Hiddenite Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Καλησπέρα θέλω σιγά σιγά να εκσυγχρονιστώ και να αποφύγω την αναμονή στην τράπεζα και στις οποιες υπηρεσίες πληρωμών. Πόσο ασφαλές είναι το i-bank; Με χρήση απο συγκεκριμένους υπολογιστές είναι εύκολο να παραβιαστεί ο λογαριασμός και να αφαιρέσει χρήματα κάποιος; Επειδή θα βγάλω κωδικούς , μεγαλύτερη ασφάλεια παρέχει η συσκευή με τους κωδικούς ή το sms ; Τί να προτιμήσω εάν είναι στο χέρι μου; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ευπρόσδεκτη 1
makfil Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Χρησιμοποιώ το e-banking της ΕΤΕ από την εποχή που μας έδιναν το ζευγάρι των κωδικών σε σφραγισμένο φάκελο από το κατάστημα. Η κατάσταση εξελίχθηκε από τότε με το μηχανάκι και στη συνέχεια με τα sms. Τα λογισμικά όλων των τραπεζών είναι ασφαλή, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα.
isay Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 @Hiddenite Τα web banking των εταιρειών ειναι πολύ πιο ασφαλή απο τους χρήστες. Αν θες τη γνώμη μου και κρίνοντας απο τις ερωτήσεις σου, καλύτερα ζήτα να προμηθευτείς το μηχανάκι με τους κωδικους.
SeXBOX Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Είναι πάρα πολύ ασφαλές κάθε 3-4 μήνες σου ζητάει να αλλάξεις κωδικό και μάλιστα απαιτεί να βάλεις έναν που δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει και να είναι δύσκολος. Πιο πολύ κινδυνεύεις από το να ξέρουν τον Κωδικό Χρήστη παρά το Συνθηματικό. Εγώ επειδή βαριέμαι τα κινητά ακόμα χρησιμοποιώ τον generator μέχρι να τα φτύσει...
SeXBOX Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δεν δίνουν μηχανάκι πλέον. Δεν δίνουν όχι, αλλά όταν έκανα εγώ ήταν όταν πρώτο δίνανε και δόξα τον θεό δουλεύει ακόμα παρά την σκληρή χρήση γιατί κάνω συναλλαγές κάθε μέρα για λόγους εργασιακούς αλλά και εξοφλήσεις και το να μου χτυπάει το κινητό κάθε λίγο και λιγάκι θα μου έσπαγε τα νευρά... οπότε πάλι καλά που δουλεύει και με ένα κλικ εχω τον i-code.
Hiddenite Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Οπότε μηχανάκι δεν παίζει. Πιστεύω πως θα είναι αρκετά δύσκολο να διαβάσει κάποιος τρίτος τον κωδικο του sms. Σε περίπτωση όμως που γίνει κάποια κίνηση απο άγνωστο μπορώ κατά κάποιο τρόπο να την αμφισβητίσω και να δικαιωθώ; Έχει ακούσει κάποιος κατι τέτοιο;
makfil Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αφού φοβάσαι τόσο πολύ τη διαδικασία αυτή, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν παραπάνω, μάλλον θα πρέπει να ακυρώσεις τις σκέψεις που έκανες για e-banking. Πιο πολύ σου ταιριάζει η διαδικασία σε κατάστημα. 1
theopan Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Αδερφέ προχώρα και άσε το ψείρισμα... Δεν στέκουν αυτά που λες. Είναι αστείες οι ανησυχίες σου. Το να διαβάσει (πως άραγε; ) κάποιος το sms με τον κωδικό επιβεβαίωσης που ισχύει για 2 λεπτά μόνο δεν τον ωφελεί πουθενά εκτός κι αν ξέρει ταυτόχρονα και το username και το password. Σε κάθε περίπτωση άντε και ξεπέρασε όλους τους "άθλους", αυτό που μπορεί να κάνει είναι έμβασμα σε άλλον λογαριασμό ο οποίος ανιχνεύεται φυσικά άμεσα. Με ebanking αποκλειστικά πορευόμαστε εδώ και χρόνια για το 95% των συναλλαγών μας. Πλέον όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες το ποσοστό πήγε στο 99%. Δεν τίθεται θέμα πια να παραμένει άλλο κάποιος χωρίς ebanking.
SeXBOX Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Οπότε μηχανάκι δεν παίζει. Πιστεύω πως θα είναι αρκετά δύσκολο να διαβάσει κάποιος τρίτος τον κωδικο του sms. Σε περίπτωση όμως που γίνει κάποια κίνηση απο άγνωστο μπορώ κατά κάποιο τρόπο να την αμφισβητίσω και να δικαιωθώ; Έχει ακούσει κάποιος κατι τέτοιο; Ο κωδικός κρατάει για 2-3 λεπτά μετά αυτό ακυρώνεται... δεν μπορώ να καταλάβω τι φοβάσαι... αν φοβάσαι τόσο πολύ πια, μπαίνε στο i-bang με incognito window.
Hiddenite Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πρώτα απ'όλα . Δεύτερον εκφράζω κάποιες αμφιβολίες - ανησυχίες οι οποίες χρειάζονται μερικές λέξεις για απάντηση και όχι υποδείξεις και άλλα άσχετα. Ευχαριστώ και πάλι
stelios18120 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Φίλε μου μην φοβάσαι Έχει προχωρήσει πολύ το θέμα και είναι ασφαλείς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τράπεζες κτλπ Μην μένεις πίσω και τρως τον χρόνο σου σε ουρές και άλλα τέτοια.
Hiddenite Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Τελικά πήρα κωδικούς και εγώ. Πολύ απλή η διαχείριση. Ενημερωτικά πλέον δεν υπάρχει η συσκευή κωδικών. Μόνο με SMS στέλνεται ο κωδικός και όχι σε κάθε συναλλαγή. Επίσης ενεργοποίησα και το πακέτο alerts το οποίο σε κάθε κίνηση -συναλλαγή λογαριασμού και κάρτας στέλνει ενημερωτικό SMS ,με κόστος 20 € το χρόνο.
stelios18120 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Τα 20€ τα πληρώνεις επιτόπου η τα πληρώνεις τέλος του χρόνου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα