Krayl Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Κατι ακομα. Δεν δινω παννεληνιες οπως και 2-3 ακομα φιλοι μου. Η υπολοιπη παρεα μου κανονικα. Οποτε δεν το θεωρω τοσο αδικο ως προς τον ευατο μου αλλα και παλι. Οπως ειπα εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω στο ιδιωτικο απλα επελεξα να συνεχισω σε αυτο το σχολειο που παω και να συνεχισω αργοτερα σε ενα ΙΕΚ. Μπορει να το θεωρειται χαζο αλλα οπως ειπα δεν ξερω μου φαινεται πολυ καπως. Απλα τωρα φοβαμαι μην μπλεξουμε οπως ειπωθηκε και πιο πανω.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Για ποιο φαινόμενο μιλάς;Το φαινόμενο δεν διαβάζω στις ενδοσχολικές επειδή δίνω εξετάσεις, οι καθηγητές δίνουν τα θέματα, βάζουμε 18-20 σε όλους ανεξαρτήτως διαβάσματος στην Γ λυκείου κτλ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Το φαινόμενο δεν διαβάζω στις ενδοσχολικές επειδή δίνω εξετάσεις, οι καθηγητές δίνουν τα θέματα, βάζουμε 18-20 σε όλους ανεξαρτήτως διαβάσματος στην Γ λυκείου κτλ. Καλά μακάρι αυτό το φαινόμενο να υπήρχε μόνο εκεί. 1
louilouiCK Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Απλα δεν ξερω σπαζομαι ρε σεις παρολο που εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω να ξερω οτι συμβαινουν αυτα εκει περα. Ενας απο τους λογους που δεν πηγα παρολο που μου ελεγαν οι γονεις μου ειναι απο τα ατομα που πανε στο συγκεκριμενο σχολειο και η νοοτροπια τους ποιοι ειναι και καλα κτλπ. Επισης σπαζομαι που το θεωρουν κατα καποιο τροπο φυσιολογικο αυτο που γινεται και γι αυτο το λογο θα ηθελα αν γινεται να κανω κατι. Ακουγεται εγωιστικο απλα δεν ξερω συζητουσαμε με την παρεα μου γι αυτο το πραγμα και μου φανηκε πολυ αδικο. Μύθοι δεν πιστεύω να τους δίνουν τις απαντήσεις έτοιμες οι δάσκαλοι (ειναι και ηλίθιο εξάλλου πιο εύκολο ειναι απλά να τους βάζουν καλό βαθμό χωρίς να ξοδεύουν ώρα και μελάνι στον πίνακα... ) Αυτό που πιστεύω πως γίνεται ειναι να μην διαβάζουν τα γενικής αλλά επειδή διαβάζουν τα κατεύθυνσης μπορούν και τα πανε αρκετά καλά στα γενικής... δεν γίνεται πχ μαθητής έστω του 16 πχ μαθηματικά κατεύθυνσης να μην γράψει ένα 18 στα γενικής αφού ειναι το ίδιο πράμα πιο απλοϊκά όμως.. το ίδιο και για τα υπόλοιπα μαθήματα. Τα υπόλοιπα ειναι ζήλια ψώρα τι σε κόφτει εσένανε τι κάνουν οι άλλοι; εσύ επέλεξες να πας δημόσιο δεν σε έβαλε κάποιος με το ζόρι. Ναι είναι άδικο. Στην τελική ομως οι πανελλήνιες μετρανε. Ας φανε τη σκονη σου. Μόνο αν θες νομιζω να πας εξωτερικό, μετράει ο βαθμος απολυτηριου και (επομενως και) οι ενδοσχολικες. Αγγλία. Πάντως εχει πλάκα η νοοτροπία. Ακουω ιδιωτικο που εχει δημιουργηθεί απο φροντιστηριο. Και τα παιδια κάνουν και φροντιστήριο ή ιδιαίτερα. Ο βαθμός απολυτηρίου (ή αυτός στα τρίμηνα τετράμηνα δεν θυμάμαι κάθε πότε ήταν) μετράει ως προφορικός βαθμός δηλαδή αν γράψει πχ 16,00 στις πανελλήνιες και έχει προφορικά 18 θα πάρει 16+κάτι χιλιάδες μόρια βαθμό πρόσβασης Αν όμως γράψει 16,00 και είχε προφορικά πχ 10 θα πάρει 15+κάτι χιλιάδες μόρια βαθμό πρόσβασης. Οπότε δεν ειναι ασήμαντο το τι θα κάνεις στο σχολείο.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μαθητής του 16 στα μαθηματικά κατεύθυνσης ναι συνήθως άνετα γράφει 18 στα μαθηματικά γενικής, αλλά στα αρχαία, λογοτεχνία, ιστορία, βιολογία κτλ;
BigJoJoc Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δεν κάνουν παρανομίες απλά εφαρμόζουν καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματά τα οποία έχουν υιοθετήσει από άλλες χώρες. Επίσης να είσαι σίγουρος πως αν το ιδιωτικό είναι από τα καλά δεν υπάρχει περίπτωση κανένας μαθητής να μην περάσει κάπου στις πανελλήνιες κ μιλάμε για καλές σχολές πάντα, δεν είναι η κλεψιά η το ότι πληρώνεις για να περάσεις πανελλήνιες είναι η εκπαίδευση που προσφέρουν αυτά τα σχολεία. Κατά την γνώμη μου μην πας ΙΕΚ χαμένος χρόνος
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Επειδη ειμαι δευτερα λυκειου και του χρονου θα δωσω πανελλαδικες απο θεωρητικη εχω να πω το εξης.Οι καθηγητες χαριζονται ειδικα στη 3η λυκειου.Εχω ομως και ατομα που απο την δευτερα λυκειου της γενικης τα εχουν παρατημενα.Εγω ασχολουμαι με αλγεβρα και φυσικη μαζι και ιστορια.Την εκθεση δεν τη βαζω μεσα γιατι ειναι βασικη για ολους.Αλλα φετος εχω πετυχει στραβοξυλα.Ο χημικος δεν εξηγει τιποτα,για την ακριβεια γραφει ενα πινακα ολοκληρο και τα εξηγει ταυτοχρονα. Τα προφορικα βγαινουν απο την συμπεριφορα στη ταξη και τις ασκησεις που λυνει στον πινακα(4-5 της θετικης σηκωνονται).Το ακομα πιο καλυτερο ειναι η γεωμετρια.Τα κανει ολα τσακ μπαμ και επειδη ερχεται απο αλλου μας κανει 7η ωρα και τις 2 φορες,τουλαχιστον μας αφηνει να φευγουμε.Δεν κανει επαναληψη τωρα και κανουμε γριφους μαθηματικους.Το αποκορυφωμα ειναι η φυσικη,οπου στην αρχη ειχαμε ενα καλο καθηγητη ο οποιος ηταν με εμας της θεωρητικης ανεκτικος και δεν ειχε απαιτησεις πολλες.Πηραμε αλλο καθηγητη ως αντικαταστατη γιατι ειχε θεμα σοβαρο και ο ανθρωπος παει τρενο,λεει οτι θα φτασει στα ακρα και θα βαλει διαφορετικα θεματα στις εξετασεις.Τον εχω ικανο κι ολας ετσι οπως ειναι σαν χαρακτηρας.Γενικα οσοι κανουν μαθηματα γενικης παιδειας ειναι για μπατσες. Κυριολεκτικα ομως γιατι εχουν υπερβολικες απαιτησεις ακομα και απο εμας που δεν θα παμε θετικη.Πρεπει να καταλαβουν οτι δεν ειμαστε ολοι τα θετικα μυαλα και μαστερ στα μαθηματικα ή στη φυσικη και τη χημεια.Αυτο με εκνευριζει,και πραγματικα οταν κλαιγονται για την αντιγονη,τη φιλοσοφια ή την ιστορια οσοι ειναι θετικη θελουν ξυλο.Οι καθηγητες των μαθηματων που ανεφερα ειναι αρκετα πιο χαλαροι και τους σεβομαστε υπερβολικα. Ασκουν πολυ λιγοτερη πιεση,σε σχεση με τη χημεια,τη γεωμετρια και τη βιολογια. Ξερω οτι ειμαι αρκετα επιθετικος αλλα ειμαι εκνευρισμενος οταν λενε για τα μαθηματα γενικης και ειδικα οταν οι θετικοι κλαιγονται.
louilouiCK Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μαθητής του 16 στα μαθηματικά κατεύθυνσης ναι συνήθως άνετα γράφει 18 στα μαθηματικά γενικής, αλλά στα αρχαία, λογοτεχνία, ιστορία, βιολογία κτλ; Δεν πιστεύω να μην κάνουν τα μαθήματα που δεν έχουν αντίστοιχο σε κατεύθυνσης... απλά υπερβάλει ο TS Πχ αυτό που λέει με τον πίνακα αν δεν ειναι εντελώς ουρμπανιά το πολύ πολύ πχ να γράφουν κάνα τυπολόγιο (όπως μπορείς να κάνεις στο εξωτερικό ας πούμε στις εξετάσεις) όχι όμως τις λύσεις.
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Σας baitαρει ενα τρολ που γραφτηκε σημερα το βραδυ στο φορουμ γι αυτον τον λογο Θεκλα τι ε και. Ναι ωραιος αυτος ο αστικος μυθος στο ιδιωτικο δινουν ετοιμα θεματα αντιγραφεις κιολας κλπ. κλπ. αλλα δεν ισχυει. Για την γενικη παιδεια, στα δημοσια λυνουν οι μαθητες ασκησεις του φροντιστηριου την ωρα του μαθηματος, σε καποια ιδιωτικα εχουν την ευχερια να κανουν κατευθυνση εκεινη την ωρα, ε και?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Και το να λύνουν φροντιστηριακές ασκήσεις εν ώρα μαθήματος απαράδεκτο είναι.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Εντάξει το θέμα άνοιξε για να καταλήξει κάτι σε στύλ ιδιωτικά vs δημόσια, πάλι καλά που δεν έφτασε εκεί ακόμα. Για οποια παράβαση θεωρείς οτι υπάρχει στο κομμάτι του παιδαγωγικού τομέα να απευθυνθείς στο υπουργείο παιδείας. Έτσι όπως διάβασα το topic νόμιζα οτι ο ts θα έλεγε για πολεοδομική παράβαση ή κάτι άσχετο. Τα περί μαθητών από ιδιωτικά που με κάποιους μαγικούς τρόπους παίρνουν περισσότερα μόρια στις πανελλήνιες τα θεωρώ μυθεύματα που υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτό μπορώ να πω επειδή κράτησα επαφές με φίλους μου από το ιδιωτικό σχολείο που πήγαινα μικρός, τα στουρνάρια δεν πέρασαν καν σε σχολή μετά βέβαια πήγαν σε κολλέγιο επειδή είχε λεφτά ο μπαμπάς άλλο αυτό, οι μέτριοι πέρασαν σε μέτριες σχολές ΤΕΙ/ΑΕΙ και οι καλοί σε καλές σχολές των ΑΕΙ. η ίδια αξιοκρατία υπάρχει στην βαθμολόγηση των γραπτών και τα μόρια μεταξύ μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Για τα έτοιμα θέματα των πανελλαδικών, απλά γελάνε και τα μπετά. Γενικά τα καλά ιδιωτικά δεν έχουν καμιά παράβαση ούτε περίεργα πράγματα στο κομμάτι της διδασκαλίας. Κάτι σχολεία που μοιράζουν απολυτήρια με 19 και 20 είναι μη γνωστές σχολές που κοιτάνε να βρούνε τρόπο να μαζέψουνε πελατεία.
Anorymous Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Αν δεν κάνω λάθος από φέτος έχει ψηφιστεί νόμος που τα παιδιά του ιδιωτικού θα περνούν απολυτήριο αφού περάσουν δημόσια επιτροπή
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Αν δεν κάνω λάθος από φέτος έχει ψηφιστεί νόμος που τα παιδιά του ιδιωτικού θα περνούν απολυτήριο αφού περάσουν δημόσια επιτροπή Δεν ξέρω που το άκουσες/διάβασες αυτό. Το μόνο σχετικό που βρίσκω είναι http://www.protothema.gr/greece/article/570001/epitropes-tou-dimosiou-tha-kanoun-tis-exetaseis-ton-mathiton-sta-idiotika-sholeia/
Ablaoublas_542 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Για την τριτη γυμνασιου εχουνε χαζεψει τελειως, θα βαζει θεματα ο δημοσιουπαλληλιτης χωρις να ξερει τι εχει διδαχθει και πως μεσα στην ταξη. Βασιλη να ξερεις οτι και πολυ γνωστα ιδιωτικα τα τελευταια λιγα χρονια κανουν μαθημα κατευθυνσης την ωρα της γενικης παιδειας. Βεβαια μεμπτο ηθικα δεν ειναι, αφου κατα κανονα βγαζουν την ιδια υλη με τα δημοσια. Basketballfan δεν καταλαβαινω τι βρισκεις απαραδεκτο στο να λυνουν αυτοβουλα οι μαθητες ασκησεις που πανω τους θα εξεταστουν στις πανελληνιες, την ωρα των κειμενων πχ
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Στις άλλες χώρες λύνουν ασκήσεις άλλων μαθημάτων εν ώρα μαθήματος επειδή θα εξεταστούν σε αυτό για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα