johny135 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Καλησπερα, μιας και αρχιζουν οι ζεστες και μιας και απο μεσα Μαιου ή ακομα πιο σιγουρα απο τελη μαιου και μετα το κλιματιστικο μεχρι τελη σεπτεμβρη στο χωρο που βρισκομαι δουλευει σιγουρα 10-12-15 ωρες τη μερα και αλλες 8 ωρες το βραδυ που κοιμαμαι (ειδικα απο Ιουνιο και μετα)...ειμαι ατομο που ζεσταινομαι υπερβολικα πολυ και δεν την παλευω να υδρωνω ολη μερα στο σπιτι. 2 χρονια τωρα εχει που εβαλα ολοκαινουργια inventor κλιματιστικα inverter στο σπιτι. μιας και ειμαι εργενης ακομα και μενω μονος. σκεφτομουν μηπως ενας ανεμηστηρας θα εξοικονομουσε ενεργεια και συνεπως χρημα σε σχεση με το καθε ενα κλιματιστικο. (Κυριοτερη χρηση γινεται απο ενα 9 αρι που ειναι στο δωματιο μου με το pc και που κοιμαμαι). Ενας ανεμηστηρας καλος θα ηταν πιο οικονομικος απο ενα συγχρονο κλιματιστικο ινβερτερ? ή θα ηταν μια η αλλη και να συνεχισω να δουλευω ολες τις ωρες τα κλιματιστικα?
Haldol Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Ο ανεμιστήρας δε ψύχει, μόνο φυσάει. Βοηθάει όμως το σώμα σου να ψυχθεί με την εξάτμιση του ιδρώτα. Η θερμοκρασία του χώρου, εάν ήταν π.χ. 32 βαθμοί, θα είναι πάλι 32 βαθμοί. Θα λειτουργεί όμως το σώμα σου πιο αποτελεσματικά στην αποβολή της θερμοκρασίας. Πιο οικονομικός είναι σίγουρα, μιας και ένας ανεμιστήρας δεν έχει ούτε το 1/10 της ισχύος ενός κλιματιστικού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Για το βράδυ (ύπνος) είναι πολύ καλή επιλογή, στη διάρκεια του καταμεσήμερου το πιθανότερο είναι ότι μόνο σαν υποβοήθημα του A/C να μπορέσει να λειτουργήσει. Όπως και να 'χει, πάρε, χαμένος δε βγαίνεις. 1
vairass Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Καλησπερα, μιας και αρχιζουν οι ζεστες και μιας και απο μεσα Μαιου ή ακομα πιο σιγουρα απο τελη μαιου και μετα το κλιματιστικο μεχρι τελη σεπτεμβρη στο χωρο που βρισκομαι δουλευει σιγουρα 10-12-15 ωρες τη μερα και αλλες 8 ωρες το βραδυ που κοιμαμαι (ειδικα απο Ιουνιο και μετα)...ειμαι ατομο που ζεσταινομαι υπερβολικα πολυ και δεν την παλευω να υδρωνω ολη μερα στο σπιτι. 2 χρονια τωρα εχει που εβαλα ολοκαινουργια inventor κλιματιστικα inverter στο σπιτι. μιας και ειμαι εργενης ακομα και μενω μονος. σκεφτομουν μηπως ενας ανεμηστηρας θα εξοικονομουσε ενεργεια και συνεπως χρημα σε σχεση με το καθε ενα κλιματιστικο. (Κυριοτερη χρηση γινεται απο ενα 9 αρι που ειναι στο δωματιο μου με το pc και που κοιμαμαι). Ενας ανεμηστηρας καλος θα ηταν πιο οικονομικος απο ενα συγχρονο κλιματιστικο ινβερτερ? ή θα ηταν μια η αλλη και να συνεχισω να δουλευω ολες τις ωρες τα κλιματιστικα? Ερώτηση χωρίς παρεξήγηση... Είσαι υπέρβαρος μήπως; η Τεσπα έχεις 15 κιλά περιττά; αν ναι κάνε αυτό που έκανα εγώ... Πήρα ανεμιστήρα οροφής.. Με μεγάλη διάμετρο όμως ( προσοχή σε αυτό). Θα βάζεις το κλίμα το βράδυ στο χαμηλό και τον ανεμιστήρα στο φουλ.. Κοιμάσαι σαν πουλάκι.. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Θα υπάρχουν μέρες που θα την παλεύεις άνετα με τον ανεμιστήρα αλλά κι άλλες που δεν θα κάνει τπτ. Τώρα ανάλογα την περιοχή που μένεις θα είναι περισσότερες οι λιγότερες αυτές που θα χρησιμοποιείς τον ανεμιστήρα. Αν βέβαια κάτσουν περισσότεροι "καύσωνες" από πέρσυ θα παίζεις κυρίως με το A/C. Αν η περιοχή σου έχει αρκετή υγρασία και το καλοκαίρι, ο ανεμιστήρας θα "αποδίδει" ακόμα χειρότερα... Επίσης αν συνηθίσεις στο A/C ο ανεμιστήρας θα σου φαίνεται κλανιά, ζεστή... 1
vairass Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Αν μένεις ρετιρέ θα καίγεσαι όπως εγώ... Νιώθω την σάρκα μου να παίρνει φωτιά, ειδικά στους καύσωνες.. Μιλάμε μέσα στο σπίτι γράφει το θερμόμετρο 35-38 και με κλίμα και ανεμιστήρες πάει 32 και κανουμε πάρτι 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Σε αμόνωτο ρετιρέ υποθέτω. Αλλιώς κι οι μονοκατοικίες θα είχαν το ίδιο πρόβλημα, πράγμα που δεν ισχύει αν έχουν μόνωση.
vairass Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Σε αμόνωτο ρετιρέ υποθέτω. Αλλιώς κι οι μονοκατοικίες θα είχαν το ίδιο πρόβλημα, πράγμα που δεν ισχύει αν έχουν μόνωση. Εχει μόνωση η ταράτσα αλλά τίποτα τρελό, όταν δεν είχε πριν δύο χρόνια ήταν χειρότερα
vairass Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Κι οι γύρω τοίχοι? Ε δεν έχουν, μιλάμε για πολυκατοικία του 79.
vairass Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Άρα σχεδόν αμόνωτη. Λοιπόν επειδή δίπλα μας μένει ο εργολάβος ναι είναι σχεδόν αμόνωτη, έχει κάνει αυτός όμως στο δικό του μόνωση οπότε έχουμε και εμείς λίγη πιστεύω. Όμως κοίτα και το πατρικό μου είναι ρετιρέ και αμόνωτο αλλά τετοια ζέστη δεν έχει... Μοντελο 1996 όμως.
johny135 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ο ανεμιστήρας δε ψύχει, μόνο φυσάει. Βοηθάει όμως το σώμα σου να ψυχθεί με την εξάτμιση του ιδρώτα. Η θερμοκρασία του χώρου, εάν ήταν π.χ. 32 βαθμοί, θα είναι πάλι 32 βαθμοί. Θα λειτουργεί όμως το σώμα σου πιο αποτελεσματικά στην αποβολή της θερμοκρασίας. Πιο οικονομικός είναι σίγουρα, μιας και ένας ανεμιστήρας δεν έχει ούτε το 1/10 της ισχύος ενός κλιματιστικού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Για το βράδυ (ύπνος) είναι πολύ καλή επιλογή, στη διάρκεια του καταμεσήμερου το πιθανότερο είναι ότι μόνο σαν υποβοήθημα του A/C να μπορέσει να λειτουργήσει. Όπως και να 'χει, πάρε, χαμένος δε βγαίνεις. απλα σκεφτομαι οτι καποιες ωρες ισως να αξιζει να εχω τον ανεμηστηρα που θα καιει και λιγοτερο καθως ειναι αρκετα λιγοτερα watt σε σχεση με ενα κλιματιστικο. λογικα στο ρευμα εχει διαφορα στις ιδιες ωρες λειτουργιας Ερώτηση χωρίς παρεξήγηση... Είσαι υπέρβαρος μήπως; η Τεσπα έχεις 15 κιλά περιττά; αν ναι κάνε αυτό που έκανα εγώ... Πήρα ανεμιστήρα οροφής.. Με μεγάλη διάμετρο όμως ( προσοχή σε αυτό). Θα βάζεις το κλίμα το βράδυ στο χαμηλό και τον ανεμιστήρα στο φουλ.. Κοιμάσαι σαν πουλάκι.. εχω 15-20 κιλα παραπανω ναι αλλα αυτο με το οροφης δεν το κανω γιατι δεν θα μαρεσει στο χωρο....εναν ανεμηστηρα καλο δαπεδου και αν δεν καλυπτει θα βαζω το κλιματιστικο. αυτο που θελω να πετυχω ειναι αν μπορω καλυτερη οικονομια και να μην πληρωσω τρελα ποσα επειδη το καλοκαιρι ειδικα το δουλευω ασταματητα το aircondition. αν εστω τις μισες ωρες εχω μονο τον ανεμηστηρα, θεωρω οτι θα εχει αρκετη διαφορα στην τσεπη μου...μιας και ενα 9αρι κλιματιστικο καιει αρκετα παραπανω απο εναν ανεμηστηρα που λεει π.χ 60 watt. επισης μενω τελευταιο οροφο, βεβαια σε καινουριο κτηριο, αλλά οσο ναναι λογικα θα ειμαι πιο ζεστα απο τους κατω.
gia_nnis Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Καλησπερα, μιας και αρχιζουν οι ζεστες και μιας και απο μεσα Μαιου ή ακομα πιο σιγουρα απο τελη μαιου και μετα το κλιματιστικο μεχρι τελη σεπτεμβρη στο χωρο που βρισκομαι δουλευει σιγουρα 10-12-15 ωρες τη μερα και αλλες 8 ωρες το βραδυ που κοιμαμαι (ειδικα απο Ιουνιο και μετα)...ειμαι ατομο που ζεσταινομαι υπερβολικα πολυ και δεν την παλευω να υδρωνω ολη μερα στο σπιτι. 2 χρονια τωρα εχει που εβαλα ολοκαινουργια inventor κλιματιστικα inverter στο σπιτι. μιας και ειμαι εργενης ακομα και μενω μονος. σκεφτομουν μηπως ενας ανεμηστηρας θα εξοικονομουσε ενεργεια και συνεπως χρημα σε σχεση με το καθε ενα κλιματιστικο. (Κυριοτερη χρηση γινεται απο ενα 9 αρι που ειναι στο δωματιο μου με το pc και που κοιμαμαι). Ενας ανεμηστηρας καλος θα ηταν πιο οικονομικος απο ενα συγχρονο κλιματιστικο ινβερτερ? ή θα ηταν μια η αλλη και να συνεχισω να δουλευω ολες τις ωρες τα κλιματιστικα? Θα δουλεψεις ανεμιστηρα σε συνδιασμο με κλιμα και θα παρατηρησεις οτι η ρυθμιση του κλιμα κατω απο τους 28βαθμους θ αρχιζει να σε κρυωνει.. Ο ανεμιστηρας αν δεν θες να χτυπαει απανω σου βαλτον σε λειτουργια δεξια-αριστερα. Η μειωση στην καταναλωση ειναι απο 30% και πανω! Ασε που θα αισθανεσαι μια φυσικη δροσια και οχι αυτο το κρυο-υγρασια λες και μπαινεις σε ψυγειο!
vairass Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μπορεί να σου χαλάει την ομορφιά του χώρου όπως λες αλλά έχει καλύτερη απόδοση από δαπέδου σκέψου το. 1
johny135 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) εχετε να προτεινετε κανεναν καλο ανεμηστηρα?αυτος τι λεει http://www.skroutz.gr/s/9176217/Morris-MFS-16213-2-%CE%A3%CE%95-1.html υπαρχει κατι καλυτερο ?τι λετε? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από johny135
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα