Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο τίτλος.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να ΜΗ μου μπλοκάρει, σε ειδησεογραφικά sites, τα σχόλια που είναι από facebook, και μέσα στο άρθρο τις ενθέσεις από twitter. (μένει ένα κενό στη σελίδα σε αυτά τα σημεία)

Πώς το ρυθμίζω αυτό; 

Κατά τα άλλα είχα βρει την υγεία μου κατά την πλοήγηση.

Δημοσ.

1. Κλικ στο εικονίδιο του ublock

2. Κλικ στο γρανάζι

3. Στην πρώτη καρτέλα (settings) τικ στο I am an advanced user (required reading)

4. Από εδώ και πέρα, σε κάθε σελίδα, όταν κλικάρεις το εικονίδιο του ublock, σου δείχνει από ποιον μπλοκάρει.

Έχει 2 στήλες και η κάθε μία έχει 3 επιλογές (υπο-στήλες) τις οποίες κλικάρεις και ελέγχεις το περιεχόμενο.

Η αριστερή στήλη είναι οι γενικοί κανόνες, για όλα τα site. Η δεξιά για το συγκεκριμένο site, η "ειδική".

Έτσι μπορείς να ορίσεις να μπλοκάρεται παντού πχ το disqus (στη αριστερή στήλη, κάνοντας το κόκκινο, δηλαδή με την δεξιά επιλογή) εκτός από το site που είσαι εκείνη τη στιγμή (στη δεξιά στήλη, κάνοντας το πράσινο, δηλαδή με την αριστερή επιλογή). Η μεσαία επιλογή δεν ξέρω τί ακριβώς κάνει, μάλλον το default είναι.

Μπορείς βέβαια να πειράξεις μόνο την αριστερή στήλη, τη γενική. Έτσι θα πρασινίσει και η "ειδική" δεξιά και το widget που σε ενδιαφέρει, το disqus που έφερα για παράδειγμα, να φορτώνει παντού.

Προσοχή. Οι κανόνες που δημιουργείς ισχύουν μέχρι να κλείσεις το browser, με την επόμενη κίνηση έχουν χαθεί. Για να μη γίνεται αυτό, κάθε φορά που θα δημιουργείς κανόνες, θα ανοίγεις τις ρυθμίσεις, στο tab "My rules". Εκεί μπορείς να δεις στα δεξιά τους κανόνες σου ως Temporary rules. Απλώς πατάς commit και πάνε αριστερά, στο Permanent rules και είναι αποθηκευμένοι, πλέον δε θα χάνονται όταν κλείνεις τον browser.

Tip: Για να μην ανοιγοκλείνεις τις ρυθμίσεις τις πρώτες φορές που θα δημιουργείς τους κανόνες, κάνε pin το tab με τις ρυθμίσεις για να έχεις εύκολη πρόσβαση. Με ένα refresh μπαίνουν οι νέοι κανόνες που δημιουργείς στο Temporary και κάνεις αυτό που λέγαμε πριν, Commit και γίνονται Permanent.

Μπορείς φυσικά να τους κάνεις Import/Export ξεχωριστά από το import/export των συνολικών ρυθμίσεων, στις οποίες συνολικές ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται φυσικά, για να παίρνεις backup και να τα περνάς σε άλλες συσκευές.

Πειραματίσου, έχει πολύ ενδιαφέρον και μπορείς να παραμετροποιήσεις το ublock ακριβώς στις ανάγκες σου. Δες και στο site του ublock οδηγίες επειδή εγώ μπορεί να μην τα λέω με σαφήνεια.

Και ένα tip για οποιον δεν το ξέρει, μπορείτε στο κινητό/tablet (android), εφόσον έχετε firefox, να εγκαταστήσετε κανονικότατα το ublock origin και να φορτώσετε επίσης κανονικότατα τις ρυθμίσεις από το pc.

ΥΓ: το 3rd-party frames είχα διαβάσει ότι είναι καλό να το μπλοκάρεις παντού. Δηλαδή η 3η επιλογή (κοκκίνισμα) στην αριστερή στήλη, όπως είπαμε πιο πάνω. Το έχω κάνει και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Γενικά θα σου έστελνα τους δικούς μου κανόνες για να έχεις μπούσουλα αλλά υπάρχει θέμα ιδιωτικότητας, γιατί έτσι μπορείς να δεις ποια site επισκέπτομαι κλπ. Πειραματίσου και σε 5 λεπτά θα έχεις πάρει το κολάι.

Η διαδικασία λέγεται dynamic filtering.

Να δύο link που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις ολόκληρα.

https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/Dynamic-filtering:-quick-guide

https://github.com/chrisaljoudi/uBlock/issues/433#issuecomment-68488686

Θα πόσταρα και ένα παράδειγμα από τα φίλτρα μου για το insomnia αλλά δεν ξέρω αν είναι πρέπον να δείξω τί κόβω σε αυτό το site, από αυτό το site :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Θα τα εφαρμόσω και θα επανέλθω :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ καλό το ποστ σου. Η λύση βρισκόταν ήδη στο απλό "I am an advanced user", από κει και πέρα βγάζει νόημα επιτέλους η εφαρμογή :P

Kαι όλα τα άλλα που ανέλυσες, πολύ καλά.

Αν ήμασταν στο reddit θα σου έδινα gold.

(τα φίλτρα σου για το ινσόμνια σε πμ ίσως; )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...