Uberalles_gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Καλησπέρα σε όλους, το προηγούμενο καλοκαίρι αποφάσισε η μάνα μου να βάψει τα καλοριφέρ του σπιτιού. Είναι τα καλοριφέρ με τις φέτες, τα πιο παλιά. Από ότι θυμάται τα έβαψε με λαδομπογιά και πρόσθεσε και νέφτι. Το εικαστικό αποτέλεσμα ήταν άψογο αλλά το θέμα είναι ότι όποτε τα ανάβα βρωμοκόπαγε ο τόπος. Δεν καθόσουν λέμε. Τα άναψα καμιά 10αρια φορές και όλες τις φορές το ίδιο αποτέλεσμα. Ίσως την τελυταία φορά να είχε λίγο καλυτερέψει το θέμα αλλά και πάλι δεν κάθεσαι. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα μιας και μπαίνει το καλοκαιράκι σιγά σιγά να τα ξανά βάψω. Επειδή δεν έχω ξανά ασχοληθεί με βαψίματα, τι θα χρειαστώ; Θα πρέπει να τα τρίψω πρώτα; Και εάν ναι θέλει ειδικό γυαλόχαρτο; Και το πιο σημαντικό, με τι χρώμα να τα βάψω; Πιστεύετε ότι εάν τα τρίψω και περάσω το καινούριο χρώμα, θα γίνει δουλείτσα;
lightspeed Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Οπωσδήποτε με χρώμα ΡΑΔΙΑΤΕΡ, αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν μυρίζουν. 3
haris_216 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δεν ξέρω αν θα πετύχεις το ζητούμενο το οποίο, αν κατάλαβα καλά, είναι να σταματήσει η μυρωδιά. Οι "φέτες" (παλιά καλοριφέρ) βάφονται σχετικά εύκολα με τα μικρά ρολά με τη μακριά λαβή ακόμα και ανάμεσα. Αν τώρα η μητέρα σου τα έβαψε τόσο επιμελώς (και όχι μόνο "ότι βλέπει η πεθερά") το να τρίψεις ανάμεσα στις φέτες για να απομακρύνεις την παλιά μπογιά, και κατά συνέπεια την μυρωδιά, δεν είναι και το ευκολότερο. Και αν παραβλέψεις το ενδιάμεσο και τρίψεις μόνο τα γύρω-γύρω είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα ξεφορτωθείς την μυρωδιά. Ίσως να την περιορίσεις αλλά μέχρι εκεί. 1
lightspeed Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Ξέχασα να αναφέρω πως, υπάρχουν ειδικα διαβρωτικά, με τα οποία μπορείς να αφαιρέσεις το προήγουμενο χρώμα. 1
kfyros Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 θα πας να πεις τι θες να κάνεις σε χρωματοπωλείο και θα σου δώσουν ότι χρειαστείς για το πρόβλημα σου.Paint remover για αφαίρεση χρώματος, και χρώμα για καλοριφέρμε όλα τα παρελκόμενα. Ρολλά ξύστρες σκαφάκια , διαλυτικά , καθαριστικά, χαρτόνια - νάυλον για να μη λερώσεις ..Προσοχή στο remover όπου ακουμπήσει φουσκώνει η μπογιά.
DrLo Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δε ξέρω αν σε πείσω, αλλά πριν χρόνια είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα σώμα που έβαψα. ΟΜΩΣ ένα άλλο που είχα βάψει με σκούρο μπλε ΠΛΑΣΤΙΚΟ χρώμα είχε βγει τέλειο, είχε πολύ καλή καλυπτικότητα και ματ υφή (για την οποία το δοκίμασα). αντίθετα από ότι πίστευα το χρώμα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, μόνο αμα το χάραζες με μαχαίρι έφευγε. Μυρωδιά καμία. Ούτε ξύστρες, ούτε νέφτια, ούτε paint removal κλπ αν το κάνεις και ένα ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο θα είναι ακόμα καλύτερο. Πιθανότατα δε θα "διορθώσει" το πρόβλημα σε αυτά που έβαψες πέρυσι, αλλά αν θες να βάψεις κανένα άλλο σκέψου το. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Βασικά, όλα τα καλοριφέρ του σπιτιού είναι βαμμένα με τον τρόπο που περιέγραψα
DrLo Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Βασικά, όλα τα καλοριφέρ του σπιτιού είναι βαμμένα με τον τρόπο που περιέγραψα Πακέτο ... βασικά τα απλά καλοριφέρ παλαιού τύπου είναι αρκετά φθηνά ... ένα μικρό καλοριφέρ του μπάνιου πχ ίσως δεν αξίζει το κόπο να κάνεις όλο αυτό
zianna Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δεν κάνει πλαστικό χρώμα σε καλοριφέρ. ΜΗΝ το τολμήσεις. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Επειδή έχω ρωτήσει, για να βάλω καινούρια καλοριφέρ, μου πάνε μαζί με τα εργατικά κανένα 800 με 900αρι. Επομένως, θα κάνω μια προσπάθεια να τα τρίψω και να τα περάσω με το ΡΑΔΙΑΤΕΡ που πρότεινε ο φίλος παραπάνω.
DrLo Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δεν κάνει πλαστικό χρώμα σε καλοριφέρ. ΜΗΝ το τολμήσεις. Το έχω κάνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (τουλάχιστον ορατό) .... και δεν ήταν δικιά μου ιδέα, το είχα δει σε άλλο σπίτι και ήταν μια χαρά και εκεί. Σε τι αναφέρεσαι, στο αν γίνεται τεχνικά, σε θέμα υγείας ή κάτι άλλο ? Επειδή έχω ρωτήσει, για να βάλω καινούρια καλοριφέρ, μου πάνε μαζί με τα εργατικά κανένα 800 με 900αρι. Επομένως, θα κάνω μια προσπάθεια να τα τρίψω και να τα περάσω με το ΡΑΔΙΑΤΕΡ που πρότεινε ο φίλος παραπάνω. Σιγά τα εργατικά που χρειάζεται να περάσει καινούργια καλοριφέρ ... αν βρεις ίδια διάσταση με τα δικά σου είναι θέμα να σφίξεις δυο παξιμάδια. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου το κάνεις και μόνος. Βασικά το μόνο που δε ξέρω είναι αν η στήριξή τους είναι τυποποιημένη οπότε είναι απλά βάλε-βγάλε.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Το έχω κάνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (τουλάχιστον ορατό) .... και δεν ήταν δικιά μου ιδέα, το είχα δει σε άλλο σπίτι και ήταν μια χαρά και εκεί. Σε τι αναφέρεσαι, στο αν γίνεται τεχνικά, σε θέμα υγείας ή κάτι άλλο ? Σιγά τα εργατικά που χρειάζεται να περάσει καινούργια καλοριφέρ ... αν βρεις ίδια διάσταση με τα δικά σου είναι θέμα να σφίξεις δυο παξιμάδια. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου το κάνεις και μόνος. Βασικά το μόνο που δε ξέρω είναι αν η στήριξή τους είναι τυποποιημένη οπότε είναι απλά βάλε-βγάλε. Σχεδον ολες οι βασεις διαφερουν. Ειναι αναλογα την κατασκευη και την εταιρια. Επισης το σημειο που κουμπωνουν οι σωληνες μπορει να διαφερει σε εκατοστα απο λιγο ως πολυ. Αν δεν γινει σωστη δουλεια θα εχεις θεματα με διαρροες λογω διαστολης-συστολης, θα ζοριζονται οι σωληνες και οι σφηκτιρες. 1
zianna Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Το έχω κάνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (τουλάχιστον ορατό) .... και δεν ήταν δικιά μου ιδέα, το είχα δει σε άλλο σπίτι και ήταν μια χαρά και εκεί. Σε τι αναφέρεσαι, στο αν γίνεται τεχνικά, σε θέμα υγείας ή κάτι άλλο ? Σιγά τα εργατικά που χρειάζεται να περάσει καινούργια καλοριφέρ ... αν βρεις ίδια διάσταση με τα δικά σου είναι θέμα να σφίξεις δυο παξιμάδια. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου το κάνεις και μόνος. Βασικά το μόνο που δε ξέρω είναι αν η στήριξή τους είναι τυποποιημένη οπότε είναι απλά βάλε-βγάλε. Το καλοριφέρ θέλει χρώμα για μέταλλα, όχι για ξύλα ή πλαστικό.Χώρια ότι θα μυρίζει περισσότερο, από την θερμοκρασία θα σκάσει η μπογιά αργότερα και θα το κάνει να φαίνεται χάλια. Ακόμα και καινούργιο βαμμένο, χάνει την λάμψη που του δίνει η μπογιά μετάλλου και φαίνεται ασχημότερο. Μην συμβουλεύετε βλακείες, εσύ μπορεί να είχες καλό πλαστικό χρώμα, ακριβό, να μην ανάβεις τα καλοριφέρ, χίλιες δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Το πλαστικό ΔΕΝ είναι για μεταλλικές επιφάνειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα