Heybro Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μηπως μπερδευεις τιμες 4K με αυτην που ειναι ενα ταπεινο 1080; Το 1080 είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο. Το 4k αρχίζει να έχει ουσία σε οθόνες άνω των 65 και σε αποστάσεις κάτω από 2.5 μέτρα. Εγώ βλέπω σε 55αρα στα 3 μέτρα και είμαι μια χαρά με 720p καλά release. Για 1080 πρέπει να πάω στα 2.30 μέτρα για να δω διαφορά. Οπότε θεωρώ το 4k καθαρό marketing να ψαρώνει ο κόσμος ντεμεκ με νέες τεχνολογίες. Η oled είναι η πραγματική αναβάθμιση όχι το 4k. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Το 1080 είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο. Το 4k αρχίζει να έχει ουσία σε οθόνες άνω των 65 και σε αποστάσεις κάτω από 2.5 μέτρα. Εγώ βλέπω σε 55αρα στα 3 μέτρα και είμαι μια χαρά με 720p καλά release. Για 1080 πρέπει να πάω στα 2.30 μέτρα για να δω διαφορά. Οπότε θεωρώ το 4k καθαρό marketing να ψαρώνει ο κόσμος ντεμεκ με νέες τεχνολογίες. Η oled είναι η πραγματική αναβάθμιση όχι το 4k. Με τα κοκκινα φυσικα συμφωνω. Εχουμε γραψει δεκαδες φορες οτι η οθονη παει σε σχεση με την αποσταση και την αναλυση! Τα μπλε ειναι εντελως λαθος προσεγγιση, γιατι αν πας στην 55αρα στα 1.5-2 μετρα με 4Κ περιεχομενο (ή ακομα και με upscale) η μια με την αλλη θα ειναι μερα με τη νυχτα. Αν πας και πιο μακρυα, στα 4 μετρα, θα βλεπεις μια χαρα και dvd που ειναι 576p. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πηγαινεις μακρια σε μια 4Κ ωστε να μην βλεπεις 4Κ!!! Πας εκει που βλεπεις 4Κ. Οταν το δεις θα σου πεσει το σαγονι. Αυτο εχει σημασια. Το να λες σχεδον διπλασια την τιμη μιας 4Κ 55αρας 2016 σε σχεση με μια αλλη 55αρα με το 1/4 των pixel της 2015 ειναι ατοπο. Αυτη ειναι η ουσια. Το να μιλαμε για το τι ειναι το 4Κ και ποσο καλυτερη ειναι η εικονα των 8MPixel απο των 2MPixel ή οτι ειναι ιδιες, δεν εχει νοημα και θεση εδω.
Craven Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Μιας και είμαι κάτοχος, της 930 που είναι το προηγούμενο μοντέλο από την 910, φέρτε μου οποιοδήποτε μοντέλο led (ας είναι 4κ και HDR) να τις συγκρίνουμε. Σιγά.. είπαμε... και εγώ είχα για λίγο την 920 το επόμενο απ την 910 που ήταν και 4k. Όταν μετράς τα + και - μιας τηλεόρασης δεν κοιτάς ΜΟΝΟ το μαύρο και ξεχνάς όλα τα άλλα.. σε hdr εγώ μια χαρά συγκρίνω την xd9305 μου με την 920 (πόσο μάλλον με την δική σου) σε μαύρο φυσικά όχι αφού αν και καλό VA με πολύ καλό μαύρο δεν μπορεί να πλησιάσει μια OLED, αλλά τουλάχιστον έχω το κεφάλι μου ήσυχο απ το να αγχώνομαι για burn in και IR και αν θα βλέπει η γυναίκα με τις ώρες ένα κανάλι ή θα την αφήνει ανοιχτή με pause και αν θα βγάλει πάνω απο 3ετία (γιατί σε 2-3 χρόνια ένα σεβαστό ποσοστό απ όσους πήραν αν ΔΕΝ τα έσκασαν και για καλή extra εγγύηση, θα με καταλάβουν αφού μιλάμε για υπερβολικά ευπαθή Panel) και και και... σαν τεχνολογία (και ειδικά τόσο παλιό panel) είναι δυστυχώς αρκετά πίσω ακόμα. Προσωπικά έχω επιλέξει να περιμένω τις (πραγματικές) QLED ή το λύσιμο (χλωμό) όλων των προβλημάτων στις OLED την επόμενη 5ετία.
warewolf Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Προσωπικά έχω επιλέξει να περιμένω τις (πραγματικές) QLED ή το λύσιμο (χλωμό) όλων των προβλημάτων στις OLED την επόμενη 5ετία. Οι...πραγματικες QLED δεν ειναι OLED. Ειναι η νεα μαρκετινγκ ονομασια της samsung για τα quantum dot πανελ της. Δυστυχως αρκετοι νομιζουν οτι προκειται για κατι που εχει να κανει με oled. Aπο εκει και το "Q": απο τη λεξη quantum. Απλως προσφερουν 30% μεγαλυτερη φωτεινοτητα και διευρυμενο χρωματικο τριγωνο σε σχεση με τις απλες LCD. Kαι μιας και μαυρο, (εστω και με edge local dimming) αλλα και σε αντιθεση, δεν μπορουν να πιασουν τις oled, ουτε σε SDR, ουτε σε HDR οσον αφορα την αντιθεση και μαυρο του πανελ. Περι φωτεινοτητας τωρα... κατα ISF σε περιεχομενο SDR 200 nits που χρειαζεται ενα τυπικα φωτεινο δωματιο, ολες οι σημερινες τηλεορασεις το υπερκαλυπτουν. (κατα hdr δεν εχει ανακοινωθει καποιο στανταρντ ακομη) Εν κατακλειδι: QLED= μια LCD με διευρυμενο χρωμα και παραπανω φωτεινοτητα. Τιποτε αλλο. 3
warewolf Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Nα γραψω και κατι για το Burn in οσον αφορα τις Oled, μιας και αυτο ενδιαφερει πολλους απο εμας. ΝΑΙ, αν βαλω μια oled στο 100% της φωτεινοτητας τερματιζοντας το contrast της, θα δω και σε λιγοτερο απο μηνα burn in ή image retention. Δεν διαφωνω καθολου σε αυτο, οι εμπειριες χρηστων αυτο δειχνουν, δεν ειναι μυστικο. Επισης εχω διαβασει και εγω διαφορα στο ιντερνετ. π.χ. σε 1000 ωρερς χανει το 20% της φωτεινοτητας ο ενας, το μπλε πιξελ τιναζει τα πεταλα στις 10.000 ζωης. Ολα αυτα σαφως και δημιουργουν αρνητικο κλιμα, οσο κι αν βελτιωνονται οι Oled απο γενια σε γενια σε αυτους τους τομεις. Ομως οταν μιλαμε για τοσες χιλιαδες ωρες λειτουργιας (long term test) εχουμε δειγματα απο oled. ? Οσον αφορα τις 10.000 ωρες, δεν εχω βρει κατι, τωρα αρχισαν να πολυ κυκλοφορουν σε πωλησεις λογω πτωσεων τιμων. Παρ'ολα αυτα, βρηκα ενα τεστ 2.700 ωρων σε μια oled LG 55EA980V (μοντελο 2013) οπου δοκιμαστηκε τοσο για burn in, οσο και για πτωση φωτεινοτητας και μπλε πιξελ. https://www.lerneenglisch.info/v?id=ef70702cbe7952cf7cc9d781e11809 Το τεστ εδειξε πως στο preset expert1 που δοκιμαστηκε, εχασε φωτεινοτητα 0.5% το μπλε πιξελ εχασε λιγο, αλλα οχι αξιοσημειωτα, ενω σε μια δευτερη και τελευταια μετρηση εδειξε πως ειχε σταθεροποιηθει και δεν επεφτε κι αλλο, αντιθετως επεσε λιγο το κοκκινο και ανεβηκε το πρασινο. Οσον αφορα το Burn in ολο αυτο το διαστημα στο logo των καναλιων, δεν παρατηρηθηκε κανενα απολυτως burn in ή image retention. Το σημειο κλειδι, ειναι το που θα τοποθετησεις την φωτεινοτητα (contrast) της tv σε μια πολυωρη θεαση. Και για να επιστρεψω στο μοντελο του νηματος που βρισκομαστε, η eg910v τερματιζει στα 33ο nits με το ρυθμιστικο στο τερμα. Για μια κινηματογραφικη θεαση ταινιας, απαιτουνται κατα ΤΗΧ 120 nits, ενω κατα ISF για θεαση περιεχομενου SDR σε ημερα σε φωτεινο δωματιο χρειαζονται καπου 200 Nits. Επανερχομαι στο τεστ των 2700 ωρων που εγινε σε αυτο το παλαιοτερο μοντελο Oled πρωτης γενιας.( απο δευτερης γενιας αλλαξαν panel) Ανεφερα πως η tv επαιζε στο expert1 mode preset, οπου αν και δεν γνωριζω με σιγουρια, λογικα επαιζε στα 120 Nits. Σιγουρα, 2700 ωρες δεν ειναι τεραστιο χρονικο δειγμα, αλλα ειναι οτι εχουμε (οτι βρηκα) Παρεπιπτοντως σε led lcd εχουν υπαρξει και μεγαλυτερες αποκλισεις σε αυτο το χρονικο διαστημα. Η 910 ειναι απο τις πιο σταθερες τηλεορασεις που εχουν μετρηθει απο γνωστο μου επαγγελματια calibrator. Σιγουρα αν βαλεις την tv στο maximum της φωτεινοτητας (330 Nits) θα σου ερθει δωρο burn in. Ομως... ΠΟΙΟΣ θα παιξει στα 330 nits (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?) (φιλος μου παιζει με την eg910v 16 μηνες στα 160 Nits και δεν εχει το παραμικρο προβλημα σε burn in) Στης δευτερης γενιας πανελ αλλαξαν τα subpixels και εγιναν ετσι... εχοντας καλυτερη ισορροπια, αυξηθηκε το μπλε και μειωθηκε το πρασινο Ενω στης πρωτης γενιας ηταν ετσι... Μαζι με οποιαδηποτε αλλη βελτιωση υπηρξε τοσο στο Panel οσο και στο software, θεωρω πως αν καποιος ρυθμισει σωστα την φωτεινοτητα χωρις υπερβολη, δεν θα αντιμετωπισει καποιο προβλημα σε στατικες εικονες. Ακομη κι αν αφησετε μια στατικη εικονα, μετα απο 60 sec το συστημα προστασιας της tv θα μειωσει την φωτεινοτητα. Και κλεινω... Μια tv με 999 ευρω στις 55 ιντσες, Oled με αριστο μαυρο και αντιθεση, ακομη και αν παρουσιασει μετα απο 10.000 ωρες λειτουργιας προβλημα ακομη κι αν παιζετε με σωστη φωτεινοτητα, με εναν μεσο ορο θεασης 8 ωρες την ημερα, θα αντεξει 3.5 χρονια. Οι 10.000 ηταν δικες μου αυθαιρετες και αφορουν την ισχυριζομενη πτωση του μπλε. Αν το στρογγυλεψουμε, με 999 ευρω, μπορει καποιος να δει ανετα 3-4 χρονια με την Tv και μαλιστα με υπεροχη εικονα. Μετα απο 4-5 χρονια ξανα συζηταμε, τι θα μπορεις να αγορασεις, με ποσα χρηματα, ποσες ιντσες, και ποσο εξελιγμενη συσκευη. Ολα τα παραπανω, για να καταδειξω πως αυτος ο φοβος του burn in, ισως να μην ειναι και τοσο δικαιολογημενος στα σημερινα μοντελα Oled, τουλαχιστον με τα οσα δειγματα εχουμε εως τωρα, με σωστη φωτεινοτητα στο πανελ. O καθενας συμφωνα με τις συνθηκες θεασης θα αποφασισει για την αγορα μιας Oled. 6
Heybro Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Με τα κοκκινα φυσικα συμφωνω. Εχουμε γραψει δεκαδες φορες οτι η οθονη παει σε σχεση με την αποσταση και την αναλυση! Τα μπλε ειναι εντελως λαθος προσεγγιση, γιατι αν πας στην 55αρα στα 1.5-2 μετρα με 4Κ περιεχομενο (ή ακομα και με upscale) η μια με την αλλη θα ειναι μερα με τη νυχτα. Αν πας και πιο μακρυα, στα 4 μετρα, θα βλεπεις μια χαρα και dvd που ειναι 576p. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πηγαινεις μακρια σε μια 4Κ ωστε να μην βλεπεις 4Κ!!! Πας εκει που βλεπεις 4Κ. Οταν το δεις θα σου πεσει το σαγονι. Αυτο εχει σημασια. Το να λες σχεδον διπλασια την τιμη μιας 4Κ 55αρας 2016 σε σχεση με μια αλλη 55αρα με το 1/4 των pixel της 2015 ειναι ατοπο. Αυτη ειναι η ουσια. Το να μιλαμε για το τι ειναι το 4Κ και ποσο καλυτερη ειναι η εικονα των 8MPixel απο των 2MPixel ή οτι ειναι ιδιες, δεν εχει νοημα και θεση εδω. Όλη η ουσία είναι στην απόσταση αναλογικά με το μέγεθος οθόνης. Για μένα προτιμότερο είναι μια 55αρα Full HD με 100αρι πανελ oled παρά μια 4k 50αρι πάνελ Led. Βρίσκεις 4k 55αρες από τα 415 ευρώ. Πιστεύεις ότι μια τέτοια είναι καλύτερη από τη συγκεκριμένη oled? Ούτε μια στο εκατομμύριο και ας είναι 4k Vs Full HD. Και κανείς δεν βλέπει σε 55αρα στο 1.5 μέτρο για να έχει νόημα το 4k. 1
Craven Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Οι...πραγματικες QLED δεν ειναι OLED. Ειναι η νεα μαρκετινγκ ονομασια της samsung για τα quantum dot πανελ της. Δυστυχως αρκετοι νομιζουν οτι προκειται για κατι που εχει να κανει με oled. Aπο εκει και το "Q": απο τη λεξη quantum. Απλως προσφερουν 30% μεγαλυτερη φωτεινοτητα και διευρυμενο χρωματικο τριγωνο σε σχεση με τις απλες LCD. Kαι μιας και μαυρο, (εστω και με edge local dimming) αλλα και σε αντιθεση, δεν μπορουν να πιασουν τις oled, ουτε σε SDR, ουτε σε HDR οσον αφορα την αντιθεση και μαυρο του πανελ. Περι φωτεινοτητας τωρα... κατα ISF σε περιεχομενο SDR 200 nits που χρειαζεται ενα τυπικα φωτεινο δωματιο, ολες οι σημερινες τηλεορασεις το υπερκαλυπτουν. (κατα hdr δεν εχει ανακοινωθει καποιο στανταρντ ακομη) Εν κατακλειδι: QLED= μια LCD με διευρυμενο χρωμα και παραπανω φωτεινοτητα. Τιποτε αλλο. Οκ το μάθημα ευπρόσδεκτο αλλά προσπέρασες το "πραγματικές" και μου έκανες μάθημα το τι είναι οι τωρινές και δυστυχώς πήρες και like για αυτό (και λέω δυστυχώς γιατί δυστυχώς όταν δεν γίνεται σωστά το μάθημα βγαίνουν και μαθητές με λάθος γνώση) Όταν λοιπόν μιλάω για "πραγματικές" μιλάω για το ζητούμενο να λειτουργούν όπως οι oled ΧΩΡΙΣ backlight. Αυτός ήταν ο σκοπός των QLED απ την αρχή και αυτό που υπάρχει σήμερα είναι αυτό που λες μιας και δεν φτάσαμε εκεί. Απ την αρχή (εδώ και χρόνια είναι γνωστό) QLED σήμαινε ένα είδους αυτοφωτιζόμενο πάνελ (αυτοφωτιζόμενα pixel όπως στις OLED) και σε αυτό δούλευε η Samsung (και θεωρητικά αναμένονται μετά το 2019 και πάντα τότε αναμενόταν γιαυτό μίλησα για το ότι θα περιμένω χρόνια). Το ότι δεν φτάσαμε ακόμα εκεί και αποφάσισε απο φάουλ να χρησιμοποιήσει ξαφνικά τον όρο QLED για απλά στην ουσία led panels, για να ανταγωνιστεί τις πιο έτοιμες OLED, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το αρχικό και "πραγματικό" QLED είναι κάτι που (στην θεωρία) έχει δανειστεί στοιχεία απ τις OLED με λυμένα τα προβλήματα τους. Αυτό που έχεις λοιπόν φέτος ΔΕΝ είναι QLED οπότε ότι μου γράφεις δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα. Καλό το μάθημα (αρκεί να ξέρεις και το αντικείμενο για να το κάνεις) αλλά επίσης καλό είναι να προσέχεις τι γράφει ο άλλος γιατί κάθε λέξη έχει την σημασία της. Για το δεύτερο ποστ.. θα πω πως.. 1) Δείγμα 2700 ωρών δεν είναι δείγμα είναι αστείο (ακόμα μεγαλύτερο αστείο όταν το δείγμα αφορά μια μονάδα... δηλαδή ελάχιστο χρόνο σε μια μοναδική συσκευή με συγκεκριμένη χρήση). Μια οικογένεια φτάνει τις 2700 ώρες για πλάκα σε κάτω απο χρόνο (στο δικό μου σπίτι τις 2700 ώρες θα τις έφτανε σε 7 με 8 μήνες, σε άλλο σπίτι με μια μεγάλη οικογένεια ίσως και στο 6μηνο) , εδώ μιλάω για 2 και 3 χρόνια και για ευπαθή Panel και για οικογένειες που αφήνουν ένα κανάλι να παίζει με τις ώρες ή παρατάνε μια στατική εικόνα και φεύγουν, ο γιός παίζει στο ps4 του κτλ κτλ, δεν αφορούν οι πλειοψηφία των αγορών εσένα και εμένα που ξέρουμε τι θα κάνουμε με μια OLED αλλά αφορούν και τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας και και που δεν θα αγοράσουμε μια τηλεόραση για να τους βάλουμε πόστο μετά πως θα δουν και τι ιεροτελεστία θα κάνουν. Είναι απλά τα πράγματα. Φυσικά κανείς δεν είπε ότι με σωστή και προσεκτική χρήση θα έχεις πρόβλημα ούτε ότι η όποια ευπάθεια είναι στο 100% των πανελ.. 2) Μιλάμε για ΠΑΛΙΑ πανελ (κανείς δεν μίλησε για τα καινούρια) και καταλήγεις να λες πως "ο φοβος του burn in, ισως να μην ειναι και τοσο δικαιολογημενος στα σημερινα μοντελα Oled" ..ναι αλλά το θέμα μας δεν είναι τα panel στις τηλεοράσεις των 2000 και 2500 ευρώ αλλά στα μοντέλα όπως του θέματος των 1000 ευρώ. Παρόλα αυτά σε μια τυπική οικογενειακή χρήση ακόμα και στα νέα μοντέλα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τον φόβο του IR ή του burn in όπως και η ευπάθεια των panel που είναι το βασικότερο (εκτός αν έχουν όλοι extra 300ρες για να είναι ήσυχοι για 5 χρόνια) δεν νομίζω να λύθηκε μιας και αφορά την ίδια την τεχνολογία. Αν μιλάμε για εμας εδώ και μόνο και μιλάμε είτε για τους πιτσιρίκους είτε για τους εργένηδες είτε για τους φραγκομένους είτε για αυτούς που έχουν σκίσει την γάτα και βάζουν πόστο στο τι θα δει η οικογένεια τους όταν θα λείπουν, οκ πάσο και εγώ σε OLED θα πήγαινα τότε δεν θα διαφωνήσω. Τώρα για το συγκεκριμένο μοντέλο.. 1000 Ευρώ δεν είναι τρελό ποσό αν αφορούσε πχ το 920 μοντέλο (2 γενιές πίσω) αφού και 3 χρόνια να σε βγάλει θα έλεγες ίσως οκ (δεν ισχύει πάντως ότι μια tv είναι να βγάζει 3 χρόνια και να την ΠΕΤΑΣ μετά.. δεν είναι λογική αυτή, πρέπει να έχει και μια μεταπωλητική αξία για να την συγκρίνεις με μια άλλη των 1000 ευρώ που εκείνη θα έχει... αλλά πες πάει στο καλό αυτό) αλλά εδώ μιλάμε για ένα παλιό ευπαθές μοντέλο 3 γενιές πίσω που όχι δεν νομίζω ότι αξίζει να ρισκάρεις 1000 ευρώ για κάτι ήδη παρωχημένο για 2-3 χρόνια και μετά βλέπουμε. Ίσως αν δεν μπορεί να πάει πολύ παραπάνω κάποιος, καλύτερα θα ήταν να περιμένει. Όπως και να χει φυσικά, ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα τις ανάγκες του και τις δυνατότητες του, ζυγίζοντας τα καλά και τα κακά. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2017 από Craven
warewolf Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Craven Aπο το υφος της γραφης σου αντιλαμβανομαι (αν κανω λαθος διορθωσε με) οτι εν μερη σε εθιξα με την απαντηση μου προς εσενα, μιας και χρησιμοποιησες εκφρασεις του τυπου "προσπερασα", "σου εκανα μαθημα" κλπ. Δεν ειχα καμια τετοια προθεση και δεν ξερω γιατι παρεξηγηθηκα. Οταν αναφερθηκες στις QLED, εγω καταλαβα τις QLED οπου ανακοινωσε προς κυκλοφορια η samsung τωρα. Και αν εκανα μια επεξηγηση για αυτες, ειναι απλα γιατι αυτες τις μερες που μιλαμε, εχω πεσει σε διαφορες συζητησεις οπου καποια μεριδα κοσμου ειχε παρανοησει και νομιζε πως ισως ειναι ενας τυπος OLED της samsung. Eτσι παρανοησα τη λεξη "πραγματικες" που ανεφερες και νομιζα πως πιθανως ανηκεις στην κατηγορια εκεινων οπου τις μπερδεψαν με OLED. Τωρα, αν εχεις καποια εξτρα πληροφορια για καποιες QLED οπου στην ουσια θα ειναι αυτοφωτιζομενες και ενδεχομενως να παρουσιαστουν στο κοντινο μελλον, μιας και με ενδιαφερει ως θεμα, αν δεν σου κανει κοπο, φωσε μου καποιο λινκ προς πληροφορηση, μιας και δεν ειμαι ενημερωμενος σχετικα. Ναι το panel της LG που συζηταμε δεν ειναι το νεοτερο, αλλα εχω ηδη αναφερει πως κυκλοφορησε καπου τελη του 2015 αν θυμαμαι καλα. Μην το κανεις να ακουγεται σαν απαρχαιωμενη τεχνολογια δεκαετιας. Να το πουμε 1.5 ετων. ? Ανεφερα επισης για το τεστ της 980v οπου ενω ειναι ακομη πιο παλιο (2013) στο παρων τεστ σημειωσε σταθεροτητα στις ωρες που εγραψε. Μιας και τυχαινει να εχω και εναν πολυ γνωστο calibrator με πολυ μεγαλη εμπειρια οπου εχει καλιμπραρει μερικες απο αυτες, ειχε επισημανει πως ξανα μετρωντας τες αργοτερα, αυτες παρουσιασαν πολυ μεγαλη σταθεροτητα στις αποκλισεις φωτεινοτητας. Αυτα ειχα να προσθεσω επ'αυτου, αυτα και ειπα. Ξεκαθαρισα κι ολας πως οσες ενδειξεις υπαρχουν για Burn in που φυσικα ειναι υπαρκτες, αυτες συνεβησαν οταν η φωτεινοτητα των τηλεορασεων oled ηταν σε πολυ υψηλες τιμες. Πραγμα που καταδεικνυει οτι αυτο ευθυνεται για το Burn in. Αρα λογικο συνεπακολουθο ειναι πως με μειωμενη φωτεινοτητα με τις μεχρι τωρα ενδειξεις, το πανελ δεν κινδυνευει. Μακαρι να ειχα βρει και καποιο τεστ δεκαδων χιλιαδων ωρων, αλλα δεν βρηκα καποιο. Ανεφερα επισης οτι απο τον επομενο χρονο απο την 980v του τεστ, το πανελ αλλαξε και βελτιωθηκε στα subpixels. Σαφως λοιπον θεωρητικα η LG των 999 ευρω εχει ακομα καλυτερες προδιαγραφες απο την oled του τεστ. Τελος ανεφερα πως το να αγορασει καποιος μια Oled ειναι κατι που θα το κρινει ο ιδιος αναλογα με την χρηση που θα κανει. Μιας και στο insomnia αρκετοι χρησιμοποιουν τηλεορασεις ως monitor για παιχνιδια και για αυτο τους ενδιαφερει παραπανω το θεμα burn in, δεν ξερω αν θα ηταν ενδεδειγμενη λυση για αυτους μια τετοια αγορα. Eπανω στην τοποθετηση μου, ανελυσα και λιγο το οικονομικο του θεματος (απο την δικη μου οπτικη) πως στην κατηγορια τιμης που βρεθηκε τωρα αυτη η Oled, θα μπορουσε καποιος να την επιλεξει για μικτη χρηση και ΑΝ (επειδη δεν ξερουμε κι ολας) δεν αντεξει πανω απο 4-5 χρονια, θεωρω πως 5 χρονια να ζησεις με μια oled με την εικονα που προσφερει σε συναρτηση πως υστερα απο 5 χρονια τα πραγματα θα εχουν προχωρησει αρκετα, θα ειναι πιο ευκολο να αποκτησει καποιος πιο προσιτα μια μεγαλυτερη και καλυτερη oled ή οτι αλλο θα υπαρχει ως ποιοτικη λυση. Με το σκεπτικο οτι ετσι οπως τρεχουν τα πραγματα και μια "αθανατη" LCD να αγορασει καποιος σημερα με 1000 ευρω, πιθανοτατα θα μπει στη διαδικασια αναβαθμισης μετα απο 5 χρονια, αν τα πραγματα στην εικονα εχουν εξελιχθει και εχουν μειωθει οι τιμες. Η τελευταια παραγραφος απο πανω δεν χρειαζοταν καν, μιας και δεν ειχε να κανει με τα της τηλεορασης. Αφου και στο αρχικο μου Post, διαφαινεται πως ειναι μια δικη μου σκεψη ως προς το οικονομικο του θεματος. Ο καθενας κρινει απο τις αναγκες του και απο την τσεπη του πως θα κινηθει. Ετσι κι αλλιως ο καθενας αποφασιζει για τον εαυτο του. Εξακολουθω να μην αντιλαμβανομαι την επαναληψιμοτητα της φρασης οτι μιλαμε για ενα παλιο και ευπαθες μοντελο. Και η φετινη Tv που θα αγορασει καποιος, παλιο θα ειναι του χρονου. Αλλα μπορει να το κρατησει 3-5 χρονια ή οσο θελει. Αν το "παλιο" σημαινει ελλειψη νεων στανταρς 4Κ και HDR νομιζω οτι με τα χρηματα των 999 ευρω, αγοραζοντας μια 4Κ ΗDR ουτε σε αξιολογο επεξεργαστη για upscale πας, ουτε καν σε αξιοπρεπες HDR οταν μιλαμε για LCD VA πανελ. Για το ευπαθες του μοντελου.....και ενα σημερινο μοντελο OLED να μου δωσεις αυριο μπορω να στην κανω να εχει Burn in αν της τερματισω την φωτεινοτητα. Μπορει τα ολοκαινουργια μοντελα να εχουν μεγαλυτερη ανοχη, αλλα εγραψα οτι δοκιμασμενη σε 160 nits Η 910V δεν εχει παρουσιασει σε φιλο τιποτε για 16 μηνες. Αν καποιος κρινει πως θα χρειαστει ακομα περισσοτερη φωτεινοτητα, ας μην την αγορασει αν δεν θελει να ρισκαρει. Τελος, το αν θα την αγορασει καποιος ή οχι δεν με απασχολει. Για εμενα μπορει να ειναι πεταμενα λεφτα για καποιον αλλον οχι. Ειπαμε ο καθενας αποφασιζει για παρτη του. Και να σημειωσω και τουτο. ΣΙΓΟΥΡΟΣ οχι δεν μπορω να ειμαι για το αν θα βγαλει 2ετια 5ετια ή μηνα χωρις Burn in. Εγω εδωσα τις πληροφοριες που εγω βρηκα οσον αφορα το τεστ των 2700 ωρων, καθως ρωτησα φιλο κατοχο της 910V και απο πρωτο χερι αν του εχει βγαλει κατι στους 16 μηνες. O καθενας αξιολογει τις πληροφοριες και πραττει. Μιας και οι τιμες των OLED εχουν αρχισει σιγα σιγα να εξομαλυνονται, οποιεσδηποτε πληροφοριες και feedback προς τους ενδιαφερομενους απο κατοχους θα βοηθησει. 3
Craven Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δεν ενοχλήθηκα όπως το κατάλαβες, με ενοχλεί μόνο όταν γίνεται λάθος "μάθημα" γιατί παρασύρονται άνθρωποι γιαυτό και προσέχω πάντα σε ότι γράφω. Το ότι έβαλες τελίτσες ή έκλεισες όπως έκλεισες είχε ένα κάποιο ύφος το γραπτό σου και απάντησα ανάλογα, αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγνώμη. Προφανώς εσύ απ την άλλη με παρεξήγησες περισσότερο απ ότι εσένα μιας και βλέπω αμυντική απάντηση για τα τεστ. Δεν είπα πως φταις εσύ για ότι δεν είναι ασφαλές το δείγμα (αυτά υπάρχουν αυτά βρήκες όπως είπες) αλλά δεν παύει να μην είναι ασφαλές. Όταν λέμε πως το τάδε πάνελ είναι ευπαθές δεν σημαίνει ότι στις 100 τηλεοράσεις οι 100 θα εμφανίσουν πρόβλημα αλλά αν στην μια τεχνολογία είναι η 1 στις 100 και στην άλλη είναι οι 10 ή 20 στις 100 τότε στατιστικά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Αυτή τη στατιστική, ένα και δύο τέστ δεν θα την δείξουν όπως καταλαβαίνεις (πόσο μάλλον όταν είναι και λάθος με λίγες ώρες και απο έμπειρους χρήστες που κάνουν φαντάζομαι σχετικά σωστή χρήση) Η τελευταία παράγραφος για το ότι ο καθένας ανάλογα τις ανάγκες του κτλ πως κρίνεις ότι δεν χρειαζόταν ακριβώς? αυτό πιστεύω αυτό λέω.. το ότι το πιστεύεις και εσύ δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το πω, ότι έγραψα δεν αφορούσε εσένα αλλά το θέμα (αλλιώς θα έγραφα pm) οπότε φυσικά και θα γράψω την τελική μου άποψη. Αν αυτή ταιριάζει με την δικιά σου μια χαρά αλλά το αν χρειάζεται η όχι να την πω νομίζω είναι άτοπο. Το ευπαθές που επαναλαμβάνω όπως λες είναι γιατί όντως ήταν ευπαθή τα μοντέλα του 2015 (αρχές βγήκε όχι τέλος..) λιγότερο του 2016 και ακόμα λιγότερο τα φετινά, οπότε δεν κατανοώ γιατί σου κάνει εντύπωση που το αναφέρω και γιατί δεν το αντιλαμβάνεσαι ότι έχει σημασία αυτό αφού μιλάμε για το συγκεκριμένο μοντέλο. Τώρα για το παλιό... 1000 ευρώ για 2 χρόνων τηλεόραση είναι κάτι που το σκέφτεται επίσης κάποιος αλλά η επανάληψη μου εμένα και το μέλημα μου είναι στο ευπαθές και όχι στο παλιό. Αυτό καίει. Μάλιστα η ευπάθεια των μοντέλων του 2015 εμένα με καίει πιο πολύ και απ το burn in που με σωστή χρήση θα το γλυτώσεις. ΔΕΝ είναι ίδιο το Panel του 2015 με του 2016 και 2017 εδώ κάνεις μεγάλο λάθος στον συλλογισμό σου. Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα (είπαμε είναι μέρος της τεχνολογίας αυτά) αλλά έχουν σίγουρα μειωθεί. Μετά μιλάμε όμως για 2000 και όχι για 1000 ευρώ. (άσχετο.. ο συλλογισμός σου για το VA σε σχέση με το HDR είναι επίσης εντελώς λάθος.. η xd9305 μου είναι VA και ήταν απ τα top μοντέλα του 2016 όσον αφορά στο HDR και ακόμα καλύτερη φέτος η XE9305.. h xd9305 πχ δεν είναι τόσο ακριβή πλέον) Δεν κατάλαβες τι έγραψα επίσης για τα 3 και τα 5 χρόνια.. ναι σε 5 χρόνια το πιθανότερο είναι να έχεις έτσι κιαλλιώς αλλάξει αλλά όπως είπα άλλο να έχεις αλλάξει επειδή πέταξες την παλιά γιατί έβγαλε πρόβλημα και άλλο να αλλάξεις επειδή θες να πας σε κάτι νέο πουλώντας την παλιά (βγάζοντας μέρος των χρημάτων) ή χαρίζοντας (όπως κάνω εγώ) την tv στους συγγενείς σου πχ.. άλλη αξία το ένα άλλη το άλλο.. το ένα χιλιάρικο στην μια δεν έχει την ίδια αξία με το ένα χιλιάρικο στην άλλη σε αυτή την περίπτωση. Απ την μια μιλάμε για αξιοπρεπές HDR και απ την άλλη ότι πρέπει να την έχουμε χαμηλά για να μην κάνει burn in.. πως θα έχεις αξιοπρεπές HDR σε εκείνη την περίπτωση ακριβώς? θυσίασε λοιπόν φως για να μην φοβάσαι για burn in.. δεν το θεωρώ λογική αυτό για την μέση ξαναλέω οικογένεια (και οι περισσότεροι εδώ δεν βλέπουμε μόνοι μας). Γενικά νοιώθω ότι μου απάντησες χωρίς καν να διάβασες τι έγραψα μιας και νοιώθω να επαναλαμβάνομαι αφού τις απαντήσεις τις είχα δώσει και πριν. Κανείς δεν σε κατηγόρησε για κάτι, δεν με νοιάζει αν θα την πάρεις, δεν σου προσάπτει κανείς τα τεστ, δεν έχω κάποια ανόητη κακία προς τις OLED και εγώ πήρα μια και την επέστρεψα (έχω περιγράψει αλλού ότι ήταν βιτρινας με burn in χωρίς να έχει σημασία αυτό ή να το συγκρίνω με νορμαλ χρήση) και ΞΑΝΑΛΕΩ όταν γράφουμε κάτι δημόσια σε ένα forum και το αναλύουμε το κάνουμε για να το δουν όλοι, σε αυτή την περίπτωση θα κριθεί και το τεστ θα ειπωθεί και η προσωπική άποψη και όλα, δεν χρειάζεται να τα παίρνεις προσωπικά. Όπως και να χει το κουράσαμε, έγραψα σε 2 Post τα ίδια ελπίζω ότι το καταλάβαμε ότι σε αρκετά συμφωνούμε και σε όσα διαφωνούμε δεν έχει νόημα να τα επαναλαμβάνουμε και κουράσαμε και μπερδέψαμε και τους πάντες με όλα αυτά καλό ξημέρωμα.
warewolf Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δεν εκανα κανενα μαθημα σε κανεναν, αλλα ουτε και λαθος. για να καταλαβω οτι εσυ περιμενεις τις "πραγματικες QLED" που βασικα δεν ειναι οι QLED που βγηκαν τωρα, αλλα αυτες που περιμενεις να βγουν. Λαθος ως προς τι ειναι οι QLED που βγηκαν δεν εκανα. Λαθος για το ποιες εννοουσες εσυ ναι εκανα αλλα που να παει το μυαλο μου. ? Εξαλλου μην χολοσκας. Αν βγουν αυτοφωτιζομενες QLED θα εχουν τα ιδια "προβληματα" με τις OLED. Δεν ειπα ποτε οτι τα πανελ δεν βελτιωνεται και δεν αυξανεται η αντοχη τους. Απλως ανεφερα την αντοχη ενος πανελ ακομα πιο ξεπερασμενου απο αυτη που συζηταμε. Κι αν θες να ξερεις τετοια υποδειγματικη αντοχη στις 2700 ωρες, δεν εχουν ουτε ουτε τα LCD πανελς. Αυτο δεν σημαινει οτι θα ζησουν και 10 χρονια, αλλα δεν σημαινει και οτι δεν μπορουν να μην ζησουν κι ολας. Ο χρονος θα κρινει. Η μετρηση των 2700 ωρων ειναι απλα ενα δειγμα το πως συμπεριφερθηκε η Tv σε αυτο το διαστημα. Εδειξε να μην παρουσιαζει καμπυλη προς τα κατω. Ο καθενας ας το αξιολογησει με τα κριτηρια του. Τιποτε παραπανω, τιποτε παρακατω. Τωρα για τα ξεπερασμενα και παλια πανελ , καποιοι δινουν διχιλιαρα για παρωχημενη τεχνολογια lcd δεκαετιας το οτι καποιοι θα δωσουν 1000 ευρω για ξεπερασμενη τεχνολογια oled 1.5 ετους μας πειραξε. ? Την αναφορα σου για το σχολιο μου περι οικονομικου δεν χρειαζοταν υπο την υποθεση πως εκανες σχολιο του σχολιου μου μιας και αυτο ηταν κατι υποκειμενικο. Αν απλα κατεθεσες την δικη σου αποψη περι οικονομικου, κανενα προβλημα. Οι αποψεις περι αυτου μπορει να ειναι διαφορετικες για τον καθενα, σεβαστο. Για το HDR στην συγκεκριμενη oled δεν υφισταται θεμα, μιας και δεν εχει HDR. Στα νεα μοντελα Oled hdr παλι δεν τιθεται θεμα. Γιατι το Burn in προκαλειται μεν απο την υψηλη φωτεινοτητα σε στατικη πολυωρη εικονα. Σε ταινια HDR αυτο δεν υφισταται. Δεν θα βγω offtopic για το HDR στα VA πανελ και δεν θα επεκταθω. Οταν χρειαζεσαι ομως 20.000 και πανω contrast ratio για το HDR, αυτοματως panel με αντιθεση 4000:1 δεν πληρει τα στανταρντς. Και οχι μονο αυτο, αλλα και το μαυρο χαμηλα, τα peak nits γενικα οι tv's δεν ανταποκρινονται στις απαιτησεις, καποιες λιγοτερο καποιες περισσοτερο. Αν θες το συζηταμε σε αλλο νημα να μην χαλαμε ετουτο εδω. 1
Craven Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Επειδή ζήτησες και για τις QLED και το ξέχασα.. πρόχειρα πρόχειρα γιατί πάει και 7 το πρωί http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-general/2463098-samsung-might-skip-oled-tvs-focus-qled-tvs.html με μερικά Links εκεί.. η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται χρόνια και το χρονοδιάγραμμα ήταν όντως για μετά το 2019. Δεν έχει καμιά σχέση με τις quantum dot που υπάρχουν ήδη και είναι άγνωστο γιατί της ήρθε και είπε τις quantum dot τηλεοράσεις του 2017 QLED όταν QLED είναι γνωστή τεχνολογία υπο ανάπτυξη. Ήταν κάτι ηλίθιο απ την Samsung για να χτυπήσει και καλά τις OLED να μην περιμένει μέχρι το 2019 και μπέρδεψε κόσμο που περίμενε τις πραγματικές QLED νωρίτερα στο άκουσμα. Αυτό που ονόμασε φέτος QLED δεν έχει καμιά σχέση με τις QLED που είναι γνωστές εδώ και καιρό. Δεν εκανα κανενα μαθημα σε κανεναν, αλλα ουτε και λαθος. για να καταλαβω οτι εσυ περιμενεις τις "πραγματικες QLED" που βασικα δεν ειναι οι QLED που βγηκαν τωρα, αλλα αυτες που περιμενεις να βγουν. Λαθος ως προς τι ειναι οι QLED που βγηκαν δεν εκανα. Λαθος για το ποιες εννοουσες εσυ ναι εκανα αλλα που να παει το μυαλο μου. ? Εξαλλου μην χολοσκας. Αν βγουν αυτοφωτιζομενες QLED οκ δεκτό για να το κλείσουμε γιατί αύριο ο Matrixxx θα φωνάζει και θα σκουπίζει edit 23/4: να πω πως το 80% του post του φίλου warewolf προστέθηκε πολύ ώρα μετά απ την πιο πάνω φράση μου (το μήνυμα ήταν αυτό στο quote αυτούσιο) και πρέπει να τονίσω πως σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνώ με το υπόλοιπο post του αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση (ίσως αλλού). Για τους υπόλοιπους να συμπληρώσω κάτι ontopic (επιτέλους).. αν θέλετε OLED ντε και καλά, τότε κάντε λίγο υπομονή για μια 4Κ/HDR (φυσικά και το 4k αξίζει και φυσικά το HDR αξίζει ακόμα περισσότερο), θα αξίζει η υπομονή και ήδη η 920v έχει παίξει σε καλές τιμές ανα διαστήματα. Στις OLED ένα πράγμα που είναι απόλαυση γιατί το είδα με τα μάτια μου όσο την είχα, είναι το passive 3D.. δεν έχει σχέση με ΤΙΠΟΤΑ απ όσα έχετε δει σε 3d.. είχα LG με passive 3d και άλλαξα για λίγο σε OLED με passive 3d και το ίδιο υλικό που περίμενα να είναι το ίδιο και στις 2, στην OLED ήταν πολύ ανώτερο εφάμιλλο κινηματογράφου Εγώ στην XD9305 δεν πήρα καν γυαλιά γιατί μετά το passive της απλής LG και το passive της OLED δεν θέλω καν να ξέρω τι θα δω με το active το οποίο προσωπικά απεχθάνομαι.... και είναι απ τα πράγματα που στεναχωριέμαι που έχασα. Επίσης στεναχωριέμαι και ίσως ήταν και ο λόγος που δεν είχα κίνητρο να πάω σε πιο νέα OLED (εκτός απ τα λεφτά που δεν είχα) που στην παρτίδα του 2017 δεν υπάρχει 3d πλέον και στου 2016 υπάρχει μόνο απ το μεσαίο μοντέλο και πάνω.. προσωπικά αν είχα τα χρήματα (για tv και επέκταση εγγύησης) θα ήμουν σε δίλημμα αν θα πήγαινα σε φετινό μοντέλο ή πχ στο C6 το περσινό για το 3D (στην 920v αν είχα τα λεφτά ΔΕΝ θα πήγαινα μιας και ούτε το curved μου άρεσε όσο την είχα για λίγο ούτε η ευπάθεια της αλλά αν έπεφτε πχ στα 1100-1200 ίσως να το σκεφτόμουν). Επεξ/σία 23 Απριλίου 2017 από Craven
syban Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 On topic, κάποιος που ψάχνει τιβι τώρα και παίζει budget 800 900 τι καλύτερο υπάρχει? Νομίζω τίποτα. Εγώ έκανα μια υπερβολή, αντί να πάω στην ku6400 και ευτυχώς από ότι είδα. 1
Craven Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 1000 όχι 800-900.. αν έχεις 800-900 τότε αυτή είναι off budget (καλό είναι να κυριολεκτούμε.. αν έκανε πχ 800 θα την έπαιρνα και εγώ για δεύτερη) τώρα τι βρίσκεις στα 1000... εξαρτάται τι θες (κατά καιρούς παίζουν αρκετά καλές τηλεοράσεις στο 1000ρικο ή ελάχιστα παραπάνω). Αν θες μαύρο όχι δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά, αν θες 4k και hdr βρίσκεις.. η επιλογή δεν γίνεται με το budget μόνο και μια ξερή ερώτηση αν υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά με τις ανάγκες του καθενός και ούτε μπορούμε να απαντήσουμε με ένα ξερό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Το μαύρο απο μόνο του δεν μηδενίζει ξαφνικά ΟΛΑ τα άλλα βρε παιδιά. Εγώ όμως αυτό που είπα και δεν γίνεται κατανοητό δεν είναι πως δεν πρέπει να πάρει κανείς την tv ή ότι δεν είναι καλή αλλά πως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μόνο τα γούστα στην εικόνα αλλά και άλλα πράγματα όπως τα προβλήματα, την ευχρηστία, την αξιοπιστία κτλ γιατί φαντάζομαι τα 1000 ευρώ δεν τα έχουμε για πέταμα (αν τα είχαμε δεν θα ήταν αυτό το budget μας), αν αυτά τα ξέρουμε και έχουμε σκοπό να κάνουμε σωστή χρήση και να πάρουμε και ένα άλφα ρίσκο και δεν μας νοιάζει 4k, hdr (ούτε εγώ θα καιγόμουν) κτλ κτλ τότε οκ 1000 είναι μια καλή τιμή για αυτή την tv. Όπως και να χει εύχομαι να την ευχαριστηθείτε όσοι την πάρετε και είμαι σίγουρος πως με σωστή χρήση αυτό σίγουρα θα γίνει και με το παραπάνω. Αν σας παίρνει σε χρήμα παζαρέψτε και μια καλύτερη εγγύηση και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
heavyrain Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Δημοσ. 23 Απριλίου 2017 Μπορεί σαν oled οθόνη να είναι από τα πρώτα πάνελ που βγήκαν δεν παύει όμως να είναι καλύτερη από τις καλύτερες Led που κυκλοφορούν. Και αυτό γιατί είναι oled. Σαν τεχνολογία υπερισχύει των Led. Στα 999 είναι εξαιρετική η τιμή της. Μην το σκέφτεστε όσοι θέλατε τηλεόραση. Για να πάτε σε καλύτερο πάνελ oled θέλετε 1800 για σειρά b6. Δεν αξίζει για μένα διπλάσια σχεδόν τιμή για κάτι λίγο καλύτερο. ουτε καν.... δεν αρκει το μαυρο για την τελεια εικονα. Δες το αντιστοιχο θεμα στις "τηλεορασης" οπου εχει υπεραναλυθει το συγκεκριμενο. Καπου ειχα διαβασει σε ξενα φορουμ οτι ειναι λιγο λαχειο αν θα σου τυχει καλο πανελ. Θα ψαξω να το βρω Ενδεικτικα σε διπλανο φορουμ... http://avclub.gr/forum/showthread.php/146121-LG-55EG910V-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page74 Εγω προσωπικα παντα θα περιμενα για 4k και hdr σε αυτη την τιμη του χρονου... Ουτε curved οπως ειναι αυτη δες στη νενοτητα "τηλεορασεις", αναλυθηκε προσφατα. Για πες, γιατί; βγάζει προβλήματα; Με ψήνει αρκετά... ψαξε στην ενοτητα τηλεορασεις του φορουμ, εχει υπεραναλυθει το μοντελο. Σορυ αλλα παιζει kodi το webos της lg; οχι βεβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα