Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Θέλω να δημιουργήσω ένα eshop (αρχικά μεταπώλησης προϊόντων από το εξωτερικό και αργότερα με καθαρά χειροποίητες δημιουργίες). 
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι χρειάζεται (και ΑΝ χρειάζεται) από νομικής ή οικονομικής, αν θέλετε, πλευράς ώστε να δημιουργηθεί.
Δεν θα έχει κάποια έδρα στην αρχή, καθώς τα προϊόντα θα είναι μικρά, οπότε θα κρατείται ένα μικρό stock σε δικούς μου χώρους και αργότερα βλέπουμε. Επίσης, δεν μιλάμε για μεγάλα έσοδα οπότε αν το δημιουργήσω από το πουθενά θα έχω κάποιο νομικό θέμα ή θέμα με τις εφορίες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Φαντάσου το eshop σαν ενα κανονικό μαγαζι. Ισχύουν τα ίδια. Νοικιαζεις χώρο (domain-hosting), στήνεις το μαγαζί (χώροι, διαρύθμιση), το γεμίζεις προϊοντα (βαζεις κωδικους και περιγραφες στο eshop) και πουλάς-στελνεις.

Και στην πραγματική ζωή μπορεις να στήσεις ενα μαγαζί με "μαυρα" και να πουλάς, αλλά μεχρι πότε και μεχρι τι τζίρους ώστε να σε συμφέρει ή να μη σε δώσουν οι ανταγωνιστές σου. 

• Like 3
Δημοσ.

Κατάλαβα.
Δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω για μια ζωή "μαύρα". Απλώς δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να πληρώνω φόρο για κάτι το οποίο μπορεί να μη μου αποφέρει έσοδα σοβαρά ή για κάτι που μπορεί να μην "πιάσει" (δεν ξέρω βέβαια αν είναι και το κατάλληλο σκεπτικό αυτό)! Δεν θέλω δηλαδή, να βγάζω 400 και να δίνω 500 στην εφορία ή δεν ξέρω τι άλλο! Διότι για τέτοια έσοδα μιλάμε για αρχή τουλάχιστον! Μόλις καθιερωθεί και στεριώσει σαν κατάστημα με το καλό με μεγάλες παραγγελίες τότε εννοείται πως θα το κάνω νόμιμο με χαρτιά. 
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός με τα λεγόμενά μου!

Αν και τα 400 πάλι πολλά είναι στην αρχή!! xD Πολλά λέω! Απλώς είναι μια επιχειρηματική κίνηση που έχω στο μυαλό μου και θέλω να δω πως θα πάει! 

Δημοσ.

Δηλαδη θελεις να μας πεις ότι οποιος κανει κανονικα ανοιγμα επιχείρησης και πληρωνει φορους , ασφαλιστικες εισφορες και αλλα πολλα, είναι σιγουρος ότι η επιχειρηση θα παει καλα ?

Μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος

• Like 2
Δημοσ.

Κατάλαβα.

Δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω για μια ζωή "μαύρα". Απλώς δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να πληρώνω φόρο για κάτι το οποίο μπορεί να μη μου αποφέρει έσοδα σοβαρά ή για κάτι που μπορεί να μην "πιάσει" (δεν ξέρω βέβαια αν είναι και το κατάλληλο σκεπτικό αυτό)! Δεν θέλω δηλαδή, να βγάζω 400 και να δίνω 500 στην εφορία ή δεν ξέρω τι άλλο! Διότι για τέτοια έσοδα μιλάμε για αρχή τουλάχιστον! Μόλις καθιερωθεί και στεριώσει σαν κατάστημα με το καλό με μεγάλες παραγγελίες τότε εννοείται πως θα το κάνω νόμιμο με χαρτιά. 

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός με τα λεγόμενά μου!

Αν και τα 400 πάλι πολλά είναι στην αρχή!! xD Πολλά λέω! Απλώς είναι μια επιχειρηματική κίνηση που έχω στο μυαλό μου και θέλω να δω πως θα πάει! 

και πριν λαλησει 3 φορες ο πετεινος θα πληρωσεις σε προστιματα πολυ περισσοτερα  απ οτι θα βγαλεις τα επομενα χρονια,ξεχνα το δεν παιζει 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να δημιουργήσω ένα eshop (αρχικά μεταπώλησης προϊόντων από το εξωτερικό και αργότερα με καθαρά χειροποίητες δημιουργίες). 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι χρειάζεται (και ΑΝ χρειάζεται) από νομικής ή οικονομικής, αν θέλετε, πλευράς ώστε να δημιουργηθεί.

Δεν θα έχει κάποια έδρα στην αρχή, καθώς τα προϊόντα θα είναι μικρά, οπότε θα κρατείται ένα μικρό stock σε δικούς μου χώρους και αργότερα βλέπουμε. Επίσης, δεν μιλάμε για μεγάλα έσοδα οπότε αν το δημιουργήσω από το πουθενά θα έχω κάποιο νομικό θέμα ή θέμα με τις εφορίες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποδείξεις δεν θα κόβεις σε αυτά που θα πουλάς? Για να κόψεις απόδειξη θα πρέπει να να πάρεις ταμειακή και να κάνεις όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε εφορίες κλπ. Αλλιώς ένας πελάτης να σε δώσει τελείωσες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κανεις νομιμα και δεν εχεις σκοπο να ριξεις χρημα για κατι πολυ καλο δεν αξιζει

Το τεβε οι φοροι κλπ θα σε βαλουν μεσα

Αν το κανεις παρανομα παλι θα σε βαλουν μεσα

• Like 1
Δημοσ.

Απλώς δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να πληρώνω φόρο για κάτι το οποίο μπορεί να μη μου αποφέρει έσοδα σοβαρά ή για κάτι που μπορεί να μην "πιάσει"

Δωσε πονο Σοιμπλε....

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδη θελεις να μας πεις ότι οποιος κανει κανονικα ανοιγμα επιχείρησης και πληρωνει φορους , ασφαλιστικες εισφορες και αλλα πολλα, είναι σιγουρος ότι η επιχειρηση θα παει καλα ?

Μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος

Χαχαχαχαχαχα όχι προφανώς, αλλά σε ένα σύστημα φορολογικό που δεν έχεις περιθώρια λάθους και όλοι αυτοί (ή οι περισσότεροι) που μου ανέφερες έχουν καταλήξει να χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά, είμαι λίγο σφιγμένος! :P 

και πριν λαλησει 3 φορες ο πετεινος θα πληρωσεις σε προστιματα πολυ περισσοτερα  απ οτι θα βγαλεις τα επομενα χρονια,ξεχνα το δεν παιζει 

Αυτό ισχύει. 

Αποδείξεις δεν θα κόβεις σε αυτά που θα πουλάς? Για να κόψεις απόδειξη θα πρέπει να να πάρεις ταμειακή και να κάνεις όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε εφορίες κλπ. Αλλιώς ένας πελάτης να σε δώσει τελείωσες.

Αποδείξεις, ή τα παραστατικά που θα κόβονται απο το πρόγραμμα που θα εχω! 

Αν το κανεις νομιμα και δεν εχεις σκοπο να ριξεις χρημα για κατι πολυ καλο δεν αξιζει

Το τεβε οι φοροι κλπ θα σε βαλουν μεσα

Αν το κανεις παρανομα παλι θα σε βαλουν μεσα

Αυτο είναι το κακό, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! 

Δημοσ.

Όπως καταλαβαινεις ts πριν ακόμα ξεκινήσεις ξέχνα το.

Τέτοια πράγματα είναι επικίνδυνα δεν είναι για Ελλάδα να έχεις νόμιμη επιχείρηση :P

• Like 1
Δημοσ.

Δωσε πονο Σοιμπλε....

Χαχααχαχαχαχα μα γιατί; Άδικο έχω; Υπάρχει κανείς που θέλει κάτι τέτοιο; Αν είναι να χρωστάω πριν καν ξεκινήσω ασε μπαίνω και μόνος μου φυλακή!  :-D

Όπως καταλαβαινεις ts πριν ακόμα ξεκινήσεις ξέχνα το.

Τέτοια πράγματα είναι επικίνδυνα δεν είναι για Ελλάδα να έχεις νόμιμη επιχείρηση :P

Αυτό είναι το άσχημο, το οτι σκέφτομαι και το εκτός Ελλάδος ενδεχόμενο! Το οτι ακόμη και σ αυτό σε "κρεμάει" το κωλοκράτος!

• Like 1
Δημοσ.

Αποδείξεις, ή τα παραστατικά που θα κόβονται απο το πρόγραμμα που θα εχω!

"Αποδείξεις" που δεν κόβονται από νόμιμο μηχανισμό δεν είναι αποδείξεις, είναι κομμάτια χαρτιού χωρίς καμία αξία. Με αυτή τη λογική δεν χρειάζεται να έχεις καν πρόγραμμα, μπορείς να στέλνεις χαρτοπετσέτες και να γράφεις επάνω "απόδειξη" με ένα στιλό. Το ίδιο κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

...και θέλεις και eshop που το 99% των αγορών γίνεται με κάρτες ή λογαριασμούς, πήγανε κοντά σε κάποια λαϊκή και πουλά τα χειροτεχνήματα, μόλις δεις έλεγχο μαζεύεις το σεντόνι και τρέχεις, κατι σαν τους μαύρους

• Like 4
Δημοσ.

"Αποδείξεις" που δεν κόβονται από νόμιμο μηχανισμό δεν είναι αποδείξεις, είναι κομμάτια χαρτιού χωρίς καμία αξία. Με αυτή τη λογική δεν χρειάζεται να έχεις καν πρόγραμμα, μπορείς να στέλνεις χαρτοπετσέτες και να γράφεις επάνω "απόδειξη" με ένα στιλό. Το ίδιο κάνει.

Και στο χέρι καλά είναι! :P

...και θέλεις και eshop που το 99% των αγορών γίνεται με κάρτες ή λογαριασμούς, πήγανε κοντά σε κάποια λαϊκή και πουλά τα χειροτεχνήματα, μόλις δεις έλεγχο μαζεύεις το σεντόνι και τρέχεις, κατι σαν τους μαύρους

Θα πηδάμε μάντρες μαζί με την πραμάτεια!

Δημοσ.

Τι μας ρωτας ακριβως ρε φιλε δεν εχω καταλαβει...... Ρωτας τι χρειαζεται απο νομικης πλευρας.

Ε χρειαζεται να κανεις εναρξη, να πληρωνεις ΤΕΒΕ (ΕΦΚΑ πλεον), να παρεις ταμειακη, να αποδιδεις ΦΠΑ, φορους κλπ, οπως οπουδηποτε στον κοσμο...

Ακομα και τζιρο 1 ευρω τον μηνα αν κανεις, για να εισαι νομιμος πρεπει να κανεις ολα τα παραπανω. Δεν απαλλασεσαι επειδη κανεις μικρο τζιρο.

Απο εκει και περα αν δεν κανεις τα παραπανω ειναι απλα παρανομο και επιφερει ποινες αν σε τσακωσουν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...