Προς το περιεχόμενο

Παλιό φλας και συμβατότητα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και Χριστός ανέστη, έχω την nikon d5300 και έπεσε στα χέρια μου ένα παλιό φλας

(National Pe-201A) το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν δουλεύει με την φωτογραφική μου γιατί ένας φίλος με τρόμαξε με διαφορα προβλήματα που μπορεί να πάθει η dslr ποιά είναι η γνώμη σας υπάρχει κάποιο θέμα λόγο διαφοράς ηλικίας μεταξύ τους;

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην....βγαζει 150 βολτ στις επαφες σκανδαλισμου και θα καψει το κυκλωμα της συγχρονης μηχανης.δεν αξιζει να ρισκαρεις για ενα φλασακι ,οταν μπορεις να αγορασεις ενα συγχρονο κινεζικο με 50 ευρω,που εχει και ρυθμισεις...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σαν φλας το ξεχνάω οκ.

Μπορείς όμως να μου εξηγήσεις γιατί να δίνει ρεύμα πίσω στην μηχανή ... ποια η χρήση του και πως θα μπορούσα ίσως να το κάνω εξωτερικό φλας.

 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν δινει ρευμα στην μηχανη.οι βασικες 2επαφες καθε μηχανης,ειναι ενας διακοπτης ανοιχτος,ο οποιος βραχυκυκλωνει οταν θελουμε να φλασαρουμε το εξωτερικο.και στις ιδιες θεσεις,στο φλας το εξω,ερχεται η ταση και περιμενει να κλεισει κυκλωμα η φωτογραφικη.οι συγχρονες λοιπον μηχανες,εχουν κυκλωμα που δουλευει σε λιγαβολτ,πεντε δεκα,που εχουν και τα συγχρονα φλας.αν βαλεις το παλιο,παιζει να καει ο χαλκος σε κανα σημειο που ειναι πολυ λεπτος,και θα τρεζεις σε τεχνικους να επισκευασουν την γελοια βλαβη,αλλα λυνοντας σχεδον ολοκληρη την μηχανη.αυτο ειναι που πληρωνεις ακριβα(συν τους φορους,φπα κλπκλπ).οπως εγραψα,με καινουρια κινεζικα φλας στα 50-100 ευρω,που εχουν και ασυρματη πυροδοτηση,δεν αξιζει να ασχοληθεις με το συγκεκριμενο.αν ειναι να παρεις ραδιοσυχνοτητες για να το κανεις εξωτερικο,με κανα πενηνταρικο,παρε καλυτερα φλασακι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλιστα καταλαβα και σε ευχαριστω.

Οταν ελεγα να το κανω εξωτερικο φλας κατι  Link.png Site: τέτοιο   ειχα στο μυαλο μου κυρίως λογο κοστους.

Τι λες θα δουλευψει η θα το καψει και αυτο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για αυτα εγραφα πιο πανω.αυτα τα φθηνα,κατα 99% καιγονται και αχρηστευονται,αλλα δεν τα κλαις.αυτα του 50ευρου,δινουν πληροφοριες για το αν αντεχουν,οποτε εισαι σιγουρος για το αν θα κανεις δουλεια ή οχι.παρε το κινεζικο και δοκιμασε το.οικονομικο ειναι,αν καει,πες οτι ηπιες δυο μπυρες.το  φλασακι σου ομως ειδα οτι δεν ρυθμιζει την ενταση.θα βαραει συνεχεια φουλ.και αργει να επαναφορτωσει,και τρωει γρηγορα την μπαταρια,και πρεπει να ριχνεις δοκιμαστικες για να δεις και να επαναρυθμιζεις.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αστο στην ντουλαπα και παρε ενα τετοιο να κανεις την δουλεια σου σωστα ομορφα και ωραια και φθηνα

 

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/871294-viltrox-jy-610n-ii-i-ttl-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως είχα χρησιμοποιησει πάρα πολλές φορές ένα παλιό φλας σαν το δικό σου και η μηχανή μου δεν έπαθε τίποτα. Πλέον έχω ένα yongnuo και δουλεύει μια χαρά η επαφή.

Ίσως να μην είχε περισσότερα βολτ από όσα αντέχει η μηχανή οπότε να μην έπαθε τίποτα. Μάλλον ήμουν τυχερός γιατί δεν το ήξερα..

Πάρε ένα πολυμετρο βάλτο στο ac και δες πόσα βολτ έχει κατά την αποφορτιση. Ίσως και να δίνει λιγότερα από 250 που αντέχουν οι νικον..

Αλλά όπως έγραψαν και άλλοι με 50ε μπορείς να πάρεις σύγχρονο "κινέζικο" που να έχει και ρυθμίσεις, όποτε δεν αξίζει να ασχοληθείς και πολύ με αυτό. Τσέκαρε τα yongnuo είναι φθηνά και αξίζουν τέρμα τα λεφτά τους.

Επεξ/σία από tsourakis13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αξιζει το ρισκο. Το εσωτερικο κυκλωμα μπορει να μην καει με την πρωτη φλασια αλλα καθε φορα η υπερθέρμανσή του απο την υπερβαση εντασης το φθείρει. Καποια στιγμη θα λιωσει και θα θελει αντικατασταση. Κριμα.

 

Εκτος των αλλων ενα i-TTL φλας ειναι πληρως διαχειρισημο απο την μηχανη δυνοντας σου πολυ καλυτερο αποτελεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...