Bigis Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Γεια σας και χρονια πολλα . Σκεφτομαι να αγορασω μια 1080 ΤΙ για να εχω μια καρτα γραφικων για τα επομενα χρονια δυνατη και να μην ασχολη8ω καθολου. εχω 16 γιγα ραμ και ο επεξεργαστης μου ειναι ο 4790κ χωρις να τον εχω κανει OC . παιζω στα 2κ καποια παιχνιδια και στα 1080 144hz. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης ο επειξεργαστης μου (4790κ) θα ειναι αρκετος για τα επομενα χρονια η θα αρχισει να τρωει μπουκαλι η καρτα μετα απο κανα χρονο λογο των νεων games ??? ευχαριστω .
Pstathece Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Ο CPU χωρίς overclock δεν τρώει μπουκάλι από την 1080ti. Αν αποφασίσεις όμως σε κάνα χρόνο να τον κάνεις oc θα είναι ακόμα καλύτερα για τα games κλπ.
Kadaz Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 επειδη εχω και εγω τον ιδιο cpu κ δε θελω να ανοιξω δευτερο θεμα, αν ηθελα να κανω upgrade η μονες επιλογες μου ειναι 6700Κ και 7700Κ, σωστα? Αξιζει ο κοπος?
Sheogorath Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 επειδη εχω και εγω τον ιδιο cpu κ δε θελω να ανοιξω δευτερο θεμα, αν ηθελα να κανω upgrade η μονες επιλογες μου ειναι 6700Κ και 7700Κ, σωστα? Αξιζει ο κοπος? Λάθος, νέο σύστημα θες. Άλλο socket είναι οι δυο που είπες. 5
Pstathece Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Λάθος, νέο σύστημα θες. Άλλο socket είναι οι δυο που είπες. Μάλλον εννοεί το θέμα CPU μόνο.Αν αξίζει η μετάβαση από 4790κ σε 6700k ή 7700k + όλα τα παρελκόμενα τους. 1
Kadaz Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Μάλλον εννοεί το θέμα CPU μόνο.Αν αξίζει η μετάβαση από 4790κ σε 6700k ή 7700k + όλα τα παρελκόμενα τους. yup.
Dennisbest Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δεν αξίζει. Αν αλλάξεις πλατφόρμα αξίζει να πας σε 6 ή 8 πυρήνες αλλιώς δεν έχει νόημα. 1
Pstathece Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Ισχύει αυτό. Από 4790κ σε 7700κ δεν αξίζει. Οβερκλοκαρε τον 4790κ και είσαι μία χαρά. 1
Theo1903 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Επειδή και εγώ με τον ίδιο επεξεργαστή είμαι ,το cpu είναι τέρας .Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάποια κίνηση .Το μόνο σημείο που λίγο "πονάει" είναι τα PCI lanes για sli/cf ,αλλα και αυτά δεν είναι συμφέρουσες επιλογές εκτός αν ψάχνεις fps στα 4k .Οπότε ο επεξεργαστής σίγουρα αντέχει κανα 2-3 γενιές gpu ακόμα (απο την άποψή οτι αν τρώει μπουκάλι ο 4790κ κατα πάσα πιθανότητα θα τρώνει και οι 7700-6700 καθώς δεν απέχουν και τόσο πολύ ) . Μετά απο αυτό και με την ίση κόντρα πλέον intel-AMD θα μιλάμε για μεγαλύτερη γκάμα επιλογών και τιμών .
Matrix7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Παλιότερα που είχα αλλάξει μητρική και πήγα από χ8χ8 σε χ16χ16 δεν είδα απολύτως καμία διαφορά,αλλά μιλάμε για εποχή amd 6400 αν θυμάμαι.Σήμερα δεν ξέρω τι γίνεται,αλλά και πάλι δεν νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο
TEOKOS Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Αν κρίνω και συγκρίνω με την διάρκεια χρηστικότητας του 2500k που έχω στο δεύτερο pc μου ,τον 4790k λέω να τον αλλάξω όταν πάρω σύνταξη ( εκτός αν έρθουν τα πάνω- κάτω στην χρήση της τεχνολογίας και με άλλες χρήσεις των CPU και της υπολογιστικής ισχύς τους )
benign Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Γεια σας και χρονια πολλα . Σκεφτομαι να αγορασω μια 1080 ΤΙ για να εχω μια καρτα γραφικων για τα επομενα χρονια δυνατη και να μην ασχολη8ω καθολου. εχω 16 γιγα ραμ και ο επεξεργαστης μου ειναι ο 4790κ χωρις να τον εχω κανει OC . παιζω στα 2κ καποια παιχνιδια και στα 1080 144hz. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης ο επειξεργαστης μου (4790κ) θα ειναι αρκετος για τα επομενα χρονια η θα αρχισει να τρωει μπουκαλι η καρτα μετα απο κανα χρονο λογο των νεων games ??? ευχαριστω . Πλεον για να παιζει κανεις σε καλα settings games σε 1080p δεν χρειαζεται να εχει ουτε την καρτα γραφικων που σκεφτεσαι να αγορασεις ουτε πολυ ισχυρο επεξεργαστη,απλα εναν καλο και ο δικος σου ειναι καλος και μια RX480 η GTX 1060. Ομως ακομη και σε overclocked intel με 4 πυρηνες εχει αρχισει να φαινεται οτι ενας τετοιος επεξεργαστης δεν ειναι πια ανετος φτανει στο 100% της χρησης του και στα ορια του. Με την αλλαγη που επεφερε με τους επιτυχημενους ryzen η AMD,αυτο που ελεγαν παλια οτι θα χρειαζομαστε πανω απο 4 πυρηνες αλλα υλοποιηση δεν γινοταν,τωρα αλλαζει. Ηδη εχει μαθευτει οτι η intel ετοιμαζει απαντηση με εξαπυρηνους,οι τετραπυρηνοι και οι διπυρηνοι περνουν σιγα σιγα στην ιστορια,οπως οι μονοπυρηνοι. Μεχρι τωρα δεν υπηρχε εξελιξη γιατι δεν υπηρχε δυνατος ανταγωνισμος αλλα τωρα τα πραγματα αλλαξαν. Οταν σε λιγο λοιπον βγαλει η intel τους six core, και μετα η amd τους ryzen 2,.η μεταπωλητικη αξια των τωρινων τετραπυρηνων θα πεσει στα ταρταρα,για αυτο εχουν ηδη αρχισει πολλοι και πουλανε στις αγγελιες, πολυ πιο ακριβους επεξεργαστες απο τον δικο σου και νεωτερης γενιας. Δεν ειναι βλακες,να πουλανε καινουργιο υλικο χωρις λογο,απλα βλεπουν πιο γρηγορα απο καποιους αλλους,την εξελιξη. Δυο επιλογες εχεις οπως το βλεπω εγω. Η κρατας οτι εχεις εις γνωση σου οτι θα σου μεινει και θα γινει κημειλιο αλλα μεχρι να γινει η διαδιακασια που περιεγραψα 3 χρονια τα εχεις, οχι παραπανω ομως αν κυνηγας υψηλες επιδοσεις. Η πας σε ryzen που οντας αξιομαχοι απεναντι στους intel ακομη και αν τους ξεπερασει το 2018/2019 η επομενη γενια της,θα ειναι για μικρο ποσοστο διαφορας. Η intel εχει υψηλες τιμες παντα, οποτε ακομη και αν θελησεις σε ενα η δυο χρονια να πας σε υποθετικα ισχυροτερη intel πλατφορμα ακομη ο ryzen θα μπορει να σου αποφερει μεταπωλητικα γιατι θα ειναι επικαιρος. Επισης δεν συμφερει να παρεις πανακριβη καρτα γραφικων γιατι σε ενα χρονο χανει τεραστιο μερος της αξιας της.Καλυτερα να αγορασει κανεις μια δυνατη αλλα οχι την ακριβοτερη,μονο για 1440p gaming αλλιως μια 1080ti για 1080p ειναι χαζομαρα. 1
Matrix7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Συνφωνώ γενικά νε την άποψή σου,ειδικά όμως για τον 4790κ και γενικότερα για τους τελευταίους i7 δεν νομίζω να γίνουν κειμήλιο τόσο γρήγορα.Άλλωστε και 3 χρόνια να τον κρατήσει ακόμη θα έχει βγάλει τα χρήματα του Δεν νομίζω ότι οι 4πύρηνοι θα σταματήσουν να εξυπηρετούν,ότι θα χάσει χρήματα αν τον πουλήσει πιο μετά ισχύει για οτιδήποτε,το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για τους 4core ryzen άλλωστε.Αν βγάλει η Intel 6core σε τιμές i7 και είναι δυνατοί θα πουληθεί πιο κάτω,αλλά έτσι είναι η τεχνολογία γενικότερα Και καλό Πάσχα σε όλους!
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Τζάμπα το άνοιξες το θέμα. Ο επεξεργαστής σου γαμεί όποια κάρτα και να του πετάξεις. Ρώτα εδώ για ποια gpu να προτιμήσεις, άν και με τα λεγόμενά σου η 1070 είναι μονόδρομος εκτός άν έχεις freesync monitor οπότε σε αυτή την περίπτωση θα περίμενα vega δαγκωτό. Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά!
IntelInside Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 @OP Δεν αξίζει αναβάθμιση απο 4790Κ σε 6700 η 7700 ούτε σε κάποιον Rysen εκτός και αν το θες για rendering vms ktl. Μια χαρά είναι το CPU για την κάρτα, 4790κ έχω με 1080 όχι TI. @Bening καλές η κάρτες που λες αλλά είναι είδη "λίγες" για 1080p full settings στα σημερινά games..ποσο μάλλον σε 2-3 χρονιά. Όσο για τα πολλά πυρινια σε παιχνίδια τα ακούμε από το 2011 με τους FX, δεν λέω κάποια στιγμή θα γινεί απλά δεν έχει γίνει ακόμα και τα 4coria 8 threads είναι μια χαρά ακόμα, οπότε δεν υπάρχει επιτακτικός λόγος αναβαθμίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα