Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη με ενδιαφερει να γραψω παλι πανελλαδικες του χρονου απο αλλη κατευθυνση ηθελα να ρωτησω το εξης:τι πιθανοτητες υπαρχουν να αλλαξει το συστημα που επιτρεπει στους αποφοιτους να επιλεξουν οποια κατευθυνση θελουν;

Και επιπλεον με τα παλαιοτερα συστηματα γινοταν οι αποφοιτοι να επιλεξουν διαφορετικες δεσμες;

Δημοσ.

Οι πιθανοτητες ειναι 37,1% να αλλαξει. Στην Ελλαδα ζουμε , πως μπορουμε να ξερουμε και πιθανοτητες να αλλαξει το συστημα.

Εαν εχεις ηδη πτυχιο τσεκαρε για κατατακτηριες, εχουν βοηθησει πολυ κοσμο

Δημοσ.

Οποιαδήποτε κατεύθυνση μπορείς να διαλέξεις ως απόφοιτος όταν θα πας να κάνεις την αίτηση για τις Πανελλήνιες. Απλώς δεν θα έχεις το +/-0,6 από τους προφορικούς. Τα μόρια σου δηλαδή θα υπολογιστούν μόνο από τα γραπτά σου.

Δημοσ.

Πλέον δεν μετράνε οι προφορικοί βαθμοί ούτως ή άλλως.

Αυτό που συζητάνε είναι να καταργηθούν εντελώς οι πανελλήνιες και να υπάρχει κάποιο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ανεξάρτητο από το λύκειο, αλλά ειλικρινά δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα γίνει τόσο άμεσα ώστε να σε επηρεάσει. Για του χρόνου που λες, δηλαδή, το βλέπω δύσκολο.

Το να παραμείνει το ισχύον σύστημα αλλά να μην σου δίνει την επιλογή των μαθημάτων στα οποία θα εξεταστείς το βρίσκω απίθανο, όσο δεν πάει. Δεν μπορεί να σε δεσμεύει να μείνεις στα μαθήματα της κατεύθυνσης που ακολουθούσες όταν τέλειωσες το λύκειο, και γιατί τα συστήματα τα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα οπότε δεν είναι απαραιτήτως τα ίδια μαθήματα που ίσχυαν τότε (όποτε κι αν ήταν αυτό το «τότε») και τώρα, αλλά και επειδή πλέον για συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο χρειάζεται να εξεταστείς σε απολύτως ορισμένα μαθήματα. Δεν ισχύει δηλαδή πια το σενάριο «δίνω σχολές άλλου πεδίου με μαθήματα χαμηλότερου συντελεστή».

Στα λέω επειδή κι εγώ ξαναδίνω φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, κι εφόσον η σχολή που θέλω ανήκει στο 1ο πεδίο ήμουν αναγκασμένος να εξεταστώ στα μαθήματα της Θεωρητικής κατεύθυνσης, ασχέτως του ότι εγώ ήμουν των θετικών επιστημών. Αν, για παράδειγμα, δεν μου επέτρεπε να επιλέξω αυτή την κατεύθυνση (κύκλο σπουδών ή όπως τέλος πάντων το λένε τώρα) επειδή εγώ είχα τελειώσει άλλη κατεύθυνση (εμείς τότε έτσι τα λέγαμε, χεχε) μου απέκλειε τη σχολή που ήθελα, που δεν έχει νόημα όταν σου δίνει τη δυνατότητα να ξαναδώσεις, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Πέρα από αυτά, σου εύχομαι καλή επιτυχία και να το τολμήσεις εφόσον έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σου. Μην σε πτοήσουν τυχόν σχόλια ορισμένων που μπορεί να σου πουν ότι είναι δύσκολο να αλλάξεις κατεύθυνση ή να ξαναδώσεις μετά από χρόνια (αν δεν έχεις τελειώσει πρόσφατα όπως εγώ). Όλα γίνονται αν θέλουμε.

Δημοσ.

Αυτό που συζητάνε είναι να καταργηθούν εντελώς οι πανελλήνιες και να υπάρχει κάποιο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ανεξάρτητο από το λύκειο, αλλά ειλικρινά δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα γίνει τόσο άμεσα ώστε να σε επηρεάσει. Για του χρόνου που λες, δηλαδή, το βλέπω δύσκολο.

Ποτέ δεν θα γίνει.

Είναι άλλη μια πιπίλα της συγκεκριμένης -επικίνδυνης- κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι είναι απλά άσχετοι, υπόσχονται πράγματα χωρίς να δουν πρώτα να όντως γίνονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...