slk200gr Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Τι μας ρωτας ακριβως ρε φιλε δεν εχω καταλαβει...... Ρωτας τι χρειαζεται απο νομικης πλευρας. Ε χρειαζεται να κανεις εναρξη, να πληρωνεις ΤΕΒΕ (ΕΦΚΑ πλεον), να παρεις ταμειακη, να αποδιδεις ΦΠΑ, φορους κλπ, οπως οπουδηποτε στον κοσμο... Ακομα και τζιρο 1 ευρω τον μηνα αν κανεις, για να εισαι νομιμος πρεπει να κανεις ολα τα παραπανω. Δεν απαλλασεσαι επειδη κανεις μικρο τζιρο. Απο εκει και περα αν δεν κανεις τα παραπανω ειναι απλα παρανομο και επιφερει ποινες αν σε τσακωσουν... +εκτακτη εισφορα+εισφορα αλελεγγυης +λογιστη και ας μην κανεις ουτε ενα ευρω τσιρο τον χρονο
orck Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 +εκτακτη εισφορα+εισφορα αλελεγγυης +λογιστη και ας μην κανεις ουτε ενα ευρω τσιρο τον χρονο Να πω οτι ειναι εμπαθεια η αγνοια; Πως ξεκινησαμε να ραβουμε κοστουμακι για εισφορα αλληλεγγυης οταν ο ανθρωπος αναφερει ξεκαθαρα οτι στοχευει για 400 ευρω κερδη τον μηνα; Οταν πιασει το καταστημα του και πιασει τα 4000 καθαρα το μηνα τοτε ναι θα δωσει για αλληλεγγυη. 1
VasKag Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Για μικρο τζιρο (<10.000) υπαρχει δυνατοτητα για απαλλαγη φπα. Και τωρα ψαχνωντας, ειδα και αυτο. http://www.enikonomia.gr/businesses/104533,apallagi-apo-fpa-gia-700000-epicheiriseis-me-tziro-os-25000-evro.html 1
slk200gr Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Να πω οτι ειναι εμπαθεια η αγνοια; Πως ξεκινησαμε να ραβουμε κοστουμακι για εισφορα αλληλεγγυης οταν ο ανθρωπος αναφερει ξεκαθαρα οτι στοχευει για 400 ευρω κερδη τον μηνα; Οταν πιασει το καταστημα του και πιασει τα 4000 καθαρα το μηνα τοτε ναι θα δωσει για αλληλεγγυη. ηθελα απλα να πω οτι εχει και αλλα εξοδα,δεν το αποτρεπω το παιδι απλα ας το κανει σωστα για να μην μπλεξει ,αυτη η εισφορα παντως ξεκιναει απο τα 12000 ετησιο εισοδημα δηλ 1000 ε τον μηνα οχι 4000 ε Για μικρο τζιρο (<10.000) υπαρχει δυνατοτητα για απαλλαγη φπα. Και τωρα ψαχνωντας, ειδα και αυτο. http://www.enikonomia.gr/businesses/104533,apallagi-apo-fpa-gia-700000-epicheiriseis-me-tziro-os-25000-evro.html δεν αποτελει κοστος το φπα απλα λογιστικη εγγραφη
wh1t3man2nd Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Τι μας ρωτας ακριβως ρε φιλε δεν εχω καταλαβει...... Ρωτας τι χρειαζεται απο νομικης πλευρας. Ε χρειαζεται να κανεις εναρξη, να πληρωνεις ΤΕΒΕ (ΕΦΚΑ πλεον), να παρεις ταμειακη, να αποδιδεις ΦΠΑ, φορους κλπ, οπως οπουδηποτε στον κοσμο... Ακομα και τζιρο 1 ευρω τον μηνα αν κανεις, για να εισαι νομιμος πρεπει να κανεις ολα τα παραπανω. Δεν απαλλασεσαι επειδη κανεις μικρο τζιρο. Απο εκει και περα αν δεν κανεις τα παραπανω ειναι απλα παρανομο και επιφερει ποινες αν σε τσακωσουν... Αυτή ήταν και η απάντηση που ζητούσα εξ αρχής! Ευχαριστώ! Για μικρο τζιρο (<10.000) υπαρχει δυνατοτητα για απαλλαγη φπα. Και τωρα ψαχνωντας, ειδα και αυτο. http://www.enikonomia.gr/businesses/104533,apallagi-apo-fpa-gia-700000-epicheiriseis-me-tziro-os-25000-evro.html Αυτή ήταν ακόμη μια πληροφορία που έψαχνα!! Και για να το λήξω εδώ, ευχαριστώ για όσες πληροφορίες μου δώσατε, ήταν ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο χρήσιμες! θα το ελέγξω και θα δω τις κινήσεις μου! Ευχαριστώ πολύ και πάλι παιδιά και συγνώμη για όποια αναστάτωση! PEACE!
stelios18120 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Αυτό με την απαλλαγή ΦΠΑ μέχρι 10.000€ είναι γιατί θα δεν εισπράττεις οπότε δεν αποδίδεις ΦΠΑ. Η απαλλαγή αυτή πιο πολύ αφορά ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν παροχής υπηρεσιών Πάντως ts σκέψου κάθε σου κίνηση πολύ καλά.ειναι η χώρα σε περίεργη φάση και εύκολα μπορείς να πέσεις στα βράχια,κοινώς να χάσεις τα €€€ σου. 1
wh1t3man2nd Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Το ξέρω γι αυτό κάνω εξονυχιστική έρευνα! Γιατί η χώρα γενικά δεν ευνοεί τέτοιου είδους κινήσεις! Μια απρόσεκτη κίνηση και θα βρεθείς στο κελί 33! 1
web_assasin Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Αν δεν εχεις πλατες να κανεις κατι δυνατο μην ξεκινησεις τιποτα νομιμα. ονειρο μου ηταν να κανω μαγαζι με υπολογιστες και τωρα που εχω μια ευκαιρια με ενα γνωστο μαγαζι δεν τολμαω,μιας και θα τα δινω ολα στο κρατος εαν θελω να ειμαι νομιμος. η χωρα θα παει μονο χειροτερα,μεχρι να φτασουμε σε επιπεδα ρουμανιας. οι πλευρες παντως ειναι πολλες στο θεμα αυτο. βλεπω πολλους πλεον να κοβουν αποδειξεις και να παλευουν για να ειναι νομιμοι. βλεπω αλλους να δουλευουν χωρις αποδειξεις,ανοιχτα τις κυριακες με κλειστες πορτες και φωτα. βλεπω αλλους να δουλευουν στη λουφα,χωρις μπλοκακι και χωρις μαγαζι. και ειδα και εναν πελατη μου προσφατα ( κουριερ γνωστης εταιριας εγω ) που εστελνε κινητα με εμας,σε πελατες του. ο τυπος ειχε δηλωσει μεχρι και ψευτικο ονομα,ειχε ανοιξει λογαριασμο σε εμας με επαγγελματικο ΑΦΜ στο ονομα αυτο και δουλευε ετσι.καποια στιγμη που αρχισαν να ζητανε ταυτοτητες αποκαλυφθηκε οτι ο τυπος απλα ηταν αλλος απο αυτο που δηλωνε. κοπηκε ο λογαριασμος του αλλα αυτος παρ'ολα αυτα συνεχιζει να στελνει συσκευες,αγνωστο πως και απο που. μαντευω οτι στο δεμα υπαρχει η συσκευη και η αποδειξη που θα ειναι απο κανενα...κρεοπωλειο κανενος θειου του.. μετα μην αναρωτιομαστε πως φτασαμε ως εδω.. 1
theopan Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Για μικρο τζιρο (<10.000) υπαρχει δυνατοτητα για απαλλαγη φπα. Και τωρα ψαχνωντας, ειδα και αυτο. http://www.enikonomia.gr/businesses/104533,apallagi-apo-fpa-gia-700000-epicheiriseis-me-tziro-os-25000-evro.html Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για κάποιον που κάνει έναρξη σήμερα. Θα ενταχθεί υποχρεωτικά σε καθεστώς ΦΠΑ για 1 (ή 2 δεν θυμάμαι) χρόνια τη μέρα που θα κάνει την έναρξη και στη συνέχεια μόλις αυτός ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής σε ΦΠΑ περάσει και εφόσον ο τζίρος της προηγούμενης χρονιάς είναι <10.000€ μπορεί να απενταχθεί και μέχρι να ξεπεράσει ξανά τα 10 χιλιάρικα. Συνοπτικά για το ερώτημα του αρχικού πόστερ: δεν το σκέφτεσαι καν. Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι η κατάσταση του να μην ξέρεις πως θα πας και τι θα σου ξημερώσει και να σε αναγκάζουν ξεκινώντας επιχείρηση να βάλεις το κεφάλι σου στο ντορβά με ΕΦΚΑ, ΦΠΑ, τέλη επιτηδεύματος κλπ. είναι παραλογισμός σκέτος και είναι ηλίθιοι όσοι περιμένουν "ανάπτυξη" με τέτοιο καθεστώς, πάντως δεν διανοείσαι καν να ανοίξεις e-shop μαύρο. Αυτές οι -παράλογες ειδικά στην κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα- υποχρεώσεις είναι δεδομένες, αυτονόητες, ισχύουν για τους πάντες και εκ των ων ουκ άνευ. Μια επιλογή που ίσως έχεις είναι να δοκιμάσεις αρχικά να πουλάς στο ebay μεμονωμένα και λίγα κομμάτια δοκιμαστικά (και με κίνδυνο ακόμα και εκεί).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα