Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κάποτε έρχεται η ώρα για αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου για την προστασία των δεδομένων σου και τότε ξεκινάει το δίλημμα και το ψάξιμο...!!!! Μετά από ψάξιμο βρήκα τον Seagate Backup Plus Slim 2TB και τον WD Elements Portable 2TB και σας ερωτώ ποιόν θα αγοράζατε με τα εξής κριτήρια, την ταχύτητα, τις συνδέσεις και την αξιοπιστία τους...;;;; Αν έχετε και καμιά άλλη πρόταση πείτε την...!!!!!

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνολικά έχω αγοράσει καμιά 50ρια σκληρούς από το 2000.

Seagate ήταν ένας, τον τσέκαρα σήμερα με hd sentinel και μου έβγαλε υγεία 40% και προσδοκόμενο υπόλοιπο ζωής 40 μέρες.

Βέβαια είναι του 2009.

Ωστόσο έχω wd του 2006 σε pc εργασίας , με 100% υγεία. 

Για μένα μόνο wd.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε UsualSuspect__

τον σβήνεις ποτέ τον υπολογιστή; Έχεις τροφοδοσία μέσω UPS;

Πάντα ανοιχτός μένει και δεν έχω ups. Επίσης έχει κλείσει από διακοπές ρεύματος πάνω από 50 φορές :P 

• Like 1
Δημοσ.

στατιστικές από τις γνώμες και τις εμπειρίες μελών εδώ δεν έχουν και πολύ σημασία, αφού μεμονομενες περιπτώσεις δεν λένε κάτι.. Σημασία επίσης έχει και  η διείσδυση κάθε εταιρείας. Είναι γεγονος ότι η WD  πουλάει περισσότερο, είναι λοιπόν δεδομενο ότι σαν βλάβες θα βρείς περισσότερους μεWD, αν όμως το ανάγεις όμως στον αριθμό των δίσκων, τότε τα πράγματα αλλάζουν...πχ σε 300wd με 10% βλάβη έχουμε 30 χαλασμενους δισκους....και σε 100 seagate με 20% βλάβες έχουμε 20 δίσκους...

Εκ πείρας ή γνώμη μου WD

Δημοσ.

Η WD ειναι τα τελευταια 2 χρονια πρωτη σε disk fails απο ολες τις εταιρειες. Αναλογικα ολα αυτα ετσι. Η seagate αρκετα πιο αξιοπιστη στα τελευταια της κοματια.

Εχει ξανασυζητηθει το θεμα με πινακες και λινκς.

Δημοσ.

Αξίζει η αγορά άνω των 2Τ χωρητικότητα ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου η είναι επικίνδυνη  γιατί μπορεί να πάθει κάτι και να τα χάσεις όλα..;;; Υπάρχει και η άποψη ότι είναι καλύτερη η αγορά πολλών εξωτερικών σκληρών δίσκων για να είσαι σίγουρος, Εσείς τι πιστεύετε..;;;

Δημοσ.

Αξίζει η αγορά άνω των 2Τ χωρητικότητα ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου η είναι επικίνδυνη  γιατί μπορεί να πάθει κάτι και να τα χάσεις όλα..;;; Υπάρχει και η άποψη ότι είναι καλύτερη η αγορά πολλών εξωτερικών σκληρών δίσκων για να είσαι σίγουρος, Εσείς τι πιστεύετε..;;;

Πρέπει να έχεις διπλά back up για να είσαι σίγουρος , επίσης είναι καλύτερη η αγορά η αγορά θήκης

http://www.skroutz.gr/c/2027/docking-station-hdd/m/887/RaidSonic.html?keyphrase=icy+box

μετά παίρνεις 2 δίσκους και είσαι εντάξει , είναι πιο πολυέξοδη κίνηση αλλά πιο αποτελεσματική μιας και οι εξωτερικοί δίσκοι δεν ξέρεις τι δίσκους έχουν μέσα , επίσης οι controllers τους χαλάνε πιο εύκολα B)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είτε WD, είτε Seagate το θέμα είναι να παίρνετε δίσκους από την enterprise σειρά. Μεγαλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερες εγγυήσεις.

Δημοσ.

Μια ζωή είμαι με WD αλλά τον τελευταίο καιρό τα έχει μ@μήσει. Μακριά από τους νέους Blue. Είναι rebadged Green μιας και οι Green σταμάτησαν. Black, Red ή HGST. Επίσης, μακριά από 2,5άρηδες εξωτερικούς μιας και η WD έχει ενιαία πλακέτα για τον δίσκο και τον USB controller. Ο USB Controller καίγεται εύκολα και ο δίσκος είναι πλέον άχρηστος. Την έπαθα μια φορά και αναγκάστηκα να αγοράσω νέα πλακέτα, να μεταφέρω τα Bios IC από την παλιά στην νέα πλακέτα, για να μπορέσω να πάρω τα αρχεία μου...

Εγώ πλέον για εξωτερικούς, αγοράζω σκέτο 2,5άρη δίσκο και ξεχωριστή θήκη USB 3.0, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Δημοσ.

Seagate στο laptop της υπογραφής μου μετά από 1 χρόνο,με μόνο 1 format αργούσε στα πάντα και εμφάνισε υγεία 3%.

Μπορεί να έπεσα σε περίπτωση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...