Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!

ειμαι 24 , τελειοφοιτος ιεκ.

εχω μπουχτισει με τα ελληνικα δεδομενα..δουλευω πολλες ωρες..ασχολουμε με διαφορα πραγματα(πανω στο αντικειμενο μου) και απολαβες δεν εχω (αυτες που θελω).

σκεφτομαι οτι δεν γινεται να δουλευω τοσο σκληρα , τοσο καιρο..να διαβαζω , να ξερω καποια πραγματα και να μην μπορω να τα αξιοποιησω η να μην εχουν τις αναλογες αποδοχες απο αυτα..

εχω μαζεψει ενα σεβαστο ποσο χρηματων, και εχω lower.

το ερωτημα μου ειναι , μπορω να παω αγγλια? σκωτια? για σπουδες και δουλεια εξω , why not.

τωρα με το brexit , υπαρχει μια ασταθεια..και δεν εχω καποιον γνωστο εξω ν τον ρωτησω τι παιζει.

για πειτε τις γνωμες σας και τις εμπειριες σας

Δημοσ.

Νομίζω ότι η πιστοποίηση του ΙΕΚ δεν αναγνωρίζεται στο εξωτερικό....

δεν εχω παρει πιστοποιηση.

δεν εχω ελπιδες να παω εξω να σπουδασω?

Δημοσ.

δεν εχω παρει πιστοποιηση.

δεν εχω ελπιδες να παω εξω να σπουδασω?

Φυσικά και μπορείς να πας στο εξωτερικό για σπουδές.

Απλά το "τελειόφοιτος ΙΕΚ" είναι άσχετο

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να πας στο εξωτερικό για σπουδές.

Απλά το "τελειόφοιτος ΙΕΚ" είναι άσχετο

Με το σεβαστό ποσό που έχει μαζέψει για ΗΒ σπουδές αποκλείεται..

Δημοσ.

αρα , ποιο θα ειναι το κριτηριο εισαγωγης μου στο πανεπιστημιο εκει?

το απολυτηριο λυκειου?

επισης ποιο ειναι το ποσο που πρεπει να διαθεσει κανεις?ακουω διαφορα για 'δανεια σπουδων' . τα λεφτα μου λογικο ειναι να μην φτασουν για ολα τα ετη , μπορω να παρω ενα δανειο για να τελειωσω την σχολη και να το ξεπληρωσω μετα?

Δημοσ.

αρα , ποιο θα ειναι το κριτηριο εισαγωγης μου στο πανεπιστημιο εκει?

το απολυτηριο λυκειου?

επισης ποιο ειναι το ποσο που πρεπει να διαθεσει κανεις?ακουω διαφορα για 'δανεια σπουδων' . τα λεφτα μου λογικο ειναι να μην φτασουν για ολα τα ετη , μπορω να παρω ενα δανειο για να τελειωσω την σχολη και να το ξεπληρωσω μετα?

http://bfy.tw/BVYF

Αγγλικά ξέρεις

Δημοσ.

Καταρχην ξεκαθαρισε τι θες. Θες να βγεις για σπουδες ή για δουλεια;

Αν εχεις καλη εμπειρια, κοιτα για δουλεια.

Δημοσ.
[...]

για πειτε τις γνωμες σας

Προσπάθησε να πάρεις την Πιστοποίηση του ΙΕΚ. Από το τίποτα, καλή κι αυτή. Πιθανώς να βοηθήσει στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Τελειοποίησε τα Αγγλικά και δώσε IELTS. Μαζεύεις αποδεικτικά προϋπηρεσίας.

Για σπουδές σε Αγγλία- Σκωτία- Ιρλανδία θα χρειαστείς το απολυτήριο λυκείου. Δίδακτρα περίπου 10κ το χρόνο. Χώρια τα έξοδα για διαμονή, σίτιση, μετακινήσεις, εκπαιδευτικό υλικό κλπ. Για αυτό πολλοί φοιτητές παίρνουν δάνειο.

Στη διάρκεια των σπουδών μπορείς να εργαστείς part-time.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχην ξεκαθαρισε τι θες. Θες να βγεις για σπουδες ή για δουλεια;

Αν εχεις καλη εμπειρια, κοιτα για δουλεια.

μαιρη , θελω να βγω για σπουδες , για να μπορω να εχω επιλογες αργοτερα.

σαν τι εμπειρια μπορει να εχει ενας 24χρονος..ιεκ τελειωσα και θυμασαι τι προυπηρεσια εχω σε τι δουλειες...

οτι κανω το κανω μονος , με οτι αυτο συνεπαγεται.

απλα σκεφτομαι να σπουδαζω και να δουλευω λιγ- πολυ , για να βγαζω λιγα απο τα εξοδα μου.δεν μπορω να συντηρηθω απο τους δικους μου.

αυτη τη στιγμη μπορω να κανω μια αρχη και να ξεκινησω για κανα χρονο.μετα? πρεπει να παρω δανειο.

καταρχην δεν εχω βρει σε ποιο πανεπιστημιο να παω.θελω να ασχοληθω με computer science / network engineer.

δεν ξερω ποιες χωρες να προτιμησω. και δεν εχω ιδεα ποια πανεπιστημια ειναι 'καλα'..

γενικος ειμαι στα τυφλα και τωρα ξεκινησα το ψαξιμο

Προσπάθησε να πάρεις την Πιστοποίηση του ΙΕΚ. Από το τίποτα, καλή κι αυτή. Πιθανώς να βοηθήσει στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Τελειοποίησε τα Αγγλικά και δώσε IELTS. Μαζεύεις αποδεικτικά προϋπηρεσίας.

Για σπουδές σε Αγγλία- Σκωτία- Ιρλανδία θα χρειαστείς το απολυτήριο λυκείου. Δίδακτρα περίπου 10κ το χρόνο. Χώρια τα έξοδα για διαμονή, σίτιση, μετακινήσεις, εκπαιδευτικό υλικό κλπ. Για αυτό πολλοί φοιτητές παίρνουν δάνειο.

Στη διάρκεια των σπουδών μπορείς να εργαστείς part-time.

μα ο φιλος απο πανω λεει οτι δεν τα αναγνωριζουν τα ιεκ.

προυπηρεσια δεν εχω στο αντικειμενο πανω.

Δημοσ.

Ξέρω περιπτώσεις που μετρησε η Πιστοποίηση ΙΕΚ. Όμως ήταν σε άλλη χώρα.

Η προϋπηρεσία θα βοηθήσει στην ευρεση ημιαπασχόλησης.

Ψάξε καλά ιστοσελίδες πανεπιστημίων και κόστος ζωής των πόλεων. Στην περίπτωσή σου νομίζω συμφέρει να σπουδάσεις Σκωτία.

Δημοσ.

Εξαρταται τι θελεις ακριβως...εαν θελεις να πας χημικος μηχανικος, το ΙΕΚ δεν παιζει κανα ρολο. Εαν θες να πας σε καποια πιο απλη σχολη και οχι πανεπιστημιο το ΙΕΚ ισως βοηθησει λιγο.

Για τα πανεπιστημια το lower δεν σου κανει. Θελεις IELTS αναλογα με το τμημα γυρω στο 6,5. 

Πανεπιστημιο 10.000 χ 3 (μιν) =30.000 + εξοδα διαμονης που εστω αυτα τα καλυπτεις με part time.

Τσεκαρε αιτησεις μεσω του UCAS ( το συστημα που κανουν αιτησεις για τα πανεπιστημια) πoy δεν ξερω εαν ειναι ανοιχτο κλειστο.

Απο προσωπικη εμπειρια και μελετη, θα τολμησω να σου προτεινω χωρες οπως η δανια, οπου δεν πληρωνει bachelor τιποτα και δινουν και επιδοματακι 800 ευρα +part time με μαθηματα στα αγγλικα ή Γερμανια και πας σε κανa camp και μαθαινεις γρηγορα την γλωσσα

Δημοσ.

Το UCAS ανοίγει τον Αύγουστο και οι αιτήσεις κλείνουν μέσα Ιανουαρίου (εκτός Oxbridge και ιατρικών τμημάτων).

Δημοσ.

μαιρη , θελω να βγω για σπουδες , για να μπορω να εχω επιλογες αργοτερα.

σαν τι εμπειρια μπορει να εχει ενας 24χρονος..ιεκ τελειωσα και θυμασαι τι προυπηρεσια εχω σε τι δουλειες...

οτι κανω το κανω μονος , με οτι αυτο συνεπαγεται.

απλα σκεφτομαι να σπουδαζω και να δουλευω λιγ- πολυ , για να βγαζω λιγα απο τα εξοδα μου.δεν μπορω να συντηρηθω απο τους δικους μου.

αυτη τη στιγμη μπορω να κανω μια αρχη και να ξεκινησω για κανα χρονο.μετα? πρεπει να παρω δανειο.

καταρχην δεν εχω βρει σε ποιο πανεπιστημιο να παω.θελω να ασχοληθω με computer science / network engineer.

δεν ξερω ποιες χωρες να προτιμησω. και δεν εχω ιδεα ποια πανεπιστημια ειναι 'καλα'..

γενικος ειμαι στα τυφλα και τωρα ξεκινησα το ψαξιμο

Για σπουδές δεν ξέρω να σου δώσω πληροφορίες. Θα σου πουν καλύτερα άλλοι που ξέρουν.

Θα σου πρότεινα όμως κάτι άλλο. Ειδικευσου σε κάτι συγκεκριμένο. Βρες κάτι που σου αρέσει από τις σπουδές σου και stick to it. Κοίτα τι πιστοποιησεις παίζουν σε αυτό που σου αρέσει και κοίτα να τις πάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...