Federacion Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Ναι, ναι ξέρω είναι αρχαία μητρική, ξέρω επίσης τα άπειρα προβλήματα που βγάζει γιατί δεν έχει ψύξη στα VRM της, ότι δεν κάνει για OC και ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα σου πει πως δεν πρέπει να βάλεις FX και να μείνεις με τους χαμηλούς Phenom II. Όλα τα παραπάνω έχουν μια δόση αλήθειας και ειλικρινά αν μπορείτε να αλλάξετε ή να αποφύγετε αυτήν την μητρική κάντε το τρέχοντας. Αν όμως είστε κολλημένοι/αναγκασμένοι να δουλέψετε με αυτήν τότε υπάρχει τρόπος να βάλετε FX cpu με τις εξής βασικές κινήσεις: 1. Πάρτε μια aftermarket ψύκτρα, δεν χρειάζεται να είναι η ακριβότερη, έχω την Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 (18 ευρώ) και είμαι σούπερ ευχαριστημένος. 2. Αναβαθμίστε το bios σας https://www.msi.com/Motherboard/support/760GM-P23-FX.html#down-bios 3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150 και να πάτε στην σειρά *3** κατα προτίμηση στον 6300-6350. Αν έχετε την πρώτη σειρά ισχύουν όλα τα παρακάτω, αλλά κατεβάστε στο bios τους πυρήνες της cpu στους 4... 4. Μην ανεβάζετε τα μανίσια ρολόγια σας... Δυστυχώς δεν είμαστε εδώ για OC, πάλι καλά να λέμε που παίζει stock. 5. Απενεργοποιήστε APM (Application Power Management) Cool ‘n’ Quiet Core C6 State C1E 6. Όπως είπαμε τα ρολόγια στοκ και τα ρεύματα πειράζουμε CPU voltage 1.135 NB voltage 1.135 όλα τ' αλλα auto. Με το που τα περάσετε αυτά κάντε ένα στρες τεστ με prime αφήστε ανοιχτό το HWmonitor και παρακολουθήστε για 10 λεπτά αν έχετε throttling (δλδ αν ρίχνει λόγω θερμοκρασίας τα ρολόγια σας από στοκ στα 1400-1200). Στο σύστημα της υπογραφής είμαι Fx 6300 3.5 Ghz idle 17 βαθμούς Κελσίου full load 37 βαθμούς Κελσίου (στο 100% για τουλάχιστον μισή ώρα) Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα, ίσως, κάποιον/α που παιδεύτηκε σαν και μένα. 3
Sheogorath Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Καλύτερα top down-cooler γιατι αλλιώς βράζουν τα vrm. 1
Federacion Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Πολύ σωστά. Έγινε και αυτό ξέχασα να τ αναφέρω. Για να το πω αναλυτικά έβαλα 2 ανεμιστήρακια στην οροφή του κουτιού να βάρανε κάτω στη μητρική. Πιστεύω και χωρίς αυτά πάντως ότι δουλεύει η μέθοδος μου.
TopCLR Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ναι, ναι ξέρω είναι αρχαία μητρική, ξέρω επίσης τα άπειρα προβλήματα που βγάζει γιατί δεν έχει ψύξη στα VRM της, ότι δεν κάνει για OC και ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα σου πει πως δεν πρέπει να βάλεις FX και να μείνεις με τους χαμηλούς Phenom II. Όλα τα παραπάνω έχουν μια δόση αλήθειας και ειλικρινά αν μπορείτε να αλλάξετε ή να αποφύγετε αυτήν την μητρική κάντε το τρέχοντας. Αν όμως είστε κολλημένοι/αναγκασμένοι να δουλέψετε με αυτήν τότε υπάρχει τρόπος να βάλετε FX cpu με τις εξής βασικές κινήσεις: 1. Πάρτε μια aftermarket ψύκτρα, δεν χρειάζεται να είναι η ακριβότερη, έχω την Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 (18 ευρώ) και είμαι σούπερ ευχαριστημένος. 2. Αναβαθμίστε το bios σας https://www.msi.com/Motherboard/support/760GM-P23-FX.html#down-bios 3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150 και να πάτε στην σειρά *3** κατα προτίμηση στον 6300-6350. Αν έχετε την πρώτη σειρά ισχύουν όλα τα παρακάτω, αλλά κατεβάστε στο bios τους πυρήνες της cpu στους 4... 4. Μην ανεβάζετε τα μανίσια ρολόγια σας... Δυστυχώς δεν είμαστε εδώ για OC, πάλι καλά να λέμε που παίζει stock. 5. Απενεργοποιήστε APM (Application Power Management) Cool ‘n’ Quiet Core C6 State C1E 6. Όπως είπαμε τα ρολόγια στοκ και τα ρεύματα πειράζουμε CPU voltage 1.135 NB voltage 1.135 όλα τ' αλλα auto. Με το που τα περάσετε αυτά κάντε ένα στρες τεστ με prime αφήστε ανοιχτό το HWmonitor και παρακολουθήστε για 10 λεπτά αν έχετε throttling (δλδ αν ρίχνει λόγω θερμοκρασίας τα ρολόγια σας από στοκ στα 1400-1200). Στο σύστημα της υπογραφής είμαι Fx 6300 3.5 Ghz idle 17 βαθμούς Κελσίου full load 37 βαθμούς Κελσίου (στο 100% για τουλάχιστον μισή ώρα) Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα, ίσως, κάποιον/α που παιδεύτηκε σαν και μένα. Πρώτα-πρώτα, αυτή η μητρική (MSI 760gm-p23) δέχεται επεξεργαστές εως 95W. Επειδή βλέπω να αναφέρεις τον FX 6350 (=125W). Αυτός που θα "αναγκαστεί" να βάλει FX εξαπύρηνο/οκταπύρηνο και θα πρέπει να τον "κλαδέψει" σε τετραπύρηνο για να λειτουργήσει, καλύτερα να το "πάρει αλλιώς"! Είτε να πάει σε άλλη πλατφόρμα που θα τον εξυπηρετήσει, είτε να πάρει μια μητρική της προκοπής για τον FX.
Federacion Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Αγαπητέ, κάπου το έχεις πάρει λάθος: 1. Αυτό είναι το σύστημα μου και το δουλεύω καθημερινώς. 2. ο FX6300 είναι 95W 3. Δεν χρειάζεται να "κλαδέψεις" τίποτε, απλά ακολούθα τις οδηγίες.
TopCLR Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Αγαπητέ, κάπου το έχεις πάρει λάθος: 1. Αυτό είναι το σύστημα μου και το δουλεύω καθημερινώς. 2. ο FX6300 είναι 95W 3. Δεν χρειάζεται να "κλαδέψεις" τίποτε, απλά ακολούθα τις οδηγίες. Αν ίσως έχω πάρει κατι λάθος, πες μου σε παρακαλώ σε αυτά που μάρκαρα με bold στο προηγούμενό σου ποστ, που κάνω λάθος! 1. Να το χαίρεσαι το σύστημά σου αλλά δεν είπα οτι δεν λειτουργεί. 2. Ο 6300 είναι 95W αλλά παραπάνω ανέφερες και τον FX 6350 που είναι 125W. Ή μηπως κάνω λάθος; 3. Αν το "κλαδέψεις" δεν είναι σωστή έκφραση πως λέγεται το "αλλά κατεβάστε στο bios τους πυρήνες της cpu στους 4..." από 6 ή 8 που είναι κανονικά; Αυτό είναι μέσα στις οδηγίες που δίνεις εσύ. Στο κάτω κάτω εμένα δεν με αφορά, όταν αποφασίσω να ξεκουμπώσω τον 955 μου από την ΑΜ3+ μητρική μου ξέρω ακριβώς τι θα κάνω και πως θα το κάνω. Κάποιος όμως που δεν ξέρει όσα εγώ κι εσύ, θα έχει την εντύπωση από τα γραφόμενά σου οτι μπορεί να βάλει σχεδόν οποιονδήποτε εξαπύρηνο/οκταπύρηνο FX σε μητρική σαν την δική σου. Γι' αυτό πρόσθεσα και το link από το cpu support list της μητρικής σου. 1
Federacion Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις αυτό που έγραψα αρχικά και βγάζεις εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα όπως: Κάποιος όμως που δεν ξέρει όσα εγώ κι εσύ, θα έχει την εντύπωση από τα γραφόμενά σου οτι μπορεί να βάλει σχεδόν οποιονδήποτε εξαπύρηνο/οκταπύρηνο FX σε μητρική σαν την δική σου. ενώ γράφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ: 3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150 και να πάτε στην σειρά *3** κατα προτίμηση στον 6300-6350. Αν έχετε την πρώτη σειρά ισχύουν όλα τα παρακάτω, αλλά κατεβάστε στο bios τους πυρήνες της cpu στους 4... Άρα πως γίνεται κάποιος να καταλάβει ότι απλά "κουμπώνει" έναν FX κι έγινε;;;;;;;; Ίσα - ίσα που εσύ γράφεις: Αυτός που θα "αναγκαστεί" να βάλει FX εξαπύρηνο/οκταπύρηνο και θα πρέπει να τον "κλαδέψει" σε τετραπύρηνο Κάτι που ακριβώς η περίπτωση του συστήματος μου καταρρίπτει κατηγορηματικά!!! Αν έχεις σειρά πχ 6300 FX γράφω (χοντρά-χοντρά) με τις ρυθμίσεις που δίνω ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θέλει κλάδεμα... Μόνο αν έχεις *1**FX τότε ναι. Όχι όπως γράφεις εσύ ότι σε κάθε FX εξαπύρηνο/οκταπύρηνο!!! Επίσης πρόσεξε σε παρακαλώ προσεκτικά το Link που εσύ δίνεις για την μητρική: έχει και 125άρη cpu μέσα... Τελοσπάντων, αυτά και την άλλη φορά πιο προσεκτικό διάβασμα, άλλωστε φαίνεται ότι δεν χρειάζεσαι βοήθεια, ξέρεις τι θα κάνεις και πως.
TopCLR Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις αυτό που έγραψα αρχικά και βγάζεις εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα όπως: ενώ γράφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ: 3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150 και να πάτε στην σειρά *3** κατα προτίμηση στον 6300-6350. Αν έχετε την πρώτη σειρά ισχύουν όλα τα παρακάτω, αλλά κατεβάστε στο bios τους πυρήνες της cpu στους 4... Άρα πως γίνεται κάποιος να καταλάβει ότι απλά "κουμπώνει" έναν FX κι έγινε;;;;;;;; Ίσα - ίσα που εσύ γράφεις: Κάτι που ακριβώς η περίπτωση του συστήματος μου καταρρίπτει κατηγορηματικά!!! Αν έχεις σειρά πχ 6300 FX γράφω (χοντρά-χοντρά) με τις ρυθμίσεις που δίνω ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θέλει κλάδεμα... Μόνο αν έχεις *1**FX τότε ναι. Όχι όπως γράφεις εσύ ότι σε κάθε FX εξαπύρηνο/οκταπύρηνο!!! Επίσης πρόσεξε σε παρακαλώ προσεκτικά το Link που εσύ δίνεις για την μητρική: έχει και 125άρη cpu μέσα... Τελοσπάντων, αυτά και την άλλη φορά πιο προσεκτικό διάβασμα, άλλωστε φαίνεται ότι δεν χρειάζεσαι βοήθεια, ξέρεις τι θα κάνεις και πως. Εγώ δεν χρειάζεται να βγάλω κανένα συμπέρασμα. Το θέμα είναι τι συμπέρασμα βγάζουν όσοι διαβάζουν αυτά που γράφονται. Αν έγραφες: "3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150 και να πάτε στην σειρά *3** κατα προτίμηση στον 6300-8300-8320Ε." Θα συμφωνούσα ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου! Άλλωστε δεν έχω κάποιο θέμα με τις υπόλοιπες οδηγίες σου. Επειδή όμως διαβάζω ΞΕΚΑΘΑΡΑ: "3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150 και να πάτε στην σειρά *3** κατα προτίμηση στον 6300-6350." Εννοείς οτι μπαίνει ο FX 6350 που είναι 125W στην μητρική σου (και δεν υπάρχει στην cpu support list). Έτσι δεν είναι; "Αν έχετε την πρώτη σειρά ισχύουν όλα τα παρακάτω, αλλά κατεβάστε στο bios τους πυρήνες της cpu στους 4..." και ακριβώς από πάνω γράφεις "Προσπαθήστε να αποφύγετε την σειρά *1** των FX δλδ τους 6100-6150-8100-8120-8150" Δηλαδή όποιος έχει κάποιον από τους 6100-6150-8100-8120-8150 μπορεί να τον βάλει στην μητρική σου.. απλώς θα τον κάνει τεραπύρηνο! Οπότε όταν εγώ γράφω: "Κάποιος όμως που δεν ξέρει όσα εγώ κι εσύ, θα έχει την εντύπωση από τα γραφόμενά σου οτι μπορεί να βάλει σχεδόν οποιονδήποτε εξαπύρηνο/οκταπύρηνο FX σε μητρική σαν την δική σου." (Δεν ξέρω αν το πρόσεξες έχω και ένα "σχεδόν" στην πρότασή μου) και "Αυτός που θα "αναγκαστεί" να βάλει FX εξαπύρηνο/οκταπύρηνο και θα πρέπει να τον "κλαδέψει" σε τετραπύρηνο" (Σε αυτήν επίσης έχω "θα πρέπει", όχι σκέτο "θα τον κλαδέψει". Αν σου διαφεύγει το "γιατί πρέπει" θα σε παραπέμψω στις οδηγίες που γράφεις!) Και σίγουρα δεν γράφω "σε κάθε FX εξαπύρηνο/οκταπύρηνο" Αλλά εννοώ την σειρά "1" που λες. Το σύστημά σου πάντως αποδεικνύει οτι ένας 6300 λειτουργεί με την μητρικη σου και σε αυτό δεν διαφωνώ. Όχι και για τους υπόλοιπους FX και ειδικά αυτοί που δεν αναφέρονται στην cpu support list. Στην οποία βρήκες έναν 125W (8150), γιατί άραγε λείπουν όλοι οι υπόλοιποι; Επίσης σου εύχομαι προσεκτικό διάβασμα γιατί σου ξέφυγαν κάποιες λέξεις μου.
Federacion Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Έχεις τόσες αντιφάσεις σε αυτά που γράφεις, που πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις και κυρίως γιατί. Δεν λέω κάτι μη δοκιμασμένο στο 1ο ποστ....................... Δεν θα επανέλθω. Καλή καρδιά και καλή σου μέρα.............
TopCLR Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Έχεις τόσες αντιφάσεις σε αυτά που γράφεις, που πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις και κυρίως γιατί. Δεν λέω κάτι μη δοκιμασμένο στο 1ο ποστ....................... Δεν θα επανέλθω. Καλή καρδιά και καλή σου μέρα............. Δηλαδή εκτός από τον 6300 που έχεις (και λειτουργει κανονικά, δεν διαφωνώ), έχεις δοκιμάσει και τους 6150, 6350 που αναφέρεις στο 1ο ποστ και λειτουργούν κανονικά; Αν ναι, εκείνοι στην MSI που δεν τους έβαλαν στην cpu support list, μάλλον "κολλάνε μπρίκια"! Εφόσον πέφτω σε αντιφάσεις όπως λες, θα το πω πιο λιανά με τρεις προτάσεις: α) Δεν γίνεται να υποστηρίζει μια μητρική επεξεργαστές εκτός από αυτούς που γράφει η λίστα του κατασκευαστή της. β) Γράφοντας κάτι που αντιβαίνει με το α) δίνεις την εντύπωση οτι η μητρική σου σηκώνει σχεδόν όλους τους FX. γ) Δεν μοιάζει λογικό να πάρει κάποιος εξαπύρηνο/οκταπύρηνο και να τον λειτουργεί σαν τετραπύρηνο. Αν ακόμα δεν έγινα κατανοητός πες μας τουλάχιστον αν συμφωνείς ή όχι με το α) που έγραψα παραπάνω ή επιμένεις οτι η μητρική σου αφού λειτουργεί κανονικά με τον 6300 θα λειτουργεί κανονικά και με τους 6150 και 6350; Αυτό που που προσπαθώ να αποδείξω είναι οτι έχεις ένα λάθος (μέσα σε όλα τα σωστά που έγραψες)! Καλό σου βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα