Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!

Πρώτο μου νήμα στο φόρουμ με ένα ερώτημα που αφορά την λειτουργία των barcode scanners.

Διατηρώ εμπορική επιχείρηση, εμπορικό κατάστημα δομικών υλικών, και ενδιαφέρομαι να απλοποιήσω τον τρόπο εύρεσης της τιμής για το κάθε προϊόν. Να εξηγήσω τι ακριβώς είναι αυτό που χρειάζομαι: (και δεν ξέρω αν είναι harware-ικό ή software-ικό το ερώτημά μου). Έχω 4000 κωδικούς προϊόντων ραφιού, τα οποία διαθέτουν όλα barcodes (φανταστείτε ότι μιλάμε για κατσαβίδια, σιλικόνες κτλ). Θέλω λοιπόν να δημιουργήσω μία λίστα στο excel με 3στήλες. Η πρώτη να είναι το barcode, η δεύτερη να είναι η ονομασία του προϊόντος και η τρίτη να είναι η τιμή. Το μόνο που θέλω να κάνω με το barcode είναι όταν σκανάρω ένα προϊόν, να εμφανίζεται η ονομασία και η τιμή στην οθόνη. Τίποτα παραπάνω (σε πρώτη φάση τουλάχιστον). Πως μπορεί να λειτουργήσει όλο αυτό, χωρίς την χρήση προγράμματος πλην του excel; Είναι θέμα συσκευής, δηλαδή υπάρχει συσκευή που να μου κάνει αυτή την δουλειά με δικό της software ή χρειάζεται κάτι το οποίο αγνοώ; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Δεν είναι εύκολο θέλεις πρόγραμμα αποθήκης

Τα barcode scanners είναι απλα στην χρήση τους σκαναρεις και σου εμφανίζουν πχ σε ενα κειμενογράφο ή και στο excel μια σειρά απο αριθμούς, μια πληροφορία που θέλει περαιτέρω επεξεργασία, καταχώριση, αναζήτηση, αποθηκευση κλπ

Δημοσ.

Το barcode scanner λειτουργεί σαν πληκτρολόγιο. Μόλις σκαναρεις ένα barcode, θα τυπώσει τον αριθμό του σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή πεδίο έχεις ενεργό εκείνη τη στιγμή.

Οπότε για να σου δουλέψει στο excel θα ανοίξει το παράθυρο της αναζήτησης με ctrl-f και θα σκαναρεις τον κωδικό. Ή αναζήτηση θα σου βρει τη γραμμή με το συγκεκριμένο κωδικό.

Σαφώς θα είναι πιο εύκολο η αναζήτηση αν το υλοποιήσεις σε Access. Νομίζω πάντως ότι υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα διαχείρισης αποθήκης.

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=sq7uRvOliQA

η ανάποδη διαδικασία είναι πιο απλή (αν και είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολύ πιο ανθρώπινος τρόπος αλλά δεν ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο τομέα οπότε αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο )

Δηλαδή  πχ όπως λες κάνεις 3 στήλες Α.Β.C

Α όνομα/περιγραφή Β σειριακός κωδικός/barcode C τιμή σε κάθε κελί της στήλης C περνάς τον αντίστοιχο κωδικό του barcode του κάθε προϊόντος

μετά απλά πατάς CTRL+F (για να βγεί η αναζήτηση) πυροβολάς με το barcodescanner το αυτοκόλιτο barcode στην συσκευασία του προϊόντος και αυτό στο πεδίο της αναζήτησης καταχωρεί έναν κωδικό (τον όποιο όπως είπαμε τον πέρασες ήδη σε ένα κελί στο excel) και πατώντας enter θα σε οδηγήσει σε αυτό το κελί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...