απο την ζεστη, ειτε στην μερια που δουλευεις ειτε ακομα χειροτερα απο την πισω μερια γιατι ειναι double sided pcb ) που δεν φτιαχνεται. Του δινω ακυρο απο δω ως απεναντι. Χωρις soldering μεσα, φανταζομαι εννοεις το να αλλαξεις τα ελατηρια και τα stems ανοιγοντας τους διακοπτες απο πανω. Υπολογισε ομως κανα 3ωρακι δουλειας. Για μαγαζι εδω: http://stores.ebay.com/Doyu-Studio αναγνωρισμενος παγκοσμιως, θεσσαλονικη ερχονται τα πραγματα σε ~2 βδομαδες. Θα σου προτεινα gateron παντως, οι cherry red και με o-ring ακομα μου φαινεται προσωπικα οτι ειναι λιγακι 'γρατζουνιστοι' edit: Παρε και ενα keycap puller/ switch puller απο ebay, δεν βρισκω τωρα καποιο λινκ για να ανοιξεις τους διακοπτες ευκολα Site: τετοιο Και οσα ειπα ισχυουν για pcb mounted Σε υπερευχαριστώ! H διαφορά 3PIN με 5PIN Cherry MX Που έγκειται; Επίσης από Gateron ποιά προτείνεις ώστε να είναι: Super clicky με δυνατό ήχο Ελάχιστη αντίσταση πίεσης
Zergoulini Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 επισεις να αναφερω οτι δε γινεται να ανοιξεις το switch. Πρεπει να βγει τελειως για να μπορεσει να ανοιχθει. Στη θεση σου θα το πουλαγα και θα αγοραζα αλλο. Χριστος Ανεστη. 2
nikoskon Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 επισεις να αναφερω οτι δε γινεται να ανοιξεις το switch. Πρεπει να βγει τελειως για να μπορεσει να ανοιχθει. Στη θεση σου θα το πουλαγα και θα αγοραζα αλλο. Χριστος Ανεστη. Δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο που δείχνει το video; Αληθώς ο Κύριος!
Zergoulini Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο που δείχνει το video; Αληθώς ο Κύριος! Δυστυχως οχι. Ηθελα να το κανω και εγω γιατι μου ειχε καρφωθει η ιδεα να βαλω στους Brown τα ελλατηρια απο τους Black. Ο τυπος στο βιντεακι το κανει γιατι πολυ απλα τα switches εκει ειναι τοποθετημενα μονο πανω στη πλακετα PCB Ολα τα συχρονα μηχανικα εχουνε και την μεταλλικη πλακετα απο πανω οπου ειναι και ο λογος που δε γινεται. Δηλαδη ειναι ετσι: Στην ουσια πρεπει να κανεις οτι κανει αυτος εδω ο τυπας. https://www.youtube.com/watch?v=FZXbMLU3sOM Αλλα ειναι επικινδυνο να το βγαλεις γιατι υπαρχει μεγαλη περιπτωση να φυγει και το pad. Αν γινει αυτο παει αχρηστο το keyboard μιας και αν βαλεις αλλο switch εκει πολυ απλα δε θα κανει ενωση με την πλακετα. Μονο αν εχεις τεραστια εμπειρια πανω στην κολληση- αποκολληση και παλι οχι με τον τροπο που διχνει. Μονο με Desoldering Station (οπου κοστιζει 100+ευρω) Εν κατακλιδει, ξαναλεω οχι δεν αξιζει. 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Νταξει μην υπερβαλλουμε θα μπορουσες να αλλαξεις 1-2 διακοπτες για να δοκιμασεις την αισθηση, αλλα ολο το keyb ουτε κατα διανοια. Σορρυ αν σου εδωσα ελπιδα αλλα εχεις plate mounted τωρα που το εψαξα το keyb σου οποτε that's life. Ισως θα σε ενδιεφερε να το πουλησεις να παρεις με τα λεφτα ενα κινεζικο με διακοπτες που αλλαζουν on the fly οποτε θες? Βλεπε zhuque x05 κλπ. 3πιν ειναι τα plate mounted 5πιν τα pcb mounted, αλλα τα 2 εξτρα πιν μπορεις να τα κοψεις στην χειροτερη. Διακοπτης πολυ ελαφρυς και πολυ clicky γενικα δεν υπαρχει, μονο πατεντα αμα κανεις και σε blue switch βαλεις ελατηριο απο gateron white που ειναι υπερμαλακοι πχ 1
nikoskon Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Το έχω βάλει αγγελία το G710+ αλλά με βαριά καρδιά γιατί μου αρέσει. Απλά δεν έχω δεύτερο PC να το βάλω. Όσον αφορά το μαλακά και clicky, είναι η αίσθηση που μου δίνουν τα CMX Red για αυτό και τα θέλω. Αλλά έχω μεσάνυχτα στο θέμα. πχ τους Gateron τους αγνοούσα. thx για τα info guys!
Ablaoublas_542 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Το έχω βάλει αγγελία το G710+ αλλά με βαριά καρδιά γιατί μου αρέσει. Απλά δεν έχω δεύτερο PC να το βάλω. Όσον αφορά το μαλακά και clicky, είναι η αίσθηση που μου δίνουν τα CMX Red για αυτό και τα θέλω. Αλλά έχω μεσάνυχτα στο θέμα. πχ τους Gateron τους αγνοούσα. thx για τα info guys! Σαν επιλογο να πω παντως οτι εχοντας περασει απο αυτα ετσι red->brown ενω στην αρχη τους σιχαινομουν τους brown τωρα τους προτιμαω. Με τους red ειχα συνηθισει να κανω bottom-out, δηλαδη πιεζα τα πληκτρα μεχρι το τελος, ενω οι brown ειναι πολυ πιο ευχαριστοι οταν πιεζεις μεχρι λιγο μετα το σημειο ενεργοποιησης. Οτι και να κανεις αμα παρεις καινουργιο πληκτρολογιο να θυμασαι πως θελουν καμια βδομαδα μεχρι να ' στρωσουν' οι διακοπτες, μην ξενερωσεις αν πρωτη μερα δεν σου αρεσουν. Καλη συνεχεια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα