Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Καλησπέρα, δε θα μπω στη διαδικασία να πω πως φταίει το ταδε κομμα. Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται με τον ΕΦΚΑ εδω και μερικές εβδομάδες και εχω ανακαλύψει μερικές χιλιάδες ιστοσελίδες. (Εντάξει υπερβάλω αλλα δε θα ήταν απίθανο). Ο λόγος της γενικής αναζήτησης ήταν η προσπάθεια μου να βρω τις οφειλές μου στο δημόσιο και στον ΟΑΕΕ. Του δημοσίου τα βρήκα, ευκολα σχετικά. Τα του ΟΑΕΕ, τα είχα βρει, τωρα εξαφανίστηκαν απο εκει που ήταν. Θα ήθελα πολυ γνώστες σε τετοια ζητήματα να μας πουν την γνώμη τους για το στήσιμο γενικά των κρατικων σελίδων. Γιατι τοσες πολλές; Γιατι τοσο ασχημες και κακοφτιαγμένες; Ξεκινάμε; efka.gov.gr: που είναι ενημερωτική σελίδα και τίποτα παραπάνω, με το κουμπί ''ηλεκτρονικές υπηρεσίες'' μας πάει σε άλλες σελίδες. Οπτικά ομορφη. idika.org.gr: που είναι ουσιαστικά η εφαρμογή του ΕΦΚΑ για τον έλεγχο σε θεματα ασφάλισης (μαλλον δηλαδή) amka.gr: με εφαρμογή αναζήτησης που θα μπορούσε να λειτουργεί μέσα απο το efka.gov.gr μιας και πρόκειται για σχετική πληροφορία με την ασφάλιση. Αλλα φυσικά έχουμε μια ολόκληρη σελίδα για την αναζήτηση του ΑΜΚΑ μας. Οπτικά σελίδα του 1999. Να χαρώ εγω εξυχρονισμό. atlas.gov.gr: που δεν κάνει τιποτα ουσιαστικά. Ειλικρινά, δεν εχω βρει να κάνει κάτι αυτη η σελίδα. Πείτε μου, τι κάνει; Τι μπορώ να βρω εκει που δε το βρίσκω στο efka.gov.gr; Σελίδα απομεινάρι; gsis.gr: ασχολίαστη ποιοτικά σαν σελίδα. Ουσιαστικά είναι σελίδα της εφορίας έτσι; Οπτικά, σελίδα στις αρχές του 2002. apografi.gov.gr: Οχι, δεν είναι απο τις σελίδες που με ενδιαφέρουν, όμως την αναφέρω μιας και είναι ίσως η σελίδα με το "καλύτερο" σε εισαγωγικά πάντα στήσιμο, μιας και με μεγάλη ευκολία βρίσκεις αυτο που θέλεις. Πληροφορίες βασικά για τον αριθμό των Δ.Υ. diavgeia.gov.gr: Και να καει και να μην καεί η συγκεκριμένη σελίδα. Κακόγουστη οπτικά που αν κατα λάθος ξέρεις τι ψάχνεις μπορεί να το βρεις. Αυτα για αρχή. Αν θελετε να σχολιάσετε κάποια άλλη, παρακαλώ, ελευθερα!
barelyinterested Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Απ'ότι βλέπω η κριτική σου αφορά αποκλειστικά την αισθητική, πράγμα που δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν. Όσον αφορά την εργονομικότητα πάσχουν αρκετά, αλλά ούτε αυτά είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα. Και ο κατακερματισμός που αναφέρεις προκύπτει από την έλλειψη συνεννόησης και δυνατότητας συνεννόησης μεταξύ τμημάτων του δημοσίου, τον χρόνο υλοποίησης του έργου, κατανομή κονδυλίων κτλ. Επίσης η "ασχήμια" προκύπτει από την αδράνεια. Όταν έχεις ένα μπλόγκ αλλάζεις θέμα ή το ξαναγράφεις σε άλλη πλατφόρμα και τελείωσες. Όταν έχεις μία κρατική ιστοσελίδα που πρέπει να έχει υψηλή διαθεσιμότητα και ορισμένες προδιαγραφές κοστίζει πάρα πολύ να την ξαναφτιάξεις απλώς για να σου γεμίζει το μάτι και να παίζει στα κινητά. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ασφάλεια των δεδομένων, πράγμα που δεν φαίνεται έυκολα, καιι ενώ υπάρχουν άτομα στο δημόσιο και ειδικά σε εξειδικευμένες θέσεις που κάνουν μία κάποια προσπάθεια, είναι πιθανό ότι θε έχουμε πολλές τρύπες.
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 efka.gov.gr: που είναι ενημερωτική σελίδα και τίποτα παραπάνω, με το κουμπί ''ηλεκτρονικές υπηρεσίες'' μας πάει σε άλλες σελίδες. Οπτικά ομορφη. Για να βρω τις εισφορές μου ως ΕΕ, πρώτα με πάει στο taxis για να πιστοποιήσει ότι είμαι εγώ και μετά με γυρνάει πίσω στο σάιτ του ΕΦΚΑ και μου ζητάει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για να ξαναπιστοποιήσει ότι είμαι εγώ. Γιατί χρειάζεται διπλή πιστοποίηση, μην πάει κανένας άσχετος και μου πληρώσει κατά λάθος τις εισφορές μου! Παράνοια σκέτη, πραγματικά όποιος σκέφτηκε τέτοια logins είναι πραγματική διάννοια.
dexterios Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Για να βρω τις εισφορές μου ως ΕΕ, πρώτα με πάει στο taxis για να πιστοποιήσει ότι είμαι εγώ και μετά με γυρνάει πίσω στο σάιτ του ΕΦΚΑ και μου ζητάει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για να ξαναπιστοποιήσει ότι είμαι εγώ. Γιατί χρειάζεται διπλή πιστοποίηση, μην πάει κανένας άσχετος και μου πληρώσει κατά λάθος τις εισφορές μου! Παράνοια σκέτη, πραγματικά όποιος σκέφτηκε τέτοια logins είναι πραγματική διάννοια. Μήπως το έχουν έτσι ώστε να μπορούν πληρεξούσιοι δικηγόροι, λογιστές κτλ να βλέπουν στοιχεία των πελατών τους χωρίς να χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς του πελάτη ; Πχ να μπαίνουν με το δικό τους taxis και να βάζουν το αφμ και αμκα του πελάτη τους για να διευθετήσουν τις οφειλές του;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα