Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Chipset thermal pad η paste και μετά τροφοδοτικό βάσει δικής μου εμπειρίας!

http://www.insomnia.gr/topic/469224-10-συχνά-προβλήματα-πιθανές-αιτίες-και-λύσεις/page-7#entry54566749

Το θέμα με το freeze και τα τσιριχτά απο τα ηχεία σε λούπα είναι καραμπινάτο gpu driver .Το να κλείνει το pc όμως ,απαίτεί kernel privileges οπότε δύσκολα να γίνεται απο πρόγραμμα .Δεν πιστεύω να έχεις κανα OC και τζάμπα να ψάχνουμε !!

Επίσης ,έκανες τίποτα την τελευταία εβδομάδα ή πριν απο αυτή στο pc ? Κάποιο καθαρισμό ,reseat την cpu κτλπ ?

Σε παρόμοιο θέμα που είχα σε προηγούμενο PC μου, είχε διορθωθεί νομίζω κατεβάζοντας την συχνότητα στην οποία δούλευαν οι μνήμες...

καλησπέρα παίδες έχω νέα και είπα να ενημερώσω. άλλαξα λοιπόν το τροφοδοτικό με ένα corsair RMx 850x gold

και το pc δεν ξανά έσβησε...μάλιστα σε game που εσβηνε μετά από 5 λεπτά έπαιξα ώρες χωρίς πρόβλημα. επίσης είπα να δοκιμάσω και σε game όπως το GTA V που πριν αρεα και που έκανε αυτό το freeze με το loop sound και ενώ έπαιξα πάνω από 10-15 ώρες χωρίς πρόβλημα χθες έκανε και πάλυ freeze. σήμερα πάλι έκανε το freeze και 5 δευτερόλεπτα μετά πέταξε μια οθόνη γκρι με μπλε κουκκίδες(φαντάζομαι από BSOD) και όταν άνοιξα ξανά το pc μου έβγαλε μήνυμα για BSOD. ξέρω ότι τέτοιες οθόνες βγαίνουν σε gpu failure άλλα υπάρχει περίπτωση να είναι από θέμα driver/software και τελικά όχι hardware?

το σβήσιμο με το freeze τελικά φαίνεται να είναι διαφορετικό πρόβλημα!
Δημοσ.

Το freeze συνήθως είναι από κάρτα γραφικών. Το σβήσιμο είναι συνήθως από τροφοδοτικό που μπορεί να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα φορτία, συνηθως της κάρτας γραφικών.

Η κάρτα γραφικών σου , τι θερμοκρασίες σηκώνει ?edit Τώρα είδα θερμοκρασίες. Καθάρισμα κάρτας γραφικών και καινούργιο pad αν είναι δυνατόν.

ΥΓ. Αν είναι εύκολο γράψε και το κουτί σου και πόσους άνεμιστηρες έχει γιατί το καλοκαίρι έχει ήδη μπει...

• Like 1
Δημοσ.

Το freeze συνήθως είναι από κάρτα γραφικών. Το σβήσιμο είναι συνήθως από τροφοδοτικό που μπορεί να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα φορτία, συνηθως της κάρτας γραφικών.

Η κάρτα γραφικών σου , τι θερμοκρασίες σηκώνει ?edit Τώρα είδα θερμοκρασίες. Καθάρισμα κάρτας γραφικών και καινούργιο pad αν είναι δυνατόν.

ΥΓ. Αν είναι εύκολο γράψε και το κουτί σου και πόσους άνεμιστηρες έχει γιατί το καλοκαίρι έχει ήδη μπει...

το σβήσιμο διορθωτικέ με την αλλαγή του τροφοδοτικού, οι κάρτα πάνω από 70-75 βαθμούς δεν ανεβαίνει ποτε σε game (μετρημένα με το MSI afterburner), είχα τρέξει και το Furmark για κάνα 30αλεπτο και το max που είχε χτυπήσει ήταν 78c, η κάρτα ειναι η gigabyte windforce x3. για το κουτί δεν θυμάμαι μοντέλο-μάρκα αλλα όταν το είχα πάρει ήταν από τα καλά, σύνολο έχω 7 120aria ανεμιστιρια .

όταν λες pad που εννοείς στην κάρτα γραφικών?

Δημοσ.

Το freeze μπορεί να είναι και software. Θέμα driver δηλ. Αν έχεις τους τελευταίους drivers δοκίμασε τους προηγούμενους και αντίστροφα.

Δημοσ.

το σβήσιμο διορθωτικέ με την αλλαγή του τροφοδοτικού, οι κάρτα πάνω από 70-75 βαθμούς δεν ανεβαίνει ποτε σε game (μετρημένα με το MSI afterburner), είχα τρέξει και το Furmark για κάνα 30αλεπτο και το max που είχε χτυπήσει ήταν 78c, η κάρτα ειναι η gigabyte windforce x3. για το κουτί δεν θυμάμαι μοντέλο-μάρκα αλλα όταν το είχα πάρει ήταν από τα καλά, σύνολο έχω 7 120aria ανεμιστιρια .

όταν λες pad που εννοείς στην κάρτα γραφικών?

Κάνε το ίδιο με gpu z και δες εκεί θερμοκρασίες . Η θερμοκρασία της κάρτας μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη αλλά μπορεί να μην είναι το ίδιο ανθεκτική όπως παλιά. Μπορεί με το καιρό να ζορίζεται αρκετά σε θερμοκρασίες που παλιά φαινόταν νορμαλ. Γνώμη μου είναι, να βρεις τρόπο να ρίξεις την θερμοκρασία της ,αν θες να την κρατήσεις .

Αν έχει pad στο cooler καλό είναι να το αλλάξεις ,καθώς και πάστα.

Οι drivers επηρεάζουν την λειτουργία της αλλά αν έχει αρπάξει κάποιο τσιπάκι δεν θα την σώσουν....

Δημοσ.

Motherboard vrm και chipset cooling περα απο τη καρτα γραφικων.

τα οποία έχουν κάποιο δείκτη θερμοκρασίας; εμένα πχ το speedfan έχει cpu,core,system,SMIOVT4,SMIOVT5,ποιο είναι ποιο εκεί πέρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...