Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συγκρίνεις ανόμοιους δίσκους. Ο Ironwolf είναι NAS δίσκος, δηλαδή κατασκευασμένος για να δουλεύει όλη μέρα για backup. Ο Barracuda είναι πιο γρήγορος αλλά με μικρότερη αντοχή. Αν θες έναν δίσκο που να τα συνδυάζει όλα πάρε έναν Constellation με τιμές να ξεκινούν από τα €150 για 2TB.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η απόφαση τελικά είναι ποιο δύσκολη από όσο πίστευα...!!!! Ψάχνοντας βρήκα και αυτόν Intenso Sata III HDD 3.5" 3TB τι γνώμη έχετε..;;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είναι λίγο ποιο πάνω αυτός που λέω..!!! Τον κοίταξα και αυτόν που λές είναι ποιο ακριβός αλλά πρέπει να είναι καλύτερος και έχει και 5 χρόνια εγγύηση...!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε συ Dennis, αντί να ρωτάς τι γνώμη έχουμε για κάθε δίσκο που βρίσκεις γιατί δεν μας περιγράφεις τις ανάγκες σου; Έχεις παραθέσει τελείως διαφορετικούς δίσκους, ο ένας είναι surveillance, ο άλλος NAS, o τρίτος Desktop κλπ. Κάθε δίσκος έχει διαφορετικές προδιαγραφές. Εσύ γιατί το χρειάζεσαι;

Δημοσ.

Για back up σε desktop αλλά όχι για να τον βάλω στο tower...!!!!! Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί και εγώ με τα είδη των σκληρών δίσκων που υπάρχουν στην αγορά...!!!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τότε ψάχνεις για NAS δίσκο. Σε Seagate έχεις Ironwolf αν θες κάτι φτηνό, Constellation και Enterprise Capacity αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις παραπάνω. Σε WD, Red ή Red Pro αντιστοίχως, ή την καινούργια σειρά Gold που είναι enterprise δίσκοι.  Και σε Hitachi  έχεις τους Deskstar και τους ακριβότερους Ultrastar.

Αυτές είναι λίγο πολύ οι επιλογές σου.

Δημοσ.

Κατατοπιστικότατος, είμαι μεταξύ του Seagate IronWolf και του Western Digital Red και αν ξέρεις πες μου ποιος είναι ποιο γρήγορος και αθόρυβος.. Ακόμα θέλω να μου πείς ποια θήκη δισκου να πάρω, τι μάρκα γιατί δεν τις ξέρω...;;; Είναι αξιόπιστη αυτή η επιλογή των δίσκων αντι των εξωτερικών που είναι στην αγορά...;;;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι Red έχουν πολύ καλή φήμη. Για IronWolf δεν γνωρίζω αλλά από κριτικές στο Amazon έχουν πολύ καλά σχόλια. Δεν ξέρω τι να σου προτείνω γιατί δεν έχω εμπειρία, αγοράζω μόνο enterprise δίσκους που στοιχίζουν αρκετά αλλά έχουν μεγάλη εγγύηση. Για θήκες πάρε κάτι σαν τις ακόλουθες:

https://www.skroutz.gr/s/3997213/LC-Power-LC-35U3.html

https://www.skroutz.gr/s/5348743/Burn-Out-External-Case-Serial-ATA-3-5-USB-3-0.html

Όσο για αξιοπιστία, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή να αγοράζεις τέτοιους δίσκους από ότι τους έτοιμους εξωτερικούς που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρεις τι περιέχουν.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για θήκες.. Υπάρχει κίνδυνος με τις θερμοκρασίες καθώς μέσα στο tower υπάρχει ψύξη οι θήκες έχουν τέτοιο σύστημα..;;;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όλη μέρα ανοιχτό θα τον έχεις τον δίσκο; Συνήθως τέτοιους δίσκους τους ανοίγουμε, πάιρνουμε το backup και μετά τους κλείνουμε πάλι. Αλλιώς πας για θήκη με ανεμιστήρα αλλά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη (για δύο+ δίσκους) για να έχει τέτοια κατασκεύη και άρα μεγαλύτερο κόστος. Υπάρχουν και μονές με ανεμιστηράκια, για παράδειγμα:

https://www.skroutz.gr/s/5871432/Fantec-ER-35U3-6G.html

Σε γενικές γραμμές πάντως, μέχρι 45 βαθμούς είναι εντάξει. Δύσκολα να πας παραπάνω ακόμα και με θήκη.

Δημοσ.

Όχι θα μεταφέρω ότι έχω στο σκληρό μου για να τον ξελαφρώσω γιατί κοντεύει να φουλάρει και θα περνάω ότι θέλω απευθείας στο backup για να μην τα χάσω...!!!!! Οπότε δεν ξέρω αν θα χρειαστεί τέτοια θήκη..!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...